|
|
Teraz jest N, 12 sty 2025, 12:39
|
Autor |
Wiadomość |
reksio2
Bardzo Stary Norman
Dołączył(a): Pt, 15 paź 2010, 18:43 Posty: 658 Lokalizacja: warszawa(POLSKA)
|
Nie zgadzam się z tym. Mam pomysł że Edytor przygody w jednej z nowych gier z Reksiem. Patrzcie sami :
Edytor poziomów
Koniec gry
Kiedy włączy się Edytor poruszasz się postacią Kretesa który stawia np. Obiekty.
A Reksio np. podkładki np. trawa, piasek, bagna, itd.
A Kogut Wynalazca : Pojazdy
A Kornelek : Wrogów
A Kari-Mata : Będzie kształtowała teren.
Ten poziom się zapisuje na dysku twardym i można go startować za pomocą gry.[/quote]fajny pomysł.
_________________ wróciłem
|
N, 14 lis 2010, 16:55 |
|
|
reksio2
Bardzo Stary Norman
Dołączył(a): Pt, 15 paź 2010, 18:43 Posty: 658 Lokalizacja: warszawa(POLSKA)
|
co mi się zrobiło? nie chciałem tak! proszę o usunięcie poprzedniego posta.
_________________ wróciłem
|
N, 14 lis 2010, 16:56 |
|
|
Paratroopa
Starszy Norman
Dołączył(a): So, 6 lis 2010, 15:27 Posty: 362 Lokalizacja: Warszawa
|
Ale że co ktoś zalogował się jako ty i napisał wiadomość z twojego profilu?zgłośmy to.
_________________Sygnatura wykonana u MrF11 polecam robienie u niengo sygnatur
|
Pn, 22 lis 2010, 16:34 |
|
|
arcan
Się Odezwał
|
Wiesz bartosz co jest największym problemem. Skrypty czyli takie pliki tekstowe które są zapisane w języku programowania gry które mówią silnikowi że jak klikniesz na coś to ci coś postać powie a potem przeniesiesz się na inną planszę(to taki przykład).A jak zrobić dubbing go dialogów w edytorze? I to są szkopuły bo taki edytor z RiKwA to był dość prosty w obsłudze bo teksty Kretesa były nagrane a skrypty zrobione.Więc pomysł ciężki chyba że dają ci coś takiego że jest gotowy zestaw skryptów i przedmiotów i masz zakładkę "skrypty" i "przedmioty". Otwierasz przedmioty i dajesz jakieś tło, postać którą się nie gra i punkt startu twojej a potem skrypty i będą różne zachowania. No i nakładasz na postać zachowanie że jak klikniesz to wyświetla ci się dialog który jednak musiał by być w okienku jako same napisy. A potem wstawiasz teleport i dajesz opcje przedmiotu i jak kończy się dialog o takiej nazwie jak ten z postacią to można przejść przez teleport na inną planszę. I wszystkie interaktywne rzeczy i dialogi musiały by mieć nazwę a przedmioty i postacie byłyby ze skrzynek umieszczonych w różnych miejscach samej gry. Po zebraniu takiej skrzynki dostawał byś nowe opcje w edytorze. To był taki przykładowy poziom.
|
Śr, 24 lis 2010, 15:51 |
|
|
bartosz2211
Norman
Dołączył(a): Wt, 23 mar 2010, 19:32 Posty: 243 Lokalizacja: Ziemia... tak mi się przynajmniej wydaje.
Naklejki: 0
|
|
Śr, 24 lis 2010, 22:40 |
|
|
bartosz2211
Norman
Dołączył(a): Wt, 23 mar 2010, 19:32 Posty: 243 Lokalizacja: Ziemia... tak mi się przynajmniej wydaje.
|
Można by wklejać dialogi na wyposażeniu gry.
|
Śr, 24 lis 2010, 22:41 |
|
|
arcan
Się Odezwał
|
A mój pomysł.
|
Cz, 25 lis 2010, 17:00 |
|
|
mwarw
Roz-krecony
Dołączył(a): Pn, 20 gru 2010, 20:25 Posty: 149 Lokalizacja: Miasto pcheł na głowie Reksia
|
Re:
| | | | bartosz2211 napisał(a): Nie zgadzam się z tym. Mam pomysł że Edytor przygody w jednej z nowych gier z Reksiem. Patrzcie sami : _______________Reksio i coś tam Nowa gra Wczytaj grę Edytor poziomów Koniec gry Kiedy włączy się Edytor poruszasz się postacią Kretesa który stawia np. Obiekty. A Reksio np. podkładki np. trawa, piasek, bagna, itd. A Kogut Wynalazca : Pojazdy A Kornelek : Wrogów A Kari-Mata : Będzie kształtowała teren. Ten poziom się zapisuje na dysku twardym i można go startować za pomocą gry. | | | | |
skąd ja to znam... Już wiem "LEGO Harry Potter"
_________________ Zajmuję się tworzeniem gier jako członek Maype Entertaiment, jakby ktoś chciał to tu macie link do podania: [url=goo.gl/cvp1m]klik[/url] PS. Będę tu baaaardzo sporadycznie wchodzić (2 razy/rok)
|
So, 5 lut 2011, 22:21 |
|
|
bartosz2211
Norman
|
Re: Reksio Edytor Gier
No ! A jak ? Powiem krótko taki edytory mógłby być w RiMS2.
|
N, 19 cze 2011, 20:30 |
|
|
Dawid6
Bezpieczeństwo Forum
Dołączył(a): So, 7 lis 2009, 14:12 Posty: 2174 Lokalizacja: Koło komputera xD
Naklejki: 7
|
Bardzo dobry pomysł - gra sprzedawała by się dużo lepiej, bo my byśmy robili sobie własne gry/ wymieniali się stworzonymi grami (nie chodzi o piractwo, tylko tak jak w RiKwA - Super Heros).
_________________Przejrzyj moje okołoreksiowe projekty na GitHubie!Pozdrawiam wielu nieaktywnych użytkowników, wszystkich wciąż wchodzących oraz Playboiia, bo zawsze się żali, że go nie ma w moim podpisie. III miejsce w konkursie halloweenowym 2011, I miejsce w konkursie rocznicowym 2015Tym kolorem moderuję.
|
Cz, 14 lip 2011, 17:05 |
|
|
Smoczy Mag
Roz-kreca się
|
Genialny pomysł!
|
N, 17 lip 2011, 16:45 |
|
|
nieznany
Mistrz Gry
Dołączył(a): Śr, 21 sty 2009, 17:53 Posty: 2045 Lokalizacja: Uniwersum Kreacji
Naklejki: 4
|
A AM by się najpierw zapracowało na śmierć, a potem zbankrutowało, bo fani mieliby pod dostatkiem gierek zastępczych.
_________________Rrauu hau hou grrao Hauhaure (hau. Mówię poprawnie po Hauhasku). Tym kolorem prowadzę walkę admina ze złem."Wszyscy jestescie moimi dziubaskami ^^" <- Ten cytat zawsze poprawia mi humor, Api.
|
Wt, 11 paź 2011, 16:26 |
|
|
kari mata hari.w
Roz-krecony
Naklejki: 3
|
Zgadzam się z Nieznanym.
|
Pt, 21 paź 2011, 17:23 |
|
|
klau889
Starszy Norman
Dołączył(a): N, 15 maja 2011, 18:39 Posty: 323 Lokalizacja: pół godziny od Gdyni ^^
|
ja tam wolę rozwiązywać gry niż je tworzyć
|
Pn, 5 gru 2011, 22:05 |
|
|
molly24
Bywalec Nory
Dołączył(a): N, 8 sty 2012, 13:06 Posty: 53 Lokalizacja: jakaś napewno jest;)
|
"Według mnie Edytor Gier sprawił by wiele radości i była by to gra która nigdy nie została by rzucona w kąt. Warto się pomęczyć, tym bardziej takie gry jak np. symulacje i edytory są bardzo ciekawe tym bardziej z Reksiem. Najlepiej kierować się RiKWA <Stwórz Własny Poziom> Nieograniczone pomysły, wtedy każdy mógłby popuścić wodze fantazji."
Jak dla mnie bartosz2211 ma rację. Aidem Media faktycznie trochę by się pomęczyła, a my długo czekalibyśmy na taką grę, lecz warto by było czekać myślę również, że dzięki takiej grze przybyło by dużo nowych fanów Reksia i Kretesa.
_________________Polecam mojego bloga o kucykach Pony http://my-little-pony-przyjazn-to-magia2.bloog.pl <3
|
N, 8 sty 2012, 21:42 |
|
|