|
|
Teraz jest Pt, 1 lis 2024, 03:26
|
Autor |
Wiadomość |
Matek
Pod-ziemniak
Naklejki: 10
|
[TVN] Project Runway.
"Project Runway” narodził się w Stanach Zjednoczonych w 2004 roku, gdzie do tej pory powstało dwanaście edycji programu. Każda z nich biła rekordy oglądalności i stawała się dla jego zwycięzców trampoliną do świata wielkiej mody. Amerykański show to królestwo popularnej modelki Heidi Klum. Przez lata w jej programie, w roli gości specjalnych, pojawiały się gwiazdy z pierwszych stron gazet, jak choćby Natalie Portman, Victoria Beckham, Sarah Jessica Parker, Miranda Kerr, Pharrell Williams czy Liv Tyler. Sukces „Project Runway” w Stanach Zjednoczonych spowodował produkcję lokalnych wersji programu m.in.: w Australii, Brazylii, Izraelu, Filipinach, Południowej Korei, Szwecji, Portugalii, Rosji, Turcji czy Wielkiej Brytanii. W 2014 roku do tego zacnego grona dołączyły trzy kraje: Francja, Włochy i Polska! „Project Runway” wyłoni spośród trzynastu zdolnych projektantów osobę posiadającą największy talent w projektowaniu ubrań. W każdym z odcinków programu uczestnicy dostaną do wykonania zadanie, którego efekty będzie oceniać czteroosobowe jury w składzie: top modelka i prowadząca program – Anja Rubik, założycielka marki La Mania – Joanna Przetakiewicz, projektant mody - Mariusz Przybylski oraz zaproszony gość specjalny. Zawodników podczas wykonywania zadań wspierać będzie mentor, którym w polskiej edycji show jest Tomasz Ossoliński. Na zwycięzcę programu „Project Runway” czeka nie tylko sława i prestiż, ale także wszystko, co jest potrzebne do rozpoczęcia kariery w świecie mody: trzysta tysięcy złotych, mecenat artystyczny marki SIMPLE oraz sesja własnej kolekcji w magazynie „ELLE”. Project Runway - zapowiedź nowego programu TVN!Emisja: Niedziela, o godzinie 21.00, od 2 marca w TVN.
|
So, 8 lut 2014, 11:09 |
|
|
adb-super
Roz-kreca się
Dołączył(a): Pt, 27 gru 2013, 18:40 Posty: 10 Lokalizacja: w twoim domu mieszkam
Naklejki: 0
|
Re: [TVN] Project Runway.
świetnie się zapowiada
_________________ [Wybuch]<STAWIAM OPÓR>[/Wybuch]
|
So, 8 lut 2014, 14:48 |
|
|
Matek
Pod-ziemniak
|
|
N, 2 mar 2014, 07:42 |
|
|
Lobon
Bardzo Stary Norman
Dołączył(a): Cz, 10 lut 2011, 17:28 Posty: 694 Lokalizacja: PODWÓRKO REKSIA
|
Dla mnie tego typu programy są niepotrzebne i żenujące.TVN nie potrafi wymyślić czego nowego,innego tylko "zgapia" od "wielkich i mądrych" Amerykanów. Rozumiem, że to możliwość wybicia się przyszłych projektantów,ale jak ma szanse to odbić się na oglądalności. Mało Polaków potrafi wymienić co najmniej trzech projektantów zza granicy...
_________________Dawniej "lobon",teraz "Lobon"! 7 miejsce w Zgoda i Niezgoda II. KIEROWNIK LITERACKI III ODDZIAŁU GWARDI REKSIA.Vamos!Na zawsze!
|
N, 2 mar 2014, 18:04 |
|
|
Autor8
Lord Protektor
Naklejki: 100
|
Ja zgadzam się z lobonem. Mam dość tej całej amerykanizacji, wciskania nam amerykańskich tradycji (Halloween, TVN-owskie programy, etc.). Jak by to określił wielki prorok Cisz, "żenujące", a jakby niektórzy userzy tego forum "żenuada".
|
N, 2 mar 2014, 18:21 |
|
|
Matek
Pod-ziemniak
|
Chyba mało wiecie o telewizji. TVN wykupuje prawa do danego programu, zazwyczaj do takiego który ma bardzo dużo oglądalności. I według mnie takie program typu Top Model czy Project Runway są potrzebne, a chociażby i do tego by spełniać marzenia różnych osób. Chcę dodać jeszcze, że temat nie jest o Ameryce, tylko o polskiej wersji Project Runway, także proszę bez takich komentarzy.
|
N, 2 mar 2014, 18:28 |
|
|
Lobon
Bardzo Stary Norman
|
To, że w innych państwach taki program jest popularny to nie oznacza, że będzie popularny w Polsce. Tak,spełnia marzenia,ale jaki jest sukces oglądalności? Taki jak wielkich:"Warsaw Shore" czy "Enjoy the view with Natalia"? Mątku,nie musisz się denerwować i pisać, że mało wiemy o telewizji
_________________Dawniej "lobon",teraz "Lobon"! 7 miejsce w Zgoda i Niezgoda II. KIEROWNIK LITERACKI III ODDZIAŁU GWARDI REKSIA.Vamos!Na zawsze!
|
N, 2 mar 2014, 18:55 |
|
|
Matek
Pod-ziemniak
|
A skąd możesz wiedzieć, że nie osiągnie takiej oglądalności? Gdybyś ty miał kanał telewizyjny na pewno wykupywałbyś prawa do programów które są bardzo popularne w innych krajach. Lepiej zrobić to, niż wymyślić jakiś własny, nowy program i nie wiesz w ogóle czy to może przyjąć się na świecie. Zapewniam cię, że TVN to nie MTV, więc nie zepsuje w ten sposób programów. Dodam jeszcze, że rynek teraz otwiera się na nowe talenty dotyczące mody, w Polsce potrzebujemy nowych projektantów.
|
N, 2 mar 2014, 19:16 |
|
|
Matek
Pod-ziemniak
|
|
Pn, 3 mar 2014, 16:03 |
|
|
Kacper98
Forumowy Artysta
Dołączył(a): Pn, 15 lut 2010, 19:53 Posty: 1778 Lokalizacja: Druga strona lustra
Naklejki: 6
|
Tak Mątek, doczekałeś się. Oglądam, spodobało mi się. W programie mamy okazję zobaczyć ciekawe wyzwania, konflikty uczestników, nieodwzajemnioną miłość do modelki... Jest ciekawie. Nie jest to kolejny nudny program, którego innych odsłon mamy miliony, ale coś oryginalnego. A ocenianie programu po opisie, jeszcze o nim nie świadczy, a szczególnie o tym czy będzie popularny w Polsce. Osobiście jestem za Lilianą, dziewczyna ma potencjał i możliwości. Polecam.
_________________Tym kolorem oczyszczam forum ze spamu.
|
Cz, 3 kwi 2014, 20:53 |
|
|
Matek
Pod-ziemniak
|
Ja też szczerze muszę przyznać, że jestem za Lilianą. Według mnie ma duży talent i bardzo podobają mi się jej kreacje. Chociaż ostatnio ma sporo wpadek, dotyczących wykonania. Oto jej dotychczasowe kreacje które wykonała: Suknia wieczorowa wykonana z materiałów budowlanych. Bielizna. Kreacja z przyszłości. Bizneswoman. Moda ulicy. Sukienka Koktajlowa. Suknia Ślubna. Kreacje inspirowane makijażem. Stroje dla Doroty Wellman i Marcina Prokopa. Kreacje na sesję zdjęciową do "ELLE". Kreacja dla Anji Rubik.
Ostatnio edytowano Pn, 12 maja 2014, 13:12 przez Matek, łącznie edytowano 3 razy
|
Pt, 4 kwi 2014, 12:16 |
|
|
Kretes102
Poznaniak Nieszczelny
Dołączył(a): Wt, 24 lip 2012, 11:47 Posty: 2434 Lokalizacja: Poznań, Rzeczpospolita Polska
Naklejki: 17
|
Czas bym przedstawił swoje zdanie na ten temat. No cóż, jest to kolejny program TVN-owski, który pokazuje modę, no i tylko modę. Mogliby trochę bardziej iść w kierunku teleturniejów, bo one według mnie bardziej one przyciągają widzów, jeżeli jest ciekawe i pasjonujące. Osobiście nie przepadam za modą, ale nic do Project Runway nie mam. Może mieć nawet wysoką oglądalność, ale... No cóż, słowa w spoilerze wszystko wyjaśniają. Przy okazji program ma jeden minus. Nie jest polski, tylko dostał licencję na polskie nadawanie tego programu. Bym się cieszył gdyby wymyślili autorski program o modzie, no i polski, ale nie jest tak źle. To tyle co chciałem powiedzieć w temacie.
_________________Co ja będę się rozpisywał, zapraszam: "Reksio i Kretes: "Skarb Umuritu" [KOMIKS] - czyli, dlaczego Kretes zasłania dymkiem innych kolegów oraz gdzie znajduje się skarb Umuritu. Ten kolor należy do Administratora dbającego o czystość i walczącego ze złem. Lepiej zacznij się zastanawiać nad sobą, kiedy ujrzysz ten kolor w swoim poście
|
Cz, 10 kwi 2014, 20:51 |
|
|
Lobon
Bardzo Stary Norman
|
Powiem szczerze,oglądnąłem jeden z odcinków. Pomysł ok,spodobał mi się ten facet z lekkim wąsikiem(który wygląda trochę na niedorobionego ). Niestety,ale program "leci" w czasie seriali(Sherlock) które najzwyczajniej w świecie wolę obejrzeć.
|
Cz, 10 kwi 2014, 21:02 |
|
|
Matek
Pod-ziemniak
|
Program w ciągu paru tygodni osiągnął naprawdę sporą oglądalność, w związku z tym, podczas trwania pierwszego sezonu ogłoszono, że powstanie druga edycja. Wyniki oglądalności są zdumiewające dla TVNu, tym samym miałem racje, że Project Runway będzie hitem w Polsce. Następny odcinek oglądać będzie można już dziś, o 21:00 w TVN.
|
N, 4 maja 2014, 18:40 |
|
|
Kacper98
Forumowy Artysta
Dołączył(a): Pn, 15 lut 2010, 19:53 Posty: 1778 Lokalizacja: Druga strona lustra
Naklejki: 6
|
Wczoraj była premiera drugiej części finałowego odcinka (koniec serii) i wszystko stało się już jasne. Wygrał Jakub, drugie miejsce zajął Maciej, zaś ostatnie - Liliana. Muszę przyznać, że finał był po prostu epicki. Spodziewałem się raczej przeciętnego finału, przewidywalnego zwycięzcy - jak to zwykle bywa w programach TVNu (co potwierdza np; Top Model). Dlatego też wielkim zaskoczeniem było dla mnie to w jaki sposób został rozegrany finał. Do ostatniej chwili nie byłem pewny kto wygra. Wydawało mi się, że pewnie Lili wygra (chociaż wcale nie dlatego, że najlepiej jej poszła kolekcja), a tu takie wow. Brawo Jakub! Należało mu się najbardziej, jego kreacje od kilku tygodni były najlepsze (chociaż kolekcja była imo średnia). Jak dla mnie, najlepszą kolekcje stworzyła Liliana, ale była bardzo nietrafna jeśli chodzi o temat. No i sam fakt, że sukienki były prawie, że takie same... Z niecierpliwością czekam na kolejny sezon (który mimo wszystko będzie gorszy, taka już rola kontynuacji) i mam nadzieję, że program będzie dalej taki epicki.
_________________Tym kolorem oczyszczam forum ze spamu.
|
Pn, 26 maja 2014, 13:12 |
|
|