|
|
Teraz jest Pn, 18 lis 2024, 17:35
|
Autor |
Wiadomość |
kari mata hari.w
Roz-krecony
Naklejki: 3
|
Re: Prastare Zaklęcie - RPG
Nie, lepiej nie.
|
Wt, 8 lis 2011, 16:19 |
|
|
Nika
Projektantka Mostów
Dołączył(a): N, 28 sie 2011, 20:11 Posty: 307 Lokalizacja: W kapeluszu. Chyba.
|
Siadam i rozglądam się. Może znajdę coś ciekawego o co warto by było zapytać? Przecież nic o tym miejscu nie wiem.
_________________ To właśnie jest kolor mojej magicznej aury. Pamiętaj, że po niej zawsze przychodzi czas na zaklęcie. Nie no, to już 2019, a ja dalej czekam na CoS2!
Zzz... Reksie... Zzz... Więcej Reksiów...
|
Wt, 8 lis 2011, 18:38 |
|
|
kubulus
Bardzo Stary Norman
Dołączył(a): N, 11 kwi 2010, 13:44 Posty: 552 Lokalizacja: San Francisco, 1329 Prescott Street
|
Kari:
Czekasz, aż w końcu z głuchym piskiem brama się podnosi . Słyszysz stamtąd jakieś stłumione głosy, ale nie możesz zrozumieć o co chodzi. Co robisz?
Nika:
Twoją uwagę przykuła mała szkarłatna szkatułka w kształcie prostokąta. Lekka oświata unosiła się wokół niej. Po chwili Nicco wrócił z herbatą. - Właściwie zielonej herbaty się nie słodzi, ale jeśli wolisz, to proszę - wskazał na cukierniczkę - Coś Cię trapi?
a) Słodzę b) Piję nieslodzoną c) Mówię coś [co?]
_________________ Mist. To be mist. To miss. To be missed. To be...
|
Śr, 9 lis 2011, 19:12 |
|
|
Nika
Projektantka Mostów
|
Wypijam niesłodzoną, a następnie mówię coś takiego: ,,Tak się rozejrzałam i zobaczyłam ciekawą szkatułkę. Powiesz mi może do czego ona służy?"
_________________ To właśnie jest kolor mojej magicznej aury. Pamiętaj, że po niej zawsze przychodzi czas na zaklęcie. Nie no, to już 2019, a ja dalej czekam na CoS2!
|
Śr, 9 lis 2011, 19:22 |
|
|
kari mata hari.w
Roz-krecony
|
Idę przez bramę,ale w razie czego wyciągam półtorak.
|
Śr, 9 lis 2011, 19:36 |
|
|
kubulus
Bardzo Stary Norman
Dołączył(a): N, 11 kwi 2010, 13:44 Posty: 552 Lokalizacja: San Francisco, 1329 Prescott Street
|
Nika:
- To jest magiczny pojemnik na różdżki, przyzywa tą, która będzie Ci dzisiaj najpotrzebniejsza. Tylko ta osoba, która ją tam wsadziła, może wyjąć. Każda szkatułka może przyzwać każdą różdżkę, która kiedykolwiek została włożona, niekoniecznie do tej samej szkatułki! To trochę dziwne... Czy możesz mi opowiedzieć coś o sobie?
Kari:
Ciemności Egipskie. Co kilka metrów jedynie mała, zakurzona pochodnia, zapalona prawdopodobnie przez Raya. Idziesz szlakiem zapalonych świateł, aż w końcu docierasz do dużego przycisku na podłodze, na którym stoi Ray. Dalsza ścieżka rozwidla się.
Są trzy ścieżki, którą wybierasz?
a)Prawą, b)Lewą, c)Środkową
|
Śr, 9 lis 2011, 19:46 |
|
|
Rilana
Norman
|
Ciekawe co jest za sałatą... W obawie o życie i bezpieczeństwo warzywa uciekam z miejsca zdarzenia. :3 Nazwę ją Tom, tak.
_________________ Powróciłam, ożyłam ponownie i nie zamierzam się już wynosić. :3
|
Śr, 9 lis 2011, 20:12 |
|
|
kubulus
Bardzo Stary Norman
|
Prędzej czy później będziesz musiała go zjeść. Dokąd chciałabyś dojść?
|
Śr, 9 lis 2011, 20:18 |
|
|
Nika
Projektantka Mostów
|
,,To może zacznę od tego że jestem tu nowa. Dostałam się tu przez fioletowe drzwi, które tak nagle pojawiły się w środku miasta. Znalazły się tam po takim dziwnym huku, a ja postanowiłam dowiedzieć się do czego one służą. Były jeszcze inne, także złote, ale niestety zamknięte na sześć kłódek. Pochodzę z Magiksu. Teraz wiem, że fioletowe drzwi prowadzą tutaj. Mógłbyś mi powiedzieć o sobie i o tym miejscu?"
|
Cz, 10 lis 2011, 17:25 |
|
|
kari mata hari.w
Roz-krecony
|
Prawą.
|
Cz, 10 lis 2011, 17:30 |
|
|
AdamMag
Mag bezczelny
Dołączył(a): Śr, 2 gru 2009, 17:21 Posty: 1196 Lokalizacja: Cały świat
Naklejki: 7
|
LODY!!!
Cz, 10 lis 2011, 17:42 |
|
|
kubulus
Bardzo Stary Norman
|
Nika:
-To bardzo ciekawe... A ja... No cóż, jak widzisz jestem koto-elfem, pracuję w małej księgarni, bo nie mam pieniędzy, aby zdobyć wyższe wykształcenie. Wiedziałaś, że wszystkie koto-elfy są zielone lub żółte? Dziwne, prawda? Ale czytałem kiedyś o kotach z planety Mau, podobno pozostało ich żywych jedynie cztery. Mają kolory sierści w różnych odcieniach niebieskiego! Cudownie! A ta kraina? No cóż, zapyziała dziura na skraju Morza Liter, w tym morzu na prawdę pływają litery, a także zapisane dane, które w jakiś sposób wymknęły się z zapisów czasoprzestrzeni! Niebezpiecznie byłoby się wybrać, gdyż pływa tam wiele ogromnych kalmarów i wielkich meduz. W każdym razie nie jest tu zbyt ciekawie, ale pięknie. Wszystkie rośliny rodzą fioletowe kwiaty, dlatego nazwano to miasto Violet Field
Co dalej mówisz, pytasz lub robisz?
Kari:
Idziecie w dalszą niebezpieczną drogę, aż tu nagle za wami zasunęły się kamienne drzwi. Nie ma już odwrotu, trzeba iść przed siebie! Po wielu godzinach doszliście do miejsca, w którym drogi się rozwidlały, jednak prawa ścieżka była zablokowana kamieniem, dziwne, DEŻAWI [nie wiem jak to się pisze]
a) Lewa b) Prawa c) Chwila, mam coś do powiedzenia Rayowi
Adam:
Dobry wybór! - Dzień dobry, witamy w Lodach wszystkich smaków Kertiego Kotta, jaki smak sobie pan życzy?
|
Cz, 10 lis 2011, 18:47 |
|
|
AdamMag
Mag bezczelny
Dołączył(a): Śr, 2 gru 2009, 17:21 Posty: 1196 Lokalizacja: Cały świat
Naklejki: 7
|
Dwie gałki kolowo-wiśniowych i karmelowo-cytrynowych proszę!
Cz, 10 lis 2011, 18:53 |
|
|
kubulus
Bardzo Stary Norman
|
-HALINA, PO ILE GAŁKA? - Dwa srebrne! -Dobrze, to będzie... yyy... pięć srebrnych - mówi kasjerka podając Ci wafel. - Coś jeszcze?
|
Cz, 10 lis 2011, 18:55 |
|
|
kari mata hari.w
Roz-krecony
|
W lewo.
|
Cz, 10 lis 2011, 19:10 |