|
|
Teraz jest Wt, 19 lis 2024, 10:45
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 5 ] |
|
Opłaca się zrobić stronę Internetową swojej klasy?
Autor |
Wiadomość |
kalmar
Bywalec Nory
|
Cześć. Mam do was pytanie. Ostatnio myślałem, czy zrobić stronę mojej klasy. Mam do tego 2 powody:
Pierwszy jest taki, że mamy pewną konkurującą klasę. (klasa ta jest oczywiście w naszym wieku. Ale w jakim nie podam, wolę nie podawać wieku, imienia, nazwiska itp.) Nikt z nich nie potrafi zrobić strony internetowej. Oni to nasz wróg nr. 1. Takie coś, to byłby dla nich duży cios.
Drugi powód, to to, że praktycznie zawsze gdy nauczyciel zapowiada sprawdzian z jednego przedmiotu, szybko jest zapowiadany spr. z innego przedmiotu. Potem to wszystko się nakłada na siebie itd. Wierzcie, lub nie, ale to jest główny powód. To pierwsze, to tak przy okazji.
Naprawdę nie chodzi mi tu o szpanowanie przed całą moją klasą w stylu "Umiem założyć stronę, a wy nie!!!" Chcę po prostu zebrać wszystkie tematy związane ze szkołą w jedną kupę. Ale rozważam też zrobienie artykułów typu np. rozrywka. Chciał bym zrobić stronę darmową z serwisu typu vgh.pl. Piszcie co na ten temat myślicie.
Na zakończenie powiem, że nie wiem, czy to dobry dział.
_________________ Zająłem 6 miejsce w tabeli roku 2011. Problem w tym, że od końca!
|
Wt, 16 sie 2011, 20:29 |
|
|
Kacper98
Forumowy Artysta
Dołączył(a): Pn, 15 lut 2010, 19:53 Posty: 1778 Lokalizacja: Druga strona lustra
Naklejki: 6
|
Re: Opłaca się zrobić stronę Internetową swojej klasy?
Dział chyba powinien być w Kanalizacji. Ale pewny nie jestem.
Co do tematu to nie wiem czy ktoś z klasy będzie takim czymś się interesował. No chyba że masz jakąś ponętną klasę...Coś będzie, zapomni wejść itp... Ale jeśli chodzi czy to dobry pomysł to sądzę że Taki Nijaki. Bowiem niby będzie to coś ale nie wiem. Ogólnie to nie wiem ale zaznaczyłem odpowiedź Nie.
_________________Tym kolorem oczyszczam forum ze spamu.
|
Wt, 16 sie 2011, 20:41 |
|
|
Luk
Lider Podziemia
Dołączył(a): N, 18 sty 2009, 12:44 Posty: 1340 Lokalizacja: I tak nie wiesz gdzie to jest
Naklejki: 0
|
Kiedyś z kolegą próbowaliśmy zrobić coś podobnego, pamiętam jak rozdawaliśmy wszystkim z klasy kartki z adresem . Nikogo to nie zainteresowało, miesiąc po założeniu fora było tylko dwóch użytkowników. Wniosek z tego taki, najpierw popytaj w swojej klasie, czy byliby czymś takim zainteresowani, czy wchodziliby na tą stronę. Jeśli zbierzesz kilka osób to możesz zrobić. Ale licz się z tym, że to i tak kiedyś upadnie. PS. Do "O różnych innych rzeczach" raczej wszelkie dyskusje, tego typu tematy do kanalizacji.
|
Śr, 17 sie 2011, 08:53 |
|
|
krys95
Norman
Dołączył(a): Wt, 2 wrz 2008, 14:57 Posty: 293 Lokalizacja: Moon of Endor
|
A wasza klasa jest ze sobą zżyta? Lubicie się? Bo jeśli jesteście w klasie 4-6 albo 1-3 gimnazjum lub liceum, to zakładanie strony na niedługi czas, jaki będziecie razem niezbyt się opłaca . Zastanówcie się z całą klasą Jak się dogodacie i będziecie chcieli mieć stronkę, to polecam stronę like.pl. Od razu generuje się fajna stronka, z czytelnymi zakładkami . Nie poświęcasz zbyt dużo czasu w rzecz, która po kilku latach może być nieaktualnae No i wyróżniony przeze mnie fragment twojej wypowiedzi. Skoro nikt nie potrafi zrobic stronki, to wystraczającym ciosem dla nich będzie, gdy jedna lub więcej osób z waszej klasy taką stronę napisze lub wygeneruje . Jeśli konkurujecie z inną klasą, to po prostu weźcie się za naukę i ich zagnijcie na pierwszym lepszym konkursie międzyklasowym
_________________Zapraszam do rejestracji w Margonem - można mnie tam spotkać pod nickiem Kryska :] http://www.margonem.pl/?task=profile&id=1308886
|
Śr, 17 sie 2011, 21:54 |
|
|
bartosz2211
Norman
Dołączył(a): Wt, 23 mar 2010, 19:32 Posty: 243 Lokalizacja: Ziemia... tak mi się przynajmniej wydaje.
|
Zgadzam się z poprzednikiem.
|
N, 21 sie 2011, 09:20 |
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 5 ] |
|