|
|
Teraz jest Cz, 26 gru 2024, 04:15
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 12 ] |
|
Reksio i Kretes w podróży dookoła świata
Autor |
Wiadomość |
rabitt
Norman
Dołączył(a): Pn, 20 lip 2009, 13:20 Posty: 256 Lokalizacja: Z Nory Kretesa i Molly.
|
Reksio i Kretes w podróży dookoła świata
Wstęp
Był piękny wiosenny dzień. Reksio miał iść na spacer gdy nagle... - Co to? - pomyślał. To pojazd który zawiezie cię w podróż dookoła świata. - Co? Idę po Kretesa! - postanowił Reksio. Więc poszedł. Kretes właśnie kłócił się z Molly. Nagle wszedł Reksio. Przerwawszy kłótnie Reksio opowiedział kretowi o pojeździe...
Czy Kretes zgodzi się na podróż?
O tym i o czymś więcej dowiecie się czytając 1 rozdział mojego opo.
_________________ Kolejorz! Mój ulubiony obrońca Lecha Poznań Zapraszam na moje forum. Link: http://www.pilkarskiezespoly.fora.pl
|
Wt, 3 maja 2011, 06:37 |
|
|
Luk
Lider Podziemia
Dołączył(a): N, 18 sty 2009, 12:44 Posty: 1340 Lokalizacja: I tak nie wiesz gdzie to jest
Naklejki: 0
|
Re: Reksio i Kretes w podróży dookoła świata
Żal mi tych wszystkich opowiadań robionych na ''odwal się''. Strasznie krótkie (i mnie nie obchodzi, że to wstęp). Akcja za szybka, zero jej rozwinięcia. Wygląda jakby to był dialog, ale nie ma tu tego zaznaczonego. Bez sensu. Mogłeś tutaj opisać myśli towarzyszące Reksiowi gdy szedł. Mogły być dialogi, w których się kłócą. Wszystko to mogło być, ale ci się nie chciało. Znając ciebie po tej odrobinie krytyki przestaniesz pisać to opowiadanie, zaczniesz nowe, nie wyciągając żadnych wniosków z tego co ci napisałem. Fabuła może być dobra, ale musisz to rozwinąć! Założę się, że następny rozdział będzie miał tytuł ''Budowa'', zawsze tak zaczynasz opowiadania. 3/10 i się przyłóż, daję to tylko dlatego, że fabuła może być fajna.
|
Wt, 3 maja 2011, 08:29 |
|
|
Kacper98
Forumowy Artysta
Dołączył(a): Pn, 15 lut 2010, 19:53 Posty: 1778 Lokalizacja: Druga strona lustra
Naklejki: 6
|
IMO. Po pierwsze zbyt krótki wstęp. Dziwnie to się toczy , bo tak pojazd od razu i raczej akcja ciut szybka. Powinieneś to bardziej rozwinąć. Fabuła może być fajna ale jeżeli zrobisz to po prostu żeby mieć z głowy to nic z tego nie wyjdzie. Nie liczę tu na żadne rewolucje z rozdziałami. Jak na razie bez oceny.
_________________Tym kolorem oczyszczam forum ze spamu.
|
Wt, 3 maja 2011, 09:58 |
|
|
rabitt
Norman
Dołączył(a): Pn, 20 lip 2009, 13:20 Posty: 256 Lokalizacja: Z Nory Kretesa i Molly.
|
Rozdział 1:W Austrii. - Przestańcie się kłócić! Kretesie, mam ci coś do powiedzenia. - No... OK. Wal. - W co mam walić? - zdziwił się Reksio. - No... Dobra! Mów. - Słuchaj. Szedłem na spacer a nagle przed mną pojawił się dziwny pojazd. Narrator powiedział że to coś zawiezie nas w podróż dookoła świata! Zgadzasz się? - Nie! Kolejna przygoda! To za wiele dla małego krecika! - Proszę cię! - Dobra! Ale robię to tylko dla świętego spokoju. Poszli więc i polecieli do Austrii. - O! Do Austrii! Tam mieszka mój Babć! - Serio? Nie wierzę! - Serio, o, jesteśmy. Akurat Babć Kretesa mieszkał tam, gdzie wylądowali. Kretes tak się ucieszył że zemdlał. Reksio próbował go reanimować. Wtedy podszedł nieznajomy. - Kretes! Co mu robisz, psie? - Babć Kretesa? To mój kolega. Reanimuje go. - O na Boga Twaroga! Choć. Opowiem ci coś więcej o Kretesie. Reksio spodziewał się najgorszego. W jego głowie krążyły dziwne myśli. Myślał co miał na myśli Babć. Wtedy dotarli. Kretes obudził się. - Olaboga! Babć! - Kretes. _______________________________________________________________________________ Czy Kretes i Reksio zostaną na dłużej? Czy następnym krajem będzie Francja? Tego dowiecie się czytając kolejny rozdział mojego opo.
_________________ Kolejorz! Mój ulubiony obrońca Lecha Poznań Zapraszam na moje forum. Link: http://www.pilkarskiezespoly.fora.pl
|
Wt, 3 maja 2011, 15:01 |
|
|
Kacper98
Forumowy Artysta
Dołączył(a): Pn, 15 lut 2010, 19:53 Posty: 1778 Lokalizacja: Druga strona lustra
|
Wiesz co? w pewnym sensie się poprawiłeś. fabuła nie jest najgorsza ale ciut zbyt akcja trochę szybka. Nie jest tak źle ale mogłeś bardziej to rozwinąć. Postawię 6,5/10 na zachętę.
|
Wt, 3 maja 2011, 15:32 |
|
|
rabitt
Norman
|
Sorry, następny rozdział po 8 maja bo mam komunię
|
Cz, 5 maja 2011, 15:19 |
|
|
Luk
Lider Podziemia
Dołączył(a): N, 18 sty 2009, 12:44 Posty: 1340 Lokalizacja: I tak nie wiesz gdzie to jest
|
Dobra, opowiadanie jeszcze w miarę świeże to skomentuję. Składa się to prawie tylko z dialogów, może i jest nawet trochę ciekawe, ale brak opisów i akcja opierająca się na dialogach psują to opowiadanie. Spraw, żeby akcja składała się z większej ilości tekstu, a nie dialogów. I proszę, stosuj opisy, chyba umiesz.
|
Pn, 9 maja 2011, 18:29 |
|
|
rabitt
Norman
|
Rozdział 2 pt. Stadion LOSC Lille we Francji. Reksio i Kretes musieli jednak wylecieć i lecieli, lecieli i lecieli. Aż w końcu dotarli na stadion LOSC Lille we Francji. Reksio myślał o tym że to głupie skoro dolecieli do Francji na stadion miejski. - Reksiu! Patrz! To nasz rodak Krulovik Obraniak! - Dzień dobry. Jestem Dzielny Pies Reksio, a to mój kolega Komandor Kretes. - Dzień dobry. Jestem Krulovik Obraniak, kret, jak widać. - Zaśmiał się Krulovik. Dzielny Pies Reksio, Komandor Kretes i Krulovik Obraniak poszli na Stadion miejskiego klubu. Reksio i Kretes podziwiali z zachwytem grę takich piłkarzy jak min. Krevinho. Reksio i Kretes mogli zejść na płytę boiska i potrenować z innymi. Reksio stał na bramce, Kretes i Krevinho strzelali. Nadszedł czas się pożegnać... - No to, do zobaczenia! Bywajcie. - Krzyknął Komandor. Ale niespodziewanie wynalazek przeniósł ich w to samo miejsce. - No nie wierzę! A jednak. - Nie! Tak. - Nie! Tak, tak, tak. - Nie, nie, nie! Kłócił się Kretes z Narratorem. Kłótnia trwała w najlepsze a Reksio na szczęście zabrał swoją przenośną konsolę i mógł nie słuchać kłótni Kreta z Narratorem. ______________________________________________________________________________________________________ Co się stanie po kłótni? Skąd pochodzi Krevinho? Tego dowiecie się w następnym rozdziale.
Ps. Krevinho to parodia Gervinho, Krulovik Obraniak to parodia Ludovica Obraniaka.
|
Cz, 2 cze 2011, 10:11 |
|
|
Kacper98
Forumowy Artysta
|
Wiesz co? Jestem wkurzony za to że się popsułeś bo opo mogło by być lepsze. Ale cóż... Wyrwałeś się z kontekstu i nie dokończyłeś z Babciem...Akcja za szybka i mało a nawet brak akcji. Ocena spada na 3/10.
|
Cz, 2 cze 2011, 15:37 |
|
|
Lobon
Bardzo Stary Norman
Dołączył(a): Cz, 10 lut 2011, 17:28 Posty: 694 Lokalizacja: PODWÓRKO REKSIA
|
Wszystkie opowiadania 2\10 niektóre parodie niezłe ale i tak prawie zero bo na ''odwal się''.
_________________Dawniej "lobon",teraz "Lobon"! 7 miejsce w Zgoda i Niezgoda II. KIEROWNIK LITERACKI III ODDZIAŁU GWARDI REKSIA.Vamos!Na zawsze!
|
Cz, 2 cze 2011, 19:54 |
|
|
tajemniczy
Roz-kreca się
Dołączył(a): So, 20 mar 2010, 18:15 Posty: 11 Lokalizacja: Z królewstwa
|
P1- krótkie R2- błędy P3- zrobione na odwal Bez oceny bo i tak byloby 1
_________________ Co złego to nie my
|
So, 4 cze 2011, 19:23 |
|
|
klau889
Starszy Norman
Dołączył(a): N, 15 maja 2011, 18:39 Posty: 323 Lokalizacja: pół godziny od Gdyni ^^
|
beznadziejne opko (jestem raczej krytyczna w takich sprawach,więc się za bardzo nie przejmuj)
|
So, 10 gru 2011, 17:19 |
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 12 ] |
|