|
|
Teraz jest Pt, 1 lis 2024, 12:22
|
Autor |
Wiadomość |
Matek
Pod-ziemniak
Naklejki: 10
|
Re: NIEKOŃCZĄCA SIĘ OPOWIEŚĆ
...Tak mogło się wydawać w pierwszej chwili po opuszczeniu wnętrza ryby. Nagle Ryba kichnęła i umarła. Reksio i Kretes popłynęli do studzienki w której było jak oddychać. -Ko, ko. No w końcu. Ko ko, co robimy? Ko, ko. Musimy się stad wydostać. - Powiedział Kogut Wynalazca.
|
Pt, 12 lip 2013, 18:33 |
|
|
Autor8
Lord Protektor
Naklejki: 100
|
- Hau, hau, hau, ale herbatka dobra, hau hau, hau - rzekł Reksio. - Mówisz, że wiedzą, że tu jesteśmy i że odbiorą nam duszę? U matku, wolę już zginąć... - Musimy znaleźć źródło ich siły. Kto może być ich szefem, ko-ko? - Kokoledzy - wtrącił się Korneliusz - wpadłem na pomysł. Co powiecie na zadanie im pytania: "Kto z was jest najsilniejszy, najmroczniejszy, najmądrzejszy?"? - Chyba innej opcji nie ma.....
|
Pt, 12 lip 2013, 18:37 |
|
|
Matek
Pod-ziemniak
|
-Hau, ale herbatka dobra rauuu hał. *Tak, w ten sposób pokłócimy ich ze sobą i stąd uciekniemy. - Powiedział szczęśliwy Reksio. -Ko, Ko, no to chodźmy tam. - Odrzekł Kogut Wynalazca. -Ale ja się boje przepłynąć przez ten podwodny tunel - Oznajmił przerażony Kornelek.
|
Pt, 12 lip 2013, 18:41 |
|
|
Autor8
Lord Protektor
|
- Ale sam tu przecież nie zostaniesz, bracie! - No właśnie nie wiem co mam teraz robić... - Ja też nie wiem czy sobie poradzę.... Zresztą słyszę, że coś się zbliża... I rzeczywiście "coś" się zbliżało. "Czymś" była armia złych, Panów z Gazowni, Panów od Studzienek i Destrukcjan, którzy skończyli rzeź nad Ctulhunkami i innymi istotami. Tak więc, bohaterowie musieli uciekać. I zaczęli uciekać... W głąb Mrocznej Studzienki...
|
Pt, 12 lip 2013, 18:44 |
|
|
Matek
Pod-ziemniak
|
Na samym dnie Mrocznej Studzienki znajdował się kolejny podwodny tunel. Prowadził on do...
|
Pt, 12 lip 2013, 18:50 |
|
|
Autor8
Lord Protektor
|
Gazowni. Jeszcze mroczniejszej niż na Archipelagu Kreacji. Bohaterów powitał Epicko Mroczny Pan z Gazowni, który zaczął w nich strzelać pomidorami.... - Cicho i oddajcie mi swoje duszę!
|
Pt, 12 lip 2013, 18:51 |
|
|
Matek
Pod-ziemniak
|
-Nigdy, ty dziadzie, ty.! - Oznajmił wkurzony Kret Kretes po czym oberwał pomidorem w twarz. Kretes zemdlał...
|
Pt, 12 lip 2013, 18:57 |
|
|
Autor8
Lord Protektor
|
- A zatem, czas na zabranie duszy! Reksio uciekł. Biegł przez siebie, aż spotkał Mrocznusienkiego Pana z Gazowni... Ten miał broń... Prawdziwą broń... Naładowaną i prawdziwą broń... - Oddaj mi swoją duszę po dobroci, Marny Kaczorze Reksiu, mwahhahahahah!
|
Pt, 12 lip 2013, 18:59 |
|
|
Kretes102
Poznaniak Nieszczelny
Dołączył(a): Wt, 24 lip 2012, 11:47 Posty: 2434 Lokalizacja: Poznań, Rzeczpospolita Polska
Naklejki: 17
|
Reksio się nie zgodził, więc Mrocznusieńki Pan z Gazowni się wściekł: -Jak nie chcesz po dobroci, to ci ją odbiorę siłą! Mwhahahahaha!!! Więc Mroczny zaczął gonić Reksia. Reksio uciekał co sił w łapach, gdy nagle...
_________________Co ja będę się rozpisywał, zapraszam: "Reksio i Kretes: "Skarb Umuritu" [KOMIKS] - czyli, dlaczego Kretes zasłania dymkiem innych kolegów oraz gdzie znajduje się skarb Umuritu. Ten kolor należy do Administratora dbającego o czystość i walczącego ze złem. Lepiej zacznij się zastanawiać nad sobą, kiedy ujrzysz ten kolor w swoim poście
|
Pt, 12 lip 2013, 19:11 |
|
|
Autor8
Lord Protektor
|
...pojawił się Bardzo Bardzo (...) Mroczny Pan z Gazowni. Otoczyli oni Reksia. Dzielny Pies mógł więc tylko...
|
Pt, 12 lip 2013, 19:14 |
|
|
Kretes102
Poznaniak Nieszczelny
Dołączył(a): Wt, 24 lip 2012, 11:47 Posty: 2434 Lokalizacja: Poznań, Rzeczpospolita Polska
|
Liczyć na cud. Gdy Mroczniusieńki celował w Reksia, wydarzyło się coś dziwnego. Nagle wyskoczyli jak znikąd Kretoni. Wyciągnęli Reksia z opałów. -Rwau hau hau hau rwau?*(co wy tu robicie?) To co powiedział kapitan Maldurf zaskoczyło Reksia...
_________________Co ja będę się rozpisywał, zapraszam: "Reksio i Kretes: "Skarb Umuritu" [KOMIKS] - czyli, dlaczego Kretes zasłania dymkiem innych kolegów oraz gdzie znajduje się skarb Umuritu. Ten kolor należy do Administratora dbającego o czystość i walczącego ze złem. Lepiej zacznij się zastanawiać nad sobą, kiedy ujrzysz ten kolor w swoim poście
|
Pt, 12 lip 2013, 19:19 |
|
|
Matek
Pod-ziemniak
|
-Arrrr, garrrr, BŁĄD SYSTEMU! - ''Powiedział'' Kapitan Maldurf. -Hau, warrr auu? *O co tu chodzi? - Zapytał zszokowany Reksio.
|
Pt, 12 lip 2013, 19:27 |
|
|
Autor8
Lord Protektor
|
Okazało się, że tak naprawdę to roboty Dundersztyca.... Służyły one Korporacji ZUO. Teraz Reksio przegrał... Jedyną nadzieją była...
|
Pt, 12 lip 2013, 19:30 |
|
|
Kretes102
Poznaniak Nieszczelny
|
był Kornelek. Na szczęście się znalazł i spieszył pomóc Reksiowi. Reksio szybko uciekł i się schował. Kornelek, który był odważny stanął sam na sam z Mrocznym Panem z Gazowni. Miał też odpowiednie sprzęty do walki. Ale czy to wystarczy? Tak więc, gdy Mroczni ujrzeli Kornelka....
Ostatnio edytowano Pt, 12 lip 2013, 19:45 przez Kretes102, łącznie edytowano 2 razy
|
Pt, 12 lip 2013, 19:33 |
|
|
Autor8
Lord Protektor
|
Niestety, zanim Korneliusz skończył myśl, Mroczny Pan z Gazowni zaczął wysysać mu i Reksiowi duszę. Wtedy pojawił się jednak Kogut Wynalazca, który uderzył Pana z Gazowni patelnią. W taki sposób, Reksio był wolny. - Hau, hau, hau? - Kretes? On nie był z tobą?
|
Pt, 12 lip 2013, 19:44 |
|
|