|
|
Teraz jest Cz, 26 gru 2024, 20:19
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 8 ] |
|
Autor |
Wiadomość |
easy
Roz-krecony
Dołączył(a): Pn, 1 sie 2011, 13:37 Posty: 147 Lokalizacja: Kanały...
Naklejki: 0
|
easy
Imiona:Piteus Maes Miłej Nazwisko: Płąwski Rasa: Kret Portret: Historia: Piteus urodził się w zamku swego dziadka. Od dawna cechował się łakomstwem i niskim wzrostem. Stoczył pamiętną "Bitwę czekoladowych kul pod Słodkim Zamkiem"(Słodki Zamek to ten, w którym mieszka). Jego babcią była Baba Jaga. Piteus Płąwski zdobył Order Wisienki i od tamtej pory zakłada hełm w kształcie wisienki. Ponadto ma ogromne stopy, więc nie potrzebuje konia. Kołnierz, który wygląda jak skrzydła zakłada razem z różową szatą. Zamek: Zamek dzieli się na część dolną wybudowaną własnoręcznie przez dziadka rycerza, część górną wykonaną przez poddanych Piteusa, oraz dwie wieże. Dolna część zamku inspirowana była kolorem tła na herbie i zrobiona jest z ciasta sernikowego, malinowego. Z dziury z niebieską obwódką(po czekoladowej kuli armatniej)wypływa budyń jagodowy. Z komina kuchennego leci sobie aromatyczny dymek. Niebieskie okienka są wykonane z landrynek na wymiar. Na dach z truskawkowej galaretki nałożone zostało drugie piętro wykonane dość niechlujnie. W wieżyczce po prawej stronie mieszka nasz rycerz i tam dostaje windą jedzenie z kuchni, znajdującej sie pod spodem.Zamek został polany niebieskim kremem i wieńczą go trzy wisienki. Bramy nie da się otworzyć bo została zaklejona przez budyń. Sam pan na zamku dostaje się do środka po dachu spiżarni(w prawym skrzydle), a potem przez okno. Herb:
_________________ Pozdrawiam kolorowo. W kolorze.
|
Cz, 16 maja 2013, 16:03 |
|
|
Pan Potwór
I'm Monster And I Know it!
Dołączył(a): Śr, 31 paź 2012, 17:40 Posty: 341 Lokalizacja: Nora Pana Potwora.
|
Re: easy
Herby poddanych powinny być w takiej samej odległości od siebie jak w obrazku bazowym. Do poprawy.
_________________ Pora na dobranoc gdy już księżyc świeci... Dzieci lubią Pana Potwora, Pan Potwór zjada dzieci..
|
Cz, 16 maja 2013, 18:01 |
|
|
easy
Roz-krecony
|
A oto poprawiony herb(chociaż tam odległości były równe, a wygląd specjalny(myślałem, że tak będzie ciekawiej)):
|
Cz, 16 maja 2013, 19:07 |
|
|
easy
Roz-krecony
|
Wiem, że przycięte, ale nie mogę poprawić, czy może tak zostać?
|
Cz, 16 maja 2013, 19:09 |
|
|
Pan Potwór
|
Nie może. Poprawiaj.
_________________ Pora na dobranoc gdy już księżyc świeci... Dzieci lubią Pana Potwora, Pan Potwór zjada dzieci..
|
Pt, 17 maja 2013, 14:31 |
|
|
easy
Roz-krecony
|
Trochę się pomęczyłem. Znam przyczynę i po kilku próbach, (...) i fał(...) udało się. Oto:
|
So, 18 maja 2013, 16:03 |
|
|
Pan Potwór
|
Potwornie ślicznie zapraszam do poczekalni.
|
So, 18 maja 2013, 18:14 |
|
|
easy
Roz-krecony
|
Zauważyłem mały błędzik. Chcę coś poprawić, otóż sypialnia Piteusa znajduje się po lewej stronie. No to tyle.
|
Cz, 27 cze 2013, 20:50 |
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 8 ] |
|