|
|
Teraz jest Pn, 18 lis 2024, 20:15
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 4 ] |
|
Autor |
Wiadomość |
Kretes102
Poznaniak Nieszczelny
Dołączył(a): Wt, 24 lip 2012, 11:47 Posty: 2434 Lokalizacja: Poznań, Rzeczpospolita Polska
Naklejki: 17
|
#6 Pieśń Okleska
My idziemy na wojnę, na wojnę, na wojnę Wszystkich pokonamy wrogów, naszych wrogów, tych złych wrogów Chociaż to lepsze niż nuda jest! Walka o wolność! Naszą i waszą!
Żołnierska idzie ludność z piosenką w świat I jak wojny nadejdzie kres, to powrócą do swych chat. Idziemy pokonać wrogów. Wróg to zło, zło to wróg! Każdy wie, że Król zbudował naszą armię już Ale nie, my jesteśmy tu, tak walczymy i nasz wróg leży już, wdeptany w but, w ten but, jedyny but!
My idziemy na wojnę, na wojnę, na wojnę Wszystkich pokonamy wrogów, naszych wrogów, tych złych wrogów Chociaż to lepsze niż nuda jest! Walka o wolność naszą i waszą!
Przyjdzie czas, że i my stracimy życie na polu tym. Ale nie przejmujemy się! Bo walczymy dla Władcy tak! Żadna nić, żaden kraj, tylko my, my i my! Już tak jest, że ten świat zmusza nas do walk, walk i walk. Ale no lubimy to! Pokonać wroga- to nasz cel! A jak broń w ręku jest- no to już tylko strzel!
My idziemy na wojnę, na wojnę, na wojnę Wszystkich pokonamy wrogów, naszych wrogów, tych złych wrogów Chociaż to lepsze niż nuda jest! Walka o wolność naszą i waszą!
A już gdy wrogów brak, serca radosne są. Jest też żal, że tak miało być. Więc gdy już nadszedł kres, spocznijmy tak, wśród rodzinnych strzech U Króla teraz już taki ruch Kto to jest? To nasz idzie zuch! Kto to jest? To nasz idzie zuch!
_________________Co ja będę się rozpisywał, zapraszam: "Reksio i Kretes: "Skarb Umuritu" [KOMIKS] - czyli, dlaczego Kretes zasłania dymkiem innych kolegów oraz gdzie znajduje się skarb Umuritu. Ten kolor należy do Administratora dbającego o czystość i walczącego ze złem. Lepiej zacznij się zastanawiać nad sobą, kiedy ujrzysz ten kolor w swoim poście
|
N, 2 cze 2013, 14:11 |
|
|
Cesarz Fiction
Norman
Dołączył(a): Wt, 7 maja 2013, 21:25 Posty: 225 Lokalizacja: Pałac Cesarski, Archipelag Kreacji
Naklejki: 0
|
Re: #6 Pieśń Okleska
Król przeleciał wzrokiem po tekście pieśni. -Mój chór bitewny na pewno zmorduje się przy wymyślaniu takiej muzyki, by całość była łatwa do śpiewania. Nie ma dobrych rymów, a rymy są ważne dla żołnierza. To dzięki nim zachowuje rytm w marszu. 5/10
_________________ Cesarzuję pogrubionym złotym. Bo niby czym innym?
|
Pn, 3 cze 2013, 13:23 |
|
|
Kretes102
Poznaniak Nieszczelny
Dołączył(a): Wt, 24 lip 2012, 11:47 Posty: 2434 Lokalizacja: Poznań, Rzeczpospolita Polska
Naklejki: 17
|
Poprawa:
Nic to, że bandyckie hordy Idą w natarciu na godność naszą Bo wrogowie, ludzie i hordy Nic nie zrobią nam, nas nie nastraszą.
Niechaj wszyscy, idą jak ogień Zdeptywać wrogów z ziemię Więc jak wszyscy idziemy z Bogiem I wdeptujmy obce, wrogię plemię
Nie boimy się ich, nie boimy, My zginiemy albo oni My każdy ból w sercu koimy Więc idziemy po to żeby naród nasz bronić
W końcu radość przyjdzie nasza I wrogowie pokonani Wszyscy będą podnosić pałasze Nasi dobrze znani
Więc wdeptujmy wrogie plemię I niech inni z bólu płaczą My walczymy o nasze ziemię I o wolność naszą.
Hej żołnierze, bądźcie z nami I z naszymi zamiarami Bo to hasło i dewiza Wdeptuj wroga jakby to była mszyca! Hej!
_________________Co ja będę się rozpisywał, zapraszam: "Reksio i Kretes: "Skarb Umuritu" [KOMIKS] - czyli, dlaczego Kretes zasłania dymkiem innych kolegów oraz gdzie znajduje się skarb Umuritu. Ten kolor należy do Administratora dbającego o czystość i walczącego ze złem. Lepiej zacznij się zastanawiać nad sobą, kiedy ujrzysz ten kolor w swoim poście
|
Wt, 4 cze 2013, 20:55 |
|
|
Cesarz Fiction
Norman
Dołączył(a): Wt, 7 maja 2013, 21:25 Posty: 225 Lokalizacja: Pałac Cesarski, Archipelag Kreacji
Naklejki: 0
|
-No, no! To definitywnie dobra pieśń - stwierdził Król. - Nie idealna, ale bardzo dobra. Proste, dobre rymy, krótkie wersy, dobry tekst... Trudno mi coś zarzucić. 8/10
_________________ Cesarzuję pogrubionym złotym. Bo niby czym innym?
|
Wt, 4 cze 2013, 21:02 |
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 4 ] |
|