|
|
Teraz jest Cz, 26 gru 2024, 19:05
|
Reksio i inwazja kosmitów.
Autor |
Wiadomość |
nieznany
Mistrz Gry
Dołączył(a): Śr, 21 sty 2009, 17:53 Posty: 2045 Lokalizacja: Uniwersum Kreacji
Naklejki: 4
|
Miały być logiczne elementy.
Ale za pomysłowość 9,5/10.
_________________Rrauu hau hou grrao Hauhaure (hau. Mówię poprawnie po Hauhasku). Tym kolorem prowadzę walkę admina ze złem."Wszyscy jestescie moimi dziubaskami ^^" <- Ten cytat zawsze poprawia mi humor, Api.
|
Pn, 9 lut 2009, 18:26 |
|
|
Luk
Lider Podziemia
Dołączył(a): N, 18 sty 2009, 12:44 Posty: 1340 Lokalizacja: I tak nie wiesz gdzie to jest
Naklejki: 0
|
Rozdział 12 : Klony część 2
Reksio miał zamiar odpoczywać po ciężkiej walce z klonami. Kretes i Molly także nie mieli ochoty na więcej walk. Koguty konstruowały w warsztacie nowy leżak z wbudowanym komputerem i telewizorem. Wtedy przyjechała podejrzana ciężarówka. Wyszedł z niej kret z brodą.
-Dzieńdobry! Jestem tu po to aby zrobić inspekcję podwórka!-powiedział Kret.
-No dobrze!-odparli wszyscy razem.
Kret wszedł do warsztatu.
-O nie!
-Co się stało!?
-Macie tu niebezpieczny sprzęt. Wyjdzcie gdzieś bo musimy tutaj zrobić porządek.
-Dobrze!
Reksio, Kretes, Molly i Koguty wyszli na miasto. W tym czasie tajemniczy kret wcale nie sprzątał niebezpiecznych sprzętów Koguta. Za to budował pułapkę. Gdy pułapka była już zrobiona kret zadzwonił do Reksia że mogą wracać.
-Wszystko zrobione! Możecie obejrzeć warsztat!
Reksio i cała reszta już miała wejść do warsztatu kiedy siatka spadła na nich.
-Witajcie nędzni rówieśnicy!-powiedział tajemniczy kret i zdjął przebranie.
Za nim zrobiła to cała ekipa.
-Klony!-krzyknęli wszyscy.
-Tak! A teraz was zniszczymy!
-Nie uda wam się. Ja super heros was pokonam!-wrzasnął dziwnie odważny Kretes.
-No to pokaż co potrafisz!
Kretes zapominając że jest w sieci skoczył. Nasi bohaterowie zaczeli się turlać. Następnie uderzyli o ściane. Na szczęście byli wolni.
-Raczej go nie pokonałeś! Ale za to nas wydostałeś!-powiedziała do Kretesa Molly.
Rozpoczęła się walka. Tym razem mając siły nasi bohaterowie wygrywali. Ale klony okazały się bardziej wytrzymałe. W ostateczności pierwsi padli prawdziwi Reksio, Kretes, Molly i Koguty.
-Możemy coś wynaleźć! Ale musicie ich powstrzymać!-wrzasnął Kogut Wynalazca.
-Nie ma sprawy!-krzyknęli Reksio, Kretes i Molly.
Reksio, Kretes i Molly powstrzymywali klony dość długo. Ale mieli już dość. Na szczęście Koguty wynalazły nową broń.
-Stać! Bo w was strzelimy!-wrzasnął Kogut Wynalazca.
Klony podniosły ręce. Ale klon Reksia strzelił i obezwładnił Koguty.
CDN
----------------------
Czy Kogutom jest coś poważniejszego?
Jak nazywał się ich wynalazek?
Czy wynalazek może działać?
Tego dowiecie się z ostatniego rozdziału 13 : Klony część 3
|
Pn, 9 lut 2009, 20:48 |
|
|
!!!Bartek!!!
Starszy Norman
Dołączył(a): So, 29 lis 2008, 12:49 Posty: 430 Lokalizacja: Żyrardów
|
Opowiadanie nawet fajne 9/10
Błędy
- To jest ciągle 11 rozdział!
- Coś mi nie pasuje w tym tekscie
I pytanko, bo nie zrozumiałem czegoś:
Tajemniczy kret to jest!
a) Klon
b) zwykły tajemniczy kret?
|
Pn, 9 lut 2009, 21:00 |
|
|
Luk
Lider Podziemia
Dołączył(a): N, 18 sty 2009, 12:44 Posty: 1340 Lokalizacja: I tak nie wiesz gdzie to jest
|
Tajemniczy kret był klonem Kretesa.
|
Pn, 9 lut 2009, 21:05 |
|
|
Luk
Lider Podziemia
|
Rozdział 13 czyli ostatni : Klony część 3
-Koguty! Nie!
Reksio wstał. Kogut Wynalazca resztkami sił zdołał wypaplać :
-To jest działo laserowe. Wciśnij czerwony guzik a będzie strzelać-wypaplał Kogut i zasnął.
-Kogucie! Kogucie!
Bum!
Reksio oberwał z pistoletu klona Kretesa.
-Pomszczę was Koguty!-wrzasnął Reksio i nacisnął czerwony guzik na dziale laserowym.
Bum!
Klony leżały bezbronne na ziemii. Reksio miał zamiar skończyć z nimi raz na zawsze. Ale jednak brakowało jednego klona. Klona Reksia. Klon wyrósł jak z podziemii za plecami Reksia i chwycił go za gardło.
-Nie ruszajcie się!
-Bo co nam zrobisz?
-Strzelę do Reksia!
Kretes i Molly opuścili dłonie. Nic już nie można było zrobić. To był koniec. Klony pozostawią ich przy życiu ale tylko dlatego żeby ich torturować. Ale jednak :
-Stój ty przebrzydły klonie!-wrzasnął Kogut Wynalazca i przewrócił klona Reksia. Reksio także upadł na szczęście nic mu nie było. Ale klon Reksia zaczął atakować jak szalony Koguty. Na szczęście Kornelek doszedł do działa laserowego i strzelił nim w klona Reksia. Później strzelił w resztę klonów i wszystkie wyleciały gdzieś daleko. Później Kretes znalazł kawałek kartki. Przeczytał go i powiedział :
-No nie wierzę!
CDN
-------------------------
Co było w kawałku kartki?
Czy Reksio i Kretes są gotowi na kolejną dziwnie tajemniczą akcję?
Kto czeka na nich w prehistorii?
Tego dowiecie się z mojego nowego opowiadania : Reksio i prehistoria (Tytuł, fabuła i o czym będzie wymyślone przez !!!Bartek!!!)
|
Wt, 10 lut 2009, 13:46 |
|
|
nieznany
Mistrz Gry
|
I znów piszę:gdzie znikły elementy logiczne?!
Ocena ostatniego rozdziału:8,5/10
Ocena całej opowieści:9/10
_________________Rrauu hau hou grrao Hauhaure (hau. Mówię poprawnie po Hauhasku). Tym kolorem prowadzę walkę admina ze złem."Wszyscy jestescie moimi dziubaskami ^^" <- Ten cytat zawsze poprawia mi humor, Api.
|
Wt, 10 lut 2009, 17:32 |
|
|
Luk
Lider Podziemia
|
Znowu ty o tych elementach logicznych. Będzie bez. Możesz oceniać bez tego?
|
Wt, 10 lut 2009, 17:49 |
|
|
nieznany
Mistrz Gry
|
Dobra,dobra.Ale od samej akcji można kręćka dostać.
|
Wt, 10 lut 2009, 17:51 |
|
|
Stryj Mac
Mieszacz Zaprawy
Dołączył(a): Śr, 15 sie 2007, 13:43 Posty: 1426 Lokalizacja: Szczecin
Naklejki: 2
|
Prawda, bo akcja obraca się od 3 rozdziałów wokół walki z klonami.
Co masz na myśli, żądając elem. logicznych? Chcesz żeby MA, między zdania opowiadanie wplatał zadania dla czytelników?
_________________Stryj Mac jako Stryj Maćko [z wyeliminowanym polskim znakiem]. Moderuję kolorem niebieskim. Szukajcie a znajdziecie. Pozdrawiam. Piszę poprawnie po polsku.
|
Wt, 10 lut 2009, 19:11 |
|
|
nieznany
Mistrz Gry
|
Nie,chodziło mi o to,by Reksio i Kretes czasem główkowali.
|
Śr, 11 lut 2009, 15:55 |
|
|