|
|
Teraz jest N, 12 sty 2025, 14:43
|
Reiner Knizia's City of Secrets Skyline- co o tym sądzicie?
Autor |
Wiadomość |
AdamMag
Mag bezczelny
Dołączył(a): Śr, 2 gru 2009, 17:21 Posty: 1196 Lokalizacja: Cały świat
Naklejki: 7
|
Reiner Knizia's City of Secrets Skyline- co o tym sądzicie?
http://itunes.apple.com/us/app/reiner-k ... 60752?mt=8Nowa gra AidemMedia, ŚCIŚLE związana z City of Secrets 2- co można wywnioskować z obrazków i opisów. Tytuł trochę drugi tytuł, ale nazwa gry to po prostu Skyline. Reiner Knizia, to niemiecki projektant gier planszowych ( http://pl.wikipedia.org/wiki/Reiner_Knizia). On pewnie zaprojektował grę, a AidemMedia zaprogramowała, dodała Kretesa i wydała. Gra jest pewnie gadżetem przed premierowym City of Secrets 2, ponoć dla tych którzy ją przejdą przewidziana w City of Secrets 2. Logiczno-zręcznościowa gra ma 56 poziomów podzielonych na 4 kategorie, wydana na iPad, iPhone i iPod w TRZECH językach (EN, PL i... DE). Tu rozmawiamy o tej grze Reiner Knizia's City of Secrets Skyline i o wszystkim co o niej wiemy. Mam nadzieję, że to dobry dział- gra jest ściśle związana z Miastem Sekretów 2... Zapraszam do dyskusji.
N, 5 lut 2012, 18:25 |
|
|
drugi manuel
Roz-krecony
Dołączył(a): Pt, 11 lis 2011, 22:42 Posty: 158 Lokalizacja: Rynek w Pocopane
|
Re: Reiner Knizia's City of Secrets Skyline- co o tym sądzic
W ogóle zastanawiałem się jak któś tam napisał skyline, myślałem że chodzi o auto.
|
N, 5 lut 2012, 18:31 |
|
|
Kacper98
Forumowy Artysta
Dołączył(a): Pn, 15 lut 2010, 19:53 Posty: 1778 Lokalizacja: Druga strona lustra
Naklejki: 6
|
Hm...nareszcie pierwszy od kilku miesięcy news Co o tym sądzę ? Cóż na pewno nie jest to super gra jak MS bo jest zupełnie z innej półki ...Logiczno Zręcznościowa ? Czyli można w jakimś sensie powiedzieć że mamy drugie RIKTTW (oczywiście trochę żartuje wiem że to i to co innego). No skoro gra ta ma być ŚCIŚLE związana z CoS 2 to warto w nią zagrać . Ale ona będzie w sklepach czy jak ( przepraszam jeśli to głupie pytanie ale nie do końca się orientuję )? . Gra wydaje mi się być trudna ale i interesująca. Zwłaszcza ta niespodzianka związana z CoS 2. Co to może być ? Sądzę że jakiś może wstęp to gry ... Jak się będzie zaczynała . Albo za tym murem (to co trzeba sprawić co za nim jest ...) będzie wielka gra CoS 2. Jakoś coś mi tak mówi . Cóż zobaczymy co to z niej będzie . No ale ona tak jakby jest dodatkiem ? Bo chyba liczymy ją jaką grę nowej serii ,no nie ? . Chyba możemy powiedzieć że ta gra symbolizuje nam to że CoS 2 jest już blisko ... Może już w marcu będzie w sklepach ? .
_________________Tym kolorem oczyszczam forum ze spamu.
|
Pn, 6 lut 2012, 15:58 |
|
|
klau889
Starszy Norman
Dołączył(a): N, 15 maja 2011, 18:39 Posty: 323 Lokalizacja: pół godziny od Gdyni ^^
|
zobaczymy co będzie,ale na cuda to ja bym nie liczyła
|
Pn, 6 lut 2012, 16:04 |
|
|
bot
Komiksowy Artysta
Dołączył(a): Cz, 8 gru 2005, 18:55 Posty: 1193 Lokalizacja: Polska Inteligencja:-∞ Szybkość:0
Naklejki: 4
|
1. Za przejście gry dostajesz specjalny przedmiot w grze CoS2 2. Gra będzie dostępna tylko przez dystrybucję elektroniczną. 3. Gra to po prostu element kampanii marketingowej. 4. Gra nie będzie miała żadnej fabuły.
_________________Nobody expects the Spanish Inquisition! The One Who Disturbs So Terribly... Jeśli zobaczysz pomarańcz śmierci w swoim poście - strzeż się!
|
Pn, 6 lut 2012, 16:15 |
|
|
Kacper98
Forumowy Artysta
Dołączył(a): Pn, 15 lut 2010, 19:53 Posty: 1778 Lokalizacja: Druga strona lustra
|
Czyli rozumiem że tak - 1. Na końcu dostaniemy jakiś kod który użyty w grze CoS2 da nam ten przedmiot (bo chyba inaczej się nie da z gry na grę ...) 2.Czyli (taki przykład) będzie na Allegro? 3.Rozumiem. 4.Rozumiem. Przepraszam że tak pytam ale nie wiem czy warto ją po prostu kupić ( ale zapewne i tak kupię ).
|
Pn, 6 lut 2012, 16:23 |
|
|
AdamMag
Mag bezczelny
|
Mnie się wydaje, że takie małe coś powinni dodać na płytkę z Miastem Sekretów 2. Dystrybucja elektroniczna Kacper polega na tym, że klikasz "Zapłać" i "Pobierz" i gra jest na twoim komputerze. Czyli bez pudełka... bez chodzenia do sklepu... bez czekania na Pocztę Polską Też tak myślę... Jak AidemMedia opracuje wersje na Android (jeżeli w ogóle opracuje) to chętnie zagram, jestem nawet ciekawy- a AngryBirds i Fruit Nijnja stały się już dla mnie "za nudne" (i za trudne... xD)
Pn, 6 lut 2012, 17:31 |
|
|
drugi manuel
Roz-krecony
|
Ciekawe czy będzie w tym roku
|
Pn, 6 lut 2012, 18:13 |
|
|
AdamMag
Mag bezczelny
|
Co będzie w tym roku? Ta gra już JEST dostępna... Zastanów się, albo w ogóle nie pisz.
Pn, 6 lut 2012, 20:20 |
|
|
Kacper98
Forumowy Artysta
|
O ile dobrze patrzę (bo chyba ślepy jeszcze nie jestem xD) na stronie Aidem zarówno Polskiej jak i Angielskiej nie ma żadnej wzmianki o tym że ,,dodatku'' . To nieco dziwnie no nie ? Zresztą przy każdym artykule tej gry skierowują na stronę AidemMedi na której jej nie ma XD. Dziwne...
|
Pn, 6 lut 2012, 20:31 |
|
|
tajemniczy
Roz-kreca się
Dołączył(a): So, 20 mar 2010, 18:15 Posty: 11 Lokalizacja: Z królewstwa
|
Nowa gra????chyba będzie fajna. Ale gdzie ja można nabyć?bo nigdzie nie widze!
_________________ Co złego to nie my
|
Pn, 6 lut 2012, 20:35 |
|
|
drugi manuel
Roz-krecony
|
jeszcze jej nie ma
|
Pn, 6 lut 2012, 20:49 |
|
|
AdamMag
Mag bezczelny
|
Jeśli chodzi o publikacje na stronie angielskiej to moim skromnym zdaniem opublikują wszystko razem z City of Secrets 2, bo wtedy Ci zagraniczni gracze rzucą się na produkty AidemMedia jak pies, że tak powiem na miskę.
Myślę też, że Skyline będzie na płytce z City of Secrets 2 (mogę się mylić), no bo tak to jak inaczej... Być może nie warto raczej tego pakować na płytki, a wielu z nas nie chce pobierać (i płacić) przez komputer.
@drugi manuel: Jest... na iPhone, iPad i iPod...
Pn, 6 lut 2012, 20:51 |
|
|
drugi manuel
Roz-krecony
|
A na PC ?
|
Wt, 7 lut 2012, 09:28 |
|
|
Paratroopa
Starszy Norman
Dołączył(a): So, 6 lis 2010, 15:27 Posty: 362 Lokalizacja: Warszawa
|
Może będziemy mieli coś na pocieszenie jak CoS2 będzie jeszcze długo w produkcji
_________________Sygnatura wykonana u MrF11 polecam robienie u niengo sygnatur
|
Wt, 7 lut 2012, 15:16 |
|
|