|
|
Teraz jest Pn, 13 sty 2025, 08:32
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 12 ] |
|
Autor |
Wiadomość |
Kacper98
Forumowy Artysta
Dołączył(a): Pn, 15 lut 2010, 19:53 Posty: 1778 Lokalizacja: Druga strona lustra
Naklejki: 6
|
Zagadki i różne zabawy.
Jak było już proponowane, w gazetce mają pojawić się jakieś ciekawe zagadki lub coś w tym stylu. Myślę, że moglibyśmy zastosować coś co stosowała Nika w swojej gazetki. Odpowiedzi na zagadki, wysyłali by jej na PW użytkownicy, a w następnym numerze ogłaszane by były wyniki. Co sądzicie?
_________________Tym kolorem oczyszczam forum ze spamu.
|
Pn, 10 cze 2013, 18:10 |
|
|
nieznany
Mistrz Gry
Dołączył(a): Śr, 21 sty 2009, 17:53 Posty: 2045 Lokalizacja: Uniwersum Kreacji
Naklejki: 4
|
Re: Zagadki i różne zabawy.
Popieram. Myślę, że najlepszym pomysłem wydaje się stara, dobra krzyżówka, z wiedzy zarówno o Reksiu, jak i forum.
_________________Rrauu hau hou grrao Hauhaure (hau. Mówię poprawnie po Hauhasku). Tym kolorem prowadzę walkę admina ze złem."Wszyscy jestescie moimi dziubaskami ^^" <- Ten cytat zawsze poprawia mi humor, Api.
|
Pn, 10 cze 2013, 18:12 |
|
|
Jimmi Strona
Forumowy Artysta
Dołączył(a): Cz, 22 lis 2007, 20:28 Posty: 316 Lokalizacja: Londyn
Naklejki: 3
|
Bardzo dobry pomysł, jeszcze można by jakieś rebusy i typowe zagadki (co to jest...?) zamieścić w gazetce
_________________ Avatar został wykonany przeze mnie.
|
Pn, 10 cze 2013, 18:57 |
|
|
Nika
Projektantka Mostów
Dołączył(a): N, 28 sie 2011, 20:11 Posty: 307 Lokalizacja: W kapeluszu. Chyba.
|
Tak, krzyżówka to zdecydowanie dobry pomysł. Miałam kiedyś jakiś stary plan, który chciałam wykorzystać do swojej gazetki, ale teraz wydaje mi się, że może być to trochę za proste. Jak znajdę mój stary zeszyt z planami to wyślę, ocenicie.
Może coś jeszcze w stylu logogryfu? Rozwiązania tworzyłyby np. pierwsze dwie litery z każdego odpowiedniego słowa, a później trzebaby samemu ułożyć je odpowiednio, aby wyszło rozwiązanie.
Jeszcze pytania typu: Weź pierwsze słowo Kretesa z gry RiC, tam gdzie była konewka i dodaj do tego drugie słowo Nostradamusa z Twierdzy Rabarbark. Kojarzysz kto i kiedy wypowiedział te słowa? (oczywiście w tej chwili okropnie zmyślam). Było by to trudne do wymyślenia, ale trochę zajęłoby czas i skłoniło raz jeszcze do zagrania w Reksia. Mogłoby być tylko jedno takie pytanie i liczone bardziej na powiększenie punktów niż na ich zdobycie (takie zadanie dodatkowe). Oczywiście nie mówię, że ten pomysł się przyjmie.
Jeszcze zadania z grafiką. Dajemy jakieś zdjęcie i należy wymyślić do niego takie określenie, aby zgadzały się z ilością liter jakie podamy.
To oczywiście tylko pomysły.
_________________ To właśnie jest kolor mojej magicznej aury. Pamiętaj, że po niej zawsze przychodzi czas na zaklęcie. Nie no, to już 2019, a ja dalej czekam na CoS2!
Zzz... Reksie... Zzz... Więcej Reksiów...
|
Pn, 10 cze 2013, 20:36 |
|
|
Jimmi Strona
Forumowy Artysta
Dołączył(a): Cz, 22 lis 2007, 20:28 Posty: 316 Lokalizacja: Londyn
|
A taka krzyżówka byłaby bardzo dobra Mogłyby też się znaleźć pytania podobne jak w #0 Quescie Cesarskim
_________________ Avatar został wykonany przeze mnie.
|
Pn, 10 cze 2013, 22:34 |
|
|
Kacper98
Forumowy Artysta
Dołączył(a): Pn, 15 lut 2010, 19:53 Posty: 1778 Lokalizacja: Druga strona lustra
|
*SPRAWDŹ JAKIM UŻYTKOWNIKIEM JESTEŚ* Czyli pomysł na zabawę, którą moglibyśmy umieścić w numerze drugim. Byłaby ona zastosowana na wzór klucza dwudzielnego, który doprowadziłby użytkownika do jego sposobu bycia na forum. Myślę, że każdy wie jak takowy klucz wygląda, bo trochę trudno jest go teraz tutaj zrobić. Ostatecznie będzie jakieś pięć kategorii np; spamer, urodzony władca, buntownik, idealany forumowicz, dusza artysty itd... Co sądzicie, jest sens tego pomysłu? Proszę o wypowiedzi.
|
Pt, 31 sty 2014, 17:15 |
|
|
nieznany
Mistrz Gry
|
Mi się podoba i sądzę, że innym też się spodoba. Pytanie tylko, czy taki teścik jest potrzebny, tutaj jest raczej oczywistością, kto należy do jakiego typu.
_________________Rrauu hau hou grrao Hauhaure (hau. Mówię poprawnie po Hauhasku). Tym kolorem prowadzę walkę admina ze złem."Wszyscy jestescie moimi dziubaskami ^^" <- Ten cytat zawsze poprawia mi humor, Api.
|
Pt, 31 sty 2014, 17:19 |
|
|
Matek
Pod-ziemniak
Naklejki: 10
|
Mi się pomysł podoba i tyle mam do powiedzenia.
|
Pt, 31 sty 2014, 17:19 |
|
|
Matek
Pod-ziemniak
Naklejki: 10
|
Co powiecie na to, aby urozmaicić jakoś naszą formową gazetę? Sądzę iż dobrym pomysłem jest to, aby pierwsza osoba, która rozwiąże zagadkę z danego numeru i wyśle to jakiejś osobie z moderatorium mogłaby być nagradzana w postaci odznaki w swoim albumie w Plejadzie Gwiazd. Co sądzicie? Jak już wcześniej powiedziałem ja uważam to za naprawdę dobry pomysł.
|
Pt, 20 cze 2014, 15:11 |
|
|
Kacper98
Forumowy Artysta
|
Pomysł może i jest okey, ale z takim rozmachem w postaci naklejek proponuję lekkie go ograniczenie. Wiecie, dajmy na to, że ten kto x razy coś tam rozwiąże dostaje naklejkę, nie przemęczajmy zbytnio Adama.
|
Pt, 20 cze 2014, 15:15 |
|
|
nieznany
Mistrz Gry
|
To istotnie dobry pomysł. Ile miałaby wynosić ta wartość x? 2? 3? 4? Pamiętajmy, że numery nie wychodzą za często.
|
Pt, 20 cze 2014, 20:46 |
|
|
Kacper98
Forumowy Artysta
|
Biorąc pod uwagę nasze obroty, to z 2, góra 3.
|
Pt, 20 cze 2014, 20:59 |
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 12 ] |
|