|
|
Teraz jest Pn, 18 lis 2024, 12:34
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 9 ] |
|
Autor |
Wiadomość |
Stryj Mac
Mieszacz Zaprawy
Dołączył(a): Śr, 15 sie 2007, 13:43 Posty: 1426 Lokalizacja: Szczecin
Naklejki: 2
|
Alien Nations 2
Alien Nations 2 to bardzo udany i kultowy sequel gry The Nations, której producentem jest firma JoWooD.
Jest to gra strategiczna, można nawet powiedzieć, że strategiczno-ekonomiczna, typu RTS (Real Time Strategy - Strategia Czasu Rzeczywistego).
Do wyboru mamy tryb signle player (jednoosobowy) - czyli: krótki samouczek (4 misje), 3 kampanie (trzech ras) oraz tryb własny, w którym samodzielnie możemy ustalać mapę, liczbę graczy itp.
Jest też tryb multiplayer (wieloosobowy), - w którym możemy grać w sieci lokalnej oraz bezpośrednio w internecie.
Niestety gra, ponieważ jest już dość stara nie ma możliwości trybu turowego hot seat (gorące krzesło) tak jak serie Heroes czy Cilvilisation.
Jeśli chodzi o samą rozgrywkę:
Mamy do wyboru 3 rasy:
Pimmonowie, Sajiksowie oraz Amazonki.
Do każdej rasy są również podrasy (np. Sajiksowie: Vikari, Hikari.. itd.)
Możemy szkolić różne jednostki począwszy od drwala i kamieniarza, poprzez rolnika i rybaka, a skończywszy na kapłanie i policjancie.
Mamy do dyspozycji także różne budnyki takie jak np.: Stolarnia, Piekarnia, Farma, Magazyn, Świątynia, Silos kompostowy, Wieża, Koszary i inne..
Pod dostatkiem jest też surowców: drewno, skała, deski, złoto, stal, broń, mięso, kiełbasa, chleb, ciasto, grzybosok, mleko kaktusowe etc.. etc...
Grywalność: Gra bardzo wciąga 9/10
Grafika: Jak na rok 2001 bardzo szczegółowa i przyjazna: 8/10
Dźwięk: Niestety jest tylko kilka motywów, które są puszczane bez przerwy po kolei.. 6/10
Ogółem: 8/10
Gra jak mówiłem jest z 2001 roku, a jej poprzedniczka z '99.
W związku z tym gra działa niestety tylko na Windowsach XP sp2 i gorszych. Niestety nie pójdzie na XP sp3 (sam sprawdzałem), a w związku z tym prawdopodobnie nie na Viście i 7.
A co wy sądzicie? Wypowiadajcie się.
_________________Stryj Mac jako Stryj Maćko [z wyeliminowanym polskim znakiem]. Moderuję kolorem niebieskim. Szukajcie a znajdziecie. Pozdrawiam. Piszę poprawnie po polsku.
|
Śr, 30 gru 2009, 12:48 |
|
|
mikol
Roz-krecony
Dołączył(a): Wt, 12 lut 2008, 16:24 Posty: 123 Lokalizacja: z domu z czerwoną dachówką.
|
Mam Alien Nations 2 i raczej mi się podoba...
Ale mam ją już z rok i trochę mi się znudziła, ale i tak opłaca się kupić
za 9,99zł
Moja ulubiona rasa to Pimmonowie, są super i zawsze tylko nimi gram (czasem Sajjisami czy jakoś tak)
_________________ Na DYSKUSJE nie ZEZWALAM! xD
|
Śr, 30 gru 2009, 13:54 |
|
|
spidi
Ekspert w Dziedzinie Cementu
Dołączył(a): N, 6 sty 2008, 15:22 Posty: 1051 Lokalizacja: Z rewolucji
Naklejki: 3
|
Re: Alien Nations 2
| | | | Stryj Maćko napisał(a): Alien Nations 2 to bardzo udany i kultowy sequel gry The Nations, której producentem jest firma JoWooD. Jest to gra strategiczna, można nawet powiedzieć, że strategiczno-ekonomiczna, typu RTS (Real Time Strategy - Strategia Czasu Rzeczywistego). Do wyboru mamy tryb signle player (jednoosobowy) - czyli: krótki samouczek (4 misje), 3 kampanie (trzech ras) oraz tryb własny, w którym samodzielnie możemy ustalać mapę, liczbę graczy itp. Jest też tryb multiplayer (wieloosobowy), - w którym możemy grać w sieci lokalnej oraz bezpośrednio w internecie. Niestety gra, ponieważ jest już dość stara nie ma możliwości trybu turowego hot seat (gorące krzesło) tak jak serie Heroes czy Cilvilisation. Jeśli chodzi o samą rozgrywkę: Mamy do wyboru 3 rasy: Pimmonowie, Sajiksowie oraz Amazonki. Do każdej rasy są również podrasy (np. Sajiksowie: Vikari, Hikari.. itd.) Możemy szkolić różne jednostki począwszy od drwala i kamieniarza, poprzez rolnika i rybaka, a skończywszy na kapłanie i policjancie. Mamy do dyspozycji także różne budnyki takie jak np.: Stolarnia, Piekarnia, Farma, Magazyn, Świątynia, Silos kompostowy, Wieża, Koszary i inne.. Pod dostatkiem jest też surowców: drewno, skała, deski, złoto, stal, broń, mięso, kiełbasa, chleb, ciasto, grzybosok, mleko kaktusowe etc.. etc... Grywalność: Gra bardzo wciąga 9/10 Grafika: Jak na rok 2001 bardzo szczegółowa i przyjazna: 8/10 Dźwięk: Niestety jest tylko kilka motywów, które są puszczane bez przerwy po kolei.. 6/10 Ogółem: 8/10Gra jak mówiłem jest z 2001 roku, a jej poprzedniczka z '99. W związku z tym gra działa niestety tylko na Windowsach XP sp2 i gorszych. Niestety nie pójdzie na XP sp3 (sam sprawdzałem), a w związku z tym prawdopodobnie nie na Viście i 7. A co wy sądzicie? Wypowiadajcie się. | | | | |
Kocham tą gre przeszedłem wszystkie kampanie każdą rasą i Amazonek i tych żuczków i tych ee cosiów
_________________Zapraszam wszystkich do pomocy w rozkręcaniu forum Chaos niszczę zgnilizną Ręka boga , będzie sroga , bójcie się <demoniczny śmiech> W razie problemów czy spraw zapraszam na PW . Jeśli zauważycie spam , natychmiast piszcie mi na PW, bo ostatnio nie ogarniam tego wszystkiego :< " Ja bym to raczej ujął w takie słowa: Spidi ma w rękawie tyle asów, że nie może poruszać ręka."~Nieznany ten tekst cały czas utrzymuje mnie w dobrym nastroju Jestem już tym zdemoralizowanym dzieciakiem, który nie ma w zwyczaju dziękować, jednak po tylu latach czas najwyższy. Gdybym miał wypisać imiona wszystkich osób, które " utrzymywały mnie przy życiu " i wiele dla mnie zrobiły, ten podpis nie miałby końca. Dlatego chciałbym Tobie ( kimkolwiek jesteś ) podziękować, za te wspólne piękne chwile. Mimo że się tak na prawdę nie znamy... Pozdrawiam Spidi.
|
Śr, 30 gru 2009, 14:52 |
|
|
Stryj Mac
Mieszacz Zaprawy
|
Słuchajcie wiem już gdzie zbudować kopalnię żelaza (żyła rudy), ale nie wiem gdzie zbudować kamieniołomy. Czy ktoś wie jak?
_________________Stryj Mac jako Stryj Maćko [z wyeliminowanym polskim znakiem]. Moderuję kolorem niebieskim. Szukajcie a znajdziecie. Pozdrawiam. Piszę poprawnie po polsku.
|
Pt, 1 sty 2010, 13:55 |
|
|
spidi
|
Znajdź dość dużą gorę , i u jej podnuża powinno się ją zbudować . Można też koło jaskiń w środku których znajdują się takie czarne kamienie , ale żadko wysępują takie jaskinie
_________________Zapraszam wszystkich do pomocy w rozkręcaniu forum Chaos niszczę zgnilizną Ręka boga , będzie sroga , bójcie się <demoniczny śmiech> W razie problemów czy spraw zapraszam na PW . Jeśli zauważycie spam , natychmiast piszcie mi na PW, bo ostatnio nie ogarniam tego wszystkiego :< " Ja bym to raczej ujął w takie słowa: Spidi ma w rękawie tyle asów, że nie może poruszać ręka."~Nieznany ten tekst cały czas utrzymuje mnie w dobrym nastroju Jestem już tym zdemoralizowanym dzieciakiem, który nie ma w zwyczaju dziękować, jednak po tylu latach czas najwyższy. Gdybym miał wypisać imiona wszystkich osób, które " utrzymywały mnie przy życiu " i wiele dla mnie zrobiły, ten podpis nie miałby końca. Dlatego chciałbym Tobie ( kimkolwiek jesteś ) podziękować, za te wspólne piękne chwile. Mimo że się tak na prawdę nie znamy... Pozdrawiam Spidi.
|
Pt, 1 sty 2010, 16:08 |
|
|
Stryj Mac
Mieszacz Zaprawy
|
hmm.. acha no tak..
dzięki spidi popróbuję
|
Pt, 1 sty 2010, 21:53 |
|
|
spidi
|
]
Nie ma za co . Przeszedłem wszystkie kampanie , ale dość dawno więc nmogę się mylić . Mam nadzieje , że pomogłeś wszystkie problemy [isz tu , to coś pomogę
|
So, 2 sty 2010, 12:25 |
|
|
AleksandriusII
Roz-krecony
Dołączył(a): So, 10 paź 2009, 06:35 Posty: 134 Lokalizacja: Z odległej przyszłości
|
zobaczymy, może sobie kupię
So, 2 sty 2010, 12:46 |
|
|
spidi
|
Gra dość stara , grafika nawet , nawet , ale wciąga jak Reksio . Polecam , moja ocena to tak 8.5/10
|
So, 2 sty 2010, 14:48 |
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 9 ] |
|