|
|
Teraz jest Pt, 1 lis 2024, 10:39
|
Autor |
Wiadomość |
Autor8
Lord Protektor
Naklejki: 100
|
Re: NIEKOŃCZĄCA SIĘ OPOWIEŚĆ
- Ale skąd się wziąłeś KRETESIE?! - zawołał Kogut. - Faktycznie... Przed chwilą mnie nie było.. Pan Pan przegrał. Dostał banana w nagrodę.
|
Pt, 12 lip 2013, 20:22 |
|
|
Matek
Pod-ziemniak
Naklejki: 10
|
-Ten banan jest ohydny...! - Powiedział, Pan Pan. Gdy Pan narzekał na wszystko co znajduje się na świecie... otworzył się kolejny portal. Tym razem było widać gdzie on prowadzi. Portal prowadził do budy Reksia.
|
Pt, 12 lip 2013, 20:25 |
|
|
Autor8
Lord Protektor
|
A konkretnie do Mrocznej i Opuszczonej Budy. Było tam ciało Kari-Maty pozbawiome duszy
|
Pt, 12 lip 2013, 20:27 |
|
|
Kretes102
Poznaniak Nieszczelny
Dołączył(a): Wt, 24 lip 2012, 11:47 Posty: 2434 Lokalizacja: Poznań, Rzeczpospolita Polska
Naklejki: 17
|
Nagle Dundersztyc krzyknął: - Pepe Panie Dziobaku, ty już nie żyjesz. Hahahaha. - Grrr. -powiedział Pepe. Skończyła się bitwa Vadera z Holmesem. Wszyscy byli zdziwieni. Szlafrok wygrał. Bohaterowie się uradowali. Ale już im mina zrzedła, gdy całe hordy Mrocznych i kościotrupów szły na nich.
_________________Co ja będę się rozpisywał, zapraszam: "Reksio i Kretes: "Skarb Umuritu" [KOMIKS] - czyli, dlaczego Kretes zasłania dymkiem innych kolegów oraz gdzie znajduje się skarb Umuritu. Ten kolor należy do Administratora dbającego o czystość i walczącego ze złem. Lepiej zacznij się zastanawiać nad sobą, kiedy ujrzysz ten kolor w swoim poście
|
Pt, 12 lip 2013, 20:28 |
|
|
Autor8
Lord Protektor
|
Kogut cały czas używał Patelni. - Reksiu, po co my się w ogóle mieszaliśmy w te sprawy? Nie lepie było umrzeć w tej rybie?
|
Pt, 12 lip 2013, 20:30 |
|
|
Kretes102
Poznaniak Nieszczelny
Dołączył(a): Wt, 24 lip 2012, 11:47 Posty: 2434 Lokalizacja: Poznań, Rzeczpospolita Polska
|
-Hau, hau, hau?* (Może tak musiało być?) - powiedział Reksio. Nasi bohaterowie nie wiedzieli co zrobić, byli wykończeni. - Czy my wrócimy do domu? - krzyknął Kogut. - Jak mniemam, za jakieś 10 minut. - odparł Holmes. Pepe chciał jakoś pomóc naszym bohaterom, gdy nagle...
_________________Co ja będę się rozpisywał, zapraszam: "Reksio i Kretes: "Skarb Umuritu" [KOMIKS] - czyli, dlaczego Kretes zasłania dymkiem innych kolegów oraz gdzie znajduje się skarb Umuritu. Ten kolor należy do Administratora dbającego o czystość i walczącego ze złem. Lepiej zacznij się zastanawiać nad sobą, kiedy ujrzysz ten kolor w swoim poście
|
Pt, 12 lip 2013, 20:33 |
|
|
Matek
Pod-ziemniak
|
...spadł na niego wielki jogurt. Miejsce akcji niespodziewanie zamieniło się w Krainę Czarów, był tam Burektor Matusz oraz 6 innych czarodziejów.
|
Pt, 12 lip 2013, 20:37 |
|
|
Kretes102
Poznaniak Nieszczelny
|
Czarodzieje się spytali: - Co to jest? Jakiś dziobak, doktor - modliszka w marnym kitlu... - powiedział Burektor - Tylko nie marnym, był strasznie drogi. - powiedział Dundersztyc -Uważaj, bo zamienię w żabę. - powiedział Mateusz. Na czym ja skończyłem... Aha. Kogut, żółw, kret i.... Wybraniec. Witaj Reksiu. Co się tutaj sprowadza? Jak możemy pomóc? Więc Reksio...
|
Pt, 12 lip 2013, 20:46 |
|
|
Autor8
Lord Protektor
|
...próbował to wytłumaczyć. Na przeciwko czarodziejów stanęli jednak 4 Destrukcjanie, Pan od Studzienki oraz Mroczny Pan z Gazowni. Wyglądało na to, że rozpocznie się między nimi bitwa. Pan z Gazowni rzekł tradycyjnie: - Cicho i oddajcie mi swoje dusze! - Nigdy, panie blady!
|
So, 13 lip 2013, 05:31 |
|
|
Matek
Pod-ziemniak
|
Burektor Mateusz i sześć innych czarodziejów wyciągnęli swoje różdżki. Wszyscy na swoich różdżka ''wystukiwali'' jeden czar ,,Kula Budyniu'', po czym uderzyli w przeciwników. Gulguldryk miał akurat przy sobie zapasową różdżkę, więc rzucił ją Reksiemu.
|
So, 13 lip 2013, 07:26 |
|
|
Autor8
Lord Protektor
|
Tymczasem Koguty dalej używały patelni. Rozłoszczony Mrocznusienki Pan z Gazowni, zabrał im je i je połamał. Został z nich drobniutki mak. Kretes zaś z Shlafrockiem i Pepe walczyli z Dundersztycem i jego robotami...
|
So, 13 lip 2013, 07:29 |
|
|
Matek
Pod-ziemniak
|
Gulguldryk westchnął, po czym powiedział: -Eh... poświecę moje 4 magiczne różdżki, macie... Rzucił do Kretesa, Koguta W., Kornelka i do Szlafrocka Holmsa. -Ale my nie umiemy czarować! - Powiedział jak zwykle wkurzony Kretes. -Trudno, zawsze to coś... - Odpowiedział Gulguldryk.
|
So, 13 lip 2013, 07:33 |
|
|
Autor8
Lord Protektor
|
Kret zaczął kręcić symbol. U dziwo wyszła mu kula budyniu. Strzelił nią i Mrocznusienki Pan z Gazowni rozpłynął się. Kogutom szło gorzej. Wspólnymi siłami udało im się wykreślić sen. Bardzo Epicko Mroczny Pan z Gazowni usnął. Najlepiej radził sobie Shlafrock, który wykreślił symbol Plagi Much i zniszczył Bardzo Bardzo (..) Mrocznego Pana z Gazowni...
|
So, 13 lip 2013, 07:39 |
|
|
Matek
Pod-ziemniak
|
,,Czarnych Charakterów'' zostało już bardzo mało, szło to za zasługą Rady Siedmiu Czarodziejów... Kretes po raz kolejny ''wystukał'' czar na swojej różdżce po czym, uderzył w...
|
So, 13 lip 2013, 07:46 |
|
|
Autor8
Lord Protektor
|
Pana od Studzienek. Był to błąd, bowiem tamten uniknął czaru i wyrwał Kretesowi różdżkę. Następnie dał on ją Doktorowi Dundersztycowi, który sklonował ją. Pod wpływem magii chaosu, padł najpierw Burektor, a potem cała Rada Czarodziejów... UMARLI. Ich dusze wessał Pan od Studzienki. Na polu bitwy zostali tylko: Pan Potwór, Reksio, Kretes, koguty, Pepe oraz armia Destrukcjan, Desti, Pan od Studzienek, Mroczny Pan z Gazowni i 5 innych Panów z Gazowni..
Ostatnio edytowano So, 13 lip 2013, 08:31 przez Autor8, łącznie edytowano 1 raz
|
So, 13 lip 2013, 07:51 |
|
|