|
|
Teraz jest N, 12 sty 2025, 13:41
|
Ułatwienie obrony przed drobiem chaosu
Autor |
Wiadomość |
Pawel96
Starszy Dźwigowy
Dołączył(a): N, 20 sie 2006, 14:52 Posty: 581 Lokalizacja: z Szangri-La
Naklejki: 2
|
Jest jedno proste ułatwienie do obrony przed drobiem chaosu na dziedzincu szkoły. Wystarczy otworzyć plik level0.txt lub level1.txt lub level2.txt i zmienić całą zawartość pliku na:
Piechur0_timer|3000|
Piechur0_krok|200|
Piechur0__init_fps|8|
Piechur0_score|5|
ges_timer|300000|
ges_krok|100|
ges_init_fps|10|
ges_score|5|
kaczka_timer|300000|
kaczka_krok|100|
kaczka_init_fps|10|
kaczka_score|5|
Krok_punktowy|20|
Krok_kroku_punktowego|0|
sukces|10|
I gotowe !
Wystarczy przed tą mini grą wyciągnąć płytę z napędu i ułatwienie gotowe
P.S. Wystarczy zniszczyć 5 sztuk drobiu chaosu żeby osiągnąć sukces !
|
Śr, 8 kwi 2009, 10:22 |
|
|
bot
Komiksowy Artysta
Dołączył(a): Cz, 8 gru 2005, 18:55 Posty: 1193 Lokalizacja: Polska Inteligencja:-∞ Szybkość:0
Naklejki: 4
|
...to wiadomo od dawna... Szalony to kiedyś na forum pisał...
...tak sobie ułatwiam RIC kiedy mi sie niechce męczyć...
A dla żółtodziobów przydatne. Chyba...
_________________Nobody expects the Spanish Inquisition! The One Who Disturbs So Terribly... Jeśli zobaczysz pomarańcz śmierci w swoim poście - strzeż się!
|
Śr, 8 kwi 2009, 14:47 |
|
|
Luk
Lider Podziemia
Dołączył(a): N, 18 sty 2009, 12:44 Posty: 1340 Lokalizacja: I tak nie wiesz gdzie to jest
Naklejki: 0
|
Świetne ułatwienie! Może wieczorem wypróbuje. Ale na dziedzińcu uniwersytetu, a nie szkoły. Ale jeden błąd wielkiej różnicy nie robi.
PS. Fajnie że ktoś wrócił
|
Śr, 8 kwi 2009, 15:03 |
|
|
Stryj Mac
Mieszacz Zaprawy
Dołączył(a): Śr, 15 sie 2007, 13:43 Posty: 1426 Lokalizacja: Szczecin
|
Jak to kiedyś Artur mówił, zamieniłem wszystko na "5".
Wyszła jedna kaczka i to bardzo wolna .
Bez wyjmowania płyty.
Skorzystałem już wcześniej bo trochę tam grzebałem.
Ale po co płytę wyciągać?
_________________Stryj Mac jako Stryj Maćko [z wyeliminowanym polskim znakiem]. Moderuję kolorem niebieskim. Szukajcie a znajdziecie. Pozdrawiam. Piszę poprawnie po polsku.
|
Śr, 8 kwi 2009, 16:49 |
|
|
Pawel96
Starszy Dźwigowy
Dołączył(a): N, 20 sie 2006, 14:52 Posty: 581 Lokalizacja: z Szangri-La
|
Może i się pomyliłem bo w RiKN trzeba wyciągnąć płytę przy każdym ułatwieniu typu "zmień w pliku to i to"
|
Śr, 8 kwi 2009, 17:25 |
|
|
nieznany
Mistrz Gry
Dołączył(a): Śr, 21 sty 2009, 17:53 Posty: 2045 Lokalizacja: Uniwersum Kreacji
|
_________________Rrauu hau hou grrao Hauhaure (hau. Mówię poprawnie po Hauhasku). Tym kolorem prowadzę walkę admina ze złem."Wszyscy jestescie moimi dziubaskami ^^" <- Ten cytat zawsze poprawia mi humor, Api.
|
Śr, 8 kwi 2009, 17:31 |
|
|
Stryj Mac
Mieszacz Zaprawy
|
To znaczy czego?
Opisz dokładniej...
_________________Stryj Mac jako Stryj Maćko [z wyeliminowanym polskim znakiem]. Moderuję kolorem niebieskim. Szukajcie a znajdziecie. Pozdrawiam. Piszę poprawnie po polsku.
|
Śr, 8 kwi 2009, 17:40 |
|
|
Artur
Maniak Koparek
Dołączył(a): Pt, 25 sie 2006, 18:47 Posty: 2491 Lokalizacja: Warszawa, prosta sprawa
|
Pewnie wartość 5 to 1 sztuka.
Nie wybrałeś pełnej instalacji gry. Wybrałeś pełną instalację gry. Żeby gra nie wykorzystywała plików z płyty, tylko dysku twardego - czyli tych zmodyfikowanych przez Ciebie. Nie pomyliłeś się. To jest tak, że w przypadku gry zainstalowanej wykorzystując pełną instalację gra wykorzystuje pliki z dysku twardego, zaś minimalnej - z płyty, ponieważ na dysku nie ma wszystkich potrzebnych plików wykorzystywanych przez grę. Nie wiem jak z instalacją standardową. A pełną instalację pewnie dlatego lepiej mieć, że pliki z dysku ładują się szybciej, niż na przykład z płyty. Ale zmian w pliku? Opisz dokładniej o co chodzi i jakiego masz Windowsa.
_________________ Moderuję pogrubioną, brązową czcionką. Człowiek zawsze mówi że coś jest niemożliwe, dopóki się nie przekona że coś jest możliwe. Czy nie łatwiej jest od razu przyjąć, że WSZYSTKO jest możliwe?
|
Śr, 8 kwi 2009, 17:57 |
|
|
Stryj Mac
Mieszacz Zaprawy
|
Hmm...
Warto wiedzieć więcej.
Dzięki, Artur.
Nieznany, zasugeruj się radami Artura.
|
Śr, 8 kwi 2009, 18:40 |
|
|
nieznany
Mistrz Gry
Dołączył(a): Śr, 21 sty 2009, 17:53 Posty: 2045 Lokalizacja: Uniwersum Kreacji
|
Jest tak...
Po krótkim szukaniu odnalazłem plik obrony murów.Chciałem ułatwić 2 i 3.
Zmieniłem zapis.Chcę zapisać w tym stanie...A tu nagle:
ERROR:PLIK JEST OBJĘTY PRAWEM.NIE MASZ PRAW DO ZMIANY JEGO ZAPISU.
Czy cóś tak.Nie mogę zmienić zapisu.
_________________Rrauu hau hou grrao Hauhaure (hau. Mówię poprawnie po Hauhasku). Tym kolorem prowadzę walkę admina ze złem."Wszyscy jestescie moimi dziubaskami ^^" <- Ten cytat zawsze poprawia mi humor, Api.
|
Śr, 8 kwi 2009, 21:53 |
|
|
Artur
Maniak Koparek
Dołączył(a): Pt, 25 sie 2006, 18:47 Posty: 2491 Lokalizacja: Warszawa, prosta sprawa
|
Musisz podać dokładną treść błędu.
Może edytowałeś te pliki podczas uruchomionego RiC? Powinno być wyłączone.
_________________ Moderuję pogrubioną, brązową czcionką. Człowiek zawsze mówi że coś jest niemożliwe, dopóki się nie przekona że coś jest możliwe. Czy nie łatwiej jest od razu przyjąć, że WSZYSTKO jest możliwe?
|
Śr, 8 kwi 2009, 21:55 |
|
|
Olaaa00
Stawia Opór
|
Re: Ułatwienie obrony przed drobiem chaosu
a mi nie działa pozmieniałam w lvl0 i 1 i 2.zapisałam.i jak już ma wejść na wieże to mi sie wyłącza gra co jest nie tak?? mam pełną instalacje.prosze pomóżcie bo męcze się z tym od pół roku..
|
Wt, 31 lip 2012, 15:34 |
|
|
Paki
Starszy Norman
|
Tak. Kolejny piszący posty jednym słowem... Ech.__________________ Magia rządzi!
Cz, 25 kwi 2013, 14:30 |
|
|
Matek
Pod-ziemniak
Naklejki: 10
|
Nie skorzystam, nie skorzystałem, nie będę korzystał. Dla mnie to żadna przyjemność ułatwienia sobie minigierki w grze. No chyba, że ta minigierka jest naprawdę bardzo, bardzo, bardzo trudna.
|
Wt, 23 lip 2013, 21:13 |
|
|
Kretes102
Poznaniak Nieszczelny
Dołączył(a): Wt, 24 lip 2012, 11:47 Posty: 2434 Lokalizacja: Poznań, Rzeczpospolita Polska
Naklejki: 17
|
Tak właściwie to po co robić sobie ułatwienia? To tylko zabiera radość grania w grę. Ja nigdy nie skorzystałem z ułatwień, bo to niedorzeczne i tylko dla tych, co chcą ułatwień w grze. Ne dość, że musisz wpisać w plikach, to w międzyczasie już byś wygrał w Drobiem Chaosu. Potem jak ktoś zrobi sobie ułatwienia, to jak wygra cała grę czuje niedosyt, że mógł sobie dłużej pograć. Ja jestem przeciwnikiem ułatwień, bo jak już wspomniałem niedorzeczne i dla ułatwiaczy sobie trudności gier.
_________________Co ja będę się rozpisywał, zapraszam: "Reksio i Kretes: "Skarb Umuritu" [KOMIKS] - czyli, dlaczego Kretes zasłania dymkiem innych kolegów oraz gdzie znajduje się skarb Umuritu. Ten kolor należy do Administratora dbającego o czystość i walczącego ze złem. Lepiej zacznij się zastanawiać nad sobą, kiedy ujrzysz ten kolor w swoim poście
|
Śr, 24 lip 2013, 10:16 |
|
|