|
|
Teraz jest Wt, 19 lis 2024, 04:33
|
Niezwykłe Przygody Bolka i Lolka - Tajemnicze Zamczysko
Autor |
Wiadomość |
bot
Komiksowy Artysta
Dołączył(a): Cz, 8 gru 2005, 18:55 Posty: 1193 Lokalizacja: Polska Inteligencja:-∞ Szybkość:0
Naklejki: 4
|
Niezwykłe Przygody Bolka i Lolka - Tajemnicze Zamczysko
Czyli jednym słowem - Aidem robi inne przygodówki - Co z tego wyniknie?
(Z obserwacji - Gra 2D (małe wymagania wobec karty grafiki), ale RAMu i Procesora wymaga niezłego. Jakiś nowy silnik?)
_________________Nobody expects the Spanish Inquisition! The One Who Disturbs So Terribly... Jeśli zobaczysz pomarańcz śmierci w swoim poście - strzeż się!
|
Pt, 20 lis 2009, 13:54 |
|
|
Stryj Mac
Mieszacz Zaprawy
Dołączył(a): Śr, 15 sie 2007, 13:43 Posty: 1426 Lokalizacja: Szczecin
Naklejki: 2
|
Też dostałem maila od AM z reklamą tej gry.
Po screenach klasyczne 2D, ale nie powala.
Czy procesor 1,5 Ghz i 512 MB ramu to dużo? XD
Ja mam procka 3,2 Ghz, a ramu 1 GB (planuję inny komp więc ram będzie lepszy ).
_________________Stryj Mac jako Stryj Maćko [z wyeliminowanym polskim znakiem]. Moderuję kolorem niebieskim. Szukajcie a znajdziecie. Pozdrawiam. Piszę poprawnie po polsku.
|
Pt, 20 lis 2009, 17:16 |
|
|
bot
Komiksowy Artysta
Dołączył(a): Cz, 8 gru 2005, 18:55 Posty: 1193 Lokalizacja: Polska Inteligencja:-∞ Szybkość:0
|
Strasznie mało, (aczkolwiek nieznany twierdzi że strasznie dużo) ale zauważ że inne gry Aidem miały wymagania: Pentium 166 MHz, 32MB RAM
Zastanawiam się nad tym dlaczego (mimo iż gra jest w 2D) widoczny jest taki skok wymagań? Zobaczy się jak to wygląda w ruchu, może wtedy będzie wiadomo, oczywiście z filmiku z gry (Aidem teraz dodaje filmy z gry na stronę -> z tego co zauważyłem).
Które gry? ;> Na pewno nie RIMS.
_________________Nobody expects the Spanish Inquisition! The One Who Disturbs So Terribly... Jeśli zobaczysz pomarańcz śmierci w swoim poście - strzeż się!
|
Pt, 20 lis 2009, 18:44 |
|
|
Erek
Roz-krecony
Dołączył(a): N, 3 maja 2009, 10:01 Posty: 113 Lokalizacja: ze średniowiecza
|
Chyba każdy co jest zalogowany na stronie aidem to dostaje maila, bo ja też dostałem.
Pt, 20 lis 2009, 21:04 |
|
|
Pat36
Starszy Norman
Dołączył(a): Cz, 6 mar 2008, 18:02 Posty: 411 Lokalizacja: Tarnów
|
Ja nie jestem zalogowany na ich stronie i dostałem maila
_________________ ...
|
So, 21 lis 2009, 17:23 |
|
|
Dominik
Bardzo Stary Norman
Dołączył(a): So, 6 gru 2008, 12:33 Posty: 680 Lokalizacja: Bochotnica
|
Też dostałem. Pomysł ciekawy, ale gra chyba bardziej dla dzieci...
_________________Lwów i Wilno na zawsze polskie! Zdobywca II miejsca w konkursie poetyckim, zorganizowanym na pięciolecie Forum Reksia. Piszę poprawnie po polsku"Myślałem i wymyśliłem bezmyślnik ~. Stawiać się go będzie przed zdaniem nie mającym sensu." - Tytus de Zoo
|
Pn, 23 lis 2009, 17:22 |
|
|
Reksio007
Roz-kreca się
Dołączył(a): Pn, 2 lis 2009, 22:00 Posty: 48 Lokalizacja: z podwórka ;)
|
No, a czy Reksio też nie wydaje się na pierwszy rzut oka dziecinny? To po prostu takie pierwsze wrażenie, po prostu: żeby się dowiedzieć, trzeba zagrać Widziałem już screeny w sklepie aidem media, fajnie jakby dali filmiki na You Tube
Ps. Czy zamierzacie kupić tę grę?
|
Pn, 23 lis 2009, 20:15 |
|
|
arturros
Starszy Norman
Dołączył(a): Pn, 6 sie 2007, 12:20 Posty: 345 Lokalizacja: Skądś
|
Dziwne bo ja też dostałem .
Ale nie pamiętam mojego e-maila na stronie aidem.
Chyba wysyłają to do każdego.
Pn, 23 lis 2009, 20:17 |
|
|
spidi
Ekspert w Dziedzinie Cementu
Dołączył(a): N, 6 sty 2008, 15:22 Posty: 1051 Lokalizacja: Z rewolucji
Naklejki: 3
|
MI nie wysłali dostane pewnie na urodziny
_________________Zapraszam wszystkich do pomocy w rozkręcaniu forum Chaos niszczę zgnilizną Ręka boga , będzie sroga , bójcie się <demoniczny śmiech> W razie problemów czy spraw zapraszam na PW . Jeśli zauważycie spam , natychmiast piszcie mi na PW, bo ostatnio nie ogarniam tego wszystkiego :< " Ja bym to raczej ujął w takie słowa: Spidi ma w rękawie tyle asów, że nie może poruszać ręka."~Nieznany ten tekst cały czas utrzymuje mnie w dobrym nastroju Jestem już tym zdemoralizowanym dzieciakiem, który nie ma w zwyczaju dziękować, jednak po tylu latach czas najwyższy. Gdybym miał wypisać imiona wszystkich osób, które " utrzymywały mnie przy życiu " i wiele dla mnie zrobiły, ten podpis nie miałby końca. Dlatego chciałbym Tobie ( kimkolwiek jesteś ) podziękować, za te wspólne piękne chwile. Mimo że się tak na prawdę nie znamy... Pozdrawiam Spidi.
|
Wt, 24 lis 2009, 17:10 |
|
|
Stryj Mac
Mieszacz Zaprawy
Dołączył(a): Śr, 15 sie 2007, 13:43 Posty: 1426 Lokalizacja: Szczecin
Naklejki: 2
|
Może ktoś z Aidem wziął nasze maile z tąd tj. z forum?
Ja tam nie kupię. Nie lubię Bolka & Lolka.
_________________Stryj Mac jako Stryj Maćko [z wyeliminowanym polskim znakiem]. Moderuję kolorem niebieskim. Szukajcie a znajdziecie. Pozdrawiam. Piszę poprawnie po polsku.
|
Wt, 24 lis 2009, 17:10 |
|
|
spidi
Ekspert w Dziedzinie Cementu
Dołączył(a): N, 6 sty 2008, 15:22 Posty: 1051 Lokalizacja: Z rewolucji
Naklejki: 3
|
AntyBolek & Lolek na stos z nim
_________________Zapraszam wszystkich do pomocy w rozkręcaniu forum Chaos niszczę zgnilizną Ręka boga , będzie sroga , bójcie się <demoniczny śmiech> W razie problemów czy spraw zapraszam na PW . Jeśli zauważycie spam , natychmiast piszcie mi na PW, bo ostatnio nie ogarniam tego wszystkiego :< " Ja bym to raczej ujął w takie słowa: Spidi ma w rękawie tyle asów, że nie może poruszać ręka."~Nieznany ten tekst cały czas utrzymuje mnie w dobrym nastroju Jestem już tym zdemoralizowanym dzieciakiem, który nie ma w zwyczaju dziękować, jednak po tylu latach czas najwyższy. Gdybym miał wypisać imiona wszystkich osób, które " utrzymywały mnie przy życiu " i wiele dla mnie zrobiły, ten podpis nie miałby końca. Dlatego chciałbym Tobie ( kimkolwiek jesteś ) podziękować, za te wspólne piękne chwile. Mimo że się tak na prawdę nie znamy... Pozdrawiam Spidi.
|
Wt, 24 lis 2009, 17:12 |
|
|
Lone Star
Lider Podziemia
Dołączył(a): Wt, 30 maja 2006, 16:40 Posty: 1026 Lokalizacja: Lublin
|
Dziwie się że Jo jeszcze Ci nie wyklnęła błędu
C.d. samej gry, jako tako przypomina RMS, może jest oparta na podobnym silniku?
heh no sory jednak "stąd" : D gra nowa to pewnie silnik Unity/SM
_________________Pozdrawiam, Lone Star
|
Wt, 24 lis 2009, 18:37 |
|
|
Doktor Jones
Starszy Norman
Dołączył(a): So, 21 lis 2009, 19:05 Posty: 380 Lokalizacja: Z tajemniczej piramidy.
|
Jestem w 1 poziomie. Jak ten klucz zdobyć? Plis o pomoc!
_________________Zapraszam www.kretesireksio.fora.pl
|
Wt, 8 gru 2009, 18:46 |
|
|
bot
Komiksowy Artysta
|
Nikt tej gry nie kupił, nikt tej gry nie kupi, popytaj na forum przygód bolka i loka xD
A swoją drogą, o czym jest ta gra, zrobisz jakiś filmik?
|
Wt, 8 gru 2009, 18:53 |
|
|
Doktor Jones
Starszy Norman
Dołączył(a): So, 21 lis 2009, 19:05 Posty: 380 Lokalizacja: Z tajemniczej piramidy.
|
Początek jest taki:
Bolek i Lolek jadą do górskiego schroniska ale podczas burzy trafiają do tajemniczego zamku. I myślą że to górskie schronisko. Spotykają tam mistrza Zygfryda. Jest ubrany w zielone ubranie. I powiedział że musimy wykonywać rozkazy jego pomocnika Szymka. No i pierwsze zadanie to znalezdz klucz do ogrodu. Ale gdzie jest? Tak naprawdę mam całą masę przedmiotów w kieszeni(których nigdzie użyć nie mogę)mam też dostęp to wielu miejsc. Ale fajne jest to że można się przełączać Z Bolka na Lolka i z Lolka na Bolka. Można prosić Szymka o pomoc. Zawsze ma jakieś wskazówki. Więcej podpowiedzi daje za wygranie z nim w statki(nawet fajne są te statki! ) A przede wszystkim! To wam muszę powiedziedz: W jednej planszy kliknie się na taką księgę. W niej piszę o grach z Reksiem! Ale w postaci książek. Czyli mówią tam narzykład: W pirwszej księdze przygód małego psa i Kreta pojawił się skarb piratów. Ale tak naprawdę jest to zadanie!
Ok. Fajna gra. Trochę logiczna. Ale fajna
_________________Zapraszam www.kretesireksio.fora.pl
|
Wt, 8 gru 2009, 19:27 |
|
|