|
|
Teraz jest Cz, 26 gru 2024, 21:24
|
Wiadomość od Aidem Miasto Sekretów 2 oficjalnie rozpoczęte !
Autor |
Wiadomość |
mwarw
Roz-krecony
Dołączył(a): Pn, 20 gru 2010, 20:25 Posty: 149 Lokalizacja: Miasto pcheł na głowie Reksia
|
Re: Wiadomość od Aidem Miasto Sekretów 2 oficjalnie rozpoczę
1.Było ,,nie w cos, bo za późno na zmiany''ale o cos nikt nic nie mówił 2.Już raz dokonali rewolicji robiąc w 3D to czemu nie mogliby zrobić kolejnej 3.---
_________________ Zajmuję się tworzeniem gier jako członek Maype Entertaiment, jakby ktoś chciał to tu macie link do podania: [url=goo.gl/cvp1m]klik[/url] PS. Będę tu baaaardzo sporadycznie wchodzić (2 razy/rok)
|
Śr, 6 kwi 2011, 16:22 |
|
|
AdamMag
Mag bezczelny
Dołączył(a): Śr, 2 gru 2009, 17:21 Posty: 1196 Lokalizacja: Cały świat
Naklejki: 7
|
Wolał bym, aby odrazu zrobili wersję limitowaną. Wracając do tematu: Ja-szuczurki? Mam dość skradania, lepiej aby zrobili grę o luźnym klimacie, ale cały czas przygodówkę. Np.takiejak RiWC
Cz, 7 kwi 2011, 14:00 |
|
|
bot
Komiksowy Artysta
Dołączył(a): Cz, 8 gru 2005, 18:55 Posty: 1193 Lokalizacja: Polska Inteligencja:-∞ Szybkość:0
Naklejki: 4
|
_________________Nobody expects the Spanish Inquisition! The One Who Disturbs So Terribly... Jeśli zobaczysz pomarańcz śmierci w swoim poście - strzeż się!
|
Cz, 7 kwi 2011, 16:11 |
|
|
AdamMag
Mag bezczelny
|
No, mama mi nawet obiecała, że kupi zaraz po premierze. Przykro mi jednak, że Aidem Media jest w niektórych miejscach "obrażane" za to że robi gry z Reksiem: http://www.chip.pl/news/rozrywka/gry-pr ... -app-store (zejdźcie do komentarzy)
Cz, 7 kwi 2011, 16:33 |
|
|
Przybysz
Lider Podziemia
Dołączył(a): Śr, 25 lip 2007, 09:23 Posty: 1418 Lokalizacja: z Kurakis
Naklejki: 3
|
W sumie bardzo fajnie,ale dla konserwatywnych wielbicieli Reksia jest to jak dla mnie nóż w plecy. Jak pierwsze Reksie - I seria była zamknięta szczelnie w bardzo miłej i fajnej atmosferze przygodówek, która to wyróżniała grę i uczyniła docenianą, tak to co powstaje teraz jest po przede wszystkim nastawione na komercje, zysk, pieniądze. Ta gra na pewno odbiega i to znacznie od wizerunku Reksia jako uśmiechniętego pieska z bajki dla dzieci i pchnie go brutalnie w świat 3d i tych wszystkich IPADÓW IFONÓW i innych małych komputerków - Nie żebym miał coś przeciwko technice ale mam przeciwko temu co się dzieje z klasycznym Reksiem, który to nie został naruszony ani przegięty w I serii, ale w drugiej wysłany na cały świat jako tak naprawdę kto inny.
I choć gry może będą pięły się w rankingach to te w przeciwieństwie do I serii kultowe się nie staną. TO tylko zaspokojenie nowoczesnego gracza. Ale on o tym zapomni. To tak jak film. Można obejrzeć przeciętny który daje to co ma dawać - rozrywkę, ale w sumie nic po nim nie zostaje, a świetny film to taki do którego się wraca, który jest kopalnią cytatów, który trwale zachwyca.
Jak dla mnie ten Reksio trwale zachwycać nie będzie/ Jestem nastawiony do tego sceptycznie i sam nie kupię z (głównie) powyższych względów ale co kto woli.
_________________ "Więcej szczęścia jest w dawaniu aniżeli w braniu" - Jezus z Nazaretu
|
Cz, 7 kwi 2011, 21:51 |
|
|
Euresanda
Jeździec betoniarki
Dołączył(a): So, 16 sty 2010, 20:58 Posty: 308 Lokalizacja: Z Szybkiego Świata (wyjaśnienia dla wtajemnicznonych)
Naklejki: 5
|
Częściowo się z Tobą zgadzam Przybyszu, nowa seria zatraciła swój poprzedni charakter, urok. W poprzednie części dało się grać i grać, Miasto Sekretów przeszłam raz i drugi kiedy testowałam limitowaną edycję... Może i nowa seria nie będzie kultowa no ale i tak jest przyjemnie grać w gry z Reksiem i na pewno zagram z nową część by zobaczyć jak to wyszło
_________________ Moderuję fioletowym. Kiedyś było tu tak spokojnie i przytulnie...
|
Pt, 8 kwi 2011, 08:48 |
|
|
AdamMag
Mag bezczelny
|
Na pewno nie będzie to tak luźne jak pierwsza seria, tym bardziej że tym razem VNS może w ogóle nie brać udziału w produkcji. A stary klimat gry zapewnić do końca umie tylko ich troje. (Wiecie o kim mowa )
Pt, 8 kwi 2011, 12:49 |
|
|
Euresanda
Jeździec betoniarki
Dołączył(a): So, 16 sty 2010, 20:58 Posty: 308 Lokalizacja: Z Szybkiego Świata (wyjaśnienia dla wtajemnicznonych)
Naklejki: 5
|
Jeżeli VNS nie będzie brało udziału w pisaniu scenariusza czy muzyki etc, to według mnie, nie będzie to prawdziwa Gra z Reksiem
_________________ Moderuję fioletowym. Kiedyś było tu tak spokojnie i przytulnie...
|
Pt, 8 kwi 2011, 14:35 |
|
|
Kacper98
Forumowy Artysta
Dołączył(a): Pn, 15 lut 2010, 19:53 Posty: 1778 Lokalizacja: Druga strona lustra
Naklejki: 6
|
Reskio i miasto sekretów 2 - no początku szczerze w to nie wierzyłem, ale widzą że to nie są żarty. Bardzo się cieszę że powstaje nowa gra z Reksiem jedynie co myślałem że będzie to nowy wątek. Ale kontynuacja ,,Miasta Sekretów " też jest niezłym pomysłem. Zgodzę się również z postem wyżej, bo to Reksio było by inne. Więc życzę pomysłów AM i VNS.
_________________Tym kolorem oczyszczam forum ze spamu.
|
Pt, 8 kwi 2011, 17:51 |
|
|
Przybysz
Lider Podziemia
Dołączył(a): Śr, 25 lip 2007, 09:23 Posty: 1418 Lokalizacja: z Kurakis
Naklejki: 3
|
Ale ja opowiedziałem o tej grze na podstawie tego co znamy, a skoro gra jest w początkowej fazie tworzenia to nie wiadomo jakie cudo to może być. Jak napisałem uważam, ale może mnie zaskoczy i wyjdzie jakieś cudo. Oby... (choć wątpię)
Ale mam zamiar wziąć udział w konkursie -Bo szczerze chciałbym aby gra była jak najlepsza mimo mojego sceptycznego podejścia/.
_________________ "Więcej szczęścia jest w dawaniu aniżeli w braniu" - Jezus z Nazaretu
|
So, 9 kwi 2011, 18:01 |
|
|
Hopper
Bywalec Nory
|
Mam nadzieje że będzie lepsze bo się rozczarowałem.
_________________Madness?This is Sparta!
|
Śr, 13 kwi 2011, 16:33 |
|
|
kalmar
Bywalec Nory
|
Ja też mam nadzieje, że wyjdzie cudo, ale... to tylko marzenie. Ps. Ja też wziąłem udział w konkursie na fabułę.
_________________ Zająłem 6 miejsce w tabeli roku 2011. Problem w tym, że od końca!
|
So, 16 kwi 2011, 11:11 |
|
|
magda_su
Roz-kreca się
|
super nie mogę się doczekać
_________________Pozytywnie pokręcona osoba, która nigdy nie ma nic przeciwko oglądaniu kreskówek BA! Nawet sama je ogląda i poprawia sobie humor :D Kocham Kicałki i Liski :D ŻYCIE JEST NUDNE BEZ REKSIA!!!
|
Śr, 20 kwi 2011, 19:25 |
|
|
Traktor
Cesarz Śmietnika
Dołączył(a): Pn, 21 wrz 2009, 14:15 Posty: 848 Lokalizacja: Siubidu Inteligencja: 0
Naklejki: 0
|
Ludzie - strona Aidem przeszła gruntowną przebudowę, a w dodatku ujawnili aż 5 gier, łącznie z sequelem City of Secrets. http://www.aidemmedia.com/A tu opisy gier: http://www.aidemmedia.com/gamesNo i opis CoS 2 City of secrets: Double OH Can you dig it? Mr. Moles is back in the twisting and turning sequel – City of Secrets: Double oh. Grab a shovel and other secret agent gear and dig deep into the subterranean depths of mystery, deceit, and insane puzzles that will leave you at your wits end, crying … with laughter of course. Look for bonus clues on our web and Facebook page over the coming months. W wolnym tłumaczeniu by Traktor: Rozumiesz to? Kret Kretes powraca w pokręconym-zakręconym sequelu - City of Secrets: Double oh. Chwyć łopatę oraz inny sprzęt tajnego agenta i kop głęboko w podziemne głebiny tajemnicy, oszustw, i szalonych łamigłówek które zmuszą cię pójść po rozum do głowy, płacząc... i śmiejąc się, oczywiście! Czekaj na poszlaki na naszej stronie i Facebooku podczas nadchodzących miesięcy. Zapowiedziana jest również druga przygodówka, Freak files.
_________________ E̶̞͕̫͍͈̻̮͘͘͝r̛͢͜҉̝̗̭̲̠̳̣͎̟̱ͅa̴̵̡̱̯̭̰̱̟͖̻̰̞̦͍̘͢ ͉͉̠͇͓̝̙͉͈̀̕T̨͢͟҉̯̦̪̟͈̦̳̲̯̯̺̫͍͇̯͇r̡̢̛̮̗͙̯͈̭̜͍̰̟̤͙̟͓͓̞̞͖̹͟á҉̻̠̻͇̹̙̪̣̖̱̜̹͍͎̺̗̭̕͢ͅk̸͟҉̺̦͈̘̲̥̭̠̲̮͎̮͖̜̭̗͟t͏̠̻̦͔̳͇̞͔͙̰̗̬̫̤͎͉͍ͅó̭̺͎̜̫̘͓͈̤̦̝̟̘̯̞́r̡̥̹̰̪̝͕̟̬̲͟͞ą͎̞̮̳̘̲̩͇̲̲̜̜̲̥ ̲͖̠͇̲̗͙̤͓̯̝̭͙͡ǹ̢͍̖̥̪̳a̵̙̣̱͈̯̦̣̙̻̗̪̣͎̕͘d̴̸̨͓̭͕̙̹͍̮̦͝c̵̡̤̺̹̯̲̻͈̟̱̰̬i̡̧͢͠҉̟̝̟̹̦̩̪̱̺͕̺̹͚͙̫͔ą̫̘͍͖̣̳̪̞̤̤̱͔͘͜͡g̶̛̯̣̺ͅà҉̨͖̩͇̻͙̜͈̻̰͉͕̼͖̗͎͝
|
Cz, 21 kwi 2011, 14:39 |
|
|
AdamMag
Mag bezczelny
|
No gdybym nie podsunął tropu to byś nie znalazł co Traktor.* Ale super, że przetłumaczyłeś, mnie to nie szło jakoś. * Ty wiesz o co mi chodzi Traktor.
Cz, 21 kwi 2011, 15:27 |
|
|