|
|
Teraz jest Cz, 26 gru 2024, 04:51
|
Reksio i Spółka:Świat Bajek
Autor |
Wiadomość |
Traktor
Cesarz Śmietnika
Dołączył(a): Pn, 21 wrz 2009, 14:15 Posty: 848 Lokalizacja: Siubidu Inteligencja: 0
Naklejki: 0
|
Re: Reksio i Spółka:Świat Bajek
Rdusiu bezprawnie skopiował to z pewnego Najlepszego Opowiadania.
_________________ E̶̞͕̫͍͈̻̮͘͘͝r̛͢͜҉̝̗̭̲̠̳̣͎̟̱ͅa̴̵̡̱̯̭̰̱̟͖̻̰̞̦͍̘͢ ͉͉̠͇͓̝̙͉͈̀̕T̨͢͟҉̯̦̪̟͈̦̳̲̯̯̺̫͍͇̯͇r̡̢̛̮̗͙̯͈̭̜͍̰̟̤͙̟͓͓̞̞͖̹͟á҉̻̠̻͇̹̙̪̣̖̱̜̹͍͎̺̗̭̕͢ͅk̸͟҉̺̦͈̘̲̥̭̠̲̮͎̮͖̜̭̗͟t͏̠̻̦͔̳͇̞͔͙̰̗̬̫̤͎͉͍ͅó̭̺͎̜̫̘͓͈̤̦̝̟̘̯̞́r̡̥̹̰̪̝͕̟̬̲͟͞ą͎̞̮̳̘̲̩͇̲̲̜̜̲̥ ̲͖̠͇̲̗͙̤͓̯̝̭͙͡ǹ̢͍̖̥̪̳a̵̙̣̱͈̯̦̣̙̻̗̪̣͎̕͘d̴̸̨͓̭͕̙̹͍̮̦͝c̵̡̤̺̹̯̲̻͈̟̱̰̬i̡̧͢͠҉̟̝̟̹̦̩̪̱̺͕̺̹͚͙̫͔ą̫̘͍͖̣̳̪̞̤̤̱͔͘͜͡g̶̛̯̣̺ͅà҉̨͖̩͇̻͙̜͈̻̰͉͕̼͖̗͎͝
|
Pt, 8 kwi 2011, 21:41 |
|
|
Rdusiu25
Bardzo Stary Norman
Dołączył(a): Śr, 16 mar 2011, 14:45 Posty: 578 Lokalizacja: W szafie
|
Nie.W opo donata98 też jest.
|
So, 9 kwi 2011, 06:29 |
|
|
Traktor
Cesarz Śmietnika
Dołączył(a): Pn, 21 wrz 2009, 14:15 Posty: 848 Lokalizacja: Siubidu Inteligencja: 0
|
No widzicie, nawet nie wie skąd to pochodzi
_________________ E̶̞͕̫͍͈̻̮͘͘͝r̛͢͜҉̝̗̭̲̠̳̣͎̟̱ͅa̴̵̡̱̯̭̰̱̟͖̻̰̞̦͍̘͢ ͉͉̠͇͓̝̙͉͈̀̕T̨͢͟҉̯̦̪̟͈̦̳̲̯̯̺̫͍͇̯͇r̡̢̛̮̗͙̯͈̭̜͍̰̟̤͙̟͓͓̞̞͖̹͟á҉̻̠̻͇̹̙̪̣̖̱̜̹͍͎̺̗̭̕͢ͅk̸͟҉̺̦͈̘̲̥̭̠̲̮͎̮͖̜̭̗͟t͏̠̻̦͔̳͇̞͔͙̰̗̬̫̤͎͉͍ͅó̭̺͎̜̫̘͓͈̤̦̝̟̘̯̞́r̡̥̹̰̪̝͕̟̬̲͟͞ą͎̞̮̳̘̲̩͇̲̲̜̜̲̥ ̲͖̠͇̲̗͙̤͓̯̝̭͙͡ǹ̢͍̖̥̪̳a̵̙̣̱͈̯̦̣̙̻̗̪̣͎̕͘d̴̸̨͓̭͕̙̹͍̮̦͝c̵̡̤̺̹̯̲̻͈̟̱̰̬i̡̧͢͠҉̟̝̟̹̦̩̪̱̺͕̺̹͚͙̫͔ą̫̘͍͖̣̳̪̞̤̤̱͔͘͜͡g̶̛̯̣̺ͅà҉̨͖̩͇̻͙̜͈̻̰͉͕̼͖̗͎͝
|
So, 9 kwi 2011, 11:11 |
|
|
Rdusiu25
Bardzo Stary Norman
|
Wiem.U nieznanego w opo.
|
So, 9 kwi 2011, 12:12 |
|
|
Z. Art
Żaba
Dołączył(a): Pt, 23 kwi 2010, 17:40 Posty: 1641 Lokalizacja: student
Naklejki: 5
|
Po pierwsze: To nie jest kopiowanie, zresztą NN nie wyznaczył praw autorskich. Nie on jedyny musi z tego korzystać. Każdy może. Po drugie: @topic: Opowiadanie jest takie, że, pszepraszam, muszę krzyknąć: DIALOGI OD NOWEJ LINIJKI! INTERPUNKCJA! ORTOGRAFIA! Oceniam je na 2/10.
_________________ – Dostojewski umarł – powiedziała obywatelka, ale jakoś niezbyt pewnie. – Protestuję! – gorąco zawołał Behemot. – Dostojewski jest nieśmiertelny!
Mistrz i Małgorzata <3
Moderuję na pąsowo bo mogę.
|
So, 9 kwi 2011, 15:23 |
|
|
Rdusiu25
Bardzo Stary Norman
|
Rozdział 6 Wieża
Gdy szli do Madagaskar 2 zobaczyli wieże. Patrz Reksiu!Jakaś wieża tam stoi.-Powiedział Kretes. Masz racje Kretesie.Chodźmy tam!-Powiedział Reksio. I poszli tam. Co to jest?-Spytała się Kari-Mata-Hari. Jakaś skrzynia.-Odpowiedziała Molly. Chwila,chwila, a gdzie są pingwiny?-Zapytał się Kornelek. Patrzcie skrzynia się otworzyła.-Powiedział Kogut Wynalazca. Co to za kartka?-Zapytała się Molly. To nie żadna kartka.Tylko mapa.-Odpowiedziała Kari-Mata-Hari. A gdzie ona prowadzi Reksiu?-Zapytał się Kretes. Do Madagaskar 2.-Odpowiedział Reksio. Wychodzimy z wieży?-Zapytał się Kogut Wynalazca. Tak.-Odpowiedział Kornelek. I wyszli z wieży.Niestety już było ciemno. Kurcze pieczone.-Powiedział Kogut Wynalazca. Naszczęście mamy latarke.-Powiedział Kornelek. I szli dalej. Padam z nóg.-Powiedział Kretes. Ja też.-Powiedział Kogut Wynalazca. Wszyscy.-Powiedział Reksio. Chodźmy do tej jaskini.Rozpalimy ognisko.I pujdziemy spać.-Powiedziała Kari-Mata-Hari. Dobra!-Powiedziała Molly. Zgasili ognisko i powiedzieli: Dobranoc! Gdy była 6:00 wszyscy wstali.Jedynie już był obudzony Kornelek. Co ty robisz Kornelku?-Zapytał się Kogut Wynalazca. Medytuje. Jaka jestem głodna.-Powiedziała Molly. Ja też.-Powiedziała Kari-Mata-Hari. Wszyscy.-Powiedział Kretes. Na szczęście wziołem jedzenie.-Powiedział Kornelek. Mniam!Ale dobre!-Powiedzieli wszyscy. Czas już iść do Madagaskar 2!-Powiedział Reksio. I poszli.
Ten kolor to narrator.
|
N, 10 kwi 2011, 09:40 |
|
|
Luk
Lider Podziemia
Dołączył(a): N, 18 sty 2009, 12:44 Posty: 1340 Lokalizacja: I tak nie wiesz gdzie to jest
|
Już jest trochę lepiej, ale i tak słabo. Jak piszesz dialog to powinno być tak : Niepotrzebny kolor dla narratora, przydałoby się więcej opisów miejsc czy akcji. Nie ''pujdziemy'' tylko ''pójdziemy'', pracuj ze słownikiem ortograficznym albo w Wordzie. Gdy przenosisz miejsce akcji, np. z podwórka w kosmos, albo gdy zmieniasz czas, jak np. z pójściem spać, to rób ***. Tak jest bardziej przejrzyście. Robisz postępy, wyeliminuj błędy o których ci mówiłem, a będzie całkiem, całkiem. Powodzenia .
|
N, 10 kwi 2011, 10:22 |
|
|
Rdusiu25
Bardzo Stary Norman
|
Robiłem w Wordzie.I dzięki za podpowiedzi.
|
N, 10 kwi 2011, 10:36 |
|
|
Rilana
Norman
|
No i widzisz Rdusi,jak chcesz to potrafisz! Powiem że jest dużo lepiej,lecz nadal średnio.. Moja mała rada: PRACUJ! A BĘDZIE SUPER! Moje ocena na tą chwile to.....4,5/10
_________________ Powróciłam, ożyłam ponownie i nie zamierzam się już wynosić. :3
|
N, 10 kwi 2011, 11:30 |
|
|
Rdusiu25
Bardzo Stary Norman
|
| | | | Luk napisał(a): Już jest trochę lepiej, ale i tak słabo. Jak piszesz dialog to powinno być tak : Niepotrzebny kolor dla narratora, przydałoby się więcej opisów miejsc czy akcji. Nie ''pujdziemy'' tylko ''pójdziemy'', pracuj ze słownikiem ortograficznym albo w Wordzie. Gdy przenosisz miejsce akcji, np. z podwórka w kosmos, albo gdy zmieniasz czas, jak np. z pójściem spać, to rób ***. Tak jest bardziej przejrzyście. Robisz postępy, wyeliminuj błędy o których ci mówiłem, a będzie całkiem, całkiem. Powodzenia . | | | | |
Specjalnie daje kolorowego narratora żeby się różnił.
|
N, 10 kwi 2011, 13:29 |
|
|
Luk
Lider Podziemia
Dołączył(a): N, 18 sty 2009, 12:44 Posty: 1340 Lokalizacja: I tak nie wiesz gdzie to jest
|
Po co? Narrator będzie się różnił, bo nie będzie pisany od myślnika. Nikt nie używa koloru dla narratora jest niepotrzebny. I jeszcze jedno bo małą gafę strzeliłem. Powinno być :
|
N, 10 kwi 2011, 15:57 |
|
|
pietruszka11
Roz-kreca się
Dołączył(a): Cz, 25 cze 2009, 09:40 Posty: 42 Lokalizacja: z Warszawy
|
Poprzednio było dobrze. Jeśli po wypowiedzi postaci narrator coś dopowiada, np. powiedział ktośtam; wtedy bezpośrednio po wypowiedzi postaci nie ma kropki.
_________________ Zapraszam do dyskusji na temat gry lesiolesio w temacie - "Reksio i Średniowieczne Fantazje" - powrót (w O różnych innych rzeczach).
|
N, 10 kwi 2011, 16:06 |
|
|
pietruszka11
Roz-kreca się
Dołączył(a): Cz, 25 cze 2009, 09:40 Posty: 42 Lokalizacja: z Warszawy
|
A i przepraszam za off top i podwójny post (nie wiem dlaczego, ale nie dało się edytować).
_________________ Zapraszam do dyskusji na temat gry lesiolesio w temacie - "Reksio i Średniowieczne Fantazje" - powrót (w O różnych innych rzeczach).
|
N, 10 kwi 2011, 16:09 |
|
|
Lobon
Bardzo Stary Norman
Dołączył(a): Cz, 10 lut 2011, 17:28 Posty: 694 Lokalizacja: PODWÓRKO REKSIA
|
hmyyy... może... z pierwsze rozdziały 2\10 a potym sie poprawiłeś i 3\10
_________________Dawniej "lobon",teraz "Lobon"! 7 miejsce w Zgoda i Niezgoda II. KIEROWNIK LITERACKI III ODDZIAŁU GWARDI REKSIA.Vamos!Na zawsze!
|
Pn, 11 kwi 2011, 19:31 |
|
|
Rdusiu25
Bardzo Stary Norman
|
A 6?
|