Witajcie Ostatnio rzadko bywałem na forum, gdyż chciałem korzystać w pełni z wakacji i zaczęła się 3 klasa gimnazjum, tak więc moim zdaniem wszystko mówi za siebie. W każdym razie postanowiłem powrócić, jak to niektórzy mówią, z hukiem, tzn.: pierwszym tematem jaki założyłem na forum był temat poświęcony różnym pomysłom, jak zrobić film z Reksiem (nie warto tam zaglądać. Naprawdę nie warto) i przez najbliższe lata chciałbym zrobić film animowany, który (od razu rozwiewam wszelkie wątpliwości) NIE będzie się toczył w uniwersum Aidemmedia.
Spoiler:
Po pierwsze nie dostałem zgody na użycie praw autorskich do postaci, a poza tym film z zupełnie nowymi postaciami może być całkiem dobry.
Tu powstaje pytanie: DLACZEGO piszę o tym na forum Reksia? Otóż jest to forum na które wchodzą bardzo kreatywni ludzie, którzy mogliby mi pomóc w stworzeniu takiej animacji.
Spoiler:
Oto lista zalet, które mogłyby mi pomóc (w spoilerze, co bym nie wyszedł na sztywniaka ): -Kreatywność w dziedzinie Muzyki, tworzeniu nazw lub Plastyki, -ciekawy głos i umiejętność podłożenia go postaci, -niebanalne pomysły na rozwinięcie fabuły, -znajomość jakiegokolwiek darmowego, bądź taniego programu do animacji 2D, -umiejętność pisania scenariuszy, -umiejętność tworzenia naprawdę ładnych scenerii, zdatnych do wykorzystania w filmie, -uregulowana samokrytyka (nie mówić że swój twór jest brzydki, jeśli jest ładny i na odwrót), -znajomość historii, -Posiadanie Skype lub GG.
Coś o fabule takowej animacji:
Spoiler:
Konkretnie ma to być zabawna parodia "Powrotu do Przyszłości", w tzw. "Uniwersum Zwierzęcym", czyli takim, w którym role ludzi odgrywają zwierzęta.
Jeżeli jesteś zainteresowany, napisz o tym w temacie
_________________ Avatar został wykonany przeze mnie.
Cieszę, że wróciłeś. Nawet bardzo. Hmm...podkładanie głosu postaciom...tak myślę...wiele osób mi mówiło, że potrafię to. Nieraz grałem swego czasu Pelagię i Frana (tak właściwie gram ich od roku) - stare, takie tam małżeństwo i to się spodobało wielu osobom. Chętnie mogę pomóc w tym, ale obawiam się, że tylko może w weekendy, gdyż w tygodniu jest szkoła i nauka, więc wiesz. Więc jakbyś chciał jeszcze czegoś to pisz, zapewniam, że każdy Tobie pomoże. Bo racją jest, że tu jest dużo kreatywnych osób... Pozdrawiam, Kretes102.
P.S. Muszę jeszcze zobaczyć, jak słyszy się mój głos i głos zmieniony przez mikrofon i jeszcze dam Ci znać.
_________________ Co ja będę się rozpisywał, zapraszam: "Reksio i Kretes: "Skarb Umuritu" [KOMIKS] - czyli, dlaczego Kretes zasłania dymkiem innych kolegów oraz gdzie znajduje się skarb Umuritu. Ten kolor należy do Administratora dbającego o czystość i walczącego ze złem. Lepiej zacznij się zastanawiać nad sobą, kiedy ujrzysz ten kolor w swoim poście
Cóż, byłoby miło powiedzieć, że mam czas i dość dużo talentów, by ci pomóc, ale niestety liceum systematycznie ograbia mnie z moich wolnych terminów, a na animację w mojej własnej, informatycznej edukacji zaledwie rzuciłem okiem. Może i umiem być samokrytyczny, znam dość dobrze historię i, czemu nikt nie zaprzeczy, trudno znaleźć na forum kogoś, kto umie wymyślić bardziej interesującą fabułę, ale mimo wszystko wątpię, bym mógł cię wesprzeć w inny sposób niż ze scenariuszem, nie wiem też, jak ma się po naprawach mój mikrofon i czy mógłbym podkładać głosy (na szczęście od moich osławionych serii Lets Play popracowałem nad wymową i w razie czego mogę mówić kilkoma różnymi głosami, nawet tak skrajnymi, jak tukan Fernando i Darth Vader, szkoda więc, że się nie przyda). Gdybyś jednak chciał mojego wsparcia, zobaczę, co da się zrobić.
Naklejki: 100
Re: Projekt: Animacja
No, ja mogę pomóc. Głos można zobaczyć na tych strasznych let's playach... Mam skype i gg... Co do animacji - kiedyś się tam bawiło w Movie Makerze, ale sądzę, że lepiej zrobić w jakimś innym programie... Mogę pomóc w scenariuszu i tworzeniu postaci. Gdybym mógł pomóc jakoś w tym projekcie, to pomogę.
So, 2 lis 2013, 07:00
Czarnoksieznik
Mistrz Administracyjnej Magii
Dołączył(a): So, 24 sty 2009, 15:23 Posty: 1751 Lokalizacja: z Angmaru
Naklejki: 17
Ja mogę pomóc. Nie znam się wprawdzie na animacji, ale mogę pomóc z tworzeniem postaci. Fabułę też wymyślę, jeżeli się postaram. Ewentualnie mogę podkładać głosy postaci. GG nie mam, ale mogę załatwić. No i myślę, że nie miałbym problemu z pisaniem dialogów, jeżeli będę miał zarys scenariusza. Na historii się znam, samokrytyka w miarę uregulowana. Pomogę, tylko napisz. No, i życzę powodzenia, jeśli obejdzie się bez mojej pomocy .
So, 2 lis 2013, 19:25
AdamZet27
Norman
Naklejki: 0
Ja jeszcze myślę. Mogę robić fabułę i postacie ale jeśli czas pozwoli . GG nie mam ani skypa,ale można się ze mną kontaktować na pw . Pozdrawiam Adam Zet.
Dzięki, że jest was tylu chętnych puki co nie potrzebuję za bardzo osób, które wymyślają postaci, gdyż już niektóre mam. Widzę, że jest was dość sporo, jeśli chodzi o scenariusz, tak więc pora was zapoznać co nieco z epizodem 1:
Spoiler:
Mike jest typowym psem, który pracuje w XXI w. Polsce. Ciągle marzy o urlopie i gdy nadarza się taka okazja, oddaje wszystkie pieniądze bezdomnemu. Rok później bezdomny okazuje się być wynalazcą, który wszystkie pieniądze przeznaczył na budowę wehikułu czasu. Towarzyszem Mike'a jest niejaki Kudłacz, który jest ciekawym przypadkiem mocno owłosionego... niewiadomoczego, ale mu to pasuje. Bohaterowie ruszają do czasów bitwy pod grunwaldem i przez mały ruch Mike'a cały świat ulega zmianie. Mike i Kudłacz odwiedzają XX wiek, który stał się wielką niemiecka republiką, w której wszystko jest ultranowoczesne i nie mogą się zbytnio odnaleźć. Poznają Alberta Einsteina, który podpowiada Mike'owi i Kudłaczowi co zrobić, by naprawić czasoprzestrzeń. Bohaterowie już mieli się przenieść w czasie, ale się okazało, że w wehikule zabrakło plutonu, który jest potrzebny do podróży w czasie.
I tu jest pole do popisu dla was; zróbcie scenariusz do drugiego epizodu, co tam się ma dziać, jakie postaci się pojawią itp. Ważne, aby sprecyzować ile ma trwać epizod, moim zdaniem ok. 3-6 minut. Scenariusze wyślijcie mi na e-maila: Komentarzix@gmail.com , wybiorę moim zdaniem najlepszy i postaram się wykorzystać w filmie. Puki co istnieje tylko scenariusz do 1 epizodu, ale jeśli uda się sprawnie wszystko wykonać, juz będzie 2-gi scenariusz
So, 2 lis 2013, 21:46
AdamZet27
Norman
Naklejki: 0
Prześle ci na pw
So, 2 lis 2013, 21:51
Czarnoksieznik
Mistrz Administracyjnej Magii
Dołączył(a): So, 24 sty 2009, 15:23 Posty: 1751 Lokalizacja: z Angmaru
Naklejki: 17
Chwila, bo nie do końca zrozumiałem... mamy wysłać scenariusz, czy zarys scenariusza (tzn. coś takiego, jak ty wstawiłeś)? Bo napisanie całego scenariusza trochę zajmie, do miesiąca w porywach, natomiast takie coś to jakieś dwie godziny roboty. Co do długości epizodu... 6 minut to trochę mało. Z dziesięć? Myślę, że coś koło tego.
Chodzi o scenariusz, zarys wstawiłem, aby dokładnie nie zdradzać tekstów. Film ma być do 6 minut, gdyż nie dysponuję aż takimi wielkimi zdolnościami w dziedzinie animacji i ostatnio mam bardzo mało czasu. EDIT Prosiłbym o jak najszybsze nadsyłanie prac, gdyż chciałbym ocenić scenariusze już w grudniu, tak więc macie puki co czas do gwiazdki
Jakieś wiersze mógłbym sklecić na boku (ewentualnie piosenki).
_________________ Byłbym bardzo wdzięczny, gdyby ktoś spróbował zrobić ponownie mój stary avatar, ponieważ niefortunnie zgubiłem go. Czerwony jest tylko, aby zwrócić Twoją uwagę.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości