|
|
Teraz jest Pn, 18 lis 2024, 19:29
|
Reksio i spółka w obliczu historii oraz magii [RPG]
Autor |
Wiadomość |
kalmar
Bywalec Nory
|
Reksio i spółka w obliczu historii oraz magii [RPG]
Jedno moje RPG upadło, postanowiłem założyć drugie, lepsze. Mam pozwolenie od bota. -Co?! Jak ona mogła?! - Wykrzyczał dzik dowiedziawszy się od najlepszej przyjaciółki swojej żony, że ta druga ukradła ten cenny obraz z muzeum. było o nim ostatnio głośno w mediach. -Eeeee tam... straszna nudna... - powiedział Kretes zmęczony już ciągłą monotonią w swoim ulubionym serialu. -A c-c-c-co? Niby umiałbyś zrobić lepszy film? - odparł Kogut. -Wiesz co! Może i mógł bym... wystarczyłoby... - kret nie dokończył. Był zbyt zdziwiony. "Cyfry" - tylko tyle zdołał wyszeptać. -Hau? - Reksio także zaczął widzieć cyfry -Co? - u całej reszty to samo. Musisz wybrać którąś z cyfr. UWAGA! Jeśli jedna cyfra została wybrana, inni już jej nie widzą, dlatego każdy musi wybrać inny numer. Ziemia się trzęsie, tornado nadciąga... Wybierz postać! Karty postaci: <--- TO rezerwuję ja Rozdajemy jeszcze 12 pkt. pomiędzy następujące współczynniki BEZ WLICZONYCH KAR I BONUSÓW Z KART!!!!! : siła (atak)- Chyba wiadomo ochrona (obrona)- Chyba wiadomo władza- wpływa na rozmowy z NPC. umiejętności budowania- im lepiej, tym lepsze są wynalazki. (przy 0 rozpadają się przy zbudowaniu, przy 5 da się ich używać bardzo dobrze) WYNALAZKI: Skrzydła- pozwala latać. Działa najlepiej przy lekkim wietrze. Szczudła z drewna- dodaje wyższości, można przechodzić przez przeszkody. Niestety niezależnie od umiejętności budowania niszczą się dość szybko. Magiczne szczudła z drewna- jak wyżej, z tym, że niszczą się wolniej. Aby je zbudować potrzeba szczudeł z drewna i zaklęcia ochrony. Energia wyższości- to nic innego jak super-mocne, i super-wysokie szczudła. To praktycznie sama magia. Problem w tym, że w niektórych wzbudza strach... Wszelkiego rodzaju ulepszone magią lub kamieniami szlachetnymi miecze, tarcze i różdżki. Wiertło- wywierca dziury w ziemi lub przeszkodach. Nie działa przy chociażby najdrobniejszej cząstce magii. Możecie sami też wymyślać wynalazki. Zaczniemy grę, kiedy zostaną zajęte wszystkie postacie.
_________________ Zająłem 6 miejsce w tabeli roku 2011. Problem w tym, że od końca!
|
N, 13 lis 2011, 16:07 |
|
|
Dawid6
Bezpieczeństwo Forum
Dołączył(a): So, 7 lis 2009, 14:12 Posty: 2174 Lokalizacja: Koło komputera xD
Naklejki: 7
|
Re: Reksio i spółka w obliczu historii oraz magii [RPG]
A więc... zgłaszam się... - Reksiu, ko-ko, co-coś mnie wcią-wciąga, bo wy-wybrałe-łem tró-trójkę! - krzyczał Kogut Wynalazca, postać dawida6. A następnie wybrał pu-punkty, 12: siła - +3 pkt ochrona - +3 pkt władza - +4 pkt umiejętności budowania - +2 pkt - Tera-raz gram - ucieszył się Kogut i wskoczył do trójeczki. dawid6 - Kogut Wynalazca - punkty jak wyżej - cyfra 3 Dlaczego tak się jąkam Kogutem? Dlaczego to właśnie jego wybrałem? I dlaczego wziąłem wskoczyłem w cyfrę 3? Tego się nie dowiecie, nawet Ty, GM. HAHAHA!!! DEMONICZNY ŚMIECH
_________________Przejrzyj moje okołoreksiowe projekty na GitHubie!Pozdrawiam wielu nieaktywnych użytkowników, wszystkich wciąż wchodzących oraz Playboiia, bo zawsze się żali, że go nie ma w moim podpisie. III miejsce w konkursie halloweenowym 2011, I miejsce w konkursie rocznicowym 2015Tym kolorem moderuję.
Ostatnio edytowano N, 13 lis 2011, 18:14 przez Dawid6, łącznie edytowano 1 raz
|
N, 13 lis 2011, 17:42 |
|
|
kari mata hari.w
Roz-krecony
Naklejki: 3
|
Jeśli można zgłaszam się. Konelek(postać Kari maty hari.w) wybrał cyfrę 2. Wziął 8 punktów siła- +2 ochrona- +2 władza-+3 umiejętność budowania- +1 Po czym wskoczył do cyfry 2.
Ostatnio edytowano N, 13 lis 2011, 18:16 przez kari mata hari.w, łącznie edytowano 1 raz
|
N, 13 lis 2011, 18:07 |
|
|
Z. Art
Żaba
Dołączył(a): Pt, 23 kwi 2010, 17:40 Posty: 1641 Lokalizacja: student
Naklejki: 5
|
Karczmarz wskoczył do jedynki. Przydzielił: siła-4 ochrona-2 władza-4 umiejętności budowania-2
_________________ – Dostojewski umarł – powiedziała obywatelka, ale jakoś niezbyt pewnie. – Protestuję! – gorąco zawołał Behemot. – Dostojewski jest nieśmiertelny!
Mistrz i Małgorzata <3
Moderuję na pąsowo bo mogę.
|
N, 13 lis 2011, 18:09 |
|
|
Luk
Lider Podziemia
Dołączył(a): N, 18 sty 2009, 12:44 Posty: 1340 Lokalizacja: I tak nie wiesz gdzie to jest
Naklejki: 0
|
Reksio Atak : 3 Ochrona : 2 Władza : 4 Umiejętności budowania : 3
Cyfra 5
|
N, 13 lis 2011, 18:17 |
|
|
Rilana
Norman
|
Kretes spojrzał na wszystkich, dokładnie lustrując każdego wzrokiem. Jego pewność siebie pewnie przysworzy mu trochę problemów, ale i ona nie pozwoli mu by mógł się bać. Wybrał numerek 4, od dziś będzie jego szczęśliwą liczbą! Atak: 3. Ochrona: 3. Władza: 3. Umiejętności budowania: 3.
Jak się okazało, lubił też 3!
_________________ Powróciłam, ożyłam ponownie i nie zamierzam się już wynosić. :3
|
Pn, 14 lis 2011, 14:34 |
|
|
kalmar
Bywalec Nory
|
donat98 - Karczmarz Upał. Koloseum przed tobą. zniszczone przez czas kolumny budziły w Tobie zarówno strach jak i zdziwienie. Nigdy tu nie byłeś. Co robisz? a)wchodzę do środka b)idę z tond c)krzyczę
kari mata hari.w - Kornelek Zamieć śnieżna. Nic nie widzisz. Twój płaszcz nie chroni przed zimnem. Widzisz, że z daleka coś na Ciebie szarżuje. O ku-ku-ku-kurcze - powiedziałeś. Co robisz? [WOLNY WYBÓR]
dawid6 - Kogut Wynalazca Umiarkowanie. Ziemie dzisiejszych Niemiec. Starożytność. Z włócznią w ręku siedzisz na złotym tronie. Otacza Cię 10 Opancerzonych, z sierpami ludzi. Pewnie jesteś dowódcą jednego z plemion germańskich. Co robisz? a)idę do świątyni druidów b)idę na pola chłopów zebrać podatki c)idę na polowanie (z łukiem) d)planujesz atak na Rzymian
Rilana - Kretes Nie widzisz już 3, musisz wskoczyć do 4. ------------- Jesteś w bombowcu. II Wojna Światowa. Polska. Leje deszcz. Lecą na Ciebie 4 bombowce wroga. Co robisz? a)Próbuję lecieć w górę, aby wróg był pode mną b)Lecę szaleńczo na jednego z nich. c)Strzelam z zamontowanych karabinów
Luk - Reksio Na krze po środku oceanu. Mimo to upał straszliwy. Kra się topi, nie wytrzyma dłużej niż 3 moje posty. Co robisz? [WOLNA DECYZJA]
_________________ Zająłem 6 miejsce w tabeli roku 2011. Problem w tym, że od końca!
|
Wt, 15 lis 2011, 17:44 |
|
|
kari mata hari.w
Roz-krecony
Naklejki: 3
|
Atakuję, walczę.
|
Wt, 15 lis 2011, 18:34 |
|
|
Luk
Lider Podziemia
Dołączył(a): N, 18 sty 2009, 12:44 Posty: 1340 Lokalizacja: I tak nie wiesz gdzie to jest
Naklejki: 0
|
Wiosłuję łapą na północ.
|
Wt, 15 lis 2011, 19:25 |
|
|
Dawid6
Bezpieczeństwo Forum
|
Idę do druidów, a potem na polowanie (z łukiem). P.S. Jakby można było wybrać sposób odpowiedzi to wybrałbym mix-na przemian (wolny wybór, A)B)C)D), wolny wybór, A)B)C)D)...).
_________________Przejrzyj moje okołoreksiowe projekty na GitHubie!Pozdrawiam wielu nieaktywnych użytkowników, wszystkich wciąż wchodzących oraz Playboiia, bo zawsze się żali, że go nie ma w moim podpisie. III miejsce w konkursie halloweenowym 2011, I miejsce w konkursie rocznicowym 2015Tym kolorem moderuję.
|
Wt, 15 lis 2011, 19:47 |
|
|
Z. Art
Żaba
Dołączył(a): Pt, 23 kwi 2010, 17:40 Posty: 1641 Lokalizacja: student
Naklejki: 5
|
Dzik pomyślał chwilę i wszedł do środka Koloseum.
_________________ – Dostojewski umarł – powiedziała obywatelka, ale jakoś niezbyt pewnie. – Protestuję! – gorąco zawołał Behemot. – Dostojewski jest nieśmiertelny!
Mistrz i Małgorzata <3
Moderuję na pąsowo bo mogę.
|
Wt, 15 lis 2011, 19:59 |
|
|
Rilana
Norman
|
Przecie napisałam, że wskakuje do 4...
_________________ Powróciłam, ożyłam ponownie i nie zamierzam się już wynosić. :3
|
Śr, 16 lis 2011, 14:15 |
|
|
Dawid6
Bezpieczeństwo Forum
|
Ril: No, OK, jesteś w 4, ale... WHAT R U DOING NOW? P.S. Zgadzam się, że napisałaś, że 4.
|
Śr, 16 lis 2011, 17:06 |
|
|
kalmar
Bywalec Nory
|
kari mata: Renifer atak:3 ochrona:1 HP:100 KARI MATO, ROZDAJ JESZCZE 4 PKT DO POSTACI. [color=#0000BF]Kornelek atak:3 ochrona:2 HP:100 Wybierz cios: Grzmot (30-35 obrażeń) Kopnięcie (30-50 obrażeń, ignoruje ochronę przeciwnika) Unik (Dodaje 2 ochrony przez 3 tury walki) Postawa obronna (Zmniejsza siłę ciosu przeciwnika)
Luk: Woda lodowata, udaje ci się przepłynąć tylko 5m. Płyniesz w przypadkowym kierunku, gdyż nie wiesz, gdzie jest północ.
dawid6: Allllllllllleeeeeeonnnnnnntalllllllllejjjjjjjjjja... - Słychać było modły druidów. Dostajesz kawałek Świętego kamienia. Dodaje on nawet 10 do obrony, ale zabiera HP (10-20 HP). Jesteś na polowaniu ukryty w krzakach. Widzisz wilka, który rozszarpuje sarnę. Jaki rodzaj strzały wybierzesz? a)zwykła strzała /|\ ilość:10 b)płonąca strzała /|\ można podpalić:5 zwykłych strzał c)zatruta strzała /|\ można zatruć:3 zwykłe strzały
donat98: Gdy wchodziłeś jakiś złodziej ukradł ci... twój ulubiony talerz. Jak zareagujesz? [Wolny wybór]
|
Śr, 16 lis 2011, 17:10 |
|
|
Dawid6
Bezpieczeństwo Forum
|
Strzelam do niego trzema strzałami po kolei: 2 x zatruta i płonąca.
|
Śr, 16 lis 2011, 17:17 |
|
|