|
|
Teraz jest Cz, 26 gru 2024, 09:19
|
Centrum Pomocy: Jak prześć RiKTTW?
Autor |
Wiadomość |
MamaKuby
Się Odezwał
|
Witam, pisze w imieniu mojego 7-latka, ktory kolekcjonuje wszystkie gry o Reksiu. W TTW utknelismy na 7 poziomie, chyba ostatnim.Do tej pory bylo trudno, ale niezle, a teraz nie mamy pojecia co zrobic z platforma z 2 generatorami( reksio i kretes) oraz z 3 ( nie wiem jak wprowadzic koguta do konca etapu). Widze ze ktos juz o to pytal, wiec chyba to nie tylko moj problem. Bardzo dziekuje za odpowiedz.
|
N, 31 sty 2010, 18:40 |
|
|
Doktor Jones
Starszy Norman
Dołączył(a): So, 21 lis 2009, 19:05 Posty: 380 Lokalizacja: Z tajemniczej piramidy.
|
Daj scenera to pomogę, bo jakoś sobie tego etapu nie przypominam....
_________________Zapraszam www.kretesireksio.fora.pl
|
N, 31 sty 2010, 19:29 |
|
|
MamaKuby
Się Odezwał
|
Ja nie specjalnie umiem wklejac obrazki-jestem tylko Mama...W tym etapie(zielon y, po filmiku kiedy Mata Hari odpala dynamit) sa 3 generatory, a chatakterystyczne jest to ze kogut aby wejsc do koncowej komory musi (chyba) przejsc po skrzynkach ulozonych obok bardzo wysokiej dwu poziomowej drabinki na gorze ktorej reksio zeskakuje do swojej komory. Wiem ze to malo, ale stoimy na tym etapie juz ktorys dzien!! a za moment mamy chyba koniec gierki, bo juz nie widze nic ponad ten poziom.
bardzo dziekuje za zainteresowanie. Swoja droga gratuluje pomyslu na forum, zaangazowania i fajnego hobby. Moje dziecko jest jeszcze za male na aktywne uczestnictwo, ale juz nie raz posilkowalam sie pomoca w innych grach.
jeszcze raz prosze o pomoc.
|
N, 31 sty 2010, 20:00 |
|
|
bot
Komiksowy Artysta
Dołączył(a): Cz, 8 gru 2005, 18:55 Posty: 1193 Lokalizacja: Polska Inteligencja:-∞ Szybkość:0
Naklejki: 4
|
To etap windowy?
Z tego 7 poziomu wieży kojarzę tylko 2 etapy 3 generatorowe.
Jeden jest mój "budowa drogi", a drugi Topka... chyba chodzi o któryś z tych dwóch...
Screen bardzo by pomógł, robi się go za pomocą klawisza "Prt Sc", później wklejamy do np. Painta i zapisujemy. Wstawiamy na np. fotosik.pl i dajemy linka
_________________Nobody expects the Spanish Inquisition! The One Who Disturbs So Terribly... Jeśli zobaczysz pomarańcz śmierci w swoim poście - strzeż się!
|
N, 31 sty 2010, 20:16 |
|
|
Doktor Jones
Starszy Norman
Dołączył(a): So, 21 lis 2009, 19:05 Posty: 380 Lokalizacja: Z tajemniczej piramidy.
|
Pomocy!
To komnata windowa siódme piętro!
_________________Zapraszam www.kretesireksio.fora.pl
|
N, 21 mar 2010, 12:01 |
|
|
Antek13
Roz-krecony
Naklejki: 0
|
O to jest trudne ale rozwiązanie jest banalne......
Idziemy kogutem i spychamy skrzynke tak żeby powastał most po którym przejdzie reksio wchodzimy spychamy 2 skrzynki w środek i niema srodkowego dołka teraz spychamy skrzynkę i ustawiamy w rogu....
Teraz spychamy skrzynkę na przycisk koło zepchniętej skrzynik i uwalniamy Reksia idziemy na drabine i po skrzyke po moście idziemy do koguta i zrzucamy skrzykę na przycisk i Kretes jest wolny.... teraz to powinno być łatwo.... jak nierozumiesz to daj scenera a ja porobie strzałki na nim
_________________ pozdro............Antek13
|
N, 28 mar 2010, 19:17 |
|
|
Dominik
Bardzo Stary Norman
Dołączył(a): So, 6 gru 2008, 12:33 Posty: 680 Lokalizacja: Bochotnica
|
Mam dziwny problem: po przejściu pierwszej komnaty, powinienem kliknąć na któryś z poziomów drugiej, ale gdy klikam na oko i przewija mnie do góry, nie mam czasu kliknąć na jakikolwiek z etapów, tylko jestem od razu przewijany w dół, tam gdzie są już puste piewsze etapy. Pomocy!
_________________Lwów i Wilno na zawsze polskie! Zdobywca II miejsca w konkursie poetyckim, zorganizowanym na pięciolecie Forum Reksia. Piszę poprawnie po polsku"Myślałem i wymyśliłem bezmyślnik ~. Stawiać się go będzie przed zdaniem nie mającym sensu." - Tytus de Zoo
|
So, 1 maja 2010, 13:30 |
|
|
Dominik
Bardzo Stary Norman
|
Jestem na drugim poziomie wieży, z Reksiem i 3 generatorami. Charakterystyczne dla tego lvl jest to, że generatory są obok Reksia, do których (nie) prowadzą drabiny. Gdy ominę robota po lewej i na dole zbiorę kulę i kwadrat, nie mogę zatrzymać kuli na przycisku. Kula mnie przenika i stacza się w przepaść. Kwadrat powinienem zrzucić po prawej by przejść z naciśniętego wcześniej kulą przycisku, otwierającego przejście do "magazynu" z kwadratami, a następnie przejść na lewo. Nie mogę jednak właśnie zatrzymać tej kuli na przycisku, by przejście było stale otwarte
_________________Lwów i Wilno na zawsze polskie! Zdobywca II miejsca w konkursie poetyckim, zorganizowanym na pięciolecie Forum Reksia. Piszę poprawnie po polsku"Myślałem i wymyśliłem bezmyślnik ~. Stawiać się go będzie przed zdaniem nie mającym sensu." - Tytus de Zoo
|
N, 2 maja 2010, 10:54 |
|
|
Kornelek
Roz-krecony
Dołączył(a): Cz, 22 kwi 2010, 11:46 Posty: 112 Lokalizacja: ten ląd?
|
ja ci pomogę ale najpierw daj obrazrek poziomu
_________________ Co jest? Wróciłem?
|
N, 2 maja 2010, 13:24 |
|
|
Dominik
Bardzo Stary Norman
|
Chyba widać, o który poziom chodzi...
|
N, 2 maja 2010, 17:16 |
|
|
Kornelek
Roz-krecony
Dołączył(a): Cz, 22 kwi 2010, 11:46 Posty: 112 Lokalizacja: ten ląd?
|
kurcze ja w tym poziomie chyba nie byłem sorki
_________________ Co jest? Wróciłem?
|
N, 2 maja 2010, 17:30 |
|
|
Dominik
Bardzo Stary Norman
|
Jest to poziom 11... Nie mogę także skończyć 12 - na końcu zawsze łapie mnie strażnik
|
N, 2 maja 2010, 17:35 |
|
|
Frog98
Działacz Podziemia
Dołączył(a): Wt, 5 sty 2010, 18:57 Posty: 876 Lokalizacja: Z Nienacka
|
Pamiętasm ten poziom... chyba... tak! Pamiętam! Przeszedłem go, raz tylko przegrałem, ale niestety nie pamiętam jak go się robi...
|
N, 2 maja 2010, 17:39 |
|
|
Z. Art
Żaba
Dołączył(a): Pt, 23 kwi 2010, 17:40 Posty: 1641 Lokalizacja: student
Naklejki: 5
|
Mam problem w czerwonym pokoju na 1 piętrze, tam gdzie są wszyscy bohaterowie! Pomóżcie!
_________________ – Dostojewski umarł – powiedziała obywatelka, ale jakoś niezbyt pewnie. – Protestuję! – gorąco zawołał Behemot. – Dostojewski jest nieśmiertelny!
Mistrz i Małgorzata <3
Moderuję na pąsowo bo mogę.
|
N, 23 maja 2010, 17:36 |
|
|
Z. Art
Żaba
Dołączył(a): Pt, 23 kwi 2010, 17:40 Posty: 1641 Lokalizacja: student
Naklejki: 5
|
O, ukończyłem, ale mam problem z tymi pokojami co Dominik i z pozostałymi z II piętra.
_________________ – Dostojewski umarł – powiedziała obywatelka, ale jakoś niezbyt pewnie. – Protestuję! – gorąco zawołał Behemot. – Dostojewski jest nieśmiertelny!
Mistrz i Małgorzata <3
Moderuję na pąsowo bo mogę.
|
N, 23 maja 2010, 18:34 |
|
|