|
|
Teraz jest Śr, 25 gru 2024, 20:20
|
Piłka nożna - dyskusja ogólna
Autor |
Wiadomość |
Dadi
Mistrz Pisarstwa
Dołączył(a): Pn, 31 gru 2007, 11:00 Posty: 613 Lokalizacja: Ostrów Mazowiecka
Naklejki: 7
|
Re: Piłka nożna - dyskusja ogólna
I Barca wygrała 3:1 przyznam że nie spodziewałam się aż tak dobrego wyniku... Podejrzewałem karne. Ale trzeba przyznać gra była zacięta, kilka żółtych kartek (bodajże 2 nie pamiętam).
_________________Ten kolor został wybrany jako mój kolor do moderowania.
|
N, 29 maja 2011, 19:25 |
|
|
Lobon
Bardzo Stary Norman
Dołączył(a): Cz, 10 lut 2011, 17:28 Posty: 694 Lokalizacja: PODWÓRKO REKSIA
Naklejki: 0
|
Wisła wylosowała skonto rygę. Ciekawe czy przegra tak jak z levadią . Natomiast śląsk wrocław, dunde. Lenczyk to geniusz i pewnie wygra śląsk wrocław. Jaga, Irlyszów, moim zdaniem przegra bo jest za słaba na puchary. A lechia w sparingu zremisowała z Vilareal 1-1 a vilareal był prawie w najmocniejszym składzie . Moim zdaniem ona powinna być za jagę.
_________________Dawniej "lobon",teraz "Lobon"! 7 miejsce w Zgoda i Niezgoda II. KIEROWNIK LITERACKI III ODDZIAŁU GWARDI REKSIA.Vamos!Na zawsze!
|
N, 26 cze 2011, 10:47 |
|
|
Nit
Bywalec Nory
|
Oto terminarz spotkań ekstraklasy Kolejka 1 (29 lipca-1 sierpnia 2011)
Widzew Łódź - Wisła Kraków Ruch Chorzów - GKS Bełchatów Legia Warszawa - Zagłębie Lubin Podbeskidzie Bielsko-Biała - Jagiellonia Białystok Łódzki KS - Lech Poznań Lechia Gdańsk - Polonia Warszawa Śląsk Wrocław - Górnik Zabrze Cracovia - Korona Kielce
Kolejka 2 (5-8 sierpnia 2011)
Jagiellonia Białystok - Lechia Gdańsk Śląsk Wrocław - Łódzki KS Cracovia - Legia Warszawa Korona Kielce - Ruch Chorzów Górnik Zabrze - Widzew Łódź Polonia Warszawa - Wisła Kraków Zagłębie Lubin - Lech Poznań GKS Bełchatów - Podbeskidzie Bielsko-Biała
Kolejka 3 (12-15 sierpnia 2011)
Wisła Kraków - Zagłębie Lubin Ruch Chorzów - Śląsk Wrocław Lechia Gdańsk - Cracovia Jagiellonia Białystok - Korona Kielce Legia Warszawa - Górnik Zabrze Łódzki KS - Polonia Warszawa GKS Bełchatów - Lech Poznań Podbeskidzie Bielsko-Biała - Widzew Łódź
Kolejka 4 (19-22 sierpnia 2011)
Zagłębie Lubin - Podbeskidzie Bielsko-Biała Górnik Zabrze - GKS Bełchatów Korona Kielce - Wisła Kraków Widzew Łódź - Polonia Warszawa Lech Poznań - Ruch Chorzów Legia Warszawa - Śląsk Wrocław Jagiellonia Białystok - Cracovia Lechia Gdańsk - Łódzki KS
Kolejka 5 (26-29 sierpnia 2011)
Zagłębie Lubin - Cracovia Polonia Warszawa - GKS Bełchatów Wisła Kraków - Lechia Gdańsk Śląsk Wrocław - Widzew Łódź Ruch Chorzów - Jagiellonia Białystok Łódzki KS - Legia Warszawa Górnik Zabrze - Lech Poznań Podbeskidzie Bielsko-Biała - Korona Kielce
Kolejka 6 (9-12 września 2011)
Ruch Chorzów - Zagłębie Lubin GKS Bełchatów - Widzew Łódź Cracovia - Łódzki KS Korona Kielce - Śląsk Wrocław Lechia Gdańsk - Górnik Zabrze Jagiellonia Białystok - Polonia Warszawa Lech Poznań - Wisła Kraków Legia Warszawa - Podbeskidzie Bielsko-Biała
Kolejka 7 (16-19 września 2011)
Wisła Kraków - GKS Bełchatów Widzew Łódź - Zagłębie Lubin Podbeskidzie Bielsko-Biała - Ruch Chorzów Polonia Warszawa - Legia Warszawa Lech Poznań - Jagiellonia Białystok Łódzki KS - Górnik Zabrze Korona Kielce - Lechia Gdańsk Cracovia - Śląsk Wrocław
Kolejka 8 (23-26 września 2011)
Zagłębie Lubin - Łódzki KS GKS Bełchatów - Legia Warszawa Wisła Kraków - Ruch Chorzów Widzew Łódź - Jagiellonia Białystok Górnik Zabrze - Cracovia Polonia Warszawa - Korona Kielce Śląsk Wrocław - Lech Poznań Podbeskidzie Bielsko-Biała - Lechia Gdańsk
Kolejka 9 (30 września-3 października 2011)
Ruch Chorzów - Widzew Łódź Legia Warszawa - Wisła Kraków Jagiellonia Białystok - Zagłębie Lubin Łódzki KS - Podbeskidzie Bielsko-Biała Lechia Gdańsk - GKS Bełchatów Śląsk Wrocław - Polonia Warszawa Cracovia - Lech Poznań Korona Kielce - Górnik Zabrze
Kolejka 10 (14-17 października 2011)
Zagłębie Lubin - Lechia Gdańsk GKS Bełchatów - Śląsk Wrocław Wisła Kraków - Jagiellonia Białystok Widzew Łódź - Łódzki KS Ruch Chorzów - Legia Warszawa Polonia Warszawa - Górnik Zabrze Lech Poznań - Korona Kielce Podbeskidzie Bielsko-Biała - Cracovia
Kolejka 11 (21-24 października 2011)
Legia Warszawa - Widzew Łódź Jagiellonia Białystok - GKS Bełchatów Łódzki KS - Wisła Kraków Lechia Gdańsk - Lech Poznań Śląsk Wrocław - Podbeskidzie Bielsko-Biała Cracovia - Polonia Warszawa Zagłębie Lubin - Korona Kielce Górnik Zabrze - Ruch Chorzów
Kolejka 12 (28-31 października 2011)
GKS Bełchatów - Zagłębie Lubin Wisła Kraków - Podbeskidzie Bielsko-Biała Widzew Łódź - Cracovia Ruch Chorzów - Polonia Warszawa Lech Poznań - Legia Warszawa Górnik Zabrze - Jagiellonia Białystok Korona Kielce - Łódzki KS Śląsk Wrocław - Lechia Gdańsk
Kolejka 13 (4-7 listopada 2011)
Jagiellonia Białystok - Legia Warszawa Łódzki KS - Ruch Chorzów Lechia Gdańsk - Widzew Łódź Zagłębie Lubin - Śląsk Wrocław Cracovia - Wisła Kraków Korona Kielce - GKS Bełchatów Podbeskidzie Bielsko-Biała - Górnik Zabrze Polonia Warszawa - Lech Poznań
Kolejka 14 (18-21 listopada 2011)
Zagłębie Lubin - Polonia Warszawa GKS Bełchatów - Łódzki KS Wisła Kraków - Górnik Zabrze Widzew Łódź - Korona Kielce Ruch Chorzów - Cracovia Legia Warszawa - Lechia Gdańsk Jagiellonia Białystok - Śląsk Wrocław Podbeskidzie Bielsko-Biała - Lech Poznań
Kolejka 15 (25-28 listopada 2011)
Łódzki KS - Jagiellonia Białystok Lechia Gdańsk - Ruch Chorzów Śląsk Wrocław - Wisła Kraków Cracovia - GKS Bełchatów Korona Kielce - Legia Warszawa Górnik Zabrze - Zagłębie Lubin Polonia Warszawa - Podbeskidzie Bielsko-Biała Lech Poznań - Widzew Łódź
Kolejka 16 (2-5 grudnia 2011)
Wisła Kraków - Widzew Łódź GKS Bełchatów - Ruch Chorzów Zagłębie Lubin - Legia Warszawa Jagiellonia Białystok - Podbeskidzie Bielsko-Biała Lech Poznań - Łódzki KS Polonia Warszawa - Lechia Gdańsk Górnik Zabrze - Śląsk Wrocław Korona Kielce - Cracovia
Kolejka 17 (9-12 grudnia 2011)
Lechia Gdańsk - Jagiellonia Białystok Łódzki KS - Śląsk Wrocław Legia Warszawa - Cracovia Ruch Chorzów - Korona Kielce Widzew Łódź - Górnik Zabrze Wisła Kraków - Polonia Warszawa Lech Poznań - Zagłębie Lubin Podbeskidzie Bielsko-Biała - GKS Bełchatów
_________________ Wisła Kraków klub 1906-2011 Walczymy o mistrzostwo W lidze mistrzów kibicowałem królewskim Mój avatar wykonał mistrz avatarów AdamMag!
|
N, 26 cze 2011, 17:07 |
|
|
Dominik
Bardzo Stary Norman
Dołączył(a): So, 6 gru 2008, 12:33 Posty: 680 Lokalizacja: Bochotnica
|
Lechia zremisowała z Villareal? A Wisła wygrała z Barceloną. A Legia tylko 5:6 przegrała z Arsenalem. Tylko co z tego? Najlepszy byłby, mimo wszystko Lech, ale jak już, to wolę Jagiellonię, która jakieś tam bezcenne europejskie doświadczenie ma. Wystarczy, żeby zagrała swoje, "Franek" w pierwszym składzie i te Irtysze, Traktory i Banany spod Mongolii mogą wracać do siebie. Sęk w tym, że Polacy często nie grają, tak jak potrafią... W meczu Śląsk - Dundee 50:50. Drużyny mniej więcej podobne. Wisła mi się za bardzo nie podoba - za mało w niej Polaków. W dodatku jest słabsza niż rok temu - do fazy grupowej, czy to Ligi Mistrzów, czy Ligi Europy nie wejdzie. Legia zapewne nie ugra nawet remisu, ale to też zależy od losowania.
_________________Lwów i Wilno na zawsze polskie! Zdobywca II miejsca w konkursie poetyckim, zorganizowanym na pięciolecie Forum Reksia. Piszę poprawnie po polsku"Myślałem i wymyśliłem bezmyślnik ~. Stawiać się go będzie przed zdaniem nie mającym sensu." - Tytus de Zoo
|
Pn, 27 cze 2011, 08:38 |
|
|
Lobon
Bardzo Stary Norman
|
Trochę się z tobą zgodzę Dominik. Polskie kluby mają siłę grania w piłkę tylko rzadko to pokazują. Tak naprawdę to pokazują to tylko w meczach towarzyskich. Moim zdaniem to jest brak motywacji. Mamy za mało dobrych POLSKICH trenerów. Jedynym dobrym a nawet bardzo dobrym trenerem jest Orest Lenczyk. Dlaczego? Bo śląsk niby słaby ale jak go ktoś zmotywuje to gra dobrze a nawet bardzo dobrze. Szczerze mówiąc ciekawi mnie rola trenera Villasa-Boasa w chelsea. Mówią o nim drugim Mourihno. Czyżby przeżył taką samą karierę jak Jose? Możliwe, bo jak narazie trenował takie same kluby co Jose, oczywiście pomijając academicę.
_________________Dawniej "lobon",teraz "Lobon"! 7 miejsce w Zgoda i Niezgoda II. KIEROWNIK LITERACKI III ODDZIAŁU GWARDI REKSIA.Vamos!Na zawsze!
|
Wt, 28 cze 2011, 10:42 |
|
|
Luk
Lider Podziemia
Dołączył(a): N, 18 sty 2009, 12:44 Posty: 1340 Lokalizacja: I tak nie wiesz gdzie to jest
|
Czas nieco odświeżyć ten temat. W ostatnim czasie dosyć dobrze naszym klubom idzie w europejskich pucharach, tak więc Wisła jest w rundzie play-off eliminacji Ligi Mistrzów i muszę zwrócić tej ekipie honor, bo myślałem, że szybko odpadną. FC Kopenhaga, BATE Borysów, Maccabi Hajfa, Dynamo Zagrzeb i APOEL Nikozja to potencjalni rywale Wisły, przyznam, że nie jest źle, drużyny są dobre, ale mogły być lepsze, uniknęliśmy min. Glasgow Rangers. Kopenhaga wydaje się być silnym zespołem, wolałbym na nich nie trafić. Z BATE Wisła wygrywała już, więc szanse by były. Maccabi nie za bardzo kojarzę, nie wiem jak grają. Dynamo i APOEL nie są jakoś przesadnie silne i najlepiej by było gdybyśmy trafili na nich. Blisko odpadnięcia było Maccabi, gdyby odpadli, sytuacja wyglądałaby lepiej, bo bylibyśmy rozstawieni. Ale nie ma co narzekać, jest dobrze. Liga Europejska. Dzisiaj grają Śląsk i Legia zapraszam do oglądania. Śląsk gra z Lokomotiwem Sofią, przeciwnik nie jest jakiś specjalnie mocny, ale jeśli nasi będą grać tak jak w poprzednim meczu to odpadniemy. A szkoda, bo Wrocławianie stoczyli świetną batalię z Dundee United, pokazując się w niej ze świetnej strony. Legia gra z zespołem z Turcji, którego nazwy nie umiem wymówić, mamy jednobramkową zaliczkę, gramy u siebie, szanse są duże, liczę na awans. Swoją drogą, oglądaliście Copa America. Bardzo fajny turniej, zaskoczenie, faworyci (Argentyna i Brazylia) odpadli w ćwierćfinałach. W finale bardzo mi się podobała gra Urugwajczyków, jeśli Polska nie wejdzie do MŚ w 2014 to będę kibicował właśnie im, to co wyprawia Forlan się w głowie nie mieści, naprawdę świetny zawodnik. I na koniec losowanie grup eliminacyjnych do MŚ w 2014. Trafiliśmy na Anglię, Czarnogórę, Ukrainę, Mołdawię i San Marino. Jak będziemy dobrze grać to na drugie miejsce wskoczyć możemy. Jednak jeśli będziemy grać tak jak gramy obecnie, to 3 miejsce to chyba max będzie. Czarnym koniem może się okazać Czarnogóra, mają paru dobrych piłkarzy, są na 17 miejscu w rankingu FIFA. Ukraina gra średnio, możemy ją pokonać. Mołdawia i San Marino raczej zostaną łatwo pokonane. Podsumowując, szanse na wyjście są, ale nie z taką grą.
|
Cz, 4 sie 2011, 14:45 |
|
|
Lobon
Bardzo Stary Norman
|
No i Legia i Śląsk przeszły o fazy play-off ten Manu to prawie nie zniszczył nam meczu... jego podanie w 37 minucie....KOSZMAR. A Śląsk wygrał po rzutach karnych, jednogłośnie według mnie men of the match Marian Kelemen.
|
Pt, 5 sie 2011, 08:34 |
|
|
Dominik
Bardzo Stary Norman
|
Zawsze najbardziej lubiłem (lubię) oglądać w pucharach drużyny Smudy i Lenczyka. Takie emocje tylko z nimi! Ciężko będzie wejść Legii i Śląskowi do Ligi Europy. Już potencjalnych rywali w swych koszykach mają ciężkich.
_________________Lwów i Wilno na zawsze polskie! Zdobywca II miejsca w konkursie poetyckim, zorganizowanym na pięciolecie Forum Reksia. Piszę poprawnie po polsku"Myślałem i wymyśliłem bezmyślnik ~. Stawiać się go będzie przed zdaniem nie mającym sensu." - Tytus de Zoo
|
Pt, 5 sie 2011, 09:00 |
|
|
Luk
Lider Podziemia
Dołączył(a): N, 18 sty 2009, 12:44 Posty: 1340 Lokalizacja: I tak nie wiesz gdzie to jest
|
Jest ju po losowaniu i można powiedzieć, że los nas nie pokarał. Wisła gra z APOELem, teoretycznie najsłabszą drużyną na którą mogła trafić. Legia gra ze Spartakiem Moskwa, nie są oni słabi, ale mogło być gorzej. Śląsk zmierzy się z Rapidem Bukareszt, mało o tej drużynie słyszałem, ale szanse na przejście są. Tylko nie w ten sposób co wczoraj, bo to horror był. Z bardziej wymagającym przeciwnikiem, dobra gra Kelemena nie wystarczy. Zobaczymy, mieliśmy szczęscie w losowaniu, może i się poszczęści na boisku.
|
Pt, 5 sie 2011, 14:43 |
|
|
Nit
Bywalec Nory
|
Co co co??? Wisła to najlepszy klub ekstraklasy rozwali każdego a pamiętasz bramke clebera z barceloną na 1:0. Wisła Panny!!!!!
_________________ Wisła Kraków klub 1906-2011 Walczymy o mistrzostwo W lidze mistrzów kibicowałem królewskim Mój avatar wykonał mistrz avatarów AdamMag!
|
Pt, 5 sie 2011, 15:50 |
|
|
Dominik
Bardzo Stary Norman
|
Spartak w trakcie sezonu, a Legia kondycyjnie nieprzygotowana... Niech Śląsk zacznie strzelać, to myślę, że przejdzie. Wisłę z APOEL-em oceniam 50 do 50.
@ Nit: Nie. Pamiętam za to bramki Karabachu, Levadii, Dinama Tbilisi i Valarengi z karnych. Pokory trochę.
|
Pt, 5 sie 2011, 15:52 |
|
|
Luk
Lider Podziemia
|
Gdyby nie to, że Lechowi bardziej zależało na europejskich pucharach to na 100% oni by wygrali. I mi Clebera nie wypominaj, skoro już nie gra. Ok, teraz grają dobrze, ale sądząc po ich "genialnej" grze w poprzednich edycjach europejskich pucharów, twierdziłem, że i teraz nie przejdą, w poprzedniej Ekstraklasie, też się jakoś genialnie nie pokazywali.
|
Pt, 5 sie 2011, 18:31 |
|
|
Nit
Bywalec Nory
|
Zidana ci zaraz wypomne.
|
So, 6 sie 2011, 15:21 |
|
|
Lobon
Bardzo Stary Norman
|
Nit: nie pyskuj tyle. Ja też lubię wisłę, ale nie tak, żeby się za nią pobić, a jak w ekstraklasie w tym sezonie np. Legia, to ją będziesz czcił i wyzywał innych. Kultury trochę. Kiedyś najlepiej grała właśnie Legia i jej sezon pewnie przebija wszystkie sezony Wisły.
|
So, 6 sie 2011, 19:25 |
|
|
Luk
Lider Podziemia
|
Nie wiem co ma Zidane do tej sprawy, ale ty nie jesteś fanem, ty jesteś fanatykiem. Zobaczymy pod koniec sezonu, kto się będzie śmiał ostatni. @topic. Tydzień temu ruszyła Ekstraklasa i póki co, tak prezentuje się tabela. Żadnych meczy nie oglądałem jeszcze, jednak jutro postaram się coś obejrzeć.
|
So, 6 sie 2011, 20:23 |
|
|