|
|
Teraz jest N, 12 sty 2025, 12:37
|
Autor |
Wiadomość |
takijeden
Norman
Naklejki: 0
|
Wiersze
Temat ten był założony w ramach wierszy forum strony. Możecie tu wiersze wstawiać i cytaty też dodawać. Ja zacząłem jak widzicie. Teraz skończę - należycie.
_________________Byłbym bardzo wdzięczny, gdyby ktoś spróbował zrobić ponownie mój stary avatar, ponieważ niefortunnie zgubiłem go.Czerwony jest tylko, aby zwrócić Twoją uwagę. Zapraszam na miejsce gdzie wiersze wstawiamy (niektórzy z tego sporo uciechy mamy). http://www.przygodyreksia.aidemmedia.pl/pliki/kretes/forum/reksioforum/viewtopic.php?f=23&t=7922
|
Pt, 23 lis 2012, 19:59 |
|
|
takijeden
Norman
|
Re: Wiersze
Przepraszam z pomyłkę działów. Ten wątek powinien być w "Nasza twórczość". Czy wie ktoś jak go przełożyć?
_________________Byłbym bardzo wdzięczny, gdyby ktoś spróbował zrobić ponownie mój stary avatar, ponieważ niefortunnie zgubiłem go.Czerwony jest tylko, aby zwrócić Twoją uwagę. Zapraszam na miejsce gdzie wiersze wstawiamy (niektórzy z tego sporo uciechy mamy). http://www.przygodyreksia.aidemmedia.pl/pliki/kretes/forum/reksioforum/viewtopic.php?f=23&t=7922
|
Pt, 23 lis 2012, 20:07 |
|
|
nieznany
Mistrz Gry
Dołączył(a): Śr, 21 sty 2009, 17:53 Posty: 2045 Lokalizacja: Uniwersum Kreacji
Naklejki: 4
|
Tylko mod może przenieść temat ten, A że nieznany akurat osiągnął swój zen, I patrzy w każdy nowy post, gdyż forum ciut więdnie, To zauważył prośbę i spełnił ją chętnie.
_________________Rrauu hau hou grrao Hauhaure (hau. Mówię poprawnie po Hauhasku). Tym kolorem prowadzę walkę admina ze złem."Wszyscy jestescie moimi dziubaskami ^^" <- Ten cytat zawsze poprawia mi humor, Api.
|
Pt, 23 lis 2012, 21:13 |
|
|
takijeden
Norman
|
Och co za radość! Bardzo dziękuję! Modowi szacunek okazuję!
Dziękuję raz jeszcze, pisać szczerze proponuję, bo wielce rad jest ten co wierszem maluje.
|
Pt, 23 lis 2012, 23:14 |
|
|
takijeden
Norman
|
W tej oto chwili szczerze natchniony zaglądam w forum tego strony. Piszę w nim wiersze co cieszyć mają (spróbuję też takie co o Reksiu podają). Rad jestem, że mogę pomóc forum temu, Ciesze się kiedy pomagam jemu.
|
Pt, 23 lis 2012, 23:18 |
|
|
takijeden
Norman
|
Od Kretesa dla Molly.
"Czy pisane nam będzie wrócić do domu?"
Moja Molly kochana W beret niebieski ubrana. Chcę wyrwać się z plątaniny czasu, Lecz czuję się jakbym zbłądził do lasu.
Wpierw odszedłem od Ciebie by walczyć z czarodziejami Oraz z potwornymi ratusza dziurami. Ktoś potwornie mącił - Równowagę strącił.
Potem jak wreszcie wróciłem, W wehikuł czasu wskoczyłem. Sofałem się noce i dnie, Lecz Ciebie nie zapomniałem, nie!
Widziałem rzeczy niestworzone Sofając się w przednią czasu stronę. Widziałem siebie jako dziadkę, Lecz w przyszłości zgubiłem mych córków matkę!
Przeraziłem się tym okropnie, Lecz nie działałem pochopnie! Czas ten w końcu naprawiłem I gdy prawie się wywiłem Z tej dziwnej czasu maszyny Wechikuł nasz wylądował na pociągu szyny.
Resztę potem Ci opowiem. Dorwał mnie Herr Kogut co się zowie.
Żegnaj wrócić nie zapomnę! Jeszcze o tobie w wierszu wspomnę!
|
Pt, 23 lis 2012, 23:44 |
|
|
kubulus
Bardzo Stary Norman
Dołączył(a): N, 11 kwi 2010, 13:44 Posty: 552 Lokalizacja: San Francisco, 1329 Prescott Street
|
Czytając ten temat, Wspaniały poemat, Za serce mnie chwyta, Ma ciotka Edyta. Gdyż wredna to pani, gorsza też od Ani, która mistrzynią jest zła. Och, kończyć już muszę, Bo się zaraz uduszę. Wiersz ten bez sensu, z rymami I to najbardziej mnie rani.
_________________ Mist. To be mist. To miss. To be missed. To be...
|
So, 1 gru 2012, 20:44 |
|
|
takijeden
Norman
|
O proszę! Ktoś napisał coś znowu! Wreszcie temat się ten wyrwał z parowu! Oby tak dalej forumowicze! Na wasze poematy i na was liczę!
|
N, 2 gru 2012, 15:03 |
|
|
Dawid6
Bezpieczeństwo Forum
Dołączył(a): So, 7 lis 2009, 14:12 Posty: 2174 Lokalizacja: Koło komputera xD
Naklejki: 7
|
Ze szkoły przyszedłem, na Forum znów wszedłem. SB przeczytałem i w link zaklikałem. Temat jest ciekawy user zaś niemrawy... Nie wejdzie, nie napisze powie: "Pierwsze słysze zadać sobie trud bez żadnych nagród". Lecz mi to pasuje, humoru nie psuje. No, uciekam już, leci za mną kurz...
_________________Przejrzyj moje okołoreksiowe projekty na GitHubie!Pozdrawiam wielu nieaktywnych użytkowników, wszystkich wciąż wchodzących oraz Playboiia, bo zawsze się żali, że go nie ma w moim podpisie. III miejsce w konkursie halloweenowym 2011, I miejsce w konkursie rocznicowym 2015Tym kolorem moderuję.
|
Wt, 4 gru 2012, 15:19 |
|
|
takijeden
Norman
|
Co to user przecie? Może mi powiecie? Jeśli ja to przepraszam, Lecz na temat zapraszam. Wierszy tu przybywa Natchnienie nie zbywa, Więc wierszujmy dalej! Więcej wierszy nalej! Wiersz ten teraz piszę W klawiatury uderzam niszę. Co to nisza pewien nie jestem, Więc zwrotkę skończę tym oto gestem.
Gdy tak myślę sobie O wierszach co się zowie, O czym pisać trzeba? O Reksia drodze do nieba? Mówiąc szczerze w końcu, Patrząc w pełnym słońcu, to forum Przygód Reksia co spotkał m.in. Shreksia.
Choć listy miłosne od Kretesa do Molly (Każdy z nich czasem biadoli), Od Reksia do Kari Maty (Co czasem tęskni do taty) Wydają się kuszące. Takie małe liryczne brzdące.
|
Wt, 4 gru 2012, 16:31 |
|
|
takijeden
Norman
|
Jestem chory, więc wlazłem do nory, Siedzę tu grzecznie - Jest miło i bezpiecznie. Śnieg za oknem pada Uciecha to nie lada, Bo mnóstwo śniegu spada, I będę mógł się tarzać, I śnieżkami naparzać.
Czy was ten śnieg też cieszy? Się taplać w śniegu rzeszy, Bo mnie to pocieszy (Zeszłoroczny brak śniegu grzeszy).
Tu skończę poemat ten - Natchnienie uciekło mi chen, Więc je złapać prędko muszę, Bo jeszcze się uduszę.
|
Cz, 6 gru 2012, 11:58 |
|
|
Rilana
Norman
|
Userka zwykle nie lubi wierszy pisać, każde jej rymy z drzewa winny zwisać. Albowiem są ponadprzeciętnie okropne, nawet nie oceniając ich zbyt pochopnie.
Dlaczego więc tu wstąpiła? Dlaczego rymowankę zlepiła?
Sama do końca tego nie wie, ale wyryje to kiedyś na drzewie.
_________________ Powróciłam, ożyłam ponownie i nie zamierzam się już wynosić. :3
|
N, 9 gru 2012, 22:06 |
|
|
takijeden
Norman
|
Przytoczę tutaj ładny wiersz Dominika co w nim rymów ładnych sporo fika:
"Kosmiczna przygoda"
Gdy po walkach z piratami Reksio, bijąc się z myślami Skąd to UFO pod wulkanem Kładł się do ciepłego łoża Gdy go nagle Kogut woła: "Ach, nieszczęście, mój kolego! Przyleciało coś wielkiego I porwało me kokoszki Biorę już od bólu proszki Ratuj, ratuj je Reksiu!"
Wtem coś się zatrzęsło Że aż pękło w budzie przęsło I już z ziemi się wyłania mając dosyć bezczynnego stania głowa jego znajomego kreta z wyspy uprzejmego: "Panie Reksiu! Przyjacielu! Bez uprzejmości wielu Przejdę do rzeczy, Która mnie sprowadza: Tuż po twym odjeździe z wczora Przyleciała obcych roja I zabrało kurze plemię Nie zostawiaj ich w potrzebie! Ratuj, ratuj je Reksiu!"
Tutaj kret, Kretesem zwany Wraz z Kogutem snuł swe plany Zbudowania dziś machiny Zdolnej bez wahania krztyny Ruszyć w pościg za obcymi.
Gdy po chwili pojazd gotów Z części kosmicznych zrobiony robotów Pies wraz z kretem mkną w przestworza Po kosmicznych tych bezdrożach Po przygodach wielu Dotarli wreszcie do celu Na planetę Kuran zwaną Przez Kuratora opanowaną Garstka kretów bez wigoru Założyła ruch oporu I chcą zepsuć plan tyrana Dla zniszczenia Jaja na orbicie Mogą nawet oddać życie.
Dwaj Ziemianie im pomogli Szybko Kuratora zmogli Niszcząc Jajo, oraz także Uwalniając Kotta z jakże okrutnego położenia. Dodatkowo, w jednej chwili Dwa zwaśnione rody pogodzili.
"Mur runął, runął, runął" A duch złości już odfrunął Nawet zły Kurator Przeprosił wszystkich za to Okrucieństwo i tyraństwo I opuścił swoje państwo. Razem z Reksiem, już bez kreta, Który się ożenił z Molly wrócił do swojego brata.
By się mogło wydawać, Że ze złej chmury deszcz przestał padać. Lecz niestety, zły czarodziej się zjawił i dzielnego psa uprowadził, By nowe przeżywał przygody. Lecz o nich, mój młody Czytelniku, opowiem może innym razem.
KONIEC
|
Cz, 13 gru 2012, 18:33 |
|
|
Dawid6
Bezpieczeństwo Forum
Dołączył(a): So, 7 lis 2009, 14:12 Posty: 2174 Lokalizacja: Koło komputera xD
Naklejki: 7
|
Pamiętam wiersz ten ciekawy na cześć kosmicznej sprawy, lecz swymi wierszami także dzielę się, dzielę, a jakże. Kiepskie me rymy niektóre, kiepskie te wersy bure, ale wolę je niż jakąś dziurę, której nie ma, był a jednak, może zostawiła jakiś znak? Zapewne się nie dowiemy, nawet, gdy do końca dojedziemy. Do końca wierszowania oczywiście Więc nic złego sobie nie myślcie. Gdy zaś nastrój zły gnębi nawet pchły, gdy pogoda słoneczna i zła, wejdźcie, napiszcie raz, dwa. No a gdy piękna pogoda, szum deszczu energii wam doda, napiszcie też jakieś wiersze, może nie wasze pierwsze, a może pierwsze, ja nie wiem, tylko naleśnik, mniam, jem. Nie wiem, co pisze, bredzę, wykorzystuję niewiedzę, więc już kończę szybciutko, choć wersów trochę malutko.
_________________Przejrzyj moje okołoreksiowe projekty na GitHubie!Pozdrawiam wielu nieaktywnych użytkowników, wszystkich wciąż wchodzących oraz Playboiia, bo zawsze się żali, że go nie ma w moim podpisie. III miejsce w konkursie halloweenowym 2011, I miejsce w konkursie rocznicowym 2015Tym kolorem moderuję.
|
Pn, 4 lut 2013, 13:47 |
|
|
takijeden
Norman
|
Jak to malutko, Zmyślasz chyba! Nagadałeś się jak ryba! I to jak lirycznie! Bardzo, bardzo ślicznie! Ciesze się z tego tematu I z każdego poematu! Jeszcze raz wam dziękuję, Ale za długo już truję, Więc w popłochu zmykam, zgrabnie wam umykam.
|
Pn, 4 lut 2013, 20:38 |
|
|