|
|
Teraz jest Wt, 12 lis 2024, 09:51
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 6 ] |
|
Propozycja projektu: Wspólne granie na ekranie
Autor |
Wiadomość |
AdamMag
Mag bezczelny
Dołączył(a): Śr, 2 gru 2009, 17:21 Posty: 1196 Lokalizacja: Cały świat
Naklejki: 7
|
Propozycja projektu: Wspólne granie na ekranie
Proponuję stworzenie całkiem nowego projektu, dzięki któremu dwaj użytkownicy forum będą mogli jednocześnie grać w gry z Reksiem. Wystarczy, że jeden będzie mieć płytę z grą i oboje programy Teamviewer 6, który służy do zdalnego sterowania komputerami. Można by było załorzyć mini-stronę na darmowym serwerze do wymiany kodu ID. Jest to w miarę bezpieczne, bo gdy tylko zobaczymy, że drugi użytkownik chce nam grzebać w komputerze po prostu zamykamy sesję. Już próbowałem tak grać z bratem, super! Program zawiera mini-czat dzięki któremu komunikowanie się to nic trudnego, wystarczy kliknąć "WYŚLIJ". Co o tym sądzicie? PS. Program jest płatny, ale tylko przy użytku komercyjnym, czyli dla firm. A my będziemy go używać rekreacyjnie.
Pt, 24 cze 2011, 10:12 |
|
|
Traktor
Cesarz Śmietnika
Dołączył(a): Pn, 21 wrz 2009, 14:15 Posty: 848 Lokalizacja: Siubidu Inteligencja: 0
Naklejki: 0
|
Re: Propozycja projektu: Wspólne granie na ekranie
lol teamviewer się do tego nie nadaje livestream + skype byłoby najlepsze.
_________________ E̶̞͕̫͍͈̻̮͘͘͝r̛͢͜҉̝̗̭̲̠̳̣͎̟̱ͅa̴̵̡̱̯̭̰̱̟͖̻̰̞̦͍̘͢ ͉͉̠͇͓̝̙͉͈̀̕T̨͢͟҉̯̦̪̟͈̦̳̲̯̯̺̫͍͇̯͇r̡̢̛̮̗͙̯͈̭̜͍̰̟̤͙̟͓͓̞̞͖̹͟á҉̻̠̻͇̹̙̪̣̖̱̜̹͍͎̺̗̭̕͢ͅk̸͟҉̺̦͈̘̲̥̭̠̲̮͎̮͖̜̭̗͟t͏̠̻̦͔̳͇̞͔͙̰̗̬̫̤͎͉͍ͅó̭̺͎̜̫̘͓͈̤̦̝̟̘̯̞́r̡̥̹̰̪̝͕̟̬̲͟͞ą͎̞̮̳̘̲̩͇̲̲̜̜̲̥ ̲͖̠͇̲̗͙̤͓̯̝̭͙͡ǹ̢͍̖̥̪̳a̵̙̣̱͈̯̦̣̙̻̗̪̣͎̕͘d̴̸̨͓̭͕̙̹͍̮̦͝c̵̡̤̺̹̯̲̻͈̟̱̰̬i̡̧͢͠҉̟̝̟̹̦̩̪̱̺͕̺̹͚͙̫͔ą̫̘͍͖̣̳̪̞̤̤̱͔͘͜͡g̶̛̯̣̺ͅà҉̨͖̩͇̻͙̜͈̻̰͉͕̼͖̗͎͝
|
Pt, 24 cze 2011, 10:41 |
|
|
AdamMag
Mag bezczelny
|
To ma być projekt dla wszystkich forumowiczów, nie tylko dla anglistów (livestream jest po angielsku). Teamvier 6 jest lepszy, ponieważ: - Jest spolszczony
- W polskiego programu łatwiej się używa niż angielskiego
- Cały czas kontrolujesz co druga osoba robi na twoim komputerze
- Użytkownicy forum będą mogli łatwiej go obsługiwać
Skype może być, ale nie każdy go ma i dlatego lepiej instalować tylko jeden program. EDIT: Nie mówię, że pomysł Traktora jest zły
Pt, 24 cze 2011, 10:50 |
|
|
Traktor
Cesarz Śmietnika
Dołączył(a): Pn, 21 wrz 2009, 14:15 Posty: 848 Lokalizacja: Siubidu Inteligencja: 0
|
Samo korzystanie zwykłych widzów ze strony sprowadza się do ustawienia nicka, ofc bez rejestracji i pisania na czacie. Tylko ja mam kontrolę nad moim komputerem, po jaką cholerę ktoś inny ma za mnie grać. Nie wszyscy mieliby skype, tylko ci którzy będą komentować, reszta będzie na wcześniej wymienionym czacie.
_________________ E̶̞͕̫͍͈̻̮͘͘͝r̛͢͜҉̝̗̭̲̠̳̣͎̟̱ͅa̴̵̡̱̯̭̰̱̟͖̻̰̞̦͍̘͢ ͉͉̠͇͓̝̙͉͈̀̕T̨͢͟҉̯̦̪̟͈̦̳̲̯̯̺̫͍͇̯͇r̡̢̛̮̗͙̯͈̭̜͍̰̟̤͙̟͓͓̞̞͖̹͟á҉̻̠̻͇̹̙̪̣̖̱̜̹͍͎̺̗̭̕͢ͅk̸͟҉̺̦͈̘̲̥̭̠̲̮͎̮͖̜̭̗͟t͏̠̻̦͔̳͇̞͔͙̰̗̬̫̤͎͉͍ͅó̭̺͎̜̫̘͓͈̤̦̝̟̘̯̞́r̡̥̹̰̪̝͕̟̬̲͟͞ą͎̞̮̳̘̲̩͇̲̲̜̜̲̥ ̲͖̠͇̲̗͙̤͓̯̝̭͙͡ǹ̢͍̖̥̪̳a̵̙̣̱͈̯̦̣̙̻̗̪̣͎̕͘d̴̸̨͓̭͕̙̹͍̮̦͝c̵̡̤̺̹̯̲̻͈̟̱̰̬i̡̧͢͠҉̟̝̟̹̦̩̪̱̺͕̺̹͚͙̫͔ą̫̘͍͖̣̳̪̞̤̤̱͔͘͜͡g̶̛̯̣̺ͅà҉̨͖̩͇̻͙̜͈̻̰͉͕̼͖̗͎͝
|
Pt, 24 cze 2011, 13:24 |
|
|
AdamMag
Mag bezczelny
|
@Traktor: No rozumiem twój strach, dwa razy szybciej od Ciebie pokonałbym Snejka w "RiKwA!", a ty spalił byś się ze wstydu... Ale to naprawdę ciekawy pomysł i fajnie by było go zrealizować. Pomyślcie, ale mogło by być fajnie, sprawdzić są sprawność w niektórych mini-grach. Ponad to zawsze można sobie pomóc w niektórych przypadkach: np. Podczas zapędzania dinożarłów do tele-polteru Ale ja Traktora do niczego nie zmuszam, jak nie chce to niech nie bierze udziału i przy okazji nie pisze w temacie.
|
So, 25 cze 2011, 14:09 |
|
|
Traktor
Cesarz Śmietnika
|
Znając prędkość internetu forumowego plebsu juz przy dwóch użytkownikach byłoby dwusekundowe opóźnienie, a co dopiero przy kilku?
Czy ja mam tą wypowiedź podciągnąć pod jakiś paragraf mój drogi? Kultura w dyskusji dotycząca czegokolwiek jednak się przydaje. Poza tym wklejanie memów gdzie popadnie nie jest zbyt dobrym argumentem.. // wasz SM
|
So, 25 cze 2011, 17:03 |
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 6 ] |
|