|
|
Teraz jest N, 19 sty 2025, 18:14
|
Autor |
Wiadomość |
reksio2
Bardzo Stary Norman
Dołączył(a): Pt, 15 paź 2010, 18:43 Posty: 658 Lokalizacja: warszawa(POLSKA)
|
też może być takie wyjaśnienie.
_________________ wróciłem
|
So, 13 lis 2010, 16:25 |
|
|
bartosz2211
Norman
Dołączył(a): Wt, 23 mar 2010, 19:32 Posty: 243 Lokalizacja: Ziemia... tak mi się przynajmniej wydaje.
Naklejki: 0
|
Chyba że twórcy nie zwrócili na to uwagi. Czasami jest tak że na początku robią koniec a potem początek.
|
So, 13 lis 2010, 17:53 |
|
|
MagicOfBudyn
Roz-krecony
Dołączył(a): Pn, 21 cze 2010, 06:12 Posty: 190 Lokalizacja: Union Of Europe
|
Tuż przed chwilą nasunęła mi się myśl, że podczas podróży bohaterów wynalazek szybko się rozpowszechnił, ale to i tak wynika z wcześniejszych postów. Albo zgadzając się z niektórymi przedmówcami "Stryj Maćko budował świat sam dla siebie".
_________________ Pozdrawiam wszystkich, MagicOfBudyn.
|
So, 13 lis 2010, 21:01 |
|
|
Patra
Działacz Podziemia
Dołączył(a): Wt, 1 cze 2010, 18:32 Posty: 780 Lokalizacja: CIAPSKŁAD
|
Re: Nieścisłość: Lokomotywa
To oczywiste - Hann odkrywał świat dla siebie. Przecież nie Polak tylko Anglik urzył maszyny parowej w transporcie.
_________________xPatra dla przyjaciół (nie mam przyjacioł )
|
Pn, 16 maja 2011, 15:42 |
|
|
AdamMag
Mag bezczelny
Dołączył(a): Śr, 2 gru 2009, 17:21 Posty: 1196 Lokalizacja: Cały świat
Naklejki: 7
|
No ale też nie zapominajmy jaka to była era- Złota era wynalazków. Wszyscy starali się odkryć coś nowego, a my nie wiemy jaka do końca była ta lokomotywa. Może umiała przekroczyć np. 45 km/h co wówczas mogło być rzeczą nie osiągalną.
Śr, 13 lip 2011, 11:02 |
|
|
nieznany
Mistrz Gry
Dołączył(a): Śr, 21 sty 2009, 17:53 Posty: 2045 Lokalizacja: Uniwersum Kreacji
Naklejki: 4
|
No tak, ale przeanalizujmy tego niemieckiego koguta. Czy nie wygląda on na wcześniejszą wersję współczesnego Koguta? Kogut Wynalazca nie jest naukowcem, jest wynalazcą-amatorem, co najwymowniej pokazuje nieufność, z jaką Kretes odnosił się zawsze do jego wynalazków. Wynalazca tworzył wiele maszyn, ale nie każda była nowym wynalazkiem, np. dźwig. Czy nie jest prawdopodobne, że Hann, będący takiego samego charakteru jak Wynalazca, usłyszawszy o zbudowaniu lokomotywy i linii pociągowych na całym świecie, zapragnął zbudować własną? Kogut Wynalazca budował kiedyś łódź podwodną, co nie jest przecież niczym nowym. Hann chciał sprawdzić, czy potrafi zbudować taką lokomotywę, może nawet założył się o to z Nemo i stąd ta jego chęć do zatelefonowania do niego.
_________________Rrauu hau hou grrao Hauhaure (hau. Mówię poprawnie po Hauhasku). Tym kolorem prowadzę walkę admina ze złem."Wszyscy jestescie moimi dziubaskami ^^" <- Ten cytat zawsze poprawia mi humor, Api.
|
Śr, 13 lip 2011, 11:28 |
|
|
klau889
Starszy Norman
Dołączył(a): N, 15 maja 2011, 18:39 Posty: 323 Lokalizacja: pół godziny od Gdyni ^^
|
po prostu zmienili bieg historii przenosząc się w przeszłość i na tym polegał "błąd"
|
Pt, 2 gru 2011, 20:39 |
|
|