|
|
Teraz jest Śr, 25 gru 2024, 20:30
|
Autor |
Wiadomość |
Duchman
Starszy Norman
Dołączył(a): N, 3 sty 2010, 11:25 Posty: 331 Lokalizacja: Z Bobroru
|
Po prostu ufokury go porwały, żeby pracował w wojsku, a Kornelek awansował, potem awansował coraz bardziej, potem kurator zginął i władzę po nim przejął Kornelek.
_________________Witajcie!
Mniemam, że mniemanie zamniemuje mniemacza mniemającego.
Piszę poprawnie po polsku.
Magia rządzi, pamiętaj!
|
N, 17 sty 2010, 19:46 |
|
|
Dr. Młottson
Roz-krecony
Dołączył(a): Wt, 20 kwi 2010, 09:39 Posty: 100 Lokalizacja: Podkarpacie
|
to było inaczej ...
kornelka za młodu porwało ufo ...
jak był małym kogucikiem
_________________ "Błąd jest przywilejem filozofów, tylko głupcy nie mylą się nigdy" - Sokrates
"Jeśli kochasz to, co robisz, to nie jest to praca" - Konfucjusz
"Nigdy się nie tłumacz" - Mark Twain
"Myślenie o śmierci przedłuża życie" - Anonim
|
Śr, 21 kwi 2010, 23:58 |
|
|
harkokokonem
Norman
Dołączył(a): Pt, 7 maja 2010, 13:58 Posty: 273 Lokalizacja: z teleportera
|
Kornelek umówił się z ufokurami że mają bo zabrać i tyle, natomiast kogut wynalazca pomyślał z ufokury go uwięziły.
_________________ Piszę poprawnie po polsku
MOJE FORUM
http://www.przygodo.fora.pl/
Zajerestruj się koniecznie!
|
Cz, 27 maja 2010, 10:28 |
|
|
Frog98
Działacz Podziemia
Dołączył(a): Wt, 5 sty 2010, 18:57 Posty: 876 Lokalizacja: Z Nienacka
|
UFOKury go porwały, a potem np. awansował na Kuratora zamiast jakiejś UFOKury czy kogoś...
|
N, 30 maja 2010, 09:52 |
|
|
Funciek
Starszy Norman
|
To raczej błąd...
Kosmici byli już w RiSP (pod końcem), tam były tylko te kury. Na końcu gry te kury zaczęli kraść i tak się zaczęło RiU, co wtedy było, że zniknął Kornel.
Czyli nie mógł od początku nimi władać.
Ponadto w następnych częściach nie zdjął maski ani peleryny.
|
Śr, 2 cze 2010, 12:58 |
|
|
antoś
Roz-kreca się
Dołączył(a): Pt, 2 lip 2010, 07:47 Posty: 33 Lokalizacja: z Gdańska
Naklejki: 0
|
Ja zaznaczyłem opcje nr.3.
|
N, 4 lip 2010, 19:25 |
|
|
easy
Roz-krecony
Dołączył(a): Pn, 1 sie 2011, 13:37 Posty: 147 Lokalizacja: Kanały...
|
Re: Hm....Dziwne...
kornelek wszystko zaplanował
_________________ Pozdrawiam kolorowo. W kolorze.
|
So, 10 gru 2011, 21:23 |
|
|
nemo
Roz-kreca się
Dołączył(a): Cz, 17 lut 2011, 19:31 Posty: 12 Lokalizacja: Nigdzie[chcesz wiedzieć gdzie NIZ TEGO]
|
A ja uważam że Kornelek przedtem stworzył już swoje oddziały i kontaktował się z kurami telefonicznie. Kiedy dowiedział się że La Resistance stawia duży opór wydał kurom rozkaz żeby zabrały z ziemi wszystkie kury i jego. Potem kiedy ufo porwało kury odegrał przed kogutem małe przedstawienie że niby go porywają. I taka jest moja wersja.
_________________ pozdrowienia od nemo
|
So, 4 lut 2012, 13:12 |
|
|
Rdusiu25
Bardzo Stary Norman
Dołączył(a): Śr, 16 mar 2011, 14:45 Posty: 578 Lokalizacja: W szafie
|
Ja uważam, że UFOkury porwały Kornelka.Gdy wróciły zauważyły, że to kogut.I tak awansował na przywódce.
|
So, 4 lut 2012, 16:33 |
|
|
klau889
Starszy Norman
Dołączył(a): N, 15 maja 2011, 18:39 Posty: 323 Lokalizacja: pół godziny od Gdyni ^^
|
Kornelek upozorował porwanie przed swoim bratem i tyle lol jaki problem
|
Pn, 6 lut 2012, 15:09 |
|
|
takijeden
Norman
|
Kornelek mógł być porwany, ale gdy ufokury zauważyły jego potencjał i niski głos (wszystkie miały w końcu taki mimi-wysoki) mianowały go przywódcą.
_________________Byłbym bardzo wdzięczny, gdyby ktoś spróbował zrobić ponownie mój stary avatar, ponieważ niefortunnie zgubiłem go.Czerwony jest tylko, aby zwrócić Twoją uwagę. Zapraszam na miejsce gdzie wiersze wstawiamy (niektórzy z tego sporo uciechy mamy). http://www.przygodyreksia.aidemmedia.pl/pliki/kretes/forum/reksioforum/viewtopic.php?f=23&t=7922
|
So, 2 lut 2013, 00:22 |
|
|
Autor8
Lord Protektor
Naklejki: 100
|
Sądzę, że najbardziej prawdopodobne jest to, że jest to po prostu błąd. AM po prostu chciało zrobić aluzję do projektu już całej gry i tak po prostu im wyszło. A jeżeli to nie błąd? W takim razie zaczerpnę wiedzy z GW-Korneliusz jest parodią zarówno DV jak i Imperatora. Imperator coś tam miał być pojmany(zresztą mają napisać o tym książkę), ale chyba wtedy jeszcze nie znano tej wiedzy. A co z DV? Zemsta Sithów powstała w 2005 roku... Czyli mogli po prostu nie mieć lepszego pomysłu na zrobienie z Kornelka KURATORA. A może mieli teorię? Ja proponuję by to było tak: przypadkowo wszechświatem rządziła osoba podobna do Korneliusza. Najlepsze oficerki Republiki miały za zadanie odnaleźć potencjalnego dziedzica, bo władca był chory, a w galaktyce był taki mit, że Władca jest nieśmiertelny i że to on stworzył wszechświat. Tak więc wybór padł na Kornelka. Szkolono go latami, ale wkońcu uległ złu, które mu wpajano i został nowym Władcą. Tymczasem krety nie wierzyły w mit i wygłaszały, że jest to zupełnie inna osoba, czy coś takiego. Korneliusz mianował się Kuratorem I, założył Kuratorium, podbił Układ Kretona i nakazał budowę Jaja. Zaczęły się prześladowania. Chyba trochę jednak przesadziłem...
|
N, 7 kwi 2013, 15:58 |
|
|
nieznany
Mistrz Gry
Dołączył(a): Śr, 21 sty 2009, 17:53 Posty: 2045 Lokalizacja: Uniwersum Kreacji
Naklejki: 4
|
| | | | Autor8 napisał(a): Sądzę, że najbardziej prawdopodobne jest to, że jest to po prostu błąd. AM po prostu chciało zrobić aluzję do projektu już całej gry i tak po prostu im wyszło. A jeżeli to nie błąd? W takim razie zaczerpnę wiedzy z GW-Korneliusz jest parodią zarówno DV jak i Imperatora. Imperator coś tam miał być pojmany(zresztą mają napisać o tym książkę), ale chyba wtedy jeszcze nie znano tej wiedzy. A co z DV? Zemsta Sithów powstała w 2005 roku... Czyli mogli po prostu nie mieć lepszego pomysłu na zrobienie z Kornelka KURATORA. A może mieli teorię? Ja proponuję by to było tak: przypadkowo wszechświatem rządziła osoba podobna do Korneliusza. Najlepsze oficerki Republiki miały za zadanie odnaleźć potencjalnego dziedzica, bo władca był chory, a w galaktyce był taki mit, że Władca jest nieśmiertelny i że to on stworzył wszechświat. Tak więc wybór padł na Kornelka. Szkolono go latami, ale wkońcu uległ złu, które mu wpajano i został nowym Władcą. Tymczasem krety nie wierzyły w mit i wygłaszały, że jest to zupełnie inna osoba, czy coś takiego. Korneliusz mianował się Kuratorem I, założył Kuratorium, podbił Układ Kretona i nakazał budowę Jaja. Zaczęły się prześladowania. Chyba trochę jednak przesadziłem... | | | | |
Hm... Chłopie, radzę natychmiast zacząć jakieś opowiadanie na forum, tym bardziej, że jest tam akurat zastój. Umiesz rozumować logicznie i tworzyć fabułę, a to więcej, niż ma zwykle na starcie nowy użytkownik tego forum. Całkiem niezła teoria, choć istotnie raczej przesadzona.
_________________Rrauu hau hou grrao Hauhaure (hau. Mówię poprawnie po Hauhasku). Tym kolorem prowadzę walkę admina ze złem."Wszyscy jestescie moimi dziubaskami ^^" <- Ten cytat zawsze poprawia mi humor, Api.
|
N, 7 kwi 2013, 16:55 |
|
|
Lobon
Bardzo Stary Norman
Dołączył(a): Cz, 10 lut 2011, 17:28 Posty: 694 Lokalizacja: PODWÓRKO REKSIA
|
| | | | nieznany napisał(a): | | | | Autor8 napisał(a): Sądzę, że najbardziej prawdopodobne jest to, że jest to po prostu błąd. AM po prostu chciało zrobić aluzję do projektu już całej gry i tak po prostu im wyszło. A jeżeli to nie błąd? W takim razie zaczerpnę wiedzy z GW-Korneliusz jest parodią zarówno DV jak i Imperatora. Imperator coś tam miał być pojmany(zresztą mają napisać o tym książkę), ale chyba wtedy jeszcze nie znano tej wiedzy. A co z DV? Zemsta Sithów powstała w 2005 roku... Czyli mogli po prostu nie mieć lepszego pomysłu na zrobienie z Kornelka KURATORA. A może mieli teorię? Ja proponuję by to było tak: przypadkowo wszechświatem rządziła osoba podobna do Korneliusza. Najlepsze oficerki Republiki miały za zadanie odnaleźć potencjalnego dziedzica, bo władca był chory, a w galaktyce był taki mit, że Władca jest nieśmiertelny i że to on stworzył wszechświat. Tak więc wybór padł na Kornelka. Szkolono go latami, ale wkońcu uległ złu, które mu wpajano i został nowym Władcą. Tymczasem krety nie wierzyły w mit i wygłaszały, że jest to zupełnie inna osoba, czy coś takiego. Korneliusz mianował się Kuratorem I, założył Kuratorium, podbił Układ Kretona i nakazał budowę Jaja. Zaczęły się prześladowania. Chyba trochę jednak przesadziłem... | | | | |
Hm... Chłopie, radzę natychmiast zacząć jakieś opowiadanie na forum, tym bardziej, że jest tam akurat zastój. Umiesz rozumować logicznie i tworzyć fabułę, a to więcej, niż ma zwykle na starcie nowy użytkownik tego forum. Całkiem niezła teoria, choć istotnie raczej przesadzona. | | | | |
Można czasami pofantazjować, nie przesadzajmy
_________________Dawniej "lobon",teraz "Lobon"! 7 miejsce w Zgoda i Niezgoda II. KIEROWNIK LITERACKI III ODDZIAŁU GWARDI REKSIA.Vamos!Na zawsze!
|
N, 7 kwi 2013, 20:49 |
|
|
Autor8
Lord Protektor
Naklejki: 100
|
W szkolę wpadłem na pomysł-Kurator może być też parodią historycznego Juliusza Cezara. Na temat jego dzieciństwa też mało mówią(jedynie znamy miejsce narodzenia) tak jak Kornelka(jedynie wiemy, że uprowadziło go UFO). I oczywiście-Juliusz Cezar był dyktatorem. Kornelek-kuratorem. Cezar zdobył Rzym siłą, a krety wyrażały się o kuratorze jak o jakimś generale druga strona.
|
Pn, 8 kwi 2013, 17:19 |
|
|