|
|
Teraz jest Cz, 14 lis 2024, 18:59
|
Do czego służy komputer? Czy służy do grania?
Autor |
Wiadomość |
Artur
Maniak Koparek
Dołączył(a): Pt, 25 sie 2006, 18:47 Posty: 2491 Lokalizacja: Warszawa, prosta sprawa
Naklejki: 2
|
Ze względu na dyskusję na CB, postanowiłem założyć ten temat. Do czego wg was służy komputer? Czy do gier? Wg mnie służy do grania, ale nie służy TYLKO do grania. Jak myślicie?
_________________ Moderuję pogrubioną, brązową czcionką. Człowiek zawsze mówi że coś jest niemożliwe, dopóki się nie przekona że coś jest możliwe. Czy nie łatwiej jest od razu przyjąć, że WSZYSTKO jest możliwe?
|
So, 25 gru 2010, 18:55 |
|
|
Patra
Działacz Podziemia
Dołączył(a): Wt, 1 cze 2010, 18:32 Posty: 780 Lokalizacja: CIAPSKŁAD
|
Re: Do czego służy komputer? Czy służy do grania?
Komputer służy głównie do grania ale oczywiście ma wiele innych opcji lecz nie głównych.
_________________xPatra dla przyjaciół (nie mam przyjacioł )
|
So, 25 gru 2010, 18:57 |
|
|
Traktor
Cesarz Śmietnika
Dołączył(a): Pn, 21 wrz 2009, 14:15 Posty: 848 Lokalizacja: Siubidu Inteligencja: 0
Naklejki: 0
|
Granie jest jedną z funkcji komputera; nie ma najważniejszej funkcji.
_________________ E̶̞͕̫͍͈̻̮͘͘͝r̛͢͜҉̝̗̭̲̠̳̣͎̟̱ͅa̴̵̡̱̯̭̰̱̟͖̻̰̞̦͍̘͢ ͉͉̠͇͓̝̙͉͈̀̕T̨͢͟҉̯̦̪̟͈̦̳̲̯̯̺̫͍͇̯͇r̡̢̛̮̗͙̯͈̭̜͍̰̟̤͙̟͓͓̞̞͖̹͟á҉̻̠̻͇̹̙̪̣̖̱̜̹͍͎̺̗̭̕͢ͅk̸͟҉̺̦͈̘̲̥̭̠̲̮͎̮͖̜̭̗͟t͏̠̻̦͔̳͇̞͔͙̰̗̬̫̤͎͉͍ͅó̭̺͎̜̫̘͓͈̤̦̝̟̘̯̞́r̡̥̹̰̪̝͕̟̬̲͟͞ą͎̞̮̳̘̲̩͇̲̲̜̜̲̥ ̲͖̠͇̲̗͙̤͓̯̝̭͙͡ǹ̢͍̖̥̪̳a̵̙̣̱͈̯̦̣̙̻̗̪̣͎̕͘d̴̸̨͓̭͕̙̹͍̮̦͝c̵̡̤̺̹̯̲̻͈̟̱̰̬i̡̧͢͠҉̟̝̟̹̦̩̪̱̺͕̺̹͚͙̫͔ą̫̘͍͖̣̳̪̞̤̤̱͔͘͜͡g̶̛̯̣̺ͅà҉̨͖̩͇̻͙̜͈̻̰͉͕̼͖̗͎͝
|
So, 25 gru 2010, 18:58 |
|
|
Frog98
Działacz Podziemia
Dołączył(a): Wt, 5 sty 2010, 18:57 Posty: 876 Lokalizacja: Z Nienacka
|
Nie tylko w CB, ale też w http://www.przygodyreksia.pl/pliki/kretes/forum/reksioforum/viewtopic.php?f=4&t=6883Komputer powiadasz? Dla mnie komputer sluży do grania, ale nie tylko do tego. Można na nim używać innych przydatnych opcji. A czy można się wypowiadać na temat komórek? Bo z tym też była dyskusja. Moim zdaniem w komórce jest opcja gier, po to, żeby się zbyt szybko nie znudziło...
|
So, 25 gru 2010, 18:59 |
|
|
Luk
Lider Podziemia
Dołączył(a): N, 18 sty 2009, 12:44 Posty: 1340 Lokalizacja: I tak nie wiesz gdzie to jest
|
Komputer ma dużo funkcji, a jedną z nich jest możliwość grania i to z niej najwięcej się korzysta, a nie z jakiegoś programowania czy innych tego typu rzeczy. Nie mówię że wszyscy najwięcej grają, ale gdyby zrobić ankietę ''co najczęściej robisz na komputerze?'' to wygrałoby na pewno granie.
A up : Frog z komórkami ma totalną rację. Główną funkcją jest dzwonienie, ale można też grać, żeby się nie nudziło.
|
So, 25 gru 2010, 19:01 |
|
|
Patra
Działacz Podziemia
Dołączył(a): Wt, 1 cze 2010, 18:32 Posty: 780 Lokalizacja: CIAPSKŁAD
|
Komputer: Granie Czatowanie Słuchanie muzy Oglądanie filmów Milion objaśnień Nagrywanie filmów Tworzenie wielu innych rzeczy Zmienianie jego wyglądu Pisanie w Wordzie Rysowanie w paincie Przeglądanie internetu Rozmowa na GG
_________________xPatra dla przyjaciół (nie mam przyjacioł )
|
So, 25 gru 2010, 19:02 |
|
|
Traktor
Cesarz Śmietnika
Dołączył(a): Pn, 21 wrz 2009, 14:15 Posty: 848 Lokalizacja: Siubidu Inteligencja: 0
|
Ok, tylko wytłumacz mi, skoro oba urządzenia są na ios i mają tak na prawdę te same gry, to czemu jedno może być konsolą, a drugie nie? Ip to jest połączenie. Jednocześnie to jest telefon, jednocześnie konsola.
_________________ E̶̞͕̫͍͈̻̮͘͘͝r̛͢͜҉̝̗̭̲̠̳̣͎̟̱ͅa̴̵̡̱̯̭̰̱̟͖̻̰̞̦͍̘͢ ͉͉̠͇͓̝̙͉͈̀̕T̨͢͟҉̯̦̪̟͈̦̳̲̯̯̺̫͍͇̯͇r̡̢̛̮̗͙̯͈̭̜͍̰̟̤͙̟͓͓̞̞͖̹͟á҉̻̠̻͇̹̙̪̣̖̱̜̹͍͎̺̗̭̕͢ͅk̸͟҉̺̦͈̘̲̥̭̠̲̮͎̮͖̜̭̗͟t͏̠̻̦͔̳͇̞͔͙̰̗̬̫̤͎͉͍ͅó̭̺͎̜̫̘͓͈̤̦̝̟̘̯̞́r̡̥̹̰̪̝͕̟̬̲͟͞ą͎̞̮̳̘̲̩͇̲̲̜̜̲̥ ̲͖̠͇̲̗͙̤͓̯̝̭͙͡ǹ̢͍̖̥̪̳a̵̙̣̱͈̯̦̣̙̻̗̪̣͎̕͘d̴̸̨͓̭͕̙̹͍̮̦͝c̵̡̤̺̹̯̲̻͈̟̱̰̬i̡̧͢͠҉̟̝̟̹̦̩̪̱̺͕̺̹͚͙̫͔ą̫̘͍͖̣̳̪̞̤̤̱͔͘͜͡g̶̛̯̣̺ͅà҉̨͖̩͇̻͙̜͈̻̰͉͕̼͖̗͎͝
|
So, 25 gru 2010, 19:02 |
|
|
Artur
Maniak Koparek
Dołączył(a): Pt, 25 sie 2006, 18:47 Posty: 2491 Lokalizacja: Warszawa, prosta sprawa
Naklejki: 2
|
Ok niech będzie, w końcu komórka to też rodzaj "komputera" i jest podobnym przedmiotem dyskusji. Ale w tamtym temacie nie można, bo jest to off-topem. Prosiłbym pisać tutaj. A, i gdyby komputer służył tylko do grania, to by nas tutaj nie było, na forum.
_________________ Moderuję pogrubioną, brązową czcionką. Człowiek zawsze mówi że coś jest niemożliwe, dopóki się nie przekona że coś jest możliwe. Czy nie łatwiej jest od razu przyjąć, że WSZYSTKO jest możliwe?
|
So, 25 gru 2010, 19:03 |
|
|
Dominik
Bardzo Stary Norman
Dołączył(a): So, 6 gru 2008, 12:33 Posty: 680 Lokalizacja: Bochotnica
|
Komputer ma wiele funkcji, a jedną z nich jest możliwość grania. Proste. Nie wiem, o co się tu kłócić, skoro odpowiedź jest tak banalna.
_________________Lwów i Wilno na zawsze polskie! Zdobywca II miejsca w konkursie poetyckim, zorganizowanym na pięciolecie Forum Reksia. Piszę poprawnie po polsku"Myślałem i wymyśliłem bezmyślnik ~. Stawiać się go będzie przed zdaniem nie mającym sensu." - Tytus de Zoo
|
So, 25 gru 2010, 19:07 |
|
|
@tin
Bardzo Stary Norman
|
Jedna rzecz rozwiązała całą dyskusję ! Komputer służy do korzystania z programów, czyli aplikacji ! Gra też jest aplikacją, więc się do tego zalicza ! A więc komputer służy do korzystania z aplikacji . I taka wersja podoba się wszystkim !
_________________Reksio i Tajemnicza Osoba !!! POWRACA ! Nowa część już w ,,Naszej Twórczości'' Avek wykonany przez AdamMaga.
|
So, 25 gru 2010, 19:09 |
|
|
@tin
Bardzo Stary Norman
|
Bo IPAD nie ma opcji ,,Dzwonienia''
_________________Reksio i Tajemnicza Osoba !!! POWRACA ! Nowa część już w ,,Naszej Twórczości'' Avek wykonany przez AdamMaga.
|
So, 25 gru 2010, 19:10 |
|
|
Kacper98
Forumowy Artysta
Dołączył(a): Pn, 15 lut 2010, 19:53 Posty: 1778 Lokalizacja: Druga strona lustra
Naklejki: 6
|
Komputer, ma wiele funkcji ale chyba najsławniejszą jest granie i internet.
_________________Tym kolorem oczyszczam forum ze spamu.
|
So, 25 gru 2010, 19:12 |
|
|
Frog98
Działacz Podziemia
Dołączył(a): Wt, 5 sty 2010, 18:57 Posty: 876 Lokalizacja: Z Nienacka
|
A jednak jak wyłączasz, to pisze:
"Telefon zostanie wyłączony"
I co?
|
So, 25 gru 2010, 19:13 |
|
|
AdamMag
Mag bezczelny
Dołączył(a): Śr, 2 gru 2009, 17:21 Posty: 1196 Lokalizacja: Cały świat
Naklejki: 7
|
Komputer może bardzo dużo, ale nie umie wszystkiego. Granie to może najmniej w pewnym sensie, lubiana przeze mnie funkcja. Przedstawię to tak: Ale nie wszystkie gry są niemądre i jak mówi mój tata "nie wszystkie ogłupiają". Zresztą, gdyby na komputerze nie było opcji grania, to tego forum też by nie było (a jak forum by nie było, to tego postu też!). Bo nie było by czegoś co by nas wszystkich zgromadziło: gry "Przygody Reksia". PS. Cóż ja też lubię sobie trochę pograć
So, 25 gru 2010, 19:46 |
|
|
@tin
Bardzo Stary Norman
|
| | | | AdamMag napisał(a): Komputer może bardzo dużo, ale nie umie wszystkiego. Granie to może najmniej w pewnym sensie, lubiana przeze mnie funkcja. Przedstawię to tak: Ale nie wszystkie gry są niemądre i jak mówi mój tata "nie wszystkie ogłupiają". Zresztą, gdyby na komputerze nie było opcji grania, to tego forum też by nie było (a jak forum by nie było, to tego postu też!). Bo nie było by czegoś co by nas wszystkich zgromadziło: gry "Przygody Reksia". PS. Cóż ja też lubię sobie trochę pograć | | | | |
I to jest odpowiedź ! A tak wogóle tak jak już mówiłem komputer służy do korzystania z aplikacji. Czyli też do grania. AdamMag dobrze wam powiedział, i tak samo jak ja używa komputera do mądrych rzeczy, i tak samo jak ja czasami lubi sobie na nim pograć
|
So, 25 gru 2010, 20:11 |
|
|