|
|
Teraz jest Cz, 26 gru 2024, 08:28
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 10 ] |
|
Magiczne Święta- część czwarta
Autor |
Wiadomość |
spidi
Ekspert w Dziedzinie Cementu
Dołączył(a): N, 6 sty 2008, 15:22 Posty: 1051 Lokalizacja: Z rewolucji
Naklejki: 3
|
Magiczne Święta- część czwarta
Konkurencja 4: Opowieść wigilijnaW warsztacie panował harmider.Kogut Wynalazca zatrudnił kury do pomocy przy strojeniu choinki, kiedy on sam piekł ciasteczka na wigilię u Kretesa. Jedyną osobą, która była ponad całym tym bałaganem, był Kornelek, który siedział z boku i czytał Times'a. - Kokokornelku stało się coś ?- zapytał zmartwiony brat, Kogut Wynalazca - Ahhhh niee thhaak tylko czytam o tym, że dla khhaażdego pisarza-amatora, który prześle w ciągu miesiąca 7 rozdziałowe opowiadhaaanie związane z Bożym Narodzeniem czeka nagroda niespodzianka...- odpowiedział Kornelek - No i co w związku z tym ?- spytał zdziwiony Kogut Wynalazca - Nic, zastanawiam się czy nie wziąć udziału w tym konkursie. Mam sporo wolnego czasu, a i potrafię coś tam nabazgrać...- zaczął rozmyślać KornelekOd kiedy Kornelek pisze opowiadania ? Czy kury potrafią przystrajać choinkę ? Jak smakują ciasteczka Koguta ? Od kiedy Times organizuje konkursy dla amatorskich pisarzy ? Na te i więcej pytań nie znajdziecie pewnie odpowiedzi. Proste, żeby wziąć udział w tej konkurencji trzeba w ciągu miesiąca napisać 7 rozdziałowe opowiadanie opisujące Reksia oraz jego przyjaciół w okresie Świąt Bożego Narodzenia. Reszta jest dowolna, co się tam będzie dziać zależy od was. Tematyka też raczej dowolna może to być opowiadanie o przygodach, ale również komedia, no ale robienie z tego powieści grozy czy też dołującej opowieści o śmierci( nikt nie mówi że opowiadanie musi być happy, może skończyć się źle, albo z okresu smutnego przejść w dobry , wiecie taki Disneyowski bajer XD) jest raczej nieodpowiednie. W razie problemów pytajcie Powodzenia. Punktacja jest chwilowo tajemnicą
_________________Zapraszam wszystkich do pomocy w rozkręcaniu forum Chaos niszczę zgnilizną Ręka boga , będzie sroga , bójcie się <demoniczny śmiech> W razie problemów czy spraw zapraszam na PW . Jeśli zauważycie spam , natychmiast piszcie mi na PW, bo ostatnio nie ogarniam tego wszystkiego :< " Ja bym to raczej ujął w takie słowa: Spidi ma w rękawie tyle asów, że nie może poruszać ręka."~Nieznany ten tekst cały czas utrzymuje mnie w dobrym nastroju Jestem już tym zdemoralizowanym dzieciakiem, który nie ma w zwyczaju dziękować, jednak po tylu latach czas najwyższy. Gdybym miał wypisać imiona wszystkich osób, które " utrzymywały mnie przy życiu " i wiele dla mnie zrobiły, ten podpis nie miałby końca. Dlatego chciałbym Tobie ( kimkolwiek jesteś ) podziękować, za te wspólne piękne chwile. Mimo że się tak na prawdę nie znamy... Pozdrawiam Spidi.
|
Pt, 23 gru 2011, 20:04 |
|
|
Dawid6
Bezpieczeństwo Forum
Dołączył(a): So, 7 lis 2009, 14:12 Posty: 2174 Lokalizacja: Koło komputera xD
Naklejki: 7
|
Re: Magiczne Święta- część czwarta
Piszemy w Opowiadaniach rozumiem, tak? Z jakimś [Święta]?
_________________Przejrzyj moje okołoreksiowe projekty na GitHubie!Pozdrawiam wielu nieaktywnych użytkowników, wszystkich wciąż wchodzących oraz Playboiia, bo zawsze się żali, że go nie ma w moim podpisie. III miejsce w konkursie halloweenowym 2011, I miejsce w konkursie rocznicowym 2015Tym kolorem moderuję.
|
Pn, 26 gru 2011, 09:27 |
|
|
spidi
|
Wg. mnie lepiej by pracę lądowały w konkursach. Po konkursie po prostu się je przeniesie do opowiadań . Ale jeśli ktoś już zaczął w Opowiadaniach to trudno
_________________Zapraszam wszystkich do pomocy w rozkręcaniu forum Chaos niszczę zgnilizną Ręka boga , będzie sroga , bójcie się <demoniczny śmiech> W razie problemów czy spraw zapraszam na PW . Jeśli zauważycie spam , natychmiast piszcie mi na PW, bo ostatnio nie ogarniam tego wszystkiego :< " Ja bym to raczej ujął w takie słowa: Spidi ma w rękawie tyle asów, że nie może poruszać ręka."~Nieznany ten tekst cały czas utrzymuje mnie w dobrym nastroju Jestem już tym zdemoralizowanym dzieciakiem, który nie ma w zwyczaju dziękować, jednak po tylu latach czas najwyższy. Gdybym miał wypisać imiona wszystkich osób, które " utrzymywały mnie przy życiu " i wiele dla mnie zrobiły, ten podpis nie miałby końca. Dlatego chciałbym Tobie ( kimkolwiek jesteś ) podziękować, za te wspólne piękne chwile. Mimo że się tak na prawdę nie znamy... Pozdrawiam Spidi.
|
Pn, 26 gru 2011, 11:37 |
|
|
spidi
|
-Kokornelku, kokornelku !- krzyczał Kogut Wynalazca szukając swojego brata. -Chooo ? Shoooś się pali ?- zapytał zdezorientowany Kornelek -Przyszły wyniki kokonkursu- wygdakał z prędkością światła Kogut Wynalazca -Ahhh sprawdźmy...-rzekł Kornelek i otworzył kopertę z wynikami. - I co ! I co ? Wygrałeś ? - zapytał się Kogut - Coś ty... poradnik zawładnięcia światem w okresie świątecznym niezbyt im przypadł do gusty może dlatego, że był napisany w systemie binarnym... Kret go wie...- powiedział Kornelek -Eh, szkoda, a tak apropo jaka była nagroda?- zapytał Wynalazca -Szkoda ghdakać. Lot nad kukułczym gniazdem. Chyba się nawet cieszę, że nie wygrałem...W tej dziedzinie pozwoliłem sobie na bycie jedynym jury, mam nadzieje że oceny bd. sprawiedliwe. Za każdy rozdział można dostać maksymalnie 10 pkt. Tylko jedna osoba ukończyła wszystkie rozdziały . Jest to Nika i otrzymuje za to + 7 pkt do punktacji generalnej. Osobą która napisała jako pierwsza opowiadanie, czyli dawid6 otrzymuje dodatkowe 2kt do punktacji generalnej. A oto wyniki. ( jeżeli kogoś pominąłem to pisać) Miejsce 4 ex aequo Adam Mag oraz Kacper98 - 15pkt * nagroda to udostępnienie w swoim podpisie informacji o zajętym miejscu do 1 marca * elektroniczny uścisk prezesa Miejsce 3 Dawid6 z ilością 17 punktów ( 15 + 2 dod.) * nagroda to udostępnianie w swoim podpisie informacji o zajętym miejscu do następnego konkursu ( chyba że ten odbędzie się wcześniej niż 1 kwietnia ) * elektroniczny uścisk prezesa * dowolna ranga ( sprawę proszę załatwiać u Dizla XD) Miejsce 2 Donat98 z ilością 17.5 punkta. * nagroda to udostępnianie w swoim podpisie informacji o zajętym miejscu do następnego konkursu ( chyba że ten odbędzie się wcześniej niż 1 kwietnia ) * elektroniczny uścisk prezesa * dowolna ranga ( sprawę proszę załatwiać u Dizla XD) *specjalny kolor dla usera ( no wiecie, to zielone co mają modzi itp. sprawę proszę załatwiać u Dizla XD)
Miejsce 1 Nika z 70 pkt. (63+7) * nagroda to udostępnianie w swoim podpisie informacji o zajętym miejscu do następnego konkursu ( chyba że ten odbędzie się wcześniej niż 1 kwietnia ) * elektroniczny uścisk prezesa * dowolna ranga ( sprawę proszę załatwiać u Dizla XD) *specjalny kolor dla usera ( no wiecie, to zielone co mają modzi itp. sprawę proszę załatwiać u Dizla XD) * lot nad kukułczym gniazdem Opowiadanie zostaje przyklejone w dziale opowiadania.
Wszystkie punkty są zaliczane do punktacji generalnej. Dziękuję za uwagę, zapraszam do zabawy i niech kot będzie z wami
Długość możliwości noszenia rangi do ustalenia, ale kolor tylko i wyłącznie przez miesiąc
|
Wt, 24 sty 2012, 13:55 |
|
|
Z. Art
Żaba
Dołączył(a): Pt, 23 kwi 2010, 17:40 Posty: 1641 Lokalizacja: student
Naklejki: 5
|
Heheh, dzięki. Gratuluję Nice -ścisk- i pozostałym -ścisk-.
_________________ – Dostojewski umarł – powiedziała obywatelka, ale jakoś niezbyt pewnie. – Protestuję! – gorąco zawołał Behemot. – Dostojewski jest nieśmiertelny!
Mistrz i Małgorzata <3
Moderuję na pąsowo bo mogę.
|
Wt, 24 sty 2012, 15:49 |
|
|
Dawid6
Bezpieczeństwo Forum
|
_________________Przejrzyj moje okołoreksiowe projekty na GitHubie!Pozdrawiam wielu nieaktywnych użytkowników, wszystkich wciąż wchodzących oraz Playboiia, bo zawsze się żali, że go nie ma w moim podpisie. III miejsce w konkursie halloweenowym 2011, I miejsce w konkursie rocznicowym 2015Tym kolorem moderuję.
|
Wt, 24 sty 2012, 16:11 |
|
|
AdamMag
Mag bezczelny
Dołączył(a): Śr, 2 gru 2009, 17:21 Posty: 1196 Lokalizacja: Cały świat
|
Rozleniwiłem się... xD Oczywiście wszystkim gratulacje!
Wt, 24 sty 2012, 17:03 |
|
|
Dizel
Doradca Budowlańców
Dołączył(a): Śr, 14 lut 2007, 12:07 Posty: 3208 Lokalizacja: Tak
Naklejki: 4
|
No tak.. Zwalcie wszystko na biednego Dizla. xD Rozdanie nagród obędzie się gdy wszystkie propozycje rang dotrą do mnie...
_________________ Tego koloru w swoich postach raczej nie zobaczysz. Adminowi się nie chce i nie interesuje się Tobą.
|
Wt, 24 sty 2012, 18:38 |
|
|
spidi
|
No bo biedniejszy spidi nie posiada jako robot kuchenny takiej opcji
|
Wt, 24 sty 2012, 22:44 |
|
|
Dawid6
Bezpieczeństwo Forum
|
A najbiedniejsi uczestnicy konkursu w ogóle nie mogą obsłużyć konkursu Forumowego xD
|
Śr, 25 sty 2012, 12:46 |
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 10 ] |
|