|
|
Teraz jest So, 16 lis 2024, 04:28
|
Autor |
Wiadomość |
Dominik
Bardzo Stary Norman
Dołączył(a): So, 6 gru 2008, 12:33 Posty: 680 Lokalizacja: Bochotnica
|
Minęło już ponad 24 godziny od katastrofy, a jednak wciąż trudno w to uwierzyć... W ciągu kilku sekund straciliśmy dwóch prezydentów, prezesów NBP, IPN, PKOl, wszystkich najważniejszych dowódców wojskowych, posłów, senatorów, księży, biskupów, kapelana Wojska Polskiego...
A przecież już 7 lat temu, po rozbiciu się rządowego śmigłowca, premier Miller pytał: "Czy musi dojść do jakiejś tragedii, żeby ktoś zainteresował się, czym latają polscy politycy?"
Dokładnie 70 lat po ludobójstwie w Katyniu, ziemia Smoleńska ponownie opiła się polską krwią...
_________________Lwów i Wilno na zawsze polskie! Zdobywca II miejsca w konkursie poetyckim, zorganizowanym na pięciolecie Forum Reksia. Piszę poprawnie po polsku"Myślałem i wymyśliłem bezmyślnik ~. Stawiać się go będzie przed zdaniem nie mającym sensu." - Tytus de Zoo
|
N, 11 kwi 2010, 11:20 |
|
|
Bambosz
Treser Cegieł
Naklejki: 3
|
http://pokazywarka.pl/l5xxks/ - to taka mala uwaga z mojej strony odnosnie pisania na czarno i innych glupot
_________________Cort X-6
|
N, 11 kwi 2010, 11:45 |
|
|
Traktor
Cesarz Śmietnika
Dołączył(a): Pn, 21 wrz 2009, 14:15 Posty: 848 Lokalizacja: Siubidu Inteligencja: 0
Naklejki: 0
|
No ja też to chciałem napisać, ale obawiałem się, że mnie wyśmieją
_________________ E̶̞͕̫͍͈̻̮͘͘͝r̛͢͜҉̝̗̭̲̠̳̣͎̟̱ͅa̴̵̡̱̯̭̰̱̟͖̻̰̞̦͍̘͢ ͉͉̠͇͓̝̙͉͈̀̕T̨͢͟҉̯̦̪̟͈̦̳̲̯̯̺̫͍͇̯͇r̡̢̛̮̗͙̯͈̭̜͍̰̟̤͙̟͓͓̞̞͖̹͟á҉̻̠̻͇̹̙̪̣̖̱̜̹͍͎̺̗̭̕͢ͅk̸͟҉̺̦͈̘̲̥̭̠̲̮͎̮͖̜̭̗͟t͏̠̻̦͔̳͇̞͔͙̰̗̬̫̤͎͉͍ͅó̭̺͎̜̫̘͓͈̤̦̝̟̘̯̞́r̡̥̹̰̪̝͕̟̬̲͟͞ą͎̞̮̳̘̲̩͇̲̲̜̜̲̥ ̲͖̠͇̲̗͙̤͓̯̝̭͙͡ǹ̢͍̖̥̪̳a̵̙̣̱͈̯̦̣̙̻̗̪̣͎̕͘d̴̸̨͓̭͕̙̹͍̮̦͝c̵̡̤̺̹̯̲̻͈̟̱̰̬i̡̧͢͠҉̟̝̟̹̦̩̪̱̺͕̺̹͚͙̫͔ą̫̘͍͖̣̳̪̞̤̤̱͔͘͜͡g̶̛̯̣̺ͅà҉̨͖̩͇̻͙̜͈̻̰͉͕̼͖̗͎͝
|
N, 11 kwi 2010, 12:53 |
|
|
markon
Roz-krecony
Dołączył(a): So, 8 sie 2009, 13:31 Posty: 145 Lokalizacja: Miechów
|
Właśnie trumna z ciałem prezydenta zmierza do Pałacu Prezydenckiego.
_________________Zająłem trzecie miejsce w konkursie graficznym z okazji Piątej Rocznicy Forum Reksia.
Zachęcam do czytania mojego komiksu.
|
N, 11 kwi 2010, 15:34 |
|
|
Buizel
Starszy Norman
|
Jest teraz transmisja na żywa na TVP Info.
Jak na to patrzę to płaczę.
I nie jest to gorzki,zwykły płacz lecz gorzki szloch.
Nie wstawię ,żadnego emotikona ,ponieważ jest to taka tragedia ,że... po prostu brak mi słów.
Pewnie wybory na prezydenta będą bardzo przyśpieszone...
_________________ Odchodzę bardzo mi przykro ,ale to prawda ! Bywajcie fani Reksia !
Pozdro.
Buizel
|
N, 11 kwi 2010, 15:41 |
|
|
Grzes
Kierownik łopaty
|
Wybory odbędą się zgodnie z prawem najpóźniej 20 czerwca.
Marszałek Sejmu Bronisław Komorowski wyznaczy ich termin po konsultacji z klubami parlamentarnymi.
Prezydent Gruzji nadał ŚP. Prezydentowi Lechowi Kaczyńskiemu tytuł i order bohatera narodowego Gruzji. Żałoba narodowa została ogłoszona w:
Polsce : 7 dni
Rosji : 1 dzień
Gruzji: 1 dzień
na Litwie : 3 dni
Brukseli(decyzją Przewodniczącego Rady Europy) : 1 dzień
na Słowacji : 1 dzień
na Węgrzech : 1 dzień
na Ukrainie : 1 dzień
Brazylii : 3 dni
Czechach : 1 dzień
Kondolencje złożyło wiele krajów.
Doprawdy takie coś nie miało nigdy miejsca...
_________________ Moderuję kolorem żółtym.
|
N, 11 kwi 2010, 16:53 |
|
|
Stryj Mac
Mieszacz Zaprawy
Dołączył(a): Śr, 15 sie 2007, 13:43 Posty: 1426 Lokalizacja: Szczecin
Naklejki: 2
|
Grzesiu rozumiem, że jesteś wstrząśnięty, tak jak wielu z nas, ale przepisywanie tekstu z wikipedii chyba nikomu nie służy.
Cóż, akurat informacje zgodne z tematem informujące o zrozumieniu innych narodów nikomu nie zaszkodzą./ Grześ
_________________Stryj Mac jako Stryj Maćko [z wyeliminowanym polskim znakiem]. Moderuję kolorem niebieskim. Szukajcie a znajdziecie. Pozdrawiam. Piszę poprawnie po polsku.
|
N, 11 kwi 2010, 18:03 |
|
|
markon
Roz-krecony
|
Ach, jak dobrze że inne kraje też to rozumieją i czują to co my ...
_________________Zająłem trzecie miejsce w konkursie graficznym z okazji Piątej Rocznicy Forum Reksia.
|
N, 11 kwi 2010, 19:08 |
|
|
Johanna
Bardzo Stary Norman
|
[quote="Stryj Maćko"
Cóż, akurat informacje zgodne z tematem informujące o zrozumieniu innych narodów nikomu nie zaszkodzą./ Grześ[/quote]
Cóż, mi może przeszkadza. Nie potrafisz wypowiedzieć się normalnie na dany temat, tylko kopiujesz info /o którym wszyscy wiedzą/ z innych stron, uważając się za źródło informacji? Myślisz że w czym to pomaga?
A skoro nie przeszkadza, czemu od razu nie zrobisz tak? -_-
Przecież tylko od GRZESIA można się o tym dowiedzieć.
Opanuj się.
[ciachu ciachu (tekst z wiki)]
/źródło - Wikipedia/ żebyś nie musiał się męczyć.
_________________Pozdrawiam, Johanna.
Jeżeli chcesz nowych emblematów w galerii, wyszukaj mi screena. To takie proste...
A i tak nie mam żadnych zgłoszeń
|
N, 11 kwi 2010, 19:25 |
|
|
Duchman
Starszy Norman
Dołączył(a): N, 3 sty 2010, 11:25 Posty: 331 Lokalizacja: Z Bobroru
|
To naprawdę straszne, kiedy to się wydarzyło myślałem, ze to żart, ale niestety nie (*) [*] {*}
_________________Witajcie!
Mniemam, że mniemanie zamniemuje mniemacza mniemającego.
Piszę poprawnie po polsku.
Magia rządzi, pamiętaj!
|
Pn, 12 kwi 2010, 05:28 |
|
|
Maldurf von Krettof
Bardzo Stary Norman
Dołączył(a): Cz, 16 lip 2009, 09:24 Posty: 552 Lokalizacja: Istnieje.
|
Ja nie patrzyłem na tych ludzi jako politycy, generałowie, lecz jako normalni ludzie. Niektórzy mieli zostać babciami, dziadkami, ale niestety nie doczekają się tego szczęścia. Teraz Ich rodziny są osierocone i ja Je wspieram z całego serca, jak tylko mogę. Słuchajcie: To nie czas na kłótnie, każdy ma swoje poglądy, przeżyjmy ten tydzień żałoby bez sprzeczek. [*]
_________________Proszę wchodzić i grać. ^_^
|
Pn, 12 kwi 2010, 14:58 |
|
|
Dominik
Bardzo Stary Norman
|
Ogromnie szkoda mi szczególnie Pana Prezydenta Ryszarda Kaczorowskiego. Całe życie poświęcił Polsce, którą tak kochał... Prezydent Wolnego Kraju, o którym tak marzył...
Cudowny, ciepły, niezwykle dystyngowany człowiek... gorliwy patriota, bohater z pod Monte Cassino, propagator Prawdy o naszej zakłamanej przez sowietów historii... Skazany na śmierć, uciekł z łagrów, a po prawie 70 latach ziemia rosyjska i tak Go dosięgła...
Na zawsze zachowam Go w życzliwej pamięci.
Żegnaj Panie Prezydencie...
_________________Lwów i Wilno na zawsze polskie! Zdobywca II miejsca w konkursie poetyckim, zorganizowanym na pięciolecie Forum Reksia. Piszę poprawnie po polsku"Myślałem i wymyśliłem bezmyślnik ~. Stawiać się go będzie przed zdaniem nie mającym sensu." - Tytus de Zoo
|
Pn, 12 kwi 2010, 21:38 |
|
|
markon
Roz-krecony
|
Pogrzeb pary prezydenckiej odbędzie się w niedzielę, być może na Wawelu w Krakowie.
Tylko rodzina musi jeszcze ustalić.
|
Wt, 13 kwi 2010, 19:00 |
|
|
Artur
Maniak Koparek
Dołączył(a): Pt, 25 sie 2006, 18:47 Posty: 2491 Lokalizacja: Warszawa, prosta sprawa
Naklejki: 2
|
Czarne skrzynki rozbitego Tu-154 odczytane: http://dziennik.pl/katastrofa-smolensk/ ... ytane.html
Zdziwiło mnie, że samolot się rozwalał zanim upadł na ziemię oraz nie dawał "pokwitowania".
_________________ Moderuję pogrubioną, brązową czcionką. Człowiek zawsze mówi że coś jest niemożliwe, dopóki się nie przekona że coś jest możliwe. Czy nie łatwiej jest od razu przyjąć, że WSZYSTKO jest możliwe?
|
Wt, 13 kwi 2010, 21:02 |
|
|
Dominik
Bardzo Stary Norman
|
Zaczął pękać po tym, jak uderzył o drzewo. Sądzę, że główną przyczyną tej tragedii była mglista pogoda i brak systemu naprowadzającego na smoleńskim lotnisku. Piloci musieli lądować, by goście zdążyli na katyńskie uroczystości. Presja była zbyt duża...
|
Wt, 13 kwi 2010, 21:28 |
|
|