|
|
Teraz jest Pt, 1 lis 2024, 06:34
|
Reksio i koniec Swiata. OPOWIADANIE
Autor |
Wiadomość |
Playboii
Kośćposting
Naklejki: 0
|
Reksio i koniec Swiata. OPOWIADANIE
Rozdział 1
Ostatnia przygoda.
Reksio i Kretes wraz z Kogutem wracali z Pokopane gdy nagle na ich trójkę rzucono czar sen. Gdy się obudzili zobaczyli że cały świat jest pogrążony w ciemnościach. Tylko mała osada farmerska która jest połączona z całym podwórkiem. Reksio wpadł na pomysł żeby zejść do Pokopane i poprosić ich o pomoc. Zjechali windą na dół i okazało się że całe miasto oprócz ratusza opanowały dziwne robale zwane Chronopertami. Reksio wiedział, że muszą pomóc kretom. Kogut wymyślił plan mecha-robota, dzięki któremu mogli pomóc kretom, gdy Reksia porwała tajemnicza postać. Kretes i KOgut nie mieli zielonego pojęcia co mają teraz robić.
_________________Byłem DAVIX
|
Pt, 16 lip 2010, 12:16 |
|
|
Dominik
Bardzo Stary Norman
Dołączył(a): So, 6 gru 2008, 12:33 Posty: 680 Lokalizacja: Bochotnica
|
Em... długo nad tym myślałeś?
Zdecydowanie za krótkie, brak dialogów, a co najważniejsze to nie opowiadanie, tylko streszczenie. Brak oceny, ze wzgl. na złą formę.
_________________Lwów i Wilno na zawsze polskie! Zdobywca II miejsca w konkursie poetyckim, zorganizowanym na pięciolecie Forum Reksia. Piszę poprawnie po polsku"Myślałem i wymyśliłem bezmyślnik ~. Stawiać się go będzie przed zdaniem nie mającym sensu." - Tytus de Zoo
|
Pt, 16 lip 2010, 12:26 |
|
|
Playboii
Kośćposting
|
t
To moje pierwsze opowiadanie, no weź.
|
Pt, 16 lip 2010, 12:27 |
|
|
arturros
Starszy Norman
Dołączył(a): Pn, 6 sie 2007, 12:20 Posty: 345 Lokalizacja: Skądś
|
[ironia]Tak oczywiście 10/10 bo jesteś nowy, nie chcę ci się myśleć. Brawo DAWIX [/ironia]
Pt, 16 lip 2010, 12:29 |
|
|
Playboii
Kośćposting
|
6
Posłuchaj, obiecuje że następny rozdział będzie dłuższy.
|
Pt, 16 lip 2010, 12:30 |
|
|
Luk
Lider Podziemia
Dołączył(a): N, 18 sty 2009, 12:44 Posty: 1340 Lokalizacja: I tak nie wiesz gdzie to jest
|
Pierwsze opowiadanie ... co z tego? Nie ważne czy piszesz pierwszy raz, czy dziesiąty. Krótkie (wymienia minusy, bez końca) i przypomina streszczenie. 0/10.
|
Pt, 16 lip 2010, 14:20 |
|
|
nieznany
Mistrz Gry
Dołączył(a): Śr, 21 sty 2009, 17:53 Posty: 2045 Lokalizacja: Uniwersum Kreacji
Naklejki: 4
|
Odpadki i koszmar. Paskudztwo nie do strawienia. To, co tu napisałeś, można by przedłużyć na trzy porządne rozdziały. Nie wynaleziono jeszcze dość małej liczby poniżej zera, bym mógł wystawić ocenę. A nie mogę wystawić przewróconej ósemki-nie dlatego, że na nią nie zasługujesz, ale dlatego, że nic nie wyszłoby z prób na klawiaturze. No, raczej.....
@@@ @@@
@ @ @ @
@ @@ @
@ @ @ @
@@@ @@@
A teraz, forumowicze, przestańmy karmić trolla.
_________________Rrauu hau hou grrao Hauhaure (hau. Mówię poprawnie po Hauhasku). Tym kolorem prowadzę walkę admina ze złem."Wszyscy jestescie moimi dziubaskami ^^" <- Ten cytat zawsze poprawia mi humor, Api.
|
Pt, 16 lip 2010, 18:08 |
|
|
Playboii
Kośćposting
|
Reksio i koniec świata
Rozdział 2
Kogut myślał kilka godzin, gdy nagle Kretes potknął się i wpadł do znajomego miejsca. Był nim domek stróża wysypiska. Kretes próbował otworzyć tajne wejście. Bez skutku. wreszcie usiadł na klo, pukał w ścianę i otworzyła się klapka. Był tam guzik, a gdy Kretes go nacisnął go i zszedł na dół do siedziby ruchu oporu i strasznie się zdziwił na widok nieznajomych postaci.
-Cześć koledzy-powiedział Kretes
-Cześć-odpowiedział nieznajomy
-Kogucie, chodź tu, szybko!
-Ko,ko,ko, co się tam dzieje?
-Tu są jakieś dziwne postacie!
-znasz nas, Kretesie!
-Ja to Alfredo.
-A ja Fernando.
-Ja jestem kosiarz trawy od trzech zbiorników. A mam na imię Torrent.
-Hej, to ja, Sergio!
-A ja to nie kret. Ja jestem Ghost.
- Ghost był naszym nowym burmistrzem.-powiedział Alfredo
-Założyliśmy tą tajną organizacje by pokonać te robale.-Powiedział Torrento
-A jak to się ko,ko,ko zaczęło ko,ko?- zapytał kogut
-Było to tak...
gdy wy wróciliście, całe Pokopane zostało przejęte przez te robale. Ja się schowałem w ratuszu. Znamy tajne przejścia do naszej siedziby.
Wy musicie nam pomóc. Otworzymy wam klapę do ssypu...
-O nie,-powiedział Kretes-Ja nie wejdę z Kogutem do Pragada.
-Nie,nie,nie. Nie macie wejść do pragada , tylko zebrać balony i odlecieć na podwórko. Tam Kornelek wam powie co trzeba zrobić.
Gdy Torrento otworzył ssyp, Kretes wraz z Kogutem stali przed drzwiami, i nie chcieli wyjść, bo na było słychać strzały karabinu. Gdy nagle drzwi się otworzyły i tajemnicza postać i powiedziała- Ręce do góry, poddać się!
|
Pn, 19 lip 2010, 09:23 |
|
|
Playboii
Kośćposting
|
konkurs
ten kto odgadnie kim jest tajemnicza postać wystąpi w następnym rozdziale.
a) Reksio
b) Kari-mata-hari
c) szczur
d) ufo-kura
e) Ramon
|
Pn, 19 lip 2010, 09:26 |
|
|
Dominik
Bardzo Stary Norman
Dołączył(a): So, 6 gru 2008, 12:33 Posty: 680 Lokalizacja: Bochotnica
|
Już lepiej, pojawiły się dialogi, chociaż wiele błędów interpunkcyjnych i ortograf. (ssyp). Co to jest klo? Po wypowiedziach bohaterów narrator musi określić, kto to mówi. 4/10.
_________________Lwów i Wilno na zawsze polskie! Zdobywca II miejsca w konkursie poetyckim, zorganizowanym na pięciolecie Forum Reksia. Piszę poprawnie po polsku"Myślałem i wymyśliłem bezmyślnik ~. Stawiać się go będzie przed zdaniem nie mającym sensu." - Tytus de Zoo
|
Pn, 19 lip 2010, 09:27 |
|
|
Playboii
Kośćposting
|
Ostatnio edytowano So, 22 lut 2020, 11:23 przez Playboii, łącznie edytowano 1 raz
|
Pn, 19 lip 2010, 09:28 |
|
|
bartekc
Roz-kreca się
Dołączył(a): So, 8 sie 2009, 17:53 Posty: 27 Lokalizacja: Będzin
|
nie ma takiego imienia Torrent
|
Cz, 22 lip 2010, 08:03 |
|
|
Luk
Lider Podziemia
Dołączył(a): N, 18 sty 2009, 12:44 Posty: 1340 Lokalizacja: I tak nie wiesz gdzie to jest
|
W wymyślonym przez DAVIX'a dialekcie podziemnych kretów (że tak to nazwę) może być imię Torrent.
Co do opowiadania już lepiej, ale akcja za szybka, brak opisów. Dobrze za to że są dialogi. Stawiam 4/10, mam nadzieję że się jeszcze poprawisz.
|
Cz, 22 lip 2010, 10:49 |
|
|
Z. Art
Żaba
Dołączył(a): Pt, 23 kwi 2010, 17:40 Posty: 1641 Lokalizacja: student
Naklejki: 5
|
A odpowiedzi do konkursu mogą być też na PW?
_________________ – Dostojewski umarł – powiedziała obywatelka, ale jakoś niezbyt pewnie. – Protestuję! – gorąco zawołał Behemot. – Dostojewski jest nieśmiertelny!
Mistrz i Małgorzata <3
Moderuję na pąsowo bo mogę.
|
Pt, 23 lip 2010, 09:58 |
|
|
Playboii
Kośćposting
|
ja nie wiem jak wysyłać wiadomości. ale wiem jak odbierać, więc tak