|
|
Teraz jest N, 17 lis 2024, 15:22
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 13 ] |
|
Czy na komórki można robić gry 3D?
Autor |
Wiadomość |
Paratroopa
Starszy Norman
Dołączył(a): So, 6 lis 2010, 15:27 Posty: 362 Lokalizacja: Warszawa
|
Czy na komórki można robić gry 3D?
Jak dla mnie lepsze na PS3 i te dobre konsole bo tam jest 3d.
_________________Sygnatura wykonana u MrF11 polecam robienie u niengo sygnatur
|
Cz, 25 lis 2010, 16:24 |
|
|
reksio2
Bardzo Stary Norman
Dołączył(a): Pt, 15 paź 2010, 18:43 Posty: 658 Lokalizacja: warszawa(POLSKA)
|
tak,ale czy wymagasz żeby zrobili 3d na telefon? coś takiego zajęło by dużo czasu!
_________________ wróciłem
|
Wt, 30 lis 2010, 18:31 |
|
|
Christopf553
Roz-krecony
Dołączył(a): Cz, 26 lut 2009, 18:56 Posty: 129 Lokalizacja: POLSKA
|
Telefony mają za małą moc obliczeniową . Większość nie ma ją nawet podanych takich parametrów jak taktowanie procesora , układ graficzny (ilość ROP-ów) , a nawet jak mają , to najbardziej zaawansowane smartphony mają najczęściej procek do 800 mhz.
|
Wt, 30 lis 2010, 18:39 |
|
|
reksio2
Bardzo Stary Norman
Dołączył(a): Pt, 15 paź 2010, 18:43 Posty: 658 Lokalizacja: warszawa(POLSKA)
|
chodziło mi o to:wersje 3d często są np. na Xboxsie 360,a na komórkę:2d.
_________________ wróciłem
|
Śr, 1 gru 2010, 09:34 |
|
|
Christopf553
Roz-krecony
Dołączył(a): Cz, 26 lut 2009, 18:56 Posty: 129 Lokalizacja: POLSKA
|
Właśnie mówię , że na komórki nie ma 3D bo mają słaby układ graficzny -.-
@topic : Grałem w obydwie części . Świetne gry ale momentami trochę za brutalne.
|
Śr, 1 gru 2010, 15:25 |
|
|
@tin
Bardzo Stary Norman
Naklejki: 0
|
Re: Czy na komórki można robić gry 3D?
Oczywiście że jest 3D na komórkę ! Może nie jest to taka grafika jak na PS3, ale jest w 3D. Wystarczy mieć zwyczajny akcelerator 3d.
_________________Reksio i Tajemnicza Osoba !!! POWRACA ! Nowa część już w ,,Naszej Twórczości'' Avek wykonany przez AdamMaga.
|
Cz, 30 gru 2010, 07:56 |
|
|
Paratroopa
Starszy Norman
Dołączył(a): So, 6 lis 2010, 15:27 Posty: 362 Lokalizacja: Warszawa
|
Widziałem baaardzo dużo gier 3d na komórkę.
_________________Sygnatura wykonana u MrF11 polecam robienie u niengo sygnatur
|
Cz, 30 gru 2010, 10:41 |
|
|
@tin
Bardzo Stary Norman
|
To po co zakładasz temat ?
_________________Reksio i Tajemnicza Osoba !!! POWRACA ! Nowa część już w ,,Naszej Twórczości'' Avek wykonany przez AdamMaga.
|
Cz, 30 gru 2010, 10:45 |
|
|
Traktor
Cesarz Śmietnika
Dołączył(a): Pn, 21 wrz 2009, 14:15 Posty: 848 Lokalizacja: Siubidu Inteligencja: 0
|
Wszystko zależy od samej komórki, czy posiada odpowiednie podzespoły czy nie.
_________________ E̶̞͕̫͍͈̻̮͘͘͝r̛͢͜҉̝̗̭̲̠̳̣͎̟̱ͅa̴̵̡̱̯̭̰̱̟͖̻̰̞̦͍̘͢ ͉͉̠͇͓̝̙͉͈̀̕T̨͢͟҉̯̦̪̟͈̦̳̲̯̯̺̫͍͇̯͇r̡̢̛̮̗͙̯͈̭̜͍̰̟̤͙̟͓͓̞̞͖̹͟á҉̻̠̻͇̹̙̪̣̖̱̜̹͍͎̺̗̭̕͢ͅk̸͟҉̺̦͈̘̲̥̭̠̲̮͎̮͖̜̭̗͟t͏̠̻̦͔̳͇̞͔͙̰̗̬̫̤͎͉͍ͅó̭̺͎̜̫̘͓͈̤̦̝̟̘̯̞́r̡̥̹̰̪̝͕̟̬̲͟͞ą͎̞̮̳̘̲̩͇̲̲̜̜̲̥ ̲͖̠͇̲̗͙̤͓̯̝̭͙͡ǹ̢͍̖̥̪̳a̵̙̣̱͈̯̦̣̙̻̗̪̣͎̕͘d̴̸̨͓̭͕̙̹͍̮̦͝c̵̡̤̺̹̯̲̻͈̟̱̰̬i̡̧͢͠҉̟̝̟̹̦̩̪̱̺͕̺̹͚͙̫͔ą̫̘͍͖̣̳̪̞̤̤̱͔͘͜͡g̶̛̯̣̺ͅà҉̨͖̩͇̻͙̜͈̻̰͉͕̼͖̗͎͝
|
Cz, 30 gru 2010, 11:09 |
|
|
@tin
Bardzo Stary Norman
|
Czytasz moje posty ? Chyba wyraźnie napisałem że potrzebny jest akcelerator 3d ! To po co to powtarzasz ?
|
Cz, 30 gru 2010, 11:54 |
|
|
Przybysz
Lider Podziemia
Dołączył(a): Śr, 25 lip 2007, 09:23 Posty: 1418 Lokalizacja: z Kurakis
Naklejki: 3
|
Czy na komórki można robić gry #D? Oczywiście, że można i takowe gry powstają, jest ich dużo. Ale dodam, że komórki są mniejsze od komputerów czy laptopów - dużo mniejsze - mają mieścić się w kieszeni. I mimo minimalizacji to trudno od tak małego sprzętu wymagać jakiejś super grafiki - na komórki robione są osobne gry, nieporównywalne z grami komputerowymi. Choć np. są komórki nawet kompatybilne z PC albo z PC tyle że po co gry na komórce o takich jakościach. Na taką komórkę trzeba wydać baaardzo dużo forsy i jest to w gruncie rzeczy nieopłacalne. Po co komu taka wypasiona grafika Jak ktoś chce grać to kupuje konsolę i sobie gra, chyba, że nie ma co robić z pieniędzmi...
_________________ "Więcej szczęścia jest w dawaniu aniżeli w braniu" - Jezus z Nazaretu
|
Cz, 30 gru 2010, 15:36 |
|
|
Artur
Maniak Koparek
Dołączył(a): Pt, 25 sie 2006, 18:47 Posty: 2491 Lokalizacja: Warszawa, prosta sprawa
Naklejki: 2
|
Żeby przed snem albo gdzieś na mieście sobie zagrać w Reksio - Miasto Sekretów. To tak samo gdybyś powiedział po co wydawać pieniądze na laptopy. Nie wiem czy to strata pieniędzy, ale raczej jest jakiś sens tego, oczywiście pod warunkiem, że się te pieniądze posiada.
_________________ Moderuję pogrubioną, brązową czcionką. Człowiek zawsze mówi że coś jest niemożliwe, dopóki się nie przekona że coś jest możliwe. Czy nie łatwiej jest od razu przyjąć, że WSZYSTKO jest możliwe?
|
Pt, 31 gru 2010, 20:32 |
|
|
Przybysz
Lider Podziemia
Dołączył(a): Śr, 25 lip 2007, 09:23 Posty: 1418 Lokalizacja: z Kurakis
Naklejki: 3
|
Po części masz rację, ale jak gram w grę to nie grafika jest najważniejsza tylko grywalność. A tym bardziej przy przygodówkach - pisałeś o RIMS - tutaj najwyższa jakość grafiki jest zbędna, bo ja na przykład osobiście wolę grafikę dążącą do czegoś takiego: Dlatego tu nie potrzeba chyba wypasionej grafiki - ale co kto woli... Dąży się do tego, żeby np. w FIFA zawodnicy wyglądali tak jak wyglądają w telewizji. Co kto woli, ale dla mnie jest to zbędny gadżet - dodatkowo zbyt kosztowny ( konsola na której mogą pójść gry z super grafiką)
_________________ "Więcej szczęścia jest w dawaniu aniżeli w braniu" - Jezus z Nazaretu
|
So, 1 sty 2011, 11:12 |
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 13 ] |
|