|
|
Teraz jest Pn, 18 lis 2024, 10:25
|
Autor |
Wiadomość |
Artur
Maniak Koparek
Dołączył(a): Pt, 25 sie 2006, 18:47 Posty: 2491 Lokalizacja: Warszawa, prosta sprawa
Naklejki: 2
|
Nic prostszego, niż poszukanie jakiejś strony o imionach. To jest o wiele lepsze, niż jakieś tam informacje od forumowiczów.
_________________ Moderuję pogrubioną, brązową czcionką. Człowiek zawsze mówi że coś jest niemożliwe, dopóki się nie przekona że coś jest możliwe. Czy nie łatwiej jest od razu przyjąć, że WSZYSTKO jest możliwe?
|
Pt, 26 paź 2007, 18:49 |
|
|
Gość
|
A Sandra? Ciekawe czy ktoś wie...
|
Pt, 26 paź 2007, 20:21 |
|
|
Izzy
Głodomorek
Dołączył(a): Pt, 4 lut 2005, 20:13 Posty: 2995 Lokalizacja: Szczecin
Naklejki: 1
|
Sandra - Imię żeńskie pochodzenia greckiego. Powstało na gruncie romańskim jako spieszczenie imienia Aleksandra i znaczy tyle, co pomocnik, obrońca ludzkości. Wraz z upływem czasu stało się imieniem samodzielnym.
Weronika - wywodzona jest z greki od słów phero - nieść i nike - zwycięstwo. Jak widać Weronika nie jest typem "luzera", ale mimo tego jest obdarzona subtelnym humorem. Poza tym zawsze służy radą i wsparciem, dlatego ma mnóstwo przyjaciół. Jej uzdolnienia kierują ją ku literaturze.
Mateusz - jest to imię pochodzenia hebrajskiego i oznacza - dany przez Boga. Mężczyzna o tym imieniu jest człowiekiem niezwykle odpowiedzialnym, prawdomównym, sprawiedliwym, dobrodusznym. Raz podjęte ustalenia i raz dane słowa, realizuje z żelazną konsekwencją, choćby miały mu przynieść straty. Jest konserwatystą w swych przekonaniach, wychowuje dzieci zgodnie z tradycją ojcowską, kocha żonę nad wyraz szczerze. Nie uznaje wolnej miłości. Ofiarnie służy sprawie publicznej, udziela pomocy innym osobom. Jeżeli obierze kierunek studiów humanistycznych - zostaje duszpasterzem.
_________________ Mahna mahna...
Whovian.
Strzeż się, Izzy Cię obserwuje.
|
Pt, 26 paź 2007, 20:33 |
|
|
Konar
Norman
Dołączył(a): N, 17 wrz 2006, 10:07 Posty: 270 Lokalizacja: jest stefan???
|
_________________ I am Back !!! Czekam na Miasto Sekretów !!!
|
N, 28 paź 2007, 22:18 |
|
|
Michcio
Ekspert w Dziedzinie Cementu
Dołączył(a): Pn, 7 lut 2005, 15:05 Posty: 1512 Lokalizacja: inąd
Naklejki: 3
|
_________________ Piszę poprawie po bangleszstańsku.
|
Pn, 29 paź 2007, 16:50 |
|
|
piotrek
Bardzo Stary Norman
Dołączył(a): Pt, 25 sie 2006, 09:11 Posty: 506 Lokalizacja: GóRny Śląsk
|
Piotr - opoka, pochodzenie łacińskie
Dagmara - panna dnia, pochodzenie skandyawskie
|
Pn, 29 paź 2007, 19:24 |
|
|
Lone Star
Lider Podziemia
Dołączył(a): Wt, 30 maja 2006, 16:40 Posty: 1026 Lokalizacja: Lublin
|
Żeby uniknąć zbędnych pytań. Podam parę stronek na których każdy samemu może sprawdzić znaczenie swojego imienia
http://www.imiona.com/ - Znaczenie imion, wszystkie imiona, ich opisy i imieniny
http://www.imiona.eu/ - Znaczenia imion
http://znaczenie-imion.het.pl/ - Znaczenia imion
http://znaczenieimion.int.pl/ - Znaczenie imion - znaczenie imienia - znaczenia imion
www.imiona.bee.pl/ - Znaczenia imion :: pochodzenie - baza imion z całego swiata...
Mam nadzieje że wystarczy, jak ktoś będzie chciał poszukać jeszcze jakich stronek o Imionach, wystarczy wpisać Znaczenie Imion w Google lub inną wyszukiwarkę (Jak mówili na forum Jportal : "Google powie ci wszystko")
_________________Pozdrawiam, Lone Star
|
Pn, 29 paź 2007, 20:10 |
|
|
Werus
Norman
Dołączył(a): So, 23 gru 2006, 19:07 Posty: 289 Lokalizacja: 100lica
Naklejki: 1
|
No nie wierzę! Wszystko się zgadza!
|
Pn, 29 paź 2007, 20:32 |
|
|
Dominik
Bardzo Stary Norman
Dołączył(a): So, 6 gru 2008, 12:33 Posty: 680 Lokalizacja: Bochotnica
|
Dominik - w przekonaniach jest konserwatywny. Posiada umysł o szerokich horyzontach, otwarty na wszystko, krytyczny w stosunku do niepewnych sytuacji. Człowiek ten woli wcześniej palcem dotknąć, niż później cały się poparzyć. Lubi dociekać prawdy. Osoby te są tak bardzo przeświadczone o słuszności swojego postępowania, że gdy ktoś chciałby, choć odrobinę powątpić, popadają w nastrój melancholii. Niekiedy taka sytuacja potrafi wytracić ich zupełnie z równowagi.
_________________Lwów i Wilno na zawsze polskie! Zdobywca II miejsca w konkursie poetyckim, zorganizowanym na pięciolecie Forum Reksia. Piszę poprawnie po polsku"Myślałem i wymyśliłem bezmyślnik ~. Stawiać się go będzie przed zdaniem nie mającym sensu." - Tytus de Zoo
|
Pn, 28 gru 2009, 19:05 |
|
|
Criss
Norman
|
Krzysiek
_________________Zapraszam na moją stronę internetową i forum: www.criss.fora.pl www.criss.npx.pl
|
Pn, 28 gru 2009, 19:08 |
|
|
Dominik
Bardzo Stary Norman
Dołączył(a): So, 6 gru 2008, 12:33 Posty: 680 Lokalizacja: Bochotnica
|
_________________Lwów i Wilno na zawsze polskie! Zdobywca II miejsca w konkursie poetyckim, zorganizowanym na pięciolecie Forum Reksia. Piszę poprawnie po polsku"Myślałem i wymyśliłem bezmyślnik ~. Stawiać się go będzie przed zdaniem nie mającym sensu." - Tytus de Zoo
|
Pn, 28 gru 2009, 19:15 |
|
|
Dawid6
Bezpieczeństwo Forum
Dołączył(a): So, 7 lis 2009, 14:12 Posty: 2174 Lokalizacja: Koło komputera xD
Naklejki: 7
|
Jest coś o Dawidzie
_________________Przejrzyj moje okołoreksiowe projekty na GitHubie!Pozdrawiam wielu nieaktywnych użytkowników, wszystkich wciąż wchodzących oraz Playboiia, bo zawsze się żali, że go nie ma w moim podpisie. III miejsce w konkursie halloweenowym 2011, I miejsce w konkursie rocznicowym 2015Tym kolorem moderuję.
|
So, 2 sty 2010, 18:01 |
|
|
Dawid6
Bezpieczeństwo Forum
|
Jak nie to zamieszczam:
Dawid - Osoba godna uwagi i polecenia, albowiem może wiele osiągnąć. Jest pracowita, posiada zdolności organizatorskie, zmysły dyplomaty, spryt handlowca. Jest to również osoba pomysłowa, ambitna i konsekwentna. Lubi brać na siebie wielką odpowiedzialność, a zwłaszcza materialną. Ceni wartość majątku, mimo to jest to człowiek hojny i skłonny udzielać pożyczek. Ma umysł zdolny do nauk ścisłych. Jednak nauka przysłania mu często życie prywatne, któremu zbyt mało poświęca uwagi. Zaniedbuje, więc współmałżonka, rodzinę i dom. Dodatkowo ceni sztuki piękne, zachwyca się historią oraz posiada uzdolnienia artystyczne, do czego nie przywiązuje nigdy uwagi. Pochodzenie i znaczenie imienia: hebrajskie; dowódca, opiekun.
_________________Przejrzyj moje okołoreksiowe projekty na GitHubie!Pozdrawiam wielu nieaktywnych użytkowników, wszystkich wciąż wchodzących oraz Playboiia, bo zawsze się żali, że go nie ma w moim podpisie. III miejsce w konkursie halloweenowym 2011, I miejsce w konkursie rocznicowym 2015Tym kolorem moderuję.
|
N, 3 sty 2010, 16:32 |
|
|
Dawid6
Bezpieczeństwo Forum
|
Krzysztof - jest zmienny, o nierównym charakterze. Raz jest spokojny, raz nieznośny. Lubi podróże. Ma różne towarzystwa, przyjaciół. Jest mężczyzna o dużej inteligencji, błyskotliwym i często potrafi potrafi wybuchnąć, gdy słuchacz nie nadąża. W życiu zawodowym popada raz w lenistwo, to znów w pracoholizm. Poza tym lubi imprezowe życie z dobrym trunkiem i jedzeniem.
|
N, 3 sty 2010, 16:35 |
|
|
rabitt
Norman
Dołączył(a): Pn, 20 lip 2009, 13:20 Posty: 256 Lokalizacja: Z Nory Kretesa i Molly.
|
Dominik a na drugie Paweł.
_________________ Kolejorz! Mój ulubiony obrońca Lecha Poznań Zapraszam na moje forum. Link: http://www.pilkarskiezespoly.fora.pl
|
N, 3 sty 2010, 16:38 |
|
|