|
|
Teraz jest Śr, 25 gru 2024, 21:26
|
Dziwna nieścisłość - pochodzenie Kretesa
Autor |
Wiadomość |
Gość
|
Dziwna nieścisłość - pochodzenie Kretesa
Muszę wam coś napisać:
Otóż Kretes w RIWC mówił, że Wanda Niken jest jego prapraprapraprapraprababcią. Była ona Starożytną Kretonką. Okazuje się jednak, żę Kretes był również przodkiem Amona Kretesa, który poszukiwał kolebki cywilizacji Kretonów, czyli Mu. Amon był synem Słońca. Więc jak to się stało? Amon szukał kolebki cywilizacji własnych przodków (nie miał przodków, był przecież synem słońca).
No to w końcu co sądzicie? Kretes jest przodkiem Amona, czy Wandy Niken?
Przedstawiajcie tu swe teorie .
|
Cz, 9 kwi 2009, 17:22 |
|
|
Pawel96
Starszy Dźwigowy
Dołączył(a): N, 20 sie 2006, 14:52 Posty: 581 Lokalizacja: z Szangri-La
Naklejki: 2
|
Kretesjest potomkiemAmona Kretesa i Wandy Niken, przynajmniej ja tak uważam
|
Cz, 9 kwi 2009, 17:44 |
|
|
Gość
|
Syn słońca to był tytuł faraonów starożytnego Egiptu, a ponieważ Amon Kretes był władcą egipskim miał standardowy przydomek i tyle
|
Cz, 9 kwi 2009, 18:41 |
|
|
Johanna
Bardzo Stary Norman
Naklejki: 3
|
Hm. A Może praprapra(...)wnukiem Amona Kretesa i Wandy Niken (tzn. oni byli małżeństwem?)
_________________Pozdrawiam, Johanna.
Jeżeli chcesz nowych emblematów w galerii, wyszukaj mi screena. To takie proste...
A i tak nie mam żadnych zgłoszeń
|
Cz, 9 kwi 2009, 19:22 |
|
|
Luk
Lider Podziemia
Dołączył(a): N, 18 sty 2009, 12:44 Posty: 1340 Lokalizacja: I tak nie wiesz gdzie to jest
Naklejki: 0
|
Jak już to dajmy z milion pra dla Wandy Niken, bo ona pochodziła z prehistorii. No, a około tysiąc pra dla Amona Kretesa bo on był z około X wieku.
PS. Enterku, niemożliwe że byli małżeństwem bo w końcu prehistoria, a X wiek to sporo czasu.
|
Cz, 9 kwi 2009, 19:29 |
|
|
Johanna
Bardzo Stary Norman
Naklejki: 3
|
;( Szkoda... Hehe. Tak tylko sobie myślałam.
_________________Pozdrawiam, Johanna.
Jeżeli chcesz nowych emblematów w galerii, wyszukaj mi screena. To takie proste...
A i tak nie mam żadnych zgłoszeń
|
Cz, 9 kwi 2009, 19:32 |
|
|
Stryj Mac
Mieszacz Zaprawy
Dołączył(a): Śr, 15 sie 2007, 13:43 Posty: 1426 Lokalizacja: Szczecin
Naklejki: 2
|
Pewnie W. Niken była potomkiem kogo innego, a Amon kogo innego, ale śmiem twierdzić, że wszystkie krety i tak pochodzą od jednego. Wystarczy tylko ustalić kto był kiedy.
_________________Stryj Mac jako Stryj Maćko [z wyeliminowanym polskim znakiem]. Moderuję kolorem niebieskim. Szukajcie a znajdziecie. Pozdrawiam. Piszę poprawnie po polsku.
|
Cz, 9 kwi 2009, 20:03 |
|
|
Serpentus snake
Bardzo Stary Norman
Dołączył(a): Cz, 31 lip 2008, 08:42 Posty: 519 Lokalizacja: Gabinet Serpentusa Snake
|
A ja słyszałem,że Kretes mówił:
"Wiesz,Reksiu,ta Wanda Niken mogła być moją prapra(...) babką..."
Czy jakoś tak....
_________________ Είμαι μερικές φορές μέση (που μου χαρακτήρα), είναι ο απόγονος
A volte mi media (che il mio personaggio), è il rampollo
|
Pt, 10 kwi 2009, 08:24 |
|
|
nieznany
Mistrz Gry
Dołączył(a): Śr, 21 sty 2009, 17:53 Posty: 2045 Lokalizacja: Uniwersum Kreacji
Naklejki: 4
|
Chodziło o pra-pra...tatkę.Ta genealogia kretów jest strasznie zakręcona.
Myślę,że od Wandy Niken pochodzi Amon Kretes,a od niego nasz stękający,stary kret.
PS:To,co Sokaris mówił o synu Słońca,jest prawdą. ,,Syn Słońca"to po staro-egipsku faraon.Wszystko jasne.
A czemu miałoby być nieprawdą
_________________Rrauu hau hou grrao Hauhaure (hau. Mówię poprawnie po Hauhasku). Tym kolorem prowadzę walkę admina ze złem."Wszyscy jestescie moimi dziubaskami ^^" <- Ten cytat zawsze poprawia mi humor, Api.
|
Pt, 10 kwi 2009, 08:37 |
|
|
!!!Bartek!!!
Starszy Norman
Dołączył(a): So, 29 lis 2008, 12:49 Posty: 430 Lokalizacja: Żyrardów
|
Wiem!
Wanda Niken miała wnuki jak Amon Kretes no nie?
No i wpewnym momencie prawnuki N. i A. sie zakochały i wiecie... byli małżeństewem...
Tak mi sie zdaje.
Ale z tego działu o komórkach dostałem 3 więc jestem słaby lecz przeciętny.
|
Pt, 10 kwi 2009, 10:27 |
|
|
Duchman
Starszy Norman
Dołączył(a): N, 3 sty 2010, 11:25 Posty: 331 Lokalizacja: Z Bobroru
|
Według mnie to ta teoria o tym, że Amon Kretes był synem faraona.
|
So, 9 sty 2010, 07:08 |
|
|
AleksandriusII
Roz-krecony
Dołączył(a): So, 10 paź 2009, 06:35 Posty: 134 Lokalizacja: Z odległej przyszłości
|
ale w sumie kto powiedział, że Kretes jest jej synem, powiedział tylko, że mogła być jego przodkiem ,ale to tylko ze względu na jaj wiek
So, 9 sty 2010, 08:33 |
|
|
Maldurf von Krettof
Bardzo Stary Norman
Dołączył(a): Cz, 16 lip 2009, 09:24 Posty: 552 Lokalizacja: Istnieje.
|
Ale czy Wanda Niken nie jest czasem potomkiem Kretesa? Przecież ona jak było widać przybyła z przyszłości.
_________________Proszę wchodzić i grać. ^_^
|
So, 9 sty 2010, 09:13 |
|
|
bot
Komiksowy Artysta
Dołączył(a): Cz, 8 gru 2005, 18:55 Posty: 1193 Lokalizacja: Polska Inteligencja:-∞ Szybkość:0
Naklejki: 4
|
Pierwsi trzej kretoni (wśród nich Wanda Niken) przybyli z kretona(obecnie kurana). Jak Reksio i Kretes im zepsuli statek osiedlili się na ziemi. Wygonili ich miejscowi, zbudowali MU. Ono natrafiło na linię zmiany daty.
Utworzyły się trzy grupy rozbitków, jedna z nich osiedliła się w Egipcie.
Wieele lat później Amon Kretes (Syn słonia - to jak wiecie - wszyscy faraonowie niby byli od słońca - od bogów), wyruszył na poszukiwanie MU, czyli miejsca skąd przybyli rozbitkowie - czyli ich kolebki.
Później był Kukuryk, osiedlenie się na wyspie i w konsekwencji: narodziny Kretesa.
Czyli że tak powiem: wszystkie Krety na Ziemi są potomkami któregoś z 3 Kretonów przybyłych na ziemię. (nie byli z przyszłości - byli z prehistorii - Kretoni znali już wcześniej technologię lotów kosmicznych, teleportacji itp.)
_________________Nobody expects the Spanish Inquisition! The One Who Disturbs So Terribly... Jeśli zobaczysz pomarańcz śmierci w swoim poście - strzeż się!
|
So, 9 sty 2010, 10:46 |
|
|
RESTART
Bywalec Nory
Dołączył(a): Śr, 26 sie 2009, 14:10 Posty: 84 Lokalizacja: z mózgu Einstein'a
|
amon kretes syn słońca z X wieku? Egipcjanie mieli swoich bożków ok. od 3000 lat p.n.e. do Narodzin Chrystusa X wiek co? Historia sie kłania
_________________Online program do tworzenia skinów minecraft: kliknijkliknij
|
Śr, 13 sty 2010, 15:36 |
|
|