|
|
Teraz jest Cz, 26 gru 2024, 16:24
|
Reksio i Zaginiony Skarb [komiks]
Autor |
Wiadomość |
Żelek
Roz-kreca się
Naklejki: 0
|
_________________ '''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''' Ile jest tu cudzysłowowi? Mieni się w oczach, co nie?
|
Wt, 18 wrz 2012, 14:15 |
|
|
klon900
Bywalec Nory
Dołączył(a): Wt, 28 wrz 2010, 14:55 Posty: 82 Lokalizacja: z Miasta Sekretów
|
Re: Reksio i zaginiony skarb [komiks]
fajne drugi odcinek bedzie napewno Jutro <3
|
Wt, 18 wrz 2012, 23:19 |
|
|
kubulus
Bardzo Stary Norman
Dołączył(a): N, 11 kwi 2010, 13:44 Posty: 552 Lokalizacja: San Francisco, 1329 Prescott Street
|
Re: Reksio i Zaginiony Skarb [komiks]
No dobrze...
Na wstępie - grafika jak najbardziej w porządku, wszystko ładnie, natomiast ortografia mnie zabija. Proszę, zanim cokolwiek napiszesz sprawdź to w słowniku. Kosztuje to trochę wysiłku, ale efekt jest o wiele lepszy i lepiej oceniany. Fabuła jest nudna, denna i bez sensu. Można było usunąć niektóre nagłówki, a zostawić tylko te, gdzie może nie być jasne, co się dzieje, np. "Dym ukrył się w obrazie Reksia" można zostawić, a zamiast "z lampy dżinna wyleciał jakiś zielony dym" napisać "Nagle...". Poza tym, scena na podwórku jest bez sensu, nic z niej nie wiadomo i nic ona nie ma do reszty komiksu. Dymki powinny być bez numerów, a po prostu kwestia, która była wypowiedziana pierwsza ma być na górze. Fabułę zmieniłbym na taką, że Reksio wstaje, żeby zaprosić przyjaciół na piżama party, bez zbędnych rozmów "hej Kretes", "hej Reksio". No i lepiej by było gdyby reksio mówił normalnie, nie po hauhasku, bo psuje to jasność komiksu.
Z mojej strony na tyle. Ocena: Grafika: 9/10 Fabuła: 3/10 Tekst: 1/10 Ogółem: 4/10
_________________ Mist. To be mist. To miss. To be missed. To be...
|
So, 22 wrz 2012, 10:44 |
|
|
Dawid6
Bezpieczeństwo Forum
Dołączył(a): So, 7 lis 2009, 14:12 Posty: 2174 Lokalizacja: Koło komputera xD
Naklejki: 7
|
No cóż, moja ocena będzie podobna do oceny kubulusa. Grafika - jest, fabuła - średnio (no OK, mój komiks też zaczynał się denną fabułą), tekstu, a raczej ortografii, interpunkcji, itp. - nie ma. I przy okazji są literówki. Nie wiem w jakim jesteś wieku (choć po komentarzach w SB domyślam się, że w gimnazjalnym), więc wpłynie to na niedokładność oceny. Nagle... - grafika 9/10, - fabuła 1/2, - tekst 1/10 ŚREDNIA: 5/10 + BONUS za pomysł z nagłówkami Może poprawisz błędy w następnej części, jeśli się pojawi (czyt. jeśli twoja obrażona duma przestanie narzucać ci postępowanie, czy coś w tym stylu)...
_________________Przejrzyj moje okołoreksiowe projekty na GitHubie!Pozdrawiam wielu nieaktywnych użytkowników, wszystkich wciąż wchodzących oraz Playboiia, bo zawsze się żali, że go nie ma w moim podpisie. III miejsce w konkursie halloweenowym 2011, I miejsce w konkursie rocznicowym 2015Tym kolorem moderuję.
|
So, 22 wrz 2012, 12:14 |
|
|
nieznany
Mistrz Gry
Dołączył(a): Śr, 21 sty 2009, 17:53 Posty: 2045 Lokalizacja: Uniwersum Kreacji
Naklejki: 4
|
Post z odcinkiem drugim usunięty na prośbę autora. Pozdrawiam.
_________________Rrauu hau hou grrao Hauhaure (hau. Mówię poprawnie po Hauhasku). Tym kolorem prowadzę walkę admina ze złem."Wszyscy jestescie moimi dziubaskami ^^" <- Ten cytat zawsze poprawia mi humor, Api.
|
N, 23 wrz 2012, 14:52 |
|
|
Żelek
Roz-kreca się
|
_________________ '''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''' Ile jest tu cudzysłowowi? Mieni się w oczach, co nie?
|
Pn, 24 wrz 2012, 15:48 |
|
|
Czarnoksieznik
Mistrz Administracyjnej Magii
Dołączył(a): So, 24 sty 2009, 15:23 Posty: 1751 Lokalizacja: z Angmaru
Naklejki: 17
|
Długość: 1/5 Fabuła: 2/5 (byłoby może 3/5, gdyby nie długość) Dialogi: 3/5 (lepsze niż w odcinku 1, ale znalazło się parę błędów typu "tamtego wehikuł") Grafika: 3/5 (wklejone przez ciebie fragmenty obrazków nie wyglądają zbyt starannie, a Kogut na 5 i 6 obrazku wręcz okropnie, za to dymki wyszły ci bardzo ładnie, szczególnie ten z tekstem Kretesa na 6 obrazku) Ortografia i interpunkcja: Nie zauważyłem błędów, 5/5 Średnia: 2,8/5 (5,6/10) Odcinek drugi o niebo lepszy od 1, ale daleko mu do doskonałości. Fabuła komiksu dość ciekawa, ale czegoś mi w niej brakuje... akcja zdecydowanie zbyt szybka, mogłeś budowę wehikułu dać bardziej skomplikowaną. Reksio i Kretes powinni mieć też jakieś problemy z budową, było by ciekawiej. Komiks zasługuje na dalsze tworzenie go, więc nie poddawaj się. Powodzenia z kolejnymi odcinkami!
_________________Głupcze! Żaden śmiertelny mąż nie jest w stanie mnie zabić! Teraz GIŃ!Jeśli widzisz ten kolor, uważaj - administrator ma Cię na celowniku.
|
Pn, 24 wrz 2012, 17:35 |
|
|
kretonpodziemny
Bardzo Stary Norman
Dołączył(a): Śr, 1 sie 2012, 18:14 Posty: 657 Lokalizacja: Międzysieć
|
To opowiadanie wlecze się i mało rozbudowana budowa wynalazku.Jednak lepsze nisz cz.1. 5,5/10.
_________________ Mu matku! Pozdrawiam was wszystkich, ludziki dobrej woli! Mój avatar został przygotowany przez MRX-a, za co serdecznie mu dziękuję.
|
Wt, 25 wrz 2012, 10:44 |
|
|
Żelek
Roz-kreca się
|
Obiecuje ,że ocena 3 odcinka będzie taka: 100/10% (Postaram dodać go w tą Sobotę)
|
Wt, 25 wrz 2012, 19:03 |
|
|
Czarnoksieznik
Mistrz Administracyjnej Magii
Dołączył(a): So, 24 sty 2009, 15:23 Posty: 1751 Lokalizacja: z Angmaru
Naklejki: 17
|
Ja na twoim miejscu dodałbym go nawet za kilka tygodni, byle być pewnym, że wszystko będzie dopięte na ostatni guzik. Ale kiedy dodasz, to twój wybór. Grunt, żeby było jak najlepiej.
_________________Głupcze! Żaden śmiertelny mąż nie jest w stanie mnie zabić! Teraz GIŃ!Jeśli widzisz ten kolor, uważaj - administrator ma Cię na celowniku.
|
Wt, 25 wrz 2012, 19:13 |
|
|
Żelek
Roz-kreca się
|
Nie robię już tego komiksu, teraz robię komiks pt. ''Reksio i Czarna Różdżka'' (Tytuł zaklepany) Będzie 10000 razy lepszy od Zaginionego Skarbu !
|
Śr, 26 wrz 2012, 13:13 |
|
|
kretonpodziemny
Bardzo Stary Norman
Dołączył(a): Śr, 1 sie 2012, 18:14 Posty: 657 Lokalizacja: Międzysieć
|
Szkoda, bo mogło fajnie się potoczyć... Może ten nowy będzie fajny.Kiedy wyjdzie?
_________________ Mu matku! Pozdrawiam was wszystkich, ludziki dobrej woli! Mój avatar został przygotowany przez MRX-a, za co serdecznie mu dziękuję.
|
Cz, 27 wrz 2012, 08:47 |
|
|
Żelek
Roz-kreca się
|
Dopiero piszę scenariusz/fabułę, ale postaram się go dać jak najszybciej
|
Cz, 27 wrz 2012, 13:27 |
|
|
Żelek
Roz-kreca się
|
Przygotujcie się na dreszczyk emocji bo już wkrótce (Może nawet pokaże go jutro) nowy komiks pt. ''Reksio i Czarna Różdżka''
|
Pt, 28 wrz 2012, 17:42 |
|
|
Żelek
Roz-kreca się
|
Ps. Zamknijcie ten temat
|
Pt, 28 wrz 2012, 17:42 |
|
|