|
|
Teraz jest Śr, 25 gru 2024, 21:22
|
Dlaczego w Reksiu wszędzie jest tyle drobiu?
Autor |
Wiadomość |
kot606
Roz-kreca się
Naklejki: 0
|
Dlaczego w Reksiu wszędzie jest tyle drobiu?
1 część-czarne kóry w wiosce. 2 część-wszystkie kóry kuratora z nim włącznie. 3 część-cały drób chaosu. 4 i 5 część-porozżucane po całej grze.
_________________Bardzo proszę o rejestrowanie się. Strona dla ludzi, którzy kochają gitary. http://www.gryfy.hpu.pl/news.php
|
Pt, 10 cze 2011, 12:08 |
|
|
nieznany
Mistrz Gry
Dołączył(a): Śr, 21 sty 2009, 17:53 Posty: 2045 Lokalizacja: Uniwersum Kreacji
Naklejki: 4
|
Re: Dlaczego w Reksiu wszędzie jest tyle drobiu?
Wiadomo, kura to świetny zwierzak. Możesz ją porwać, nakarmić, upiec, zaczarować i zmusić do wysiadywania twojej broni zagłady, cytując z Reksiopedii. W pierwszej części pojawiły się czarne kury jako aluzja odnośnie koloru skóry wyspiarzy. Tym kury się wpisały i już zostały w serii.
_________________Rrauu hau hou grrao Hauhaure (hau. Mówię poprawnie po Hauhasku). Tym kolorem prowadzę walkę admina ze złem."Wszyscy jestescie moimi dziubaskami ^^" <- Ten cytat zawsze poprawia mi humor, Api.
|
Pt, 10 cze 2011, 13:29 |
|
|
Kacper98
Forumowy Artysta
Dołączył(a): Pn, 15 lut 2010, 19:53 Posty: 1778 Lokalizacja: Druga strona lustra
Naklejki: 6
|
Zgadzam się. Kury mają część Przygód Reksia. Albo po prostu wprowadzały miłą i śmieszną atmosferę do przygód.
_________________Tym kolorem oczyszczam forum ze spamu.
|
Pn, 13 cze 2011, 19:33 |
|
|
Lobon
Bardzo Stary Norman
Dołączył(a): Cz, 10 lut 2011, 17:28 Posty: 694 Lokalizacja: PODWÓRKO REKSIA
|
To jest parodia, która przypadła do gustu graczom.
_________________Dawniej "lobon",teraz "Lobon"! 7 miejsce w Zgoda i Niezgoda II. KIEROWNIK LITERACKI III ODDZIAŁU GWARDI REKSIA.Vamos!Na zawsze!
|
Śr, 15 cze 2011, 14:28 |
|
|
klau889
Starszy Norman
Dołączył(a): N, 15 maja 2011, 18:39 Posty: 323 Lokalizacja: pół godziny od Gdyni ^^
|
Albo aidemmedia idzie na łatwiznę,bo kury są łatwe w rysowaniu itp. xD
|
So, 3 gru 2011, 18:38 |
|
|
xXx Justi xXx
Roz-kreca się
|
A ja wam powiem o co chodzi. W oryginalnym Reksiu ( bajce) akcja działa się na podwórku. Poza tym w różnych grach z Reksiem jest to samo i są zwierzęta gospodarskie: koń, gęsi, kury, kot, baran itp. kura jest dość mała, więc się nadaje. (Ja nie wyobrażam sobie w przygodach reksia koni w miejscu kur) Ot i wszystko.
|
Pn, 9 sty 2012, 19:03 |
|
|
AdamMag
Mag bezczelny
Dołączył(a): Śr, 2 gru 2009, 17:21 Posty: 1196 Lokalizacja: Cały świat
Naklejki: 7
|
Ale nie musicie się martwić, wkrótce kury zostaną zastąpione kretami.
N, 15 sty 2012, 14:03 |
|
|
hania88
Roz-kreca się
|
Po prost to wszystko jest (prawie) realne.Jak jest gospodarstwo to z definicji tam są kury.A reszta kur jest nienormalna.
Pn, 23 sty 2012, 16:41 |
|
|
Paratroopa
Starszy Norman
Dołączył(a): So, 6 lis 2010, 15:27 Posty: 362 Lokalizacja: Warszawa
|
żeby gra była trudniejsza
_________________Sygnatura wykonana u MrF11 polecam robienie u niengo sygnatur
|
So, 4 lut 2012, 16:58 |
|
|
AdamMag
Mag bezczelny
Dołączył(a): Śr, 2 gru 2009, 17:21 Posty: 1196 Lokalizacja: Cały świat
Naklejki: 7
|
A co twoim zdaniem kury utrudniają w grze?
N, 5 lut 2012, 15:56 |
|
|
Nika
Projektantka Mostów
Dołączył(a): N, 28 sie 2011, 20:11 Posty: 307 Lokalizacja: W kapeluszu. Chyba.
Naklejki: 3
|
Ale kury trochę utrudniały... Ale tylko czasami... RiSP- tu raczej nie. RiU- tu trochę utrudniły, np. mini-gra odkurzacz, ale bez nich rozpadłby się cały wątek... RiC- tu też trochę, ale bez nich nie byłoby obrony murów, ani pojedynków, więc NUDA, a jeśli chodzi o drób, to do niego zaliczają się też indyki, a nie sądzę, żeby Gulguldryk nam utrudniał (chyba że był TKTPM). RiWC i RiKN- nie przypominam sobie żeby kury w czymś przeszkadzały. Nawet, gdyby się zastanowić to Kogut Wynalazca, też się zalicza do drobiu, a bez niego byłby spory mętlik. Według mnie dobrze że drób jest w Reksiu, dodał wiele nowych wątków. Drób jest pospolity i dobrze się nadaje na większość miejsc.
_________________ To właśnie jest kolor mojej magicznej aury. Pamiętaj, że po niej zawsze przychodzi czas na zaklęcie. Nie no, to już 2019, a ja dalej czekam na CoS2!
Zzz... Reksie... Zzz... Więcej Reksiów...
|
N, 5 lut 2012, 17:35 |
|
|
Kretes102
Poznaniak Nieszczelny
Dołączył(a): Wt, 24 lip 2012, 11:47 Posty: 2434 Lokalizacja: Poznań, Rzeczpospolita Polska
Naklejki: 17
|
@odkop
Pomyśleć, że kury stały się główną drugoplanową rola w przygodach Reksia. No zawsze było fajne z tymi kurami. Można było się pośmiać z ich "koko". Nioski miały różne charaktery, od dobrych, przez neutralne, po złe. Tylko, że już od nowej serii wcale nie było drobiu. W ogóle. Poza Kogutem Wynalazcą, nie było kur ani innego rodzaju drobiu. Więc chyba drób świetność ma już chyba za sobą. Szkoda, że ich już jest tak mało lub wcale w Nowej Serii...
_________________Co ja będę się rozpisywał, zapraszam: "Reksio i Kretes: "Skarb Umuritu" [KOMIKS] - czyli, dlaczego Kretes zasłania dymkiem innych kolegów oraz gdzie znajduje się skarb Umuritu. Ten kolor należy do Administratora dbającego o czystość i walczącego ze złem. Lepiej zacznij się zastanawiać nad sobą, kiedy ujrzysz ten kolor w swoim poście
|
Pt, 23 sie 2013, 19:19 |
|
|
Matek
Pod-ziemniak
Naklejki: 10
|
Drób to takie podstawowe postacie w grach dla dzieci, są popularne.
|
Pt, 30 sie 2013, 21:20 |
|
|
Rdusiu25
Bardzo Stary Norman
Dołączył(a): Śr, 16 mar 2011, 14:45 Posty: 578 Lokalizacja: W szafie
|
Drób jest w Reksiu ponieważ jest słynny w Polsce, a AM jest polską firmą
|
Pt, 30 sie 2013, 21:26 |
|
|
takijeden
Norman
|
Jak zwykle Admin wyjaśnił najlepiej (Kacper zgrabnie dopełnił).
_________________Byłbym bardzo wdzięczny, gdyby ktoś spróbował zrobić ponownie mój stary avatar, ponieważ niefortunnie zgubiłem go.Czerwony jest tylko, aby zwrócić Twoją uwagę. Zapraszam na miejsce gdzie wiersze wstawiamy (niektórzy z tego sporo uciechy mamy). http://www.przygodyreksia.aidemmedia.pl/pliki/kretes/forum/reksioforum/viewtopic.php?f=23&t=7922
|
So, 31 sie 2013, 08:40 |
|
|