Sprawa ogólnie wygląda tak, że przez jakiś miesiąc śledziłem poczynania Nestardiela. Nestardiel jest upadłym aniołem, który został wyrzucony ze sfery niebieskiej w czasie stwarzania świata widzialnego. Dlaczego? Stwierdził, że za mało w nim psychodeliki. Pamięta go tylko jedna istota, więc wcale niedziwne, że arcyrzeczywistość niczego o nim nie wiedziała. Dowiedziałem się, że potrafi ingerować w rzeczywistość, poprzez zmianę czasu i przestrzeni.. a to wszystko za sprawą pewnego artefaktu. Podczas forumowej nieobecności dowiedziałem się sporo rzeczy, dowiedziałem się o istnieniu niejakich.. "pierwszych narzędzi". Są to przedmioty, które w jakiejś części pozwalają na władanie wszechświatem, dostępne nawet dla śmiertelników. Aby zaprzeczyć zasadom zabicia, zniszczenia i innych takich - włączają u swoich właścicieli coś w rodzaju "God-mode'a". Nestardiel posiadł jeden z nich i tym sposobem pragnie zrobić jeden wielki chaos we wszechświecie, a finalnie zemścić się na tym, który go stworzył. Nie przewidział jednego - Istota, która stwarzała artefakty zniszczenia, dające rzeczową nieśmiertelność, nietykalność i inne tego typu sprawy, stworzyła przedmioty odwracające zaklęcie. No i tutaj robią się schody, bo one pospadały na ziemię i inne planety mniej więcej w trzecim dniu stworzenia. Większa część już nie istnieje, kolejna została zniszczona przez spadające meteory, działanie gwiazd i inne takie. Ja jestem w posiadaniu fragmentu oka iluzji. W praktyce jest to część rogówki. Czyli to wybawienie? - zapytacie pewnie. No.. nie do końca. Jeśli artefakt nie jest cały, to jego część po jednorazowym użyciu zmniejsza swoją powierzchnię o mniej więcej 1/3. Nestardiel obecnie myśli, że dalej jest na forum i sieje tam chaos i zniszczenie. Aby mu jeszcze bardziej dopiec, stworzyłem wasze podobizny, siejące panikę, chaos i inne z tym związane. Daje mu to ponoć satysfakcję. Zapewne zapytacie - jak macie go pokonać i co możecie zrobić. No cóż kochani - przed nami sporo pracy. Musimy dostać się do wnętrza Cyrku Chaosu, miejsca w którym najpewniej przebywają rzekomo "zniknięci". Lęgowisko żywej iluzji jest jednak zbyt rozległym miejscem, pełnym niebezpieczeństw, dziwnych, praktycznie niewyobrażalnych stworzeń... więc lepiej będzie jak podzielicie się na dwie pięcioosobowe zespoły. Przy wyborze swoich sojuszników, polecam dostosować się do schematu: Artysta Muzyk Komik Atakujący Klaun. Gdy już przedstawicie swoje drużyny, wyjaśnię wam od czego zaczniemy. Mam tylko delikatne, a zarazem potworne nadzieje, że Nestardiel zbyt prędko się nie zorientuje, że właśnie zrobiłem go w balona. Z racji urodzenia jest ode mnie dużo potężniejszy, więc całkiem możliwe, że mam marne szanse z nim w bezpośredniej walce. Musimy się spieszyć, więc jak to mawiał pewien królik... Czas ucieka, czas ucieka.
_________________ Pora na dobranoc gdy już księżyc świeci... Dzieci lubią Pana Potwora, Pan Potwór zjada dzieci..
So, 16 sie 2014, 16:28
Autor8
Lord Protektor
Naklejki: 100
Re: Witajcie w naszej bajce.
Nazwa drużyny: Zażarci Iluzjoniści Artysta: Olexo2 Muzyk: Kretes102 Komik: Ż. Art Atakujący: Czarnoksiężnik Klaun: Autor8
So, 16 sie 2014, 16:37
Dawid6
Bezpieczeństwo Forum
Dołączył(a): So, 7 lis 2009, 14:12 Posty: 2174 Lokalizacja: Koło komputera xD
Naklejki: 7
He heeee, przed państwem Psychopatyczni Iluzjoniści w składzie: Artysta - Mątek! Muzyk - dawid6! Komik - Quatrina! Atakujący - AdamZet! Klaun - Api!
_________________ Przejrzyj moje okołoreksiowe projekty na GitHubie! Pozdrawiam wielu nieaktywnych użytkowników, wszystkich wciąż wchodzących oraz Playboiia, bo zawsze się żali, że go nie ma w moim podpisie. III miejsce w konkursie halloweenowym 2011, I miejsce w konkursie rocznicowym 2015 Tym kolorem moderuję.
No, powiedzmy. Sprawa ogólnie wygląda tak, że musimy wykonać zaklęcie, które otworzy bramę prowadzącą do wnętrza cyrku chaosu. Nie jest to proste, a informacje o tym nie są kompletne. To jedyne zadanie, które wykonujecie wspólnie. Oto receptura:
Spoiler:
(Artyści) 3x Oko jaszczurki (Atakujący) 16x Zabójcze Narzędzie (Artyści) Tęczowy Napój Peruka Klauna (Atakujący) Świecący Nos Renifera (Klauni) 5x bagienne zioło 16x Ogon nosorożca (Komicy) x4 śmieszna, wymyślona przez siebie anegdota, bądź żart (Komicy, Artyści, Klauni) x2 wiersz pochwalny, w którym autor błaga cyrk o otwarcie swoich bram (Muzycy) x1 piosenka, "Witajcie w naszej bajce", wykonana przez jednego z muzyków. (Artyści) x1 mieszczący wszystko kocioł x2 łyżeczka, którą da się wszystko wymieszać. Na wszelkie wypadek 2. Istnieje możliwość, że wywar będzie zbyt... żarliwy.
Receptura wymaga unikalności składników. Nie mogą być innymi słowy takie same.
Liczę na w miarę szybkie skompletowanie wszystkich składników. Jeśli wszystko się uda, bramy Cyrku staną przed nami otworem. Serdecznie pozdrawiam i życzę udanej, a zarazem potwornie owocnej, antyputinowej współpracy.
_________________ Pora na dobranoc gdy już księżyc świeci... Dzieci lubią Pana Potwora, Pan Potwór zjada dzieci..
Wt, 19 sie 2014, 14:44
olexo2
Starszy Norman
Naklejki: 3
Moje rzeczy ========= Oto przed państwem Tęczowy Napój "Rainbow Yay!"
_________________ Zwycięzca Dreams of Paradise, Potwornego Mundialu 3 i zdobywca 5 miejsca w MMS2 pondering drzwi stalowe
Oto piosenka "Witajcie w naszej bajce", którą ja, jako muzyk miałem zaśpiewać.
Standardowo tekst:
Spoiler:
1.Witajcie w naszej bajce, słoń zagra na fujarce, Pinokio nam zaśpiewa, zatańczą wkoło drzewa, Tu wszystko jest możliwe, zwierzęta są szczęśliwe, A dzieci wiem coś o tym latają samolotem.
Ref.: Nikt tutaj nie zna głodu, nikt tu nie czuje chłodu I nawet ja nie kłamię, nikt się nie skarży mamie.
2. Witajcie w naszej bajce, słoń zagra na fujarce, Pinokio nam zaśpiewa, zatańczą wkoło drzewa, Bo z wami jest weselej, ruszymy razem w knieje, A w kniejach i dąbrowach przygoda już się chowa.
Ref.: My ją znajdziemy sami, my chłopcy z dziewczętami, A wtedy daję słowo, że będzie kolorowo.
Miłego słuchania.
_________________ Co ja będę się rozpisywał, zapraszam: "Reksio i Kretes: "Skarb Umuritu" [KOMIKS] - czyli, dlaczego Kretes zasłania dymkiem innych kolegów oraz gdzie znajduje się skarb Umuritu. Ten kolor należy do Administratora dbającego o czystość i walczącego ze złem. Lepiej zacznij się zastanawiać nad sobą, kiedy ujrzysz ten kolor w swoim poście
Wt, 19 sie 2014, 15:59
Autor8
Lord Protektor
Na razie daję wiersz pochwalny:
Cyrku, cyrku wspaniały! Dziwy przy tobie bezsilniały! Teraz jednak coś zabrakło... Co brakło? Co brakło?!
Mówią jedni, że potęgi. Potęgi? Pff, ty ujarzmiasz wszechpotęgi! Silniejszego od ciebie nie znam. Najsilniejszy jesteś, to przyznam.
Drudzy mówią, że sławy. Sławy? Znają cię wszystkie Bolesławy! Nie znam od ciebie sławnego. Hmm... może tylko Bielonego...
Trzeci mówią, że pieniędzy. To są kłamcy i włóczędzy. Kłamliwa ich mowa, mówię! Z rozsądnymi pomówię.
Prawda prosta jest. Wystarczy prosty gest. Wpuść nas, o cyrku najpiękniejszy! Będziesz od tego fajniejszy.
Wt, 19 sie 2014, 16:06
olexo2
Starszy Norman
Och cyrku, cyrku mój kochany. Proszę cię, łaskawie otwórz swe bramy. By móc pokonać anioła upadłego Nestardiela, władcę bardzo złego.
Och cyrku, wszystko to tworzymy Bo mamy nadzieję, że cie otworzymy. Dlatego nas wysłuchaj, drogi cyrku nasz Pozwól nam wejść, już nadszedł czas.
Nestardiel, arcywładca nr 4. Ślub lubi przerywać, takie ma maniery. Zniknął Cisza, Heavensis, czas zatrzymał w niebie. Więc cyrku otwórz się, rzeczywistość jest w potrzebie.
Oczy, żarty, narzędzia, wszystko tutaj mamy To dla ciebie, więc się otwórz - o to cie błagamy. Napój peruka i ogon, czy bagienne zioło. Otwieraj się wreszcie, nie będę śpiewał w koło.
Cyrku, wspaniały cyrku chaosu Otwórz się, zabierz nas od złego losu. Który ten cały Nestardiel chce zgotować nam. Jestem pewien, że sam wiesz jaki z niego cham.
_________________ Zwycięzca Dreams of Paradise, Potwornego Mundialu 3 i zdobywca 5 miejsca w MMS2 pondering drzwi stalowe
Wt, 19 sie 2014, 16:13
olexo2
Starszy Norman
Oto pojemy kocioł firmy "Kocioł"
Widzimy tu datę produkcji, oraz kulę ziemską symbolizującą pojemność. Wszystko zostało zrobione techniką rodem z doktora who. Widać wystającą nogę oraz rękę, a także fragment pewnej galaktyki spiralnej.
Panie i panowie, mam zaszczyt przedstawić produkty zdobyte przeze mnie:
A oto poszczególne obrazki produktów:
Mam nadzieje, że pomogłem w otwarciu bramy do Cyrku Chaosu, serdecznie pozdrawiam.
Wt, 19 sie 2014, 16:40
Autor8
Lord Protektor
Jako że mi jako klaunowi nie chce się zbierać zbyt dobrych ziół, to wziąłem te najbrzydsze, hehe.
Spoiler:
Wt, 19 sie 2014, 18:48
olexo2
Starszy Norman
Oto łyżka
Oto łyżka w rozmiarze XXl. Posiada przyczepiony miotacz ognia, na wypadek, gdyby substancja była zbyt gęsta. Oprócz tego ma na końcu ząbki, pozwalające na dokładniejsze mieszanie. Na dodatek, po bokach ma przyczepione dodatkowe łyżki, które dodatkowo mieszają substancje. Taką łyżka pomieszasz absolutnie wszystko!
Wt, 19 sie 2014, 18:56
Autor8
Lord Protektor
Nie mogłem znaleźć 16 różnych ogonów u zdrowych i normalnych nosorożców... Rozwiązałem ten problem prosto i łatwo - znalazłem je przy niezdrowych, zmutowanych nosorożcach. Zapraszam do podziwiania ogonów (wcale nie są to części odkurzacza):
Spoiler:
Tym samym chcę powiedzieć, że zostało nam do zrobienia tylko:
16 x Zabójczych Narzędzi + Nos Renifera by Czarnoksiężnik i AdamZet27
4 żarty (a nawet ż. arty) i anegdoty by Żelibor i Quatrina
Śr, 20 sie 2014, 06:55
Czarnoksieznik
Mistrz Administracyjnej Magii
Dołączył(a): So, 24 sty 2009, 15:23 Posty: 1751 Lokalizacja: z Angmaru
Naklejki: 17
Nie wiem, czy dobrze zrozumieliśmy... Mam ułożyć cztery żarty czy rozłożyć je po równo między mną a Quatriną? Nieważne.
Żart No. 1 (wcale nie opiera się na starym schemacie):
Burmistrz Pokopanego, Minister Innowacji i wiceminister zastanawiali się, na co nałożyć podatki. Wreszcie wpadli na pomysł. Stworzyli ruletkę, na której zamiast cyfr były litery alfabetu łacińskiego. Każdy kręcił jeden raz. Na literę, na którą wypadła kulka, musiała zaczynać się nazwa produktu, na który mieli nałożyć podatek. Kulka Burmistrza wypadła na b. - Bataty - stwierdził po chwili. Kulka Ministra Innowacji wypadła na p. - Pojazdy! - krzyknął bez namysłu Minister Innowacji. Kulka wiceministra wypadła na f. - Fszystko! - ryknął uradowany wiceminister.
Żart No. 2:
Molly pokazała Kretesowi w modnym magazynie piękne futro z norek. - Chciałabym mieć takie... - Żaden problem - burknął Kretes - jedz Whiskas!
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości