|
|
Teraz jest N, 12 sty 2025, 20:22
|
Autor |
Wiadomość |
bot
Komiksowy Artysta
Dołączył(a): Cz, 8 gru 2005, 18:55 Posty: 1193 Lokalizacja: Polska Inteligencja:-∞ Szybkość:0
Naklejki: 4
|
Moc czarów
W opisie mówiono: że będziemy się uczyć coraz potężniejszych czarów.
Coś jednak nie czuć ich potęgi.
Po całej grze i nauczeniu się wszystkich zaklęć stwierdzamy że chyba najpotężniejszym z poznanych czarów jest Sen - którego uczymy się jako 2 czaru.
Ma on ,że tak powiem: najbardziej wkurzające działanie: odbiera kontrolę nad postacią na określony czas.
Ma on też najprostszy symbol.
Widać więc że nauka innych czarów nie jest potrzebna.
Do tego, nie widać różnicy jakim czarem byśmy atakowali wroga: i tak zawsze "zgnie" po 3 trafieniach.
Pytanie: jak możnaby "ulepszyć" system czarów, tak aby rzucanie "potężniejszych" zaklęć miało sens?
Zapraszam do dyskusji ; )
_________________Nobody expects the Spanish Inquisition! The One Who Disturbs So Terribly... Jeśli zobaczysz pomarańcz śmierci w swoim poście - strzeż się!
|
N, 3 sty 2010, 14:36 |
|
|
Shlafrok Holmes
Starszy Norman
Dołączył(a): Śr, 20 maja 2009, 17:41 Posty: 450 Lokalizacja: z londynu
|
ja tego nie mam ale trochę się nad tym zastanawiałem bo mówią że sen to najlepszy czar a jest 2 czarem którego się uczymy(to znaczy nie jest drugim bo w demo gryfindyk mówił ze możemy wybrać następny czar)
_________________polecam robienie avatarów u AdaMaga jest w tym świetny
|
N, 3 sty 2010, 14:43 |
|
|
Maldurf von Krettof
Bardzo Stary Norman
Dołączył(a): Cz, 16 lip 2009, 09:24 Posty: 552 Lokalizacja: Istnieje.
|
Już kiedyś o tym myślałem, to był duży błąd. Mogli zrobić tak:
- Ustawić sen jako magię dla zaawansowanych. (3 poziom)
- Osłabić działanie snu, czyli np. gdy przeciwnik rzuci na Ciebie sen możesz dokończyć rzucać czar i nie będziesz musiał rzucać go od początku.
Można by było zrobić też tak, aby np. czary 1 poziomu potrzebują pięciokrotnego rzucenia czaru na przeciwnika do tzn. K.O.,
czary 2 poziomu czterokrotnego itd...
Trochę jest już za późno, aby o tym pomyśleć, dlatego nie robiłem tego tematu , gdyby ta gra miała max. 1 rok napisałbym chyba o tym.
_________________Proszę wchodzić i grać. ^_^
|
N, 3 sty 2010, 14:44 |
|
|
Duchman
Starszy Norman
Dołączył(a): N, 3 sty 2010, 11:25 Posty: 331 Lokalizacja: Z Bobroru
|
Następne czary mają fajniejsze działanie i dlatego są wyższego poziomu.
|
N, 3 sty 2010, 15:18 |
|
|
Buizel
Starszy Norman
|
Dziwne ,że sen jest na pierwszym poziomie.
_________________ Odchodzę bardzo mi przykro ,ale to prawda ! Bywajcie fani Reksia !
Pozdro.
Buizel
|
Śr, 6 sty 2010, 21:35 |
|
|
AleksandriusII
Roz-krecony
Dołączył(a): So, 10 paź 2009, 06:35 Posty: 134 Lokalizacja: Z odległej przyszłości
|
sen dać jako czar najwyższego poziomu, a do "zabicie" czarami 1-szego poziomu na przykład trzeba trafić 5 razy(nie wiem czyj to pomysł, ale gdzieś już jest na forum)
Śr, 6 sty 2010, 22:31 |
|
|
Maldurf von Krettof
Bardzo Stary Norman
Dołączył(a): Cz, 16 lip 2009, 09:24 Posty: 552 Lokalizacja: Istnieje.
|
To mój pomysł, który napisałem w tym temacie :p.
@Topic:
Masz rację wojo, AM chyba nie pomyślała, że jesteśmy tacy błyskotliwi xP.
_________________Proszę wchodzić i grać. ^_^
|
Cz, 7 sty 2010, 15:23 |
|
|
Alfredo
Roz-krecony
|
Racja. Sen jest najlepszy. A zmienić systemu czarów już się nie da. Chyba, że wyszła by jakaś łatka...
_________________ Najlepsza z Reksia... To znaczy z nowej serii! xD Czekam na CoS2... ROBert01 powrócił!
|
Pt, 8 sty 2010, 13:46 |
|
|
Shlafrok Holmes
Starszy Norman
Dołączył(a): Śr, 20 maja 2009, 17:41 Posty: 450 Lokalizacja: z londynu
|
mam tą grę i dobry jest sen ale co ciebie denerwuję bot nie jest lepiej że jest dobry
_________________polecam robienie avatarów u AdaMaga jest w tym świetny
|
So, 6 lut 2010, 15:04 |
|
|
Euresanda
Jeździec betoniarki
Dołączył(a): So, 16 sty 2010, 20:58 Posty: 308 Lokalizacja: Z Szybkiego Świata (wyjaśnienia dla wtajemnicznonych)
Naklejki: 5
|
No właściwie to też prawda, Bot. Ja zawsze walę snem z całej siły... I zawsze (no prawie) wygrywam .
Moim zdaniem jakoś powinno to być rozbudowane, racja. Zwłaszcza, że czary 3 stopnia są skomplikowane i chyba prawie nigdy nikomu nie chce się ich kreślić i biorą prostsze czary z początku gry. Może zmiana kolejności czarów by coś dała, np, że snu uczymy się na końcu, a kół i wirów na początku?
_________________ Moderuję fioletowym. Kiedyś było tu tak spokojnie i przytulnie...
|
So, 6 lut 2010, 22:21 |
|
|
Marta
Pogromczyni Wózka Widłowego
Naklejki: 2
|
Nie zastanawiałam się wcześniej nad tym. W sumie to coś w tym jest.
Mimo, że w 95% pojedynków używam Snu, to od czasu do czasu dla urozmaicenia stosuję inne czary.
Jednak uważam, że Sen jest najwygodniejszy, bo jest łatwy do wykreślenia i daje porządny efekt.
_________________Moderuję pomarańczowym.
Byłam M@rtusia 1995
|
So, 6 lut 2010, 23:09 |
|
|
nieznany
Mistrz Gry
Dołączył(a): Śr, 21 sty 2009, 17:53 Posty: 2045 Lokalizacja: Uniwersum Kreacji
Naklejki: 4
|
Fakt, to nieco głupie, że Sen jest na pierwszym poziomie, a jest najlepszy do pojedynku.
_________________Rrauu hau hou grrao Hauhaure (hau. Mówię poprawnie po Hauhasku). Tym kolorem prowadzę walkę admina ze złem."Wszyscy jestescie moimi dziubaskami ^^" <- Ten cytat zawsze poprawia mi humor, Api.
|
Wt, 9 lut 2010, 13:22 |
|
|
Stryj Mac
Mieszacz Zaprawy
Dołączył(a): Śr, 15 sie 2007, 13:43 Posty: 1426 Lokalizacja: Szczecin
Naklejki: 2
|
Teoretycznie to wszystkie czary są na tym samym poziomie jeśli chodzi o to jakie zadają obrażenia. Tyle tylko, że im czar jest większego poziomu tym trudniejszy ma znak i trudniej go wykreślić. Jednak niestety "jakość" nie idzie z tym w parze.
_________________Stryj Mac jako Stryj Maćko [z wyeliminowanym polskim znakiem]. Moderuję kolorem niebieskim. Szukajcie a znajdziecie. Pozdrawiam. Piszę poprawnie po polsku.
|
Wt, 9 lut 2010, 15:33 |
|
|
Buizel
Starszy Norman
|
Ja odrazu nawałem ze snu.
Bo te ostatnie czary miały skomplikowane symbole.
_________________ Odchodzę bardzo mi przykro ,ale to prawda ! Bywajcie fani Reksia !
Pozdro.
Buizel
|
Wt, 9 lut 2010, 15:35 |
|
|
Żelo
Bardzo Stary Norman
Dołączył(a): Pt, 16 kwi 2010, 15:29 Posty: 532 Lokalizacja: z przyszłości
|
plaga much (jak jej użyję to nigdy używając jej nie przegram pojedynku)
_________________ Powrót Żela (po raz 20 xD )
|
So, 17 kwi 2010, 20:35 |
|
|