|
|
Teraz jest Pn, 13 sty 2025, 20:41
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 10 ] |
|
Autor |
Wiadomość |
nieznany
Mistrz Gry
Dołączył(a): Śr, 21 sty 2009, 17:53 Posty: 2045 Lokalizacja: Uniwersum Kreacji
Naklejki: 4
|
Tekstura ogólna
W tym temacie umieszczacie grafiki, których będziecie używać w numerze. Przykładowo, teksturkę tła. Ponieważ co do starodawnego stylu gazety jesteśmy zgodni, proponuję wziąć dołączoną do RiKN gazetkę, położyć na skaner, zrobić proste usuwanko artykułów i w efekcie otrzymać czystą, stylową teksturę, którą później będzie można wziąć jako tło do każdego numeru.
_________________Rrauu hau hou grrao Hauhaure (hau. Mówię poprawnie po Hauhasku). Tym kolorem prowadzę walkę admina ze złem."Wszyscy jestescie moimi dziubaskami ^^" <- Ten cytat zawsze poprawia mi humor, Api.
|
Pn, 10 cze 2013, 14:22 |
|
|
nieznany
Mistrz Gry
|
Re: Tekstura ogólna
Chciałbym też dodać, że posiadam tą gazetkę, jest ona jednak trochę sfatygowana i chciałbym wiedzieć, czy ktoś z was nie posiada jej w lepszym stanie. Wydaje mi się też, że ktoś kiedyś już wstawiał gazetkę na serwis, by można było ją sobie obejrzeć. Chyba przeszukam działy.
_________________Rrauu hau hou grrao Hauhaure (hau. Mówię poprawnie po Hauhasku). Tym kolorem prowadzę walkę admina ze złem."Wszyscy jestescie moimi dziubaskami ^^" <- Ten cytat zawsze poprawia mi humor, Api.
|
Pn, 10 cze 2013, 14:26 |
|
|
Kacper98
Forumowy Artysta
Dołączył(a): Pn, 15 lut 2010, 19:53 Posty: 1778 Lokalizacja: Druga strona lustra
Naklejki: 6
|
Pomogę. Niestety nie mam takiej w domu, ale poszukam na forum...
_________________Tym kolorem oczyszczam forum ze spamu.
|
Pn, 10 cze 2013, 14:30 |
|
|
nieznany
Mistrz Gry
|
Skończyłem przeszukiwać forum. Niestety, choć pojawiło się trochę wzmianek na temat gazetki, nikt jej nie zamieścił, gdyż nie zawierała informacji kluczowych dla zrozumienia zasad gry jak RiKTTW ani nawet kodów, więc na "pomoc" piratów też liczyć się nie dało. Trzeba będzie zeskanować.
|
Pn, 10 cze 2013, 14:38 |
|
|
Jimmi Strona
Forumowy Artysta
Dołączył(a): Cz, 22 lis 2007, 20:28 Posty: 316 Lokalizacja: Londyn
Naklejki: 3
|
Ja mam na 100% gazetkę, tylko ma kilka dziur :/ ale zrobiłbym małą korektę i będzie jak znajdę jakiś działający skaner w okolicy
_________________ Avatar został wykonany przeze mnie.
|
Pn, 10 cze 2013, 14:44 |
|
|
Nika
Projektantka Mostów
Dołączył(a): N, 28 sie 2011, 20:11 Posty: 307 Lokalizacja: W kapeluszu. Chyba.
|
Ja niestety nie mam tej gazetki, RiKN kupiłam później.
_________________ To właśnie jest kolor mojej magicznej aury. Pamiętaj, że po niej zawsze przychodzi czas na zaklęcie. Nie no, to już 2019, a ja dalej czekam na CoS2!
Zzz... Reksie... Zzz... Więcej Reksiów...
|
Pn, 10 cze 2013, 16:41 |
|
|
nieznany
Mistrz Gry
|
Ok, zeskanowałem gazetkę. Przetrwała w jednym kawałku, ale jest trochę pogięta wpół. Pewnie wyczyszczę dla was stronę z instrukcją, ale dobrze by było, gdyby np. jaller wziął frontową, nie mam wielkich ilości wolnego czasu. Gazetka jest wstawiona w rozmiarze normalnym, bez zmniejszania, jest więc dość duża w formacie. http://imageshack.us/photo/my-images/9/003efi.jpg/ - instrukcja http://imageshack.us/photo/my-images/705/002bmyy.jpg/ - frontowa
|
Pn, 10 cze 2013, 21:28 |
|
|
Jimmi Strona
Forumowy Artysta
|
A ja już przerobiłem na szablon ^^ tylko trzeba koniecznie uzgodnić nazwę, bo jak na razie zostawiłem "The Times". Najwygodniej chyba było by dodać ankietę do danego tematu. http://imageshack.us/photo/my-images/818/thetimes.png/ <----- Tu jest rzeczona przeróbka.
|
Pn, 10 cze 2013, 22:30 |
|
|
nieznany
Mistrz Gry
|
Wybaczcie, ale ostatnio mam tyle roboty, że ledwo znajduję czas na forum. Mogę zrobić poprawę strony, jednak niezbyt szybko, chociaż nie jest trudna.
|
Pt, 14 cze 2013, 17:06 |
|
|
Jimmi Strona
Forumowy Artysta
|
|
N, 16 cze 2013, 15:14 |
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 10 ] |
|