|
|
Teraz jest Śr, 25 gru 2024, 19:03
|
Pogadanki o wszystkich postaciach i miejscach z RIU
Autor |
Wiadomość |
Garmon
Bywalec Nory
Naklejki: 0
|
Mi się podoba kurator!
|
Wt, 28 wrz 2010, 13:33 |
|
|
reksio2
Bardzo Stary Norman
Dołączył(a): Pt, 15 paź 2010, 18:43 Posty: 658 Lokalizacja: warszawa(POLSKA)
|
kurator wygląda jakoś starzej
_________________ wróciłem
|
Pt, 15 paź 2010, 19:14 |
|
|
MagicOfBudyn
Roz-krecony
Dołączył(a): Pn, 21 cze 2010, 06:12 Posty: 190 Lokalizacja: Union Of Europe
|
Moje ulubione miejsca... Kuran, Droga Mleczna, podwórko, jeszcze chyba Jajo Śmierdzi. A postacie? Cóż, takowych chyba nie ma.
_________________ Pozdrawiam wszystkich, MagicOfBudyn.
|
Pt, 15 paź 2010, 20:04 |
|
|
Paratroopa
Starszy Norman
Dołączył(a): So, 6 lis 2010, 15:27 Posty: 362 Lokalizacja: Warszawa
|
HaHa Czy oni wszystko ściągają ze Star Wars. A moja ulubiona postać to oczywiście Reksio. Połączone/Dizel
_________________Sygnatura wykonana u MrF11 polecam robienie u niengo sygnatur
|
N, 7 lis 2010, 07:56 |
|
|
reksio2
Bardzo Stary Norman
Dołączył(a): Pt, 15 paź 2010, 18:43 Posty: 658 Lokalizacja: warszawa(POLSKA)
|
Reksio i Kretes są super!!!!!! No super, ale może jeszcze to jakoś uargumentujesz ? / Dizel
_________________ wróciłem
|
N, 7 lis 2010, 19:08 |
|
|
Gryfindyk
Roz-kreca się
Dołączył(a): N, 2 sty 2011, 13:21 Posty: 29 Lokalizacja: Gabinet Gurgurdyk Gryfindyka
|
Re: Pogadanki o wszystkich postaciach i miejscach z RIU
Postacie 1.Reksio 2.Kretes 3.Kogut 4.Kurator 5.Kot 6.Żaba 7.UFOkury 8.Kretoni
Cz, 6 sty 2011, 17:51 |
|
|
xXx Justi xXx
Roz-kreca się
|
Zastanawiam się czy kiedy ten Pindor na Indorze powiedział: Mur runął! Runął! Runął! to była to aluzja do pewnej patriotycznej piosenki (" A mury runą, runą, runą..) czy może za bardzo się doszukuję? Piszcie co o tym myślicie.
|
Pn, 17 sty 2011, 18:06 |
|
|
Dominik
Bardzo Stary Norman
Dołączył(a): So, 6 gru 2008, 12:33 Posty: 680 Lokalizacja: Bochotnica
|
Zgadza się, to była wyraźna aluzja to piosenki Lluisa Llacha, w Polsce wykonywał ją Jacek Kaczmarski. Aczkolwiek to był Bindor, a nie Pindor .
_________________Lwów i Wilno na zawsze polskie! Zdobywca II miejsca w konkursie poetyckim, zorganizowanym na pięciolecie Forum Reksia. Piszę poprawnie po polsku"Myślałem i wymyśliłem bezmyślnik ~. Stawiać się go będzie przed zdaniem nie mającym sensu." - Tytus de Zoo
|
Wt, 18 sty 2011, 10:45 |
|
|
Przybysz
Lider Podziemia
Dołączył(a): Śr, 25 lip 2007, 09:23 Posty: 1418 Lokalizacja: z Kurakis
Naklejki: 3
|
Jacek Kaczmarski wykonywał polską wersję murów. To wolne tłumaczenie - Kaczmarski jest (umarł, ale nadal JEST) poetą dlatego nie śpiewał tamtej piosenki tylko swoją wersję - luźne tłumaczenie. A na dodatek gdy mury runą, runą bariery, runą kłótnie między tymi rodami, może dlatego zahaczono też o piosenkę opowiadającą o tak ważnych przemianach. http://www.kaczmarski.art.pl/tworczosc/zapowiedzi/mury.php
_________________ "Więcej szczęścia jest w dawaniu aniżeli w braniu" - Jezus z Nazaretu
|
Wt, 18 sty 2011, 18:22 |
|
|
kari mata hari.w
Roz-krecony
Naklejki: 3
|
Re:
takie coś jest w wielu bajkach i jest fajne
|
Cz, 15 wrz 2011, 13:44 |
|
|
Lobon
Bardzo Stary Norman
Dołączył(a): Cz, 10 lut 2011, 17:28 Posty: 694 Lokalizacja: PODWÓRKO REKSIA
|
A mnie ciekawiło jedno: Te rysunki na stole przy moly tam w ich pokoju. Dzieci je przysłały czy co?
_________________Dawniej "lobon",teraz "Lobon"! 7 miejsce w Zgoda i Niezgoda II. KIEROWNIK LITERACKI III ODDZIAŁU GWARDI REKSIA.Vamos!Na zawsze!
|
Cz, 24 sty 2013, 19:35 |
|
|
HiperMonk
Bywalec Nory
|
Na pewno przesyłały je dzieci
_________________Siemka Zapraszam na mój fanpage na Facebooku: https://www.facebook.com/NajlepsiPrzyja ... ts&fref=ts
|
So, 26 sty 2013, 11:10 |
|
|
Lobon
Bardzo Stary Norman
Dołączył(a): Cz, 10 lut 2011, 17:28 Posty: 694 Lokalizacja: PODWÓRKO REKSIA
|
Uff przed chwileczką przeszedłem znowu RIU i licząc zajęło mi to razem z filmami półtorej godziny. Scenki na końcu są fajne, szkoda że tyle osób z aidem odeszło... fajnie się wtedy grało .
_________________Dawniej "lobon",teraz "Lobon"! 7 miejsce w Zgoda i Niezgoda II. KIEROWNIK LITERACKI III ODDZIAŁU GWARDI REKSIA.Vamos!Na zawsze!
|
So, 26 sty 2013, 21:28 |
|
|
kretonpodziemny
Bardzo Stary Norman
Dołączył(a): Śr, 1 sie 2012, 18:14 Posty: 657 Lokalizacja: Międzysieć
|
Zauważyłem, że Roman powiedział że myśli o święcie dziękczynienia.W Anglii w to święto je się indyka.Jak myślicie co robią bindory w to święto? ( )
_________________ Mu matku! Pozdrawiam was wszystkich, ludziki dobrej woli! Mój avatar został przygotowany przez MRX-a, za co serdecznie mu dziękuję.
|
N, 10 mar 2013, 17:49 |
|
|
takijeden
Norman
|
Może robią wtedy ofiarę dla bindorskich bogów albo wybierają skazańca na bycie daniem głównym w ucznie kanibalistycznej. To tylko takie propozycje, ale sądzę, że chodziło mu po prostu o śmierć, bo dodał też, że myśli o niedzieli (znany wierszyk "Indyk myślał o niedzieli, a w sobotę łeb ucięli.")
_________________Byłbym bardzo wdzięczny, gdyby ktoś spróbował zrobić ponownie mój stary avatar, ponieważ niefortunnie zgubiłem go.Czerwony jest tylko, aby zwrócić Twoją uwagę. Zapraszam na miejsce gdzie wiersze wstawiamy (niektórzy z tego sporo uciechy mamy). http://www.przygodyreksia.aidemmedia.pl/pliki/kretes/forum/reksioforum/viewtopic.php?f=23&t=7922
|
N, 10 mar 2013, 19:56 |
|
|