|
|
Teraz jest Pn, 18 lis 2024, 09:30
|
RPG rodem z Krainy Czarów!
Autor |
Wiadomość |
AdamMag
Mag bezczelny
Dołączył(a): Śr, 2 gru 2009, 17:21 Posty: 1196 Lokalizacja: Cały świat
Naklejki: 7
|
Re: RPG rodem z Krainy Czarów!
Kubulus- kot
- John choć.- podszedł do Ciebie i ty powiedziałeś do niego od razu- Na końcu tego tunelu jest Kaspian! I zjechałeś, on zaraz za tobą. Tunel, był ciemny, całkowicie wypełniony wodą. Długo to trwało zanim dotarliście na dół, ale wreszcie dotarliście. W komnacie w której byliście był napis ''W piwnicach jest skarb, Ci którzy go szukają zginą marnie, lecz Ci, których przywiał przypadek żyć będą do czasu śmierci.'' Ruszyliście korytarzem, aż do schodów w dół. Trafiliście na drzwi wykonane z lodu. Co robisz? Masz wolny wybór...
Pt, 28 paź 2011, 16:27 |
|
|
kubulus
Bardzo Stary Norman
Dołączył(a): N, 11 kwi 2010, 13:44 Posty: 552 Lokalizacja: San Francisco, 1329 Prescott Street
|
"Choć"? Raczej chodź xD
Próbujemy z kumplami roz... zniszczyć drzwi.
_________________ Mist. To be mist. To miss. To be missed. To be...
|
Pt, 28 paź 2011, 16:31 |
|
|
AdamMag
Mag bezczelny
|
UWAGA! Nowy gracz.Raibow Dash- kot Siedziałaś na strychu pogrążona w lekturze "Czary naszych czasów". Zaczęło Ci się potwornie nudzić. Ostatnie wydarzenia z Uniwersytetu bardzo tobą wstrząsnęły. Nigdy nie lubiłaś się uczyć, WSZYSTKIEGO. Teraz gdy wydawało się, że nie musiałaś chodzić na lekcję zaczęłaś opłakiwać chwilę, gdy nauczyciele gadali o podstawowym użyciu magii itp. Postanowiłaś potrenować magię bitewną. Podeszłaś do manekina, który stał na strychu. Raibow Dash vs manekin Runda 1__________________________________ Poziom many: 40 ||||||||||Poziom życia: 20 ||||||||||ZAKLĘCIA:- Atak: Budyń (-8% many 9% obrażeń)
- Atak: Sen (-13% many 11% obrażeń)
- Obrona: Budyń (-13% many)
- Zaklęcie: Odnowa many (+8% many)
Twój ruch! Wybierz czar atakujący i czar obronny, lub odnów manę.
Pt, 28 paź 2011, 16:34 |
|
|
bot
Komiksowy Artysta
Dołączył(a): Cz, 8 gru 2005, 18:55 Posty: 1193 Lokalizacja: Polska Inteligencja:-∞ Szybkość:0
Naklejki: 4
|
| | | | AdamMag napisał(a): Bot Botowski- kogut Sklepu nie udało się znaleźć, w miasteczku był tylko mały targ. Nie było na nim różdżek i strych ksiąg, tak jak w Magixsie. Nie czuć było nawet wonnego zapachu ziół. Wszystkie przedmioty były w obcej walucie, której nie potrafiłeś przeliczyć na Złote Monety. Jedyne co Cię zaciekawiło to kret w goglach, który wyglądał tak jak by czegoś szukał. a) Rozmawiam z nim b) Śledzę go c) Pytam go o przelicznik na Złote Monety | | | | |
Szukam na targu jakiejś broni albo zbroi. Jeśli nic nie znajdę pytam kreta - może on wie gdzie takie coś dostanę?
_________________Nobody expects the Spanish Inquisition! The One Who Disturbs So Terribly... Jeśli zobaczysz pomarańcz śmierci w swoim poście - strzeż się!
|
Pt, 28 paź 2011, 16:36 |
|
|
Z. Art
Żaba
Dołączył(a): Pt, 23 kwi 2010, 17:40 Posty: 1641 Lokalizacja: student
Naklejki: 5
|
Ziewając rzucam na szczura plagę much i zabieram mu flintę.
_________________ – Dostojewski umarł – powiedziała obywatelka, ale jakoś niezbyt pewnie. – Protestuję! – gorąco zawołał Behemot. – Dostojewski jest nieśmiertelny!
Mistrz i Małgorzata <3
Moderuję na pąsowo bo mogę.
|
Pt, 28 paź 2011, 16:39 |
|
|
Rilana
Norman
|
- No dawaj manekin, pokarz co potrafisz! Jesteś słaby, słaby, słaby! Nigdy nie uda Ci się mnie pokonać, nigdy! Mwahahaha!- Już od samego początku wykazywała zdolności, do bycia psychopatą i to totalnym. Wykorzystując pierwsze, co wpadnie jej do głowy, rzuciła czar sen.
_________________ Powróciłam, ożyłam ponownie i nie zamierzam się już wynosić. :3
|
Pt, 28 paź 2011, 16:41 |
|
|
AdamMag
Mag bezczelny
|
Bot Botowski- kogut - Miecze i zbroje? Tu na targu? Bardzo śmieszne, takie rzeczy to tylko przy muzeach.- odrzekł kret- W ogóle jak Ci na imię?- Bot, Bot Botowski.- odpowiedziałeś zasmucony nieco faktem, że tak popularnych w Magixsie rzeczy w tym świecie nie ma. - A ja kret Kretes, szukam mojego przyjaciela Reksia. Od wczoraj nie mogę go znaleźć. Widziałeś go może?- zapytał Cię. Znasz może odpowiedź?Kubulus- kot Drzwi były mocniejsze niż się wydawało. Jakieś inne pomysły... Donat Wespsiey- słoń - Ej co to za owady! Co robisz z moją flintą?- krzyczał głośno szczur i zanim ostatnia mucha odleciała został związany przez Reksia sznurkiem. - Czego chcecie?- zapytał szczur po poddaniu się. Czego chcecie?Raibow Dash- kot Manekin rzucił w twoim kierunku budyń. Raibow Dash vs manekin Runda 1__________________________________ Poziom many: 27 ||||||||||Poziom życia: 11 ||||||||||ZAKLĘCIA:- Atak: Budyń (-8% many 9% obrażeń)
Twój ruch! Wybierz czar atakujący i czar obronny, lub odnów manę.[/quote]
Pt, 28 paź 2011, 16:47 |
|
|
kalmar
Bywalec Nory
|
Wybieram budyń. Masz makieto!
_________________ Zająłem 6 miejsce w tabeli roku 2011. Problem w tym, że od końca!
|
Pt, 28 paź 2011, 16:51 |
|
|
Rilana
Norman
|
-AaaAAAaaaaAAAAaaaa! - Nie sądziła, ze manekin jest w stanie jej oddać. - O nie, gadzie, tego już za dużo! - To mówiąc, rzuciła na manekina czar kula budyniu.
_________________ Powróciłam, ożyłam ponownie i nie zamierzam się już wynosić. :3
|
Pt, 28 paź 2011, 16:55 |
|
|
AdamMag
Mag bezczelny
|
Kalmar Głowonóg- kalmar Manekin rzucił w twoim kierunku sen. Kalmar Głowonóg vs manekin Runda 2__________________________________ Poziom many: 32 ||||||||||Poziom życia: 8 ||||||||||ZAKLĘCIA:- Atak: Budyń (-8% many 9% obrażeń)
Twój ruch! Wybierz czar atakujący i czar obronny, lub odnów manę.[/quote][/quote] Raibow Dash- kot Wygrałaś swój pierwszy pojedynek pojedynek! Pojedynki są jednym z kluczowych elementów gry. Twoja nagroda to: Czar: Ochrona przed snem, oraz kryształ many i życia.Upojona zwycięstwem wróciłaś do lektury. Nagle pokusiło Cię aby wyjść na dwór. Co robisz na dworze? a) Chodzę po ogrodzie w okół domu b) Idę do koleżanek c) Zwiedzam znane sobie miasto- Magix
Pt, 28 paź 2011, 17:04 |
|
|
kubulus
Bardzo Stary Norman
Dołączył(a): N, 11 kwi 2010, 13:44 Posty: 552 Lokalizacja: San Francisco, 1329 Prescott Street
|
Miauczymy, może pękną.
_________________ Mist. To be mist. To miss. To be missed. To be...
|
Pt, 28 paź 2011, 17:10 |
|
|
Z. Art
Żaba
Dołączył(a): Pt, 23 kwi 2010, 17:40 Posty: 1641 Lokalizacja: student
Naklejki: 5
|
-Gdzie jesteśmy? Co to za kraj? Jak ma pan na imię?
_________________ – Dostojewski umarł – powiedziała obywatelka, ale jakoś niezbyt pewnie. – Protestuję! – gorąco zawołał Behemot. – Dostojewski jest nieśmiertelny!
Mistrz i Małgorzata <3
Moderuję na pąsowo bo mogę.
|
Pt, 28 paź 2011, 17:20 |
|
|
bot
Komiksowy Artysta
Dołączył(a): Cz, 8 gru 2005, 18:55 Posty: 1193 Lokalizacja: Polska Inteligencja:-∞ Szybkość:0
Naklejki: 4
|
- Kojarzę gościa... Ale nie mam pojęcia gdzie może być... wiesz może gdzie jest muzeum?
_________________Nobody expects the Spanish Inquisition! The One Who Disturbs So Terribly... Jeśli zobaczysz pomarańcz śmierci w swoim poście - strzeż się!
|
Pt, 28 paź 2011, 17:54 |
|
|
kalmar
Bywalec Nory
|
Atakuję snem. i ochraniam się przed budyniem.
_________________ Zająłem 6 miejsce w tabeli roku 2011. Problem w tym, że od końca!
|
Pt, 28 paź 2011, 18:23 |
|
|
AdamMag
Mag bezczelny
|
Kalmar Głowonóg- kalmar Wygrałaś swój pierwszy pojedynek pojedynek! Pojedynki są jednym z kluczowych elementów gry. Twoja nagroda to: Czar: Ochrona przed snem, oraz kryształ many i życia.Możesz teraz porobić coś co lubisz: a) Polatać na miotle b) Poszukać jakichś fajnych rzeczy na strychu c) Poczytać książki z czarami d) Pooglądać kryształową kulę Bot Botowski- kogut Nagle przypomniało Ci się po co tu przybyłeś i co powiedział jeden z osobników " ostatnie chwile życia Reksia" Powiedziałeś to Kretesowi i przy okazji zapytałeś o muzeum. Kretes złapał Cię za rękę i zaczęliście biegiem wracać na podwórko. - Sir Langolor porwał Reksia!- zawołał Kretes i nagle zbiegli się wszyscy jego mieszkańcy: dwa koguty, kretonka i suczka z Indii - Sir Langolor?- zapytałeś ze zdziwieniem - Tak! Na pewno on. Robi nie czyste interesy i Reksio musiał jeden z nich odkryć, ale ten go przyłapał. Musimy coś wymyślić.- powiedział Kretes i wszyscy zaczęli myśleć co można zrobić. Po dłuższym czasie stwierdziłeś, że sami nic nie wymyślą i musisz sam opracować plan... Kubulus- kot Dźwięk do roznoszenia się potrzebuje powietrza, ale wy byliście przecież pod wodą i tylko dzięki czarowi białogłowy mogliście się porozumiewać. Musicie znowu myśleć. Donat Wespsiey- słoń - Nazywam się Dyń Dynamit, a to przecież chyba Kraina Bajek. Grzecznie proszę o uwolnienie.- powiedział szczur - Może od razu mamy Ci oddać flintę.- wyszczekał ironicznie Reksio. Co robicie?
So, 29 paź 2011, 08:52 |
|
|