|
|
Teraz jest Śr, 25 gru 2024, 18:56
|
Domysły, zagadki i wszelkie teorie spiskowe: Epizod 2
Autor |
Wiadomość |
easy
Roz-krecony
Dołączył(a): Pn, 1 sie 2011, 13:37 Posty: 147 Lokalizacja: Kanały...
Naklejki: 0
|
Re: Domysły, zagadki i wszelkie teorie spiskowe: Epizod 2
A to nie jest włąśnie ta książka z przepisem od Babcia? Wydaje mi się, że to nie może być napis "Mission", bo to przed "s", wygląda bardziej na "A". To po "n" to może "M"? albo drugie "N"? Chociaż to nie to od Babcia (Norberta?), bo tamto chyba nie miało napisu "Top Secret"
_________________ Pozdrawiam kolorowo. W kolorze.
|
Pt, 26 kwi 2013, 14:14 |
|
|
AdamMag
Mag bezczelny
Dołączył(a): Śr, 2 gru 2009, 17:21 Posty: 1196 Lokalizacja: Cały świat
Naklejki: 7
|
To na pewno jest mission. A po słowie mission jest nazwa tej misji. Coś w rodzaju "Operacja Szczur", co mi się wydaje że pasuje do obrazka na notesie. Czyżby w tej książeczce były jakieś informacje na temat misji w która polega na odwiedzeniu Krainy Szczurów w jakimś konkretnym celu
Pt, 26 kwi 2013, 14:42 |
|
|
easy
Roz-krecony
|
Nawet jeśli to nie "A" to i tak nie "S", to nie wygląda na MISSION
|
So, 27 kwi 2013, 10:40 |
|
|
Dawid6
Bezpieczeństwo Forum
Dołączył(a): So, 7 lis 2009, 14:12 Posty: 2174 Lokalizacja: Koło komputera xD
|
Zgadzam się z easy, tam jest końcówka -ASION i początek R-. Gdyby było -ANSION, to byłoby MASION lub coś... Kombinujcie.
_________________Przejrzyj moje okołoreksiowe projekty na GitHubie!Pozdrawiam wielu nieaktywnych użytkowników, wszystkich wciąż wchodzących oraz Playboiia, bo zawsze się żali, że go nie ma w moim podpisie. III miejsce w konkursie halloweenowym 2011, I miejsce w konkursie rocznicowym 2015Tym kolorem moderuję.
|
So, 27 kwi 2013, 10:55 |
|
|
Dawid6
Bezpieczeństwo Forum
|
Przepraszam za double post'a, ale wymyśliłem, że ten pierwszy wyraz mógłby brzmieć occasion, a drugi wyraz zaczyna się na P, może coś z Sergiem albo panem sprzed Mole Martu?
_________________Przejrzyj moje okołoreksiowe projekty na GitHubie!Pozdrawiam wielu nieaktywnych użytkowników, wszystkich wciąż wchodzących oraz Playboiia, bo zawsze się żali, że go nie ma w moim podpisie. III miejsce w konkursie halloweenowym 2011, I miejsce w konkursie rocznicowym 2015Tym kolorem moderuję.
|
So, 27 kwi 2013, 11:14 |
|
|
Lobon
Bardzo Stary Norman
Dołączył(a): Cz, 10 lut 2011, 17:28 Posty: 694 Lokalizacja: PODWÓRKO REKSIA
|
Na pewno nie mission po przed s jest a . Może okazja po angielsku.
_________________Dawniej "lobon",teraz "Lobon"! 7 miejsce w Zgoda i Niezgoda II. KIEROWNIK LITERACKI III ODDZIAŁU GWARDI REKSIA.Vamos!Na zawsze!
|
So, 27 kwi 2013, 11:23 |
|
|
oskapok
Stawia Opór
|
To wygląda jak A ale w przybliżeniu lekko jak N. Zapowiada się ciekawie
|
So, 27 kwi 2013, 20:41 |
|
|
Dawid6
Bezpieczeństwo Forum
|
Przyszedł mi do głowy inny pomysł - pierwsze słowo INVASION, a drugie... może PLACE? INVASION PLACE? Pasowałoby do CoS (inwazja szczurów). Drugim słowem mogłoby być też "PALACE"...
|
N, 28 kwi 2013, 16:05 |
|
|
skiper-reksio
Bywalec Nory
|
Szczury i napis mission. Może ktoś chce zapanować nad czymś? Możemy tylko improwizować.
|
Pn, 29 kwi 2013, 16:57 |
|
|
Kretes102
Poznaniak Nieszczelny
Dołączył(a): Wt, 24 lip 2012, 11:47 Posty: 2434 Lokalizacja: Poznań, Rzeczpospolita Polska
Naklejki: 17
|
A może na tej teczce jest napisane Mission Imposible lub Mission Failed albo Mission Finished ? Bo zaraz do Mission jest I lub F.
_________________Co ja będę się rozpisywał, zapraszam: "Reksio i Kretes: "Skarb Umuritu" [KOMIKS] - czyli, dlaczego Kretes zasłania dymkiem innych kolegów oraz gdzie znajduje się skarb Umuritu. Ten kolor należy do Administratora dbającego o czystość i walczącego ze złem. Lepiej zacznij się zastanawiać nad sobą, kiedy ujrzysz ten kolor w swoim poście
|
Śr, 1 maja 2013, 11:21 |
|
|
easy
Roz-krecony
|
|
Cz, 2 maja 2013, 10:13 |
|
|
kretonpodziemny
Bardzo Stary Norman
Dołączył(a): Śr, 1 sie 2012, 18:14 Posty: 657 Lokalizacja: Międzysieć
|
Na pewno nie mission, bo tam jest: "asion m".Hmm...Nie znam się na tym...
_________________ Mu matku! Pozdrawiam was wszystkich, ludziki dobrej woli! Mój avatar został przygotowany przez MRX-a, za co serdecznie mu dziękuję.
|
Cz, 2 maja 2013, 13:33 |
|
|
Dawid6
Bezpieczeństwo Forum
|
@easy: opcja "edytuj" czasami jest, czasami jej nie ma. @topic: Wyciągnąłem kilka wniosków: 1. Drugi wyraz jest zapewne krótszy od pierwszego lub takiej samej długości. 2. Biorąc pod uwagę punkt 1. wyraz pierwszy ma długość ok. 8 liter, końcówka -ASION, natomiast wyraz drugi zawiera ok. 5-6 liter, zaczyna się na P lub R. 3. W epizodzie drugim będziemy używać latarki 4. Będziemy oglądać akta. 5. Być może na tym obrazku jest podobny notes do tego z pierwszego obrazka. Tyle udało mi się ustalić. Czekam na wasze opinie.
|
Cz, 2 maja 2013, 13:58 |
|
|
easy
Roz-krecony
|
Jak to "podobny notes". A przypadkiem pan Adam nie napisał, że na drugim obrazku pokazany jest inny fragment tego samego?
|
Pt, 3 maja 2013, 10:57 |
|
|
Adam.M
Doradca Budowlańców
Naklejki: 2
|
Dokładnie Trochę później niż obiecałem ale nowy przeciek nadciąga. Dopadła mnie choroba, stąd to opóźnienie. Obrazek 1 jest chyba bardzo czytelną podpowiedzią wyjaśniającą kto jest drugim, grywalnym bohaterem epizodu 2. Obrazek 2 to wiadomy przeciek, jutro pojawi się całość.
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
|
Śr, 8 maja 2013, 12:40 |
|
|