Witajcie, moi drodzy fani! Pewnie wiecie, kim jestem. Tak, to ja, wasz ulubiony Antoś Szprycha, który bawi was od 1997 roku. Oczywiście nagrałem wiele piosenek oraz teledysków, które okazywały się kasowymi hitami (za jedną otrzymałem nawet platynową płytę). No cóż, ale po kryzysie muzyki disco polo w 2002 roku, ostatni teledysk jaki nagraliśmy miał miejsce w 2004 roku pt. Wielka Emigracja. No, trochę czasu minęło, ale od tego miesiąca, gdy już dawno ta muzyka przeżywa swój okres świetności postanowiliśmy nagrać teledysk. pt "Palirura".
Zapraszam na making of mojego nowego teledysku, który niedługo się ukaże:
A teraz czas na moje piosenki, które dzisiaj postanowiłem dla was zaśpiewać.
1. Obiecanki Cacanki:
Tekst:
Spoiler:
1. Co się u nas wyrabiało, jeden Bóg to wie, Gdy co drugi chciał na posła szybko dostać się. Wygłaszali receptury przez calutkie dnie, Jak uzdrowić gospodarkę, nagle każdy wie
Ref.: Obiecanki cacanki, a w Polsce jak kto chce, Byleby na stołek szybko dostać się. Obiecanki cacanki, każdy z nas to zna, A więc grosik do grosika zbieramy co dnia. Obiecanki cacanki, a w Polsce jak kto chce, Od tych banialuków w głowie kręci się. Obiecanki cacanki, każdy z nas to zna, Jednak Antoś wciąż w kieszeni dziury tylko ma.
2. Kiedyś w nocy, mili moi, śniło mi się, że Że ja Antoś, biedny chłopak, posłem zostać chcę. Lecz ja disco polo całe życie tylko gram, Więc jak z grajka ma wyrosnąć nagle wielki pan?
Ref.: Obiecanki cacanki, a w Polsce jak kto chce, Byleby na stołek szybko dostać się. Obiecanki cacanki, każdy z nas to zna, A więc grosik do grosika zbieramy co dnia. Obiecanki cacanki, a w Polsce jak kto chce, Od tych banialuków w głowie kręci się. Obiecanki cacanki, każdy z nas to zna, Jednak Antoś wciąż w kieszeni dziury tylko ma.
3. Dzisiaj każdy kandydować może jeśli chce, Choć na niczym tak naprawdę wcale nie zna się. jednak Polak to nie owca każdy o tym wie, A więc w pole wyprowadzić już nie damy się.
Obiecanki cacanki, ajajajajaj. Stworzę wam, kochani, w Polsce drugi raj. Obiecanki cacanki, ajajajajaj A ja wam do tego dodam trochę niezłych jaj.
Ref.: Obiecanki cacanki, a w Polsce jak kto chce, Byleby na stołek szybko dostać się. Obiecanki cacanki, każdy z nas to zna, A więc grosik do grosika zbieramy co dnia.
(Hej, panie! A te sto baniek to gdzie jest?)
2. Nasza Straż Pożarna:
Tekst:
Spoiler:
1. Moja Ziuta chciała zostać żoną bohatera Śniła jej się sława i Antka kariera Pójdziesz, Antoś, za strażaka i zdobędziesz sławę Będziesz miał nareszcie dorodną sikawę! Więc poszedłem za strażaka, by pożary gasić I same ordery na ramionach nosić Bo strażacy to są u nas same oficery Choć pożaru jeszcze w życiu nie widzieli
Ref.: Nasza straż pożarna, niech ją piorun trzaśnie Przyjeżdżają wtedy, kiedy ogień gaśnie Naszą straż pożarną niechaj dunder świśnie Ognia nie widzieli, lecz w butelce wiśnie (2 x)
2. Wciąż w remizie się szalało, gronki się spijało Lecz to mojej starej się nie spodobało No i kiedyś moja Ziuta ostro się zdrzaźniła Więc w sypialni Antka ogień podłożyła Cała chata w jednym ogniu, wieś się już zleciała Jednak straż pożarna wciąż nie dojechała! Dom się pali, a ma Ziuta nową ma zabawę: Pokaż wszystkim babom, jaką masz sikawę!
Ref.: Nasza straż pożarna, niech ją piorun trzaśnie Przyjeżdżają wtedy, kiedy ogień gaśnie Naszą straż pożarną niechaj dunder świśnie Ognia nie widzieli, lecz w butelce wiśnie (2 x)
3. Kolorowe Pocztówki:
Tekst:
Spoiler:
1. Już niedługo Ziutka będziemy bogaci! Za granicą biznes kręcić się opłaci. Tak porobię sobie zdjęcia jak pocztówki, Ty je sprzedosz - tak dorobim się gotówki.
Ref:. Kolorowe pocztówki Z antosiowej makówki. Góry, morza i plaże I szampańskie wojaże. Tajemnicze ruiny Z magicznej krainy, Najpiękniejsze dziewczyny, A ja boss między nimi.
2. Kiedy Ziuta pierwsze zdjęcia oglądała, na oszustwie cwana baba się poznała I wysłała mi wiadomość z pogróżkami: "Oj pożałujesz żeś urodził się kochany"
Ref:. Kolorowe pocztówki Z antosiowej makówki. Góry, morza i plaże I szampańskie wojaże. Tajemnicze ruiny Z magicznej krainy, Najpiękniejsze dziewczyny, A ja boss między nimi. (x3)
(Ja ci dam bossa!)
4. Wspomnienie po kaszanie:
Tekst:
Spoiler:
1. Kiedyś to ci były wesolutkie czasy, Mleka, miodu opór, nie brakło kiełbasy. Świniaki nam rosły miło było patrzeć, Kto by tam się martwił o pyry czy pasze. Dumna gospodyni dzieciaki chowała, Tłuściutki obiadek dla nich gotowała. Kto by tam pomyślał, że będzie przemiana I zamiast masełka w modzie będzie Rama!
Ref.: Gdzie się podziały te PGR-y, Tłuściutkie świnie, jurne ogiery? Gdzie ta kaszanka, bita śmietanka? Dziś tylko gnaty wrzucam do garnka.
Gdzie się podziały te PGR-y? Dziś biznesmenów jest od cholery, Dzisiaj nam Kuroń zupę gotuje, Gdy ktoś jest głodny to poczęstuje.
2. Jasio traktorzysta woził co się dało, Niczego w chlewiku mu nie brakowało Chociaż technologia nieco przestarzała lecz większa wydajność była z hektara! Nasze dobrodziejstwa znali tez na wschodzie, Eksportować świnie było wtedy w modzie. Polacy chojracy wszystko rozdawali, Aż całkiem do naga naszych rozebrali!
Ref.: Gdzie się podziały te PGR-y, Tłuściutkie świnie, jurne ogiery? Gdzie ta kaszanka, bita śmietanka? Dziś tylko gnaty wrzucam do garnka.
Gdzie się podziały te PGR-y? Dziś biznesmenów jest od cholery, Dzisiaj nam Kuroń zupę gotuje, Gdy ktoś jest głodny to poczęstuje. (x2).
_________________ Co ja będę się rozpisywał, zapraszam: "Reksio i Kretes: "Skarb Umuritu" [KOMIKS] - czyli, dlaczego Kretes zasłania dymkiem innych kolegów oraz gdzie znajduje się skarb Umuritu. Ten kolor należy do Administratora dbającego o czystość i walczącego ze złem. Lepiej zacznij się zastanawiać nad sobą, kiedy ujrzysz ten kolor w swoim poście
So, 6 wrz 2014, 12:46
Quatrina
Bywalec Nory
Dołączył(a): Cz, 23 maja 2013, 19:17 Posty: 87 Lokalizacja: Tam gdzie Człowiek z Gitarą..
Naklejki: 0
Re: Witajcie!
Na grałes ? NA GRAŁEŚ ? Ja ci dam Antek, na graliśmy razem wspólnie dużo piosenek. Uwazaj bo wałek na ciebie czeka w domu Antoś ! Przy okazji Ziuta jestym, żona tego... pff Antosia. Witajcie kochani czeeść !
No dobrze, Ziutka, razem nagraliśmy. Tak się zapędziłem, że napisałem w 1 os. l.poj., a nie w liczbie mnogiej. Ale proszę, nie bij mnie wałkiem. Chciałem dodać jeszcze, że ze Szwagrem Mietasem budujemy Wiatrochód, czyli samochód napędzany energią wiatrową. Ja mam nadzieję, że moje marzenie się spełni. Jeśli chcielibyście pomóc nam w budowie, to bardzo chętnie. Każda pomoc będzie przydatna. Pozdrawiam, Antoś Szprycha.
_________________ Co ja będę się rozpisywał, zapraszam: "Reksio i Kretes: "Skarb Umuritu" [KOMIKS] - czyli, dlaczego Kretes zasłania dymkiem innych kolegów oraz gdzie znajduje się skarb Umuritu. Ten kolor należy do Administratora dbającego o czystość i walczącego ze złem. Lepiej zacznij się zastanawiać nad sobą, kiedy ujrzysz ten kolor w swoim poście
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości