|
|
Teraz jest Cz, 26 gru 2024, 08:21
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 10 ] |
|
Nieaktywne konta i wbudowany shoutbox
Autor |
Wiadomość |
nieznany
Mistrz Gry
Dołączył(a): Śr, 21 sty 2009, 17:53 Posty: 2045 Lokalizacja: Uniwersum Kreacji
Naklejki: 4
|
Bambosz spisuje się świetnie na stanowisku admina. Kanały zostały wreszcie solidnie przeczyszczone, o co prosiliśmy od wieków. Mamy na forum porządek i spokój. Z ważniejszych starych spraw zostały tylko dwie: nieaktywne, nieużywane konta i shoutbox. Kont, na których liczniku nie ma żadnego postu (nawet po niedawnym zsumowaniu postów z Kanałów), jest dokładnie 470. Nieaktywnych jest o wiele więcej. Ta sytuacja nie jest estetyczna: bezpostowi to ponad 38% forum. Nie uważacie, że trzeba skasować część starszych, nieużywanych kont? Sytuacja shoutboxa jest aktualnie bezpieczna i stabilna. Lepiej jednak zapobiegać, niż leczyć - nim minie ta dobra atmosfera spokoju, a prędzej czy później minie, shoutbox powinien być zabezpieczony przed podszywaniem w ten sam sposób, co posty: podając autora. Innymi słowy, czas przejść od mruczenia o wbudowanym shoucie do publicznego głosowania.
_________________Rrauu hau hou grrao Hauhaure (hau. Mówię poprawnie po Hauhasku). Tym kolorem prowadzę walkę admina ze złem."Wszyscy jestescie moimi dziubaskami ^^" <- Ten cytat zawsze poprawia mi humor, Api.
|
Pn, 24 sty 2011, 22:16 |
|
|
Bambosz
Treser Cegieł
Naklejki: 3
|
Re: Nieaktywne konta i wbudowany shoutbox
Wbudowany SB to nie kwestia - głosowania - to po prostu może zainstalować tylko Babć Reksia, gdyby było inaczej dawno bym to zrobił.
_________________Cort X-6
|
Pn, 24 sty 2011, 22:22 |
|
|
nieznany
Mistrz Gry
|
Wszyscy przecież to wiedzą. Ale, jak udowodniliśmy przy poprzednim wezwaniu Babci Reksia na forum, poparcie dużej ilości konkretnych forumowiczów może skłonić go do interwencji.
_________________Rrauu hau hou grrao Hauhaure (hau. Mówię poprawnie po Hauhasku). Tym kolorem prowadzę walkę admina ze złem."Wszyscy jestescie moimi dziubaskami ^^" <- Ten cytat zawsze poprawia mi humor, Api.
|
Pn, 24 sty 2011, 22:25 |
|
|
Przybysz
Lider Podziemia
Dołączył(a): Śr, 25 lip 2007, 09:23 Posty: 1418 Lokalizacja: z Kurakis
|
Myślę, że nad nowym shoutboxem myślano już dużo wcześniej. I na pewno się za nim rozglądano. Bardzo prawdopodobne także, że moderatorium już nad tym obradowało. W sumie to ten shoutbox sprawdza się mimo swych braków. Bambosz cały czas kontroluje sytuację i z tego co wiem, zawsze kasuje spamy, a podszywaczy banuje. Ale problemem tego shoutboxa jest też to, że jest możliwość pisania bez zalogowania na forum z linku shoutboxa który ktoś wcześniej skopiuje, ale chyba nikt z tego nie korzysta na szczęście.
Ale zrobienie z tym porządku raz na zawsze: to byłoby świetne. I jeszcze co do shoutboxa: Przyda się żeby wreszcie był ład i porządek, dlatego nasza jednomyślność na pewno skłoni super admina do działania.
A co do kasacji kont to problem także wiele razy rozpatrywany. Po pierwsze: taki PATUŚ to założył sobie pewnie kilkadziesiąt kont, a pewnie byli tacy którzy zakładali dla samego zakładania. Poza tym są też tacy którzy rejestrują się by zadać jedno pytanie w sprawie pomocy w grze, lub jak ma błąd. A potem zapomina. Choć może jeszcze wrócić: nadzieja matką... Ale może faktycznie przydałoby się skasować trochę kont młodszych niż rok co nic nie napisali. Bo faktyczna ilość kont jest dużo mniejsza od tej jaka jest pokazywana - tamte są całkiem nieaktywne. Lecz także nie powinno się usuwać za nic tych co choć trochę napisali bądź zapomnieli o forum. Potem jest zamiast nich GOŚĆ, a cytaty są bez jednego autora. Nadto mogą wrócić.
_________________ "Więcej szczęścia jest w dawaniu aniżeli w braniu" - Jezus z Nazaretu
|
Pn, 24 sty 2011, 22:29 |
|
|
Bambosz
Treser Cegieł
|
Usunąłem konta z 0 postów.
_________________Cort X-6
|
Pn, 24 sty 2011, 22:41 |
|
|
nieznany
Mistrz Gry
|
Trzeba przyznać: jesteś szybki, Bambosz. Jedna kwestia w większości z głowy. Zostało tylko to, czy poprosić Aidem Media o zainstalowanie wbudowanego shoutboxa.
|
Pn, 24 sty 2011, 22:46 |
|
|
@tin
Bardzo Stary Norman
Naklejki: 0
|
Oczywiście że tak ! Aktualny shoutbox nie ma odpowiednich proporcji, teraz forum się powiększyło, trzeba zmienić shoutboxa.
_________________Reksio i Tajemnicza Osoba !!! POWRACA ! Nowa część już w ,,Naszej Twórczości'' Avek wykonany przez AdamMaga.
|
Wt, 25 sty 2011, 07:04 |
|
|
Traktor
Cesarz Śmietnika
Dołączył(a): Pn, 21 wrz 2009, 14:15 Posty: 848 Lokalizacja: Siubidu Inteligencja: 0
Naklejki: 0
|
To w końcu ktoś pisze do Babci?
_________________ E̶̞͕̫͍͈̻̮͘͘͝r̛͢͜҉̝̗̭̲̠̳̣͎̟̱ͅa̴̵̡̱̯̭̰̱̟͖̻̰̞̦͍̘͢ ͉͉̠͇͓̝̙͉͈̀̕T̨͢͟҉̯̦̪̟͈̦̳̲̯̯̺̫͍͇̯͇r̡̢̛̮̗͙̯͈̭̜͍̰̟̤͙̟͓͓̞̞͖̹͟á҉̻̠̻͇̹̙̪̣̖̱̜̹͍͎̺̗̭̕͢ͅk̸͟҉̺̦͈̘̲̥̭̠̲̮͎̮͖̜̭̗͟t͏̠̻̦͔̳͇̞͔͙̰̗̬̫̤͎͉͍ͅó̭̺͎̜̫̘͓͈̤̦̝̟̘̯̞́r̡̥̹̰̪̝͕̟̬̲͟͞ą͎̞̮̳̘̲̩͇̲̲̜̜̲̥ ̲͖̠͇̲̗͙̤͓̯̝̭͙͡ǹ̢͍̖̥̪̳a̵̙̣̱͈̯̦̣̙̻̗̪̣͎̕͘d̴̸̨͓̭͕̙̹͍̮̦͝c̵̡̤̺̹̯̲̻͈̟̱̰̬i̡̧͢͠҉̟̝̟̹̦̩̪̱̺͕̺̹͚͙̫͔ą̫̘͍͖̣̳̪̞̤̤̱͔͘͜͡g̶̛̯̣̺ͅà҉̨͖̩͇̻͙̜͈̻̰͉͕̼͖̗͎͝
|
Pt, 28 sty 2011, 13:16 |
|
|
nieznany
Mistrz Gry
|
Nie. Tłumów nie widzę. He he, jak wszyscy chcieli admina, to wszyscy się zrzucali, bo to było najważniejsze i każdy chciał mieć w tym udział. A teraz, jak ma to być tylko kolejne ułatwienie na forum, to jakoś chętnych nie widać.
|
Pt, 28 sty 2011, 13:22 |
|
|
Dominik
Bardzo Stary Norman
Dołączył(a): So, 6 gru 2008, 12:33 Posty: 680 Lokalizacja: Bochotnica
|
Żeby nie było, to jestem za. Za pomysłem nieznanego, oczywiście
_________________Lwów i Wilno na zawsze polskie! Zdobywca II miejsca w konkursie poetyckim, zorganizowanym na pięciolecie Forum Reksia. Piszę poprawnie po polsku"Myślałem i wymyśliłem bezmyślnik ~. Stawiać się go będzie przed zdaniem nie mającym sensu." - Tytus de Zoo
|
Pt, 28 sty 2011, 16:24 |
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 10 ] |
|