|
|
Teraz jest Pn, 18 lis 2024, 09:52
|
RPG rodem z Krainy Czarów!
Autor |
Wiadomość |
AdamMag
Mag bezczelny
Dołączył(a): Śr, 2 gru 2009, 17:21 Posty: 1196 Lokalizacja: Cały świat
Naklejki: 7
|
Re: RPG rodem z Krainy Czarów!
Donat Wespsiey- słoń - No nie wiem, muszę się zastanowić...- odparł Reksio - Masz jeszcze godzinę, jak się zdecydujesz wyślij list. Reksiu, nie ma czasu!- powiedziałeś jeszcze bardziej zdesperowany. - A jak one pachnął?- zapytał i w twojej głowie usłyszałeś głos mówiący "1:30"- Bardzo pięknie, jak "[i]dzień i noc", albo "coś i nic".[/i]- odpowiedziałeś poetycko - Nie jestem przekonany...- powiedział wciąż nie zdecydowany Reksio i było już "1:00". Przypomniało Ci się, że masz flakonik z perfumą. - Powąchaj próbkę.- i podałeś mu butelkę. Powąchał. Przez pół minuty się zastanawiał. Usłyszałeś w uszach: - Sesja kończy się- Dobra, możemy lecieć.- powiedział Reksio i sekundę przed "przeteleportowaniem" złapał Cię za trąbę. Pojawiliście się z powrotem na Polanie Księżycowej. Chrumburak był też tak miły, że dał wam latający dywan, który udźwignie nawet dorosłego słonia (na szczęście ty byłeś nastoletnim ). *** Lecieliście kilka godzin, aż stało się nieszczęście!- ZAATAKOWAŁY WAS W POWIETRZU GĘSI APOKALIPSY - Atakują nas musimy się bronić! Wyciągnij różdżkę!- krzyknąłeś do Reksia - Ale ja nie mam jej. Wszystko przez taką maszynę... ple... ple... ple...- zaczął opowiadać. - Wystarczy! Nie masz różdżki, jaki z Ciebie czarodziej... łap stery, sam sobie poradzę.- krzyknąłeś. Rozpocząłeś walkę: Donat Wespsiey vs Gęsi apokalipsy x4 Runda 1__________________________________ Poziom many: 40 ||||||||||Poziom życia: 20 ||||||||||ZAKLĘCIA:- Atak: Budyń (-8% many 9% obrażeń)
- Atak: Sen (-13% many 11% obrażeń)
- Obrona: Budyń (-13% many)
- Zaklęcie: Odnowa many (+8% many)
Twój ruch! Wybierz czar atakujący i czar obronny, lub odnów manę.Kubulus- kot Manekin rzuca czar "Kula budyniu" i "Ochronę przed kulą budyniu"Kubulus vs manekin Runda 2__________________________________________________ Poziom many: 27 ||||||||||Poziom życia: 11 ||||||||||ZAKLĘCIA:- Atak: Budyń (-8% many 9% obrażeń)
Twój ruch! Wybierz czar atakujący i czar obronny, lub odnów manę.
So, 8 paź 2011, 08:26 |
|
|
Z. Art
Żaba
Dołączył(a): Pt, 23 kwi 2010, 17:40 Posty: 1641 Lokalizacja: student
Naklejki: 5
|
Słoń wykreślił literę "M" w powietrzu. Ochronił się przed "Budyniem".
_________________ – Dostojewski umarł – powiedziała obywatelka, ale jakoś niezbyt pewnie. – Protestuję! – gorąco zawołał Behemot. – Dostojewski jest nieśmiertelny!
Mistrz i Małgorzata <3
Moderuję na pąsowo bo mogę.
|
So, 8 paź 2011, 16:40 |
|
|
AdamMag
Mag bezczelny
|
Donat Wespsiey- słoń Zaatakowałeś jednego z ptaków, rzucił on czar budyniu więc byłeś bezpieczny dzięki tarczyDonat Wespsiey vs Gęsi apokalipsy x4 Runda 2__________________________________ Poziom many: 14 ||||||||||Poziom życia: 20 ||||||||||ZAKLĘCIA:- Atak: Budyń (-8% many 9% obrażeń)
So, 8 paź 2011, 17:01 |
|
|
Z. Art
Żaba
|
Budyniuję najsłabszą gęś.
_________________ – Dostojewski umarł – powiedziała obywatelka, ale jakoś niezbyt pewnie. – Protestuję! – gorąco zawołał Behemot. – Dostojewski jest nieśmiertelny!
Mistrz i Małgorzata <3
|
So, 8 paź 2011, 17:44 |
|
|
AdamMag
Mag bezczelny
|
Donat Wespsiey- słoń Trafiona budyniem gęś spadła i rozpłynęła się w powietrzu. Odnowiło Ci się życie i mana.Donat Wespsiey vs Gęsi apokalipsy x3 Runda 3__________________________________ Poziom many: 14 ||||||||||Poziom życia: 20 ||||||||||ZAKLĘCIA:- Atak: Budyń (-8% many 9% obrażeń)
So, 8 paź 2011, 17:55 |
|
|
Z. Art
Żaba
|
Robię to samo z drugą gęsią, co na początku z pierwszą.
Mistrz i Małgorzata <3
|
So, 8 paź 2011, 18:03 |
|
|
AdamMag
Mag bezczelny
|
Donat Wespsiey- słoń Gęś znała ochronę przed snem. Oprócz tego także znała sen. Rzuciła oba te zaklęciaDonat Wespsiey vs Gęsi apokalipsy x3 Runda 3__________________________________ Poziom many: 19 ||||||||||Poziom życia: 9 ||||||||||ZAKLĘCIA:- Atak: Budyń (-8% many 9% obrażeń)
Twój ruch! Wybierz czar atakujący i czar obronny, lub odnów manę.[/quote]
So, 8 paź 2011, 18:40 |
|
|
Z. Art
Żaba
|
Odnawiam manę.
Mistrz i Małgorzata <3
|
N, 9 paź 2011, 19:06 |
|
|
kubulus
Bardzo Stary Norman
Dołączył(a): N, 11 kwi 2010, 13:44 Posty: 552 Lokalizacja: San Francisco, 1329 Prescott Street
|
Jeszcze raz atakuję snem.
_________________ Mist. To be mist. To miss. To be missed. To be...
|
N, 9 paź 2011, 20:03 |
|
|
AdamMag
Mag bezczelny
|
Bot Botowski- kogut - Miau, widziałem wiele albumów. A Chrumburak to ma taki magiczny. Pokazuje on takiego śmiesznego pieska i takiego szarego z goglami.- wymiaukał kot. - Widziałeś album Chrumburaka?- zapytałeś z niedowierzaniem. - Jasne, często to robi.- odrzekł. - Zaprowadzisz mnie do niego?- No nie wiem, "miauem" teraz pomóc Czerwonemu Kapturkowi zrywać owoce w Bajkowym Sadzie. A może chcesz mi pomóc?- zaproponował. Tak/NiePS. Post przeszedł na poprzednią stronę.Donat Wespsiey- słoń Gęś zrobiła to co ty, odnowiła manę.Donat Wespsiey vs Gęsi apokalipsy x3 Runda 3__________________________________ Poziom many: 27 ||||||||||Poziom życia: 9 ||||||||||ZAKLĘCIA:- Atak: Budyń (-8% many 9% obrażeń)
Twój ruch! Wybierz czar atakujący i czar obronny, lub odnów manę.Kubulus- kot Udało Ci się pokonać przeciwnika manekin. Nauczyłeś się nowego czaru " Ochrona przed snem", oraz zdobywasz Kryształ many i Kryształ życia. Kryształy te zwiększają twoje punkty życia i many. *** Następna lekcja to alchemia. Przedmiotu naucza pani Alicja Chomikini. Oto twoje notatki z zeszytu: Na twojej ławce wylądowało terrarium i ogniwo łączące. Nadeszła pora na część praktyczną. Masz zadanie stworzyć Kolorowego Smoka Pustelnika. Masz geny: - Gen żółtego smoka hiszpańskiego- 4
- Gen czerwonego smoka hiszpańskiego- 4
- Gen czerwonego smoka szczęścia- 4
- Gen żółtego smoka szczęścia- 4
Jak je połączysz? Z genów stworzysz jaja, które rozbijasz i wychodzi z niego mały smoczek. Dorasta i oddaje nowe geny.
Pn, 10 paź 2011, 16:44 |
|
|
kubulus
Bardzo Stary Norman
Dołączył(a): N, 11 kwi 2010, 13:44 Posty: 552 Lokalizacja: San Francisco, 1329 Prescott Street
|
No dobrze, idę a następną lekcję.
|
Pn, 10 paź 2011, 16:47 |
|
|
AdamMag
Mag bezczelny
|
kubulus- kot
Czytaj post, opisuje on przecież następną lekcję. Jak połączysz geny?
Pn, 10 paź 2011, 17:11 |
|
|
kubulus
Bardzo Stary Norman
|
Przepraszam, myślałem, że to nie do mnie. Ale się cieszę, bo właśnie sobie myślałem, że to fajne.
1.Gen żółtego smoka szczęścia mieszam z genem czerwonego smoka szczęścia. Uzyskany gen mieszam z kolejnym genem żółtego smoka szczęścia.
2.Gen żółtego smoka szczęścia mieszam z genem czerwonego smoka szczęścia, a następnie mieszam wynik z genem czerwonego smoka szczęścia.
3.Oba uzyskane geny mieszam ze sobą.
4.Powtarzam operacje, ale z użyciem genów smoków hiszpańskich.
5. Mieszam uzyskane 2 geny ze sobą.
|
Pn, 10 paź 2011, 17:24 |
|
|
Z. Art
Żaba
|
Chronię się przed budyniem i rzucam takiż (budyń) czar.
Mistrz i Małgorzata <3
|
Pn, 10 paź 2011, 20:18 |
|
|
AdamMag
Mag bezczelny
|
kubulus- kot Na ogniwie połączyłeś geny czerwone i żółte, wypowiedziałeś zaklęcie. Po chwili żółtko zastygło i powstało jajo Pomarańczowego smoka szczęścia. Włożyłeś je do terrarium i rozbiłeś. Na ogniwie zainstalowałeś te same geny i wyszło Ci to samo. Smok dorósł i udało Ci się zebrać jego gen. Po chwili dodałeś do niego gen żółtego tego smoka. Smok z terrarium dorósł, wydał gen i połączyłeś z czerwonym genem. Powstały geny niebieskiego i zielonego smoka szczęścia. Połączyłeś je i miałeś gen fioletowy. Zaraz stworzyłeś jajo Kolorowego smoka szczęścia. Zrobiłeś to samo z genami smoka hiszpańskiego. Masz geny: - Gen żółtego smoka hiszpańskiego- 2
- Gen czerwonego smoka hiszpańskiego- 2
- Gen kolorowego smoka hiszpańskiego- 1
- Gen żółtego smoka szczęścia- 2
- Gen czerwonego smoka szczęścia- 2
- Gen kolorowego smoka szczęścia- 1
Jak teraz połączysz teraz geny?Donat Wespsiey- słoń Gęś rzuciła czar "Budyniu".Donat Wespsiey vs Gęsi apokalipsy x3 Runda 3__________________________________ Poziom many: 6 ||||||||||Poziom życia: 9 ||||||||||ZAKLĘCIA:- Atak: Budyń (-8% many 9% obrażeń)
Wt, 11 paź 2011, 20:18 |
|
|