|
|
Teraz jest N, 17 lis 2024, 08:48
|
Autor |
Wiadomość |
Nika
Projektantka Mostów
Dołączył(a): N, 28 sie 2011, 20:11 Posty: 307 Lokalizacja: W kapeluszu. Chyba.
Naklejki: 3
|
Co się dzieje?
Ostatnio nie uruchamiało mi się forum. Mało tego- nie pokazywała mi się żadna strona z ,,www.przygodyreksia". Pisało że nie można znaleźć takiej strony. Tak działo się każdego dnia aż do dzisiaj. Odnalazłam ,,playandbuy" i w ten sposób weszłam. Nie ma tu jednak chatu. Gdy przyjrzałam się terminom ostatnich postów, okazało się, że pisane były tego samego dnia, na które weszłam na nie ostatni raz (chyba ). Gdyby ktoś tu wszedł, mógłby mi odpowiedzieć, co tu się dzieje?
_________________ To właśnie jest kolor mojej magicznej aury. Pamiętaj, że po niej zawsze przychodzi czas na zaklęcie. Nie no, to już 2019, a ja dalej czekam na CoS2!
Zzz... Reksie... Zzz... Więcej Reksiów...
|
Pt, 16 mar 2012, 21:35 |
|
|
nieznany
Mistrz Gry
Dołączył(a): Śr, 21 sty 2009, 17:53 Posty: 2045 Lokalizacja: Uniwersum Kreacji
Naklejki: 4
|
Re: Co się dzieje?
Ja wiem i mnie to nie zachwyca. Playandbuy jest awaryjną kopią forum na wypadek, który najwyraźniej się zdarzył-padł cały serwer Przygód Reksia, nie tylko forum. Kopia zachowuje wygląd forum sprzed awarii i w przypadku braku sygnału od oryginału zabezpiecza treść w stanie niezmiennym. Wysłałem dzisiaj do Aidem Media wiadomość o tym. Gadałem z innymi userami i im też się nie wyświetla. Kiedyś już mieliśmy coś takiego, naprawy trwały parę dni.
_________________Rrauu hau hou grrao Hauhaure (hau. Mówię poprawnie po Hauhasku). Tym kolorem prowadzę walkę admina ze złem."Wszyscy jestescie moimi dziubaskami ^^" <- Ten cytat zawsze poprawia mi humor, Api.
|
Pt, 16 mar 2012, 22:53 |
|
|
Pixie7
Bywalec Nory
Dołączył(a): So, 8 paź 2011, 18:24 Posty: 91 Lokalizacja: Nicość
|
Ulżyło mi ,bo ja też takie coś mam.Mam nadzieję,że to nic powiażnego i wkrótce to naprawią.
_________________ Gdy ci smutno,gdy ci źle,odpal kompa,w Reksia graj :D Nasza twórczość ---> Postacie z Reksia . Interesuje mnie Wasza opinia :)
|
So, 17 mar 2012, 17:57 |
|
|
Czarnoksieznik
Mistrz Administracyjnej Magii
Dołączył(a): So, 24 sty 2009, 15:23 Posty: 1751 Lokalizacja: z Angmaru
Naklejki: 17
|
Też tak mam, ale udaje mi się wchodzić na forum przez google... miejmy nadzieję, że szybko to naprawią.
_________________Głupcze! Żaden śmiertelny mąż nie jest w stanie mnie zabić! Teraz GIŃ!Jeśli widzisz ten kolor, uważaj - administrator ma Cię na celowniku.
|
So, 17 mar 2012, 18:14 |
|
|
Przybysz
Lider Podziemia
Dołączył(a): Śr, 25 lip 2007, 09:23 Posty: 1418 Lokalizacja: z Kurakis
|
Też dzisiaj chciałem wejść. Wpisuje adres strony i nic. Wpisuję od nowa, potem wpisuję na google i tak jakby tej strony wcale nie było. Wpisuję więc forum przygodyreksia i dalej nie ma tego co chciałem więc wszedłem na playandbuy i na szczęście tutaj forum jest, ale niestety nie w swej pełnej okazałości.
_________________ "Więcej szczęścia jest w dawaniu aniżeli w braniu" - Jezus z Nazaretu
|
So, 17 mar 2012, 20:07 |
|
|
klau889
Starszy Norman
Dołączył(a): N, 15 maja 2011, 18:39 Posty: 323 Lokalizacja: pół godziny od Gdyni ^^
|
teraz już wiem co się dzieje...ale takie coś już jest ponad te "kilka dni" jak to określił Nieznany ...
|
Pn, 19 mar 2012, 20:41 |
|
|
nieznany
Mistrz Gry
|
Napisałem wtedy do Aidem, ale moja poczta jest zawodna, czasami nie wysyła wiadomości. Wy też wyślijcie, zrobimy większą uwagę.
_________________Rrauu hau hou grrao Hauhaure (hau. Mówię poprawnie po Hauhasku). Tym kolorem prowadzę walkę admina ze złem."Wszyscy jestescie moimi dziubaskami ^^" <- Ten cytat zawsze poprawia mi humor, Api.
|
Wt, 20 mar 2012, 14:11 |
|
|
nieznany
Mistrz Gry
|
Wczoraj dostałem odpowiedź od Hechlińskiego: ,,Witam! dzieki za informację, przystępujemy do działania". Tak więc już wkrótce forum i cała reszta znów stanie na nogi.
|
Wt, 20 mar 2012, 18:34 |
|
|
klau889
Starszy Norman
Dołączył(a): N, 15 maja 2011, 18:39 Posty: 323 Lokalizacja: pół godziny od Gdyni ^^
|
cieszę się,teraz jest tak dziwnie,że tylko kilka osób w ogóle tu trafiło... O.o dobrze przynajmniej,że wiem,że wiedzą xd
|
Wt, 20 mar 2012, 21:07 |
|
|
Guard
Roz-krecony
Dołączył(a): N, 6 mar 2011, 13:08 Posty: 175 Lokalizacja: Planeta Reach
Naklejki: 0
|
Mi też nie działa.Najpierw myślałem że net mi nie działa.Dziś szukałem daty wymyślenia Reksia i wyszło mi w wynikach forum. Tylko że było napisane playandbuy.Wszedłem,zalogowałem.Było trochę dziwnie.Myślałem że hakerzy podrobili stronę dopóki nie zobaczyłem tego działu.
_________________Mirëmbrëma! Zjadłem już ciastka! Jestem! Halo?Co tu się odbywa? Bo ja ni wim! Nie wiem, nie znam się, zarobiony jestem, przyjdź pan jutro! Albo najlepiej w ogóle! Bo ja się nie znam! Mój avatar powstał w profesjonalnym programie graficznym zwanym Pejnt. PC > PSP > PS3 > PS Vita > PC > Xbox 360
|
Śr, 21 mar 2012, 16:29 |
|
|
AdamMag
Mag bezczelny
Dołączył(a): Śr, 2 gru 2009, 17:21 Posty: 1196 Lokalizacja: Cały świat
Naklejki: 7
|
Dopiero wczoraj się zorientowałem, że nie jestem tu sam xD Może powinniśmy jakoś szczególnie się rozkręcić z forumowaniem właśnie teraz, gdy nie działa główne... Co wy na to... Bo ja mam zamiar odświeżyć w sobie wszystkie idee forumowania =)
Śr, 21 mar 2012, 18:24 |
|
|
kubulus
Bardzo Stary Norman
Dołączył(a): N, 11 kwi 2010, 13:44 Posty: 552 Lokalizacja: San Francisco, 1329 Prescott Street
|
Haha, Adi, ja też dopiero dziś się zorientowałem... miejmy nadzieje, że to nie koniec naszego kochanega, zaspamowanego forum...
_________________ Mist. To be mist. To miss. To be missed. To be...
|
Śr, 28 mar 2012, 17:19 |
|
|
AdamMag
Mag bezczelny
Dołączył(a): Śr, 2 gru 2009, 17:21 Posty: 1196 Lokalizacja: Cały świat
Naklejki: 7
|
To jednak mimo wszystko koniec. Zobaczcie co się stało ze stroną http://www.przygodyreksia.pl/Powiem tylko tyle "obiecanki cacanki pisanki". No i do końca tygodnia zrobili ze stroną coś... wstawili na serwis handlujący domenami. Można powiedzieć, że forum jest już bardziej niż martwe... Ale nie wiem jak wam to powiedzieć, ale ja się tego spodziewałem... Nazwa "Reksio" nie przynosi już takiej popularności jak kiedyś. AidemMedia dało jej szanse... wydając Limited Edition Miasta Sekretów. Dużo to nie pomogło... Utrzymanie serwera nie jest takie tanie- tym bardziej, że bez reklam. Teraz to się już nie opłaca. Żegnajcie dni spędzone na forum, żegnajcie wspomnienia... Ale najgorsze jest to co się z nami stanie... uzależnimy się od Pac Mana i Mario, stoczymy się społecznie, przestaniemy jeść żelki a na obiady będziemy pożerali pizze z Biedronki... [uśmiech przez łzy]. Sam dzisiaj nie wiem co robić, cały czas się nudzę bo nie mogę wejść na forum "to prawdziwe i ŻYWE".
Śr, 28 mar 2012, 19:12 |
|
|
Czarnoksieznik
Mistrz Administracyjnej Magii
Dołączył(a): So, 24 sty 2009, 15:23 Posty: 1751 Lokalizacja: z Angmaru
Naklejki: 17
|
Buu, chlip, chlip... Ale z drugiej strony nie wszystko stracone. Owszem, z setek użytkowników forum połowa już od lat na nie nie wchodzi, a druga połowa, za wyjątkiem paru wyjątków, nie może wejść na nie. Owszem, jest ono na dnie. Owszem, właściciel w odpowiedzi na informację o awarii serwera wstawił je na serwis aukcyjny handlujący domenami internetowymi. Ale przecież to nie oznacza, że strona zostanie sprzedana, że nowy właściciel będzie ją zmieniał od podstaw, że zmiany - jeżeli jakieś będą - dosięgną forum. I wreszcie - to pomysł desperacki, ale lepszy, niż żaden - czy miałby ktoś z forumowiczów dość kasy, żeby kupić i utrzymać stronę internetową?
No, to tyle. Nie jestem zbyt dobry w podnoszeniu na duchu, ale może mi się udało was podnieść???
_________________Głupcze! Żaden śmiertelny mąż nie jest w stanie mnie zabić! Teraz GIŃ!Jeśli widzisz ten kolor, uważaj - administrator ma Cię na celowniku.
|
Cz, 29 mar 2012, 19:14 |
|
|
Przybysz
Lider Podziemia
Dołączył(a): Śr, 25 lip 2007, 09:23 Posty: 1418 Lokalizacja: z Kurakis
|
Domena może upaść, adres może zostać sprzedany, serwer może się zawiesić. Baza danych może ulec uszkodzeniu albo zostać skasowana, Shoutbox może odlecieć w kosmos, nasze posty mogą zostać zjedzone przez kosmicznego potwora, ale forum tworzymy my, i będzie trwało tak długo aż ostatni z nas utraci nadzieję, aż ostatni z nas o nim zapomni albo spisze na straty.
Nasza społeczność forumowiczów trwa <i trwa mać> (przepraszam za przejęzyczenie, ale to pod wpływem emocji).
Może ta chwila będzie obróceniem upadku forum w powstanie z niego ze stokrotną siłą i zjednoczenie się na nowo. Nie będziemy się bać tak długo jak długo nie będziemy sami. Możemy się przenieść gdzie indziej na inną stronę i inne forum i zostać niezniszczalni do końca jeśli tylko tego chcemy.
Aha, proponuję na ten dość ponury okres zrobić awaryjny shoutbox - temat w kanalizacji i skontaktować się z jakimś adminem żeby dowiedział się/zapytał Aidem o forum. Niech powiedzą bez owijania w bawełnę prawdę a potem zbierzemy się do punktu zbiórki i utworzymy sztab kryzysowy. Skontaktujcie się z Dizlem jak macie e-mail .
_________________ "Więcej szczęścia jest w dawaniu aniżeli w braniu" - Jezus z Nazaretu
|
Cz, 29 mar 2012, 19:41 |
|
|