|
|
Teraz jest Cz, 26 gru 2024, 06:57
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 15 ] |
|
Pewna nieścisłość - dinozaury w RIWC
Autor |
Wiadomość |
Krisek
Roz-kreca się
Dołączył(a): Pt, 2 kwi 2010, 11:39 Posty: 32 Lokalizacja: nie twoja sprawa
|
Pewna nieścisłość - dinozaury w RIWC
Według historycznego punktu widzenia , pierwsze istoty typu homo sapiens (człowiek rozumny) pojawiły się po dinozaurach.
Jak myślicie : AM się pomyliło , czy może to tak specjalnie , żeby można było przejechać przez planszę pełną dinozaurów
_________________Pozdrawiam, Krisek Dostałem dwa chomiki . Jeden nazywa się Bulbo, a drugi Dizel . Ten post ulegnie samozniszczeniu za 10, 9, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2, 1... I co, nadal widzisz ten post? A niech to! Muszę się skontaktować z osobą, która mi sprzedała ten program!
|
Pn, 24 maja 2010, 14:57 |
|
|
spidi
Ekspert w Dziedzinie Cementu
Dołączył(a): N, 6 sty 2008, 15:22 Posty: 1051 Lokalizacja: Z rewolucji
Naklejki: 3
|
Pewnie zrobili to specjalnie Dobrze , że się doszukujesz .
_________________Zapraszam wszystkich do pomocy w rozkręcaniu forum Chaos niszczę zgnilizną Ręka boga , będzie sroga , bójcie się <demoniczny śmiech> W razie problemów czy spraw zapraszam na PW . Jeśli zauważycie spam , natychmiast piszcie mi na PW, bo ostatnio nie ogarniam tego wszystkiego :< " Ja bym to raczej ujął w takie słowa: Spidi ma w rękawie tyle asów, że nie może poruszać ręka."~Nieznany ten tekst cały czas utrzymuje mnie w dobrym nastroju Jestem już tym zdemoralizowanym dzieciakiem, który nie ma w zwyczaju dziękować, jednak po tylu latach czas najwyższy. Gdybym miał wypisać imiona wszystkich osób, które " utrzymywały mnie przy życiu " i wiele dla mnie zrobiły, ten podpis nie miałby końca. Dlatego chciałbym Tobie ( kimkolwiek jesteś ) podziękować, za te wspólne piękne chwile. Mimo że się tak na prawdę nie znamy... Pozdrawiam Spidi.
|
Pn, 24 maja 2010, 17:52 |
|
|
Grzes
Kierownik łopaty
|
A gdzie widzieliście Homo Sapiens? ; )
Były kury, krey i psy. xD
Ani jednego człowieka.
_________________ Moderuję kolorem żółtym.
|
Pn, 24 maja 2010, 18:11 |
|
|
Frog98
Działacz Podziemia
Dołączył(a): Wt, 5 sty 2010, 18:57 Posty: 876 Lokalizacja: Z Nienacka
|
Człowieka nie, a Wanda Niken, Maldurf i ten sztywny to chyba byli... no wiesz... Kretoni.
|
Pn, 24 maja 2010, 18:15 |
|
|
Porąbany Fan Reksia
Roz-krecony
Dołączył(a): Pn, 22 mar 2010, 14:53 Posty: 170 Lokalizacja: Ze starożytnego egiptu
|
Ten sztywny to był Krettie Krettonenn
_________________ Znowu wróciłem...
|
Pn, 24 maja 2010, 18:27 |
|
|
Frog98
Działacz Podziemia
|
No tak, wiem.
On był chyba z tektury...?
|
Pn, 24 maja 2010, 18:31 |
|
|
spidi
Ekspert w Dziedzinie Cementu
Dołączył(a): N, 6 sty 2008, 15:22 Posty: 1051 Lokalizacja: Z rewolucji
|
Chyba chodziło mu o to , że są tu postacie ,które jeszcze wtedy nie istniały
_________________Zapraszam wszystkich do pomocy w rozkręcaniu forum Chaos niszczę zgnilizną Ręka boga , będzie sroga , bójcie się <demoniczny śmiech> W razie problemów czy spraw zapraszam na PW . Jeśli zauważycie spam , natychmiast piszcie mi na PW, bo ostatnio nie ogarniam tego wszystkiego :< " Ja bym to raczej ujął w takie słowa: Spidi ma w rękawie tyle asów, że nie może poruszać ręka."~Nieznany ten tekst cały czas utrzymuje mnie w dobrym nastroju Jestem już tym zdemoralizowanym dzieciakiem, który nie ma w zwyczaju dziękować, jednak po tylu latach czas najwyższy. Gdybym miał wypisać imiona wszystkich osób, które " utrzymywały mnie przy życiu " i wiele dla mnie zrobiły, ten podpis nie miałby końca. Dlatego chciałbym Tobie ( kimkolwiek jesteś ) podziękować, za te wspólne piękne chwile. Mimo że się tak na prawdę nie znamy... Pozdrawiam Spidi.
|
Wt, 25 maja 2010, 08:29 |
|
|
Krisek
Roz-kreca się
Dołączył(a): Pt, 2 kwi 2010, 11:39 Posty: 32 Lokalizacja: nie twoja sprawa
|
Tak dokładnie to chodziło mi o to , że występowały tam postacie myślące np. Rykus budował wynalazki i mówił, Salwadoryk rzeźbił i mówił , a przodek Reksia malował na skale i też mówił. Dinozaury tak by nie potrafiły . I dlatego myślę , że Rykus , Salwadoryk i przodek Reksia należą do gatunku Homo sapiens (chociaż nie są ludźmi ) .
_________________Pozdrawiam, Krisek Dostałem dwa chomiki . Jeden nazywa się Bulbo, a drugi Dizel . Ten post ulegnie samozniszczeniu za 10, 9, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2, 1... I co, nadal widzisz ten post? A niech to! Muszę się skontaktować z osobą, która mi sprzedała ten program!
|
Pn, 31 maja 2010, 14:00 |
|
|
garat007
Bywalec Nory
|
Fajnie, że dopatrzyłeś.
To dla urozmaicenie.
n.p. Da Vinci nie był w Pizie
_________________ HEJHO fanom reksia !!!!
Wróciłem po dwóch latach.
|
Wt, 29 cze 2010, 11:14 |
|
|
Przesuń
Roz-krecony
Dołączył(a): So, 3 lip 2010, 11:04 Posty: 138 Lokalizacja: Koszalin
|
Re: Pewna nieścisłość - dinozaury w RIWC
Najwyraźniej twórcy trzymają się teorii przyjscia człowieka na Ziemię z kosmosu a nie Darwinowskiej teorii ewolucjii.
_________________ Nie chowaj nienawisci po wieczne czasy,ty,ktory sam nie jestes wieczny-Arystoteles Milczący głupiec nic nie różni się od nic niemówiącego mędrca-Molier Nie ma dobrej wojny,ani złego pokoju-Benjamin Franklin Nie ma ciekawości bez przyczyny-Albert Einstein
Znalazłes swietną parodię w Reksio i Wehikuł czasu? Dobrze jakbys podzielił się tym w dziale tej gry w wątku ,,Parodie".
|
Wt, 21 cze 2011, 13:07 |
|
|
olexo
Roz-kreca się
Dołączył(a): Wt, 31 maja 2011, 09:47 Posty: 24 Lokalizacja: dolna piklibia
|
Re:
nie z tektury lecz z dykty
_________________ no nie wierzę niech pies szansę ma!
|
Wt, 21 cze 2011, 17:43 |
|
|
Frog98
Działacz Podziemia
|
@toppic:Wy się będziecie zastanawiać co jest dobrze a co źle...? Myślę, że w serii z Reksiem jest trochę nieścisłości...
|
Wt, 21 cze 2011, 18:22 |
|
|
Shlafrok Holmes
Starszy Norman
Dołączył(a): Śr, 20 maja 2009, 17:41 Posty: 450 Lokalizacja: z londynu
|
No ale gdyby nie było ich wszystkich to jak by się przechodziło dolinę dinożarłów na piechtę by reksio i kretes nie poszli.
_________________polecam robienie avatarów u AdaMaga jest w tym świetny
|
Pn, 5 gru 2011, 20:57 |
|
|
MichalMcFly
Się Odezwał
Dołączył(a): Pn, 28 maja 2012, 19:31 Posty: 4 Lokalizacja: Swory
Naklejki: 0
|
Mógłby ktoś udostępnić mi zdjęcie z momentu jak Reksio i Kretes jadą samochodzikiem wśród dinożarłów?
Z góry dziękuję!
Post nie na temat /nieznany
_________________ "Droga? Tam dokąd jedziemy nie potrzebne są drogi"
|
Pt, 8 cze 2012, 14:03 |
|
|
nieznany
Mistrz Gry
Dołączył(a): Śr, 21 sty 2009, 17:53 Posty: 2045 Lokalizacja: Uniwersum Kreacji
Naklejki: 4
|
Weźcie pod uwagę, że nie ma powodu, by AM wiernie odwzorowywało rzeczywistość. To by zadawało kłam samej idei podróży Reksia i Kretesa w czasie. Innymi słowy: historie ukazane w tych grach toczą się w alternatywnej rzeczywistości, w której nie istnieje pojęcie ,,człowiek". A skoro tak, to nie ma powodu, dla którego w alternatywnej rzeczywistości dinożarły nie miałyby żyć w tych samych czasach, co pierwsze istoty rozumne. W świecie Reksia AM dyktuje wszystko i jeśli było im wygodne umieścić jaskiniowców w epoce dinożarłów, to znaczy to, że tam jest to najzupełniej logiczne i basta. Ktoś, kto wymyśla nową historię, nie musi się trzymać utartych schematów. Koniec tematu.
_________________Rrauu hau hou grrao Hauhaure (hau. Mówię poprawnie po Hauhasku). Tym kolorem prowadzę walkę admina ze złem."Wszyscy jestescie moimi dziubaskami ^^" <- Ten cytat zawsze poprawia mi humor, Api.
|
Pt, 8 cze 2012, 14:40 |
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 15 ] |
|