Teraz jest Pn, 4 sie 2025, 22:12

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 872 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32 ... 59  Następna strona
Land Of Immortals - Rozgrywka 
Autor Wiadomość
Forumowy Artysta

Naklejki: 6
Post Re: Odjechane RPG - Rozgrywka
Po tej dziwnej lekcji podchodzę do Edwarda i patrzę co robi i co krzyczy. Pewnie gdy go tu zostawię jeszcze bardziej te kangury mnie znienawidzą. Zabieram go ze sobą, jeżeli będzie się opierał to go zostawię. Biegnę jak najdalej stąd z Edwardem.

Pt, 10 maja 2013, 06:04
Zgłoś post
Pod-ziemniak

Naklejki: 10
a) Podchodzę do radiowozu i proszę o pomoc.
Napisz co dokładnie mówisz -
,,Pomocy! Pomocy!, coś w kształcie meteorytu walło w ziemie!''

Pt, 10 maja 2013, 13:10
Zgłoś post
Pod-ziemniak

a) Podchodzę do radiowozu i proszę o pomoc.
Napisz co dokładnie mówisz -
,,Pomocy! Pomocy!, coś w kształcie meteorytu walło w ziemie!''

Pt, 10 maja 2013, 13:10
Zgłoś post
Mistrz Administracyjnej Magii

Naklejki: 17
c) Chwytam krzesło, po czym osłaniając się nim i powoli cofając się, pytam monstrum, czy to ono jest autorem nagrania i mówię, że pasażerowie są także moimi wrogami i chcę mu pomóc.

Spoiler:

Pt, 10 maja 2013, 14:56
Zgłoś post
Mag bezczelny

Naklejki: 7
c) Wiem, że mam tylko 48% szans na pokonanie go, ale sardyce czy jak to tam się pisze będzie smutno że jej nie użyłem.

Pt, 10 maja 2013, 16:34
Zgłoś post
Doradca Budowlańców

Naklejki: 4
Australia:

Obrazek
Patryk:

Edward wydaje się być nieco inny niż wcześniej. Od razu gdy się przebudziłeś zadał ci pytanie. " Wiesz, że umierając na samym końcu tracisz zdolność słuchu? Będziesz ślepy, nie będziesz mógł oddychać ani mówić. Będziesz słyszał tylko mój histeryczny śmiech..." Wydawało ci się to stosunkowo dziwne, nawet jak na powitanie po śpiączce. Postanowiłeś wyjaśnić to przeżytym przez niego lękiem. W innym przypadku byś go zostawił... w sumie nie masz pewności czy tego wkrótce nie zrobisz. Decydujesz się iść przed siebie razem z dosyć nietypowym towarzyszem. Po kilku godzinach nocnej wędrówki waszym oczom ukazuje się wielki młyn. Prawdopodobnie to ten sam, o którym mówił gość z telewizji.
W oddali słyszysz coś w rodzaju śpiewu i używania bębnów. Wygląda na to, że udało wam się trafić na tą noc, podczas której przesiaduje tam ich szef.

Co by tu zrobić?

a) Idę dalej przed siebie nie zwracając uwagi na specyfikę miejsca.
b) Pytam o coś Edwarda, próbując zrozumieć o co tu chodzi. Napisz o co.
c) Proszę Edwarda, aby spróbował mnie tam zaprowadzić, napisz co mówisz.
d) Robię coś innego, napisz co.

Polska:

Obrazek
Anubis:

Mgła jest tak gęsta, że stojąc na ulicy nie widzisz nawet asfaltu. Nie widzisz po prostu nic, oprócz połyskujących w oddali świateł. Będąc przekonany, że to twoje ostatnia a zarazem jedyna deska ratunku postanawiasz jakoś zwrócić uwagę kierowcy auta. Kilkanaście sekund później z auta wysiada ktoś przypominający więźnia. Ma pasiastą piżamę i nie wygląda na to, że właśnie rozbudziła go mgła. Osoba ta wita cię głośnym okrzykiem: "EJ TY TAM, JEŚLI CHCESZ PRZEŻYĆ TO PAKUJ SIĘ DO ŚRODKA".

Co by tu zrobić?:

a) Nie ufam kierowcy i nadal biegnę przed siebie.
b) Wsiadam do pojazdu.
c) Robię coś innego, napisz co.

Obrazek
Brixen:

Rozkojarzony słoń siada na podłodze i drapie się po głowie. Wygląda na to, że jest strapiony tym całym zajściem. Zadaje ci więc szybko pytanie.
- Jaką mam mieć pewność, że nie kłamiesz i nie jesteś kimś z armii Szczurbernatora?! Przecież chciałeś mnie zabić!!

Co by tu zrobić?

a) Odpowiadam na jego pytanie. Napisz co mówisz.
b) Decyduję się w dalszym ciągu na atak. Napisz co robisz.
c) Robię coś innego, napisz co.

Obrazek
dawid6:

Na początek decydujesz się na przeszukanie mieszkania. Na strychu znajdujesz duże drewniane deski, leżące tam prawdopodobnie od wieków. Adekwatnie do czasu leżenia, są pokryte kurzem i grzybem. Pomyślałeś, że gdyby je jakoś przeciąć może i dałoby się jakoś otrzymać ramki do okien.
Decydujesz się wyjść na miasto i sprawdzić co się dzieje. Twoją uwagę przykuwają latające samochody. Wpadło ci do głowy, że jeśli jakimś sposobem wróciłbyś do swoich czasów i opatentował metodę ich działania to zostałbyś najłagodniej rzecz ujmując - milionerem. Cóż.. rozglądasz się na wszelki wypadek dalej. Pomimo faktu, że nawet zwyczajny sklep spożywczy sięga teraz chmurom, to zauważasz jeden niezmienny szczegół... DZIURAWE DROGI... Taaak, rzecz niezmienna w przypadku Polski. Nie znajdujesz żadnego serwisu z telefonami, więc udajesz się do pierwszego lepszego hipermarketu.
W biurze obsługi klienta pytasz czy mają tam jakieś telefony. Zdezorientowana sprzedawczyni drapie się przez chwilę po głowie i mówi: "Ale że co? Jakie telefony?". Prawdopodobnie nazwa telefonu na przestrzeni ćwierćwiecza diametralnie uległa zmianie, bądź po prostu go czymś zastąpiono. Wtem twoje oczy zawieszają się na dziale kosmetycznym. Sklep dysponuje niejakimi przeźroczystymi farbami, które według opisu na dużym szyldzie nad stoiskiem, sprawiają, że widoczne są jedynie kontury pomalowanego przedmiotu. Reszta zaś sprawia wrażenie nieistnienia. Problem jest tylko jeden. Najmniejsza porcja farby kosztuje 35 R, co wydaje ci się wydaje ci się zbyt drogie.

Co by tu zrobić?

a) Delikatnie chowam farbę do kieszeni i uważam, żeby nikt mnie nie zauważył.
b) Idę na miasto i sprawdzam , czy przypadkiem w innym miejscu nie ma jakiejś tańszej oferty.
d) Otwieram tęczowy prezent wyprodukowany z niewiadomoczego.
e) Robię coś innego, napisz co.[/i]

Rosja

Obrazek
Autor:

Zdesperowany decydujesz się na powtórkę z rozrywki, a co za tym idzie - dalsze szukanie jakichkolwiek danych kontaktowych laureata nagrody Bobra. Kiedy znajdujesz w wyszukiwarce prawdopodobny link w którym takowe informacje mogłyby się znaleźć, trafiasz na stronę, na której widnieje wszechogarniające całokształt ekranu białe tło, oraz duży czarny napis na nim: " ERROR 404 ". Znerwicowany wyłączasz komputer jednym porządnym odcięciem dopływu prądu i padasz zmęczony na łóżko. Po paru chwilach zasypiasz.
Jak się później okazało, zrobiłeś dosyć poważny błąd. Budząc się zauważasz potężny przeciąg rozchodzący się po całym domu. Drzwi od twojego mieszkania stoją otwarte na oścież. Podobnie jest ze wszystkimi oknami. Nim kładłeś się spać, miałeś wrażenie że zamknąłeś się dokładnie na klucz i pozamykałeś wszystkie okna, by coś przypadkiem nie raczyło wejść przez nie do twojego domu. Dałbyś sobie nawet głowę uciąć, że zamykałeś drzwi... Zauważasz, że wiatr zdążył zdemolować ci połowę pokoju. Chcąc posprzątać udajesz się do kuchni po miotłę i ścierkę. Widok jaki w niej zastajesz dosłownie wytrąca cię z równowagi. Padasz na ziemię zdezorientowany. Na ścianie widnieje czerwony napis : " BYŁEM, NIE MA MNIE, ALE WRÓCĘ I BĘDĘ".

Co by tu zrobić?

a) Zmęczony monotonnością szantażującego mnie psychopaty, padam na łóżko i zasypiam.
b) Dzwonię na policję i zgłaszam włamanie. Napisz co mówisz.
c) Nadal zadręczam się poszukiwaniami Bobra Bobrowskiego. Napisz co tym razem robisz.

Macedonia:

Obrazek
Patryk780c:

- Nie, nie widzieliśmy, ale jeśli się znajdzie to odezwiemy się do pana. - Wymamrotał grubawy kret, po czym dodał:
- W tym momencie musimy wykluczyć wszystkie możliwości porwania, bądź morderstwa. Nasi specjaliści zaraz tu będą i dokładnie zbadamy mieszkanie pańskiego przyjaciela. W tym momencie proponuję udać się do domu, gdyż jest to dosyć nudne i ogólnie mało kiedy udostępniamy udział w tym zdarzeniu, zwykłym ludziom, niebędących nikim z policji.

Co by tu zrobić?

a) Upieram się, że chcę pomóc. Napisz co mówisz.
b) Pytam o coś policjantów.
c) Wychoę i skoro już jestem w mieście to rozglądam się za czymś bądź za kimś. Napisz co robisz.

Moonlight Falls:

Obrazek
Adam Landgraab:

Przerażony klaun ucieka w podskokach do cyrku i barykaduje się w jednym z pokoi w nim. Chcesz dopiąć swego i dobijasz się do drzwi. Wtem twoim oczom ukazują się dwa dosyć napakowane krety w czarnych koszulach i okularach przeciwsłonecznych. Dziwi cię to, bo przecież w Moonlight Falls nigdy nie ma słońca. Najwyraźniej panowie dali się ponieść swojej oryginalności i specyficznemu wyglądowi. Wtedy odzywa się jeden z nich:
- Proszę natychmiast rzucić tą sardynkę i położyć łapy na karku!

Co by tu zrobić?

a) Robię to co każą mi ochroniarze.
b) Próbuję jakoś załagodzić sytuację. Napisz co robisz.
c) Decyduję się na paniczną ucieczkę.
d) Atakuję. Nie chcę żeby mi ktoś rozkazywał. Napisz jak.
e) Robię coś innego, napisz co.

Pt, 10 maja 2013, 16:56
Zgłoś post
Pod-ziemniak

b) Wsiadam do pojazdu.

Pt, 10 maja 2013, 17:04
Zgłoś post
Forumowy Artysta

Naklejki: 6
Mówię Edwardowi aby poszedł do młyna i niech powie swojemu szefowi, że właśnie go uratowałem od śmierci.

Pt, 10 maja 2013, 17:11
Zgłoś post
Lord Protektor

Naklejki: 100
B)
Autor wykręcił numer 112...
-Halo? Tu Autor8. Od paru dni atakuje mnie pewien wariat. Na każdym mym kroku daje mi kartkę o treści Byłem, Jestem i Będę. Wczoraj mnie zaatakowano i ledwie uszłem z życiem. W nocy było włamanie. :x

Pt, 10 maja 2013, 17:37
Zgłoś post
Poznaniak Nieszczelny

c) Krzyczę, tym samym mając pewność że ktoś mnie usłyszy i mnie uratuje

Pt, 10 maja 2013, 18:13
Zgłoś post
YIM WWW
Mag bezczelny

b) -O co chodzi? Mogę w czymś pomóc? Jeżeli mogę w czymś pomóc, to pomogę i oddalę się, a wy dalej stójcie tu i patrzcie przez te okulary.

Pt, 10 maja 2013, 18:16
Zgłoś post
Starszy Norman

Naklejki: 0
c) Wychoę (zmień na wychodzę) i skoro już jestem w mieście to rozglądam się za czymś bądź za kimś. Napisz co robisz.
Jadę wolno ,rozglądam się czy przypadkiem nie idzie na ulicy mój kolega i jak o zauważę to otwieram okno samochodu i pytam się czy to mój kolega.

Pt, 10 maja 2013, 18:59
Zgłoś post
Mistrz Administracyjnej Magii

a) Mówię, odstawiając krzesło (ale nie puszczając go):
-Przestraszyłeś mnie. Wież mi, rzadko spotykam upiorne słonie bez oczu... Nie możesz mieć pewności, że mówię prawdę, ale przysięgam, że pierwsze słyszę o jakimś Szczurbernatorze!

Spoiler:

Pt, 10 maja 2013, 19:20
Zgłoś post
Bezpieczeństwo Forum

a) Delikatnie próbuję schować farbę do kieszeni, jeśli ktoś mnie przyłapie, mówię, że muszę najpierw wypróbować farbę w domu, by ją kupić.

Tym kolorem moderuję.

Pt, 10 maja 2013, 19:54
Zgłoś post
Bywalec Nory

a) Schodzę na dół.

Sibuna !
Sibuna !
TDA ządzi.
http://reksioland.jimdo.com/ extra strona o reksiu.

So, 11 maja 2013, 11:37
Zgłoś post
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 872 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32 ... 59  Następna strona