|
|
Teraz jest Pn, 18 lis 2024, 21:17
|
Reksio i spółka w obliczu historii oraz magii [RPG]
Autor |
Wiadomość |
kari mata hari.w
Roz-krecony
Naklejki: 3
|
Re: Reksio i spółka w obliczu historii oraz magii [RPG]
Unik i kopnięcie. Ps:Jak mam dodać te punkty?
|
Śr, 16 lis 2011, 17:26 |
|
|
Rilana
Norman
|
Wybieram b). Nie zauważyłam, że to napisałeś. |D
_________________ Powróciłam, ożyłam ponownie i nie zamierzam się już wynosić. :3
|
Śr, 16 lis 2011, 17:59 |
|
|
kalmar
Bywalec Nory
|
dawid6: Strzały: zwykłe:7 możesz podpalić:4 zwykłe strzały możesz zatruć:1 zwykłą strzałę. Wilk już nie może się ruszyć. Prawie wygrałeś. Jedna, celna strzała zakończy jego żywot.
kari mata: Napisz jeszcze raz swoje staty, ale dodając te 4 pkt. ----------------------- Łoś: atak:4 (Użył umiejętności: SZARŻA) obrona:1 (zignorowana przy KOPNIĘCIU) HP: 66 Kornelek: atak:3 Obrona:4 (zignorowana przy SZARŻY) HP(zanika po 5 przez zimno): 61 Możliwości: Kopnięcie: (30-50 obrażeń, ignoruje ochronę przeciwnika) Cios specjalny: Ogłuszenie (40-~???) Zabiera Tobie 9 HP (Jeśli użyjesz) Postawa obronna: Zmniejsza siłę ciosu wroga.
Rilana: Nagle obraz znikł. Ciemności zupełne. -Dobra! Wysiadaj! - krzyk kapitana Żółwickiego był ogromny. Przypominasz sobie, że to na szczęście tylko symulator. -Żołnierzu, potem pogadamy! - Poszedłeś do swojego pokoju. Co robisz? [Wolny wybór]
_________________ Zająłem 6 miejsce w tabeli roku 2011. Problem w tym, że od końca!
|
Śr, 16 lis 2011, 21:31 |
|
|
Dawid6
Bezpieczeństwo Forum
Dołączył(a): So, 7 lis 2009, 14:12 Posty: 2174 Lokalizacja: Koło komputera xD
Naklejki: 7
|
A więc jedna zwykła celna strzała, dokładnie w serce lub w skronie. A co do sarny, to coś z niej zostało? Jeśli tak, to po udanym polowaniu biorę to, co z niej zostało gdzieś do torby, lub gdzieś. Jak wilk już umrze, to obdzieram z niego skórę. Potem ją sprzedam, wymienię na ziarno, lub zrobię nakrycie.
_________________Przejrzyj moje okołoreksiowe projekty na GitHubie!Pozdrawiam wielu nieaktywnych użytkowników, wszystkich wciąż wchodzących oraz Playboiia, bo zawsze się żali, że go nie ma w moim podpisie. III miejsce w konkursie halloweenowym 2011, I miejsce w konkursie rocznicowym 2015Tym kolorem moderuję.
|
Cz, 17 lis 2011, 15:56 |
|
|
kari mata hari.w
Roz-krecony
|
Dodaję 2 do ataku i 2 do obrony. Znów kopię.
|
Cz, 17 lis 2011, 16:50 |
|
|
kalmar
Bywalec Nory
|
dawid6: Strzała trafiła w wilka. Ale zamiast zwykłego upadku, wilka ogarnął dziwny, żółty blask. Przy obdzieraniu skóry znalazłeś, coś na kształt amuletu zamiast serca. Uznałeś, że na razie nie powinieneś pokazywać tego druidom. Kości z sarny schowałeś do torby. Jesteś władcą Germanów, masz najdroższe szaty, możesz ziarno zabierać komu chcesz, możesz decydować o czyimś życiu lub śmierci. Ale mimo wszystko skóra przyda się. Wziąłeś też mięso. *** Ogólny stan postaci: +Kości +Mięso +Tajemniczy Fragment *** Wróciłeś do miasta. Co robisz? a)Idę do druidów b)Idę zebrać podatki c)Idę zreformować wojsko d)Planuję atak na Rzymian c)Łupię okoliczne Rzymskie osady
kari mata: Kornelek: atak:5 obrona:4 HP:!50! Renifer: atak:3 ochrona:1(Zignorowana przy Kopnięciu) HP:@!42!@ Możliwości: Kopnięcie: (30-50 obrażeń, ignoruje ochronę przeciwnika) Cios specjalny: Ogłuszenie (40-~???) Zabiera Tobie 9 HP (Jeśli użyjesz) Postawa obronna: Zmniejsza siłę ciosu wroga. Grzmot (30-35 obrażeń)
_________________ Zająłem 6 miejsce w tabeli roku 2011. Problem w tym, że od końca!
|
Cz, 17 lis 2011, 19:31 |
|
|
Dawid6
Bezpieczeństwo Forum
|
Idę znów do druidów. Przedtem jednak zjadam małą część mięsa (nie wszystko, tak gdzieś 1/4), wpływa na rozwój mózgu. Potem idę do druidów.
_________________Przejrzyj moje okołoreksiowe projekty na GitHubie!Pozdrawiam wielu nieaktywnych użytkowników, wszystkich wciąż wchodzących oraz Playboiia, bo zawsze się żali, że go nie ma w moim podpisie. III miejsce w konkursie halloweenowym 2011, I miejsce w konkursie rocznicowym 2015Tym kolorem moderuję.
|
Cz, 17 lis 2011, 20:51 |
|
|
Z. Art
Żaba
Dołączył(a): Pt, 23 kwi 2010, 17:40 Posty: 1641 Lokalizacja: student
Naklejki: 5
|
Gonię go, rzucając nie ulubionymi talerzami.
_________________ – Dostojewski umarł – powiedziała obywatelka, ale jakoś niezbyt pewnie. – Protestuję! – gorąco zawołał Behemot. – Dostojewski jest nieśmiertelny!
Mistrz i Małgorzata <3
Moderuję na pąsowo bo mogę.
|
Cz, 17 lis 2011, 21:07 |
|
|
kari mata hari.w
Roz-krecony
|
Grzmot.
|
Pt, 18 lis 2011, 16:18 |
|
|
Dawid6
Bezpieczeństwo Forum
|
- Halo? - pytam. - Czy RPG będzie jeszcze prowadzone? Jak nie, to biorę skądś strzały, podpalam, zatruwam, celuję w siebie, etc.
|
So, 17 gru 2011, 16:46 |
|
|
kalmar
Bywalec Nory
|
Nie,... Nie! - mówiąc to wyzioną ducha. Był to leń, a mnie udało się go pokonać.
Donat: Stratowałeś go i odzyskałeś talerz. Niestety, goniąc go wyszedłeś z Koloseum, nie znasz tego miejsca, a zapada zmrok. Zadecyduj samodzielnie, co robisz.
Karimata: Wyprowadziłaś cios krytyczny, pokonałaś Renifera. Zdobyłaś skórę, którą się okrywasz, i mięso. Zadecyduj samodzielnie, co robisz.
Dawid: Zatrułeś się surowym mięsem. Poszedłeś do medyka. Stwierdził, że jeśli codziennie będziesz przyjmował lekarstwa, uleczysz się za 4 tury bez obrażeń. Jeśli nic nie będziesz robił uleczysz się za 6 tur z obrażeniami równymi 10 na turę. Zadecyduj, czy chcesz dodać do lekarstw: a)kawałek świętego kamienia b)tajemniczy fragment c)nic nie dodawaj
|
N, 18 gru 2011, 17:52 |
|
|
kari mata hari.w
Roz-krecony
|
Biorę mięso i idę na południe.
|
Pn, 19 gru 2011, 14:59 |
|
|
Dawid6
Bezpieczeństwo Forum
|
a) i b), może to coś pomoże.
|
Pn, 19 gru 2011, 16:39 |
|
|
kalmar
Bywalec Nory
|
DO WSZYSTKICH!!!: Świąteczny prezent dla każdego z was! *Dla Dawida: -Słaba trucizna x3 -Włócznia Św.Maurycego *Dla Karimaty: -Płyn rozgrzewający x8 -Wędka *Dla Donata: -Księga ras i imion (pozwala zmienić rasę na dowolne, średniej wielkości zwierze lądowe oraz zmienić imię swej postaci) x1 -Słabe lekarstwa *Dla Luka: -Odzienie -Wędka *Dla Rilany: -Pistolet z czekolady -Pistolet "Magnum"
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Dawid: Poczułeś, jak zmieniasz się w wielkiego potwora. Masz ogromną siłę! Nie potrafisz nic powiedzieć, tylko ryczeć. Posiadasz następujące przedmioty: #3/4 mięsa #Łuk #Słaba trucizna x3 #Włócznia Św. Maurycego ****************************************************************************** Biegnie na ciebie armia złożona w całości z twoich ludzi! Zdecyduj sam, co robisz.
Kari mata: Idziesz na południe i widzisz opuszczony dom. Z kominem, z którego wylatuje jeszcze dym! Co robisz, zadecyduj sama
|
Śr, 21 gru 2011, 17:46 |
|
|
Dawid6
Bezpieczeństwo Forum
|
Bazgram do poddanych: Nie bójcie żaby, to ja Wasz władca, wynalazłem nową broń na Rzymian, kamień zmieniający w super-silnego potwora
|
Pt, 23 gru 2011, 15:27 |
|
|