Teraz jest Pn, 13 sty 2025, 00:31

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 36 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Skarb piratów 
Autor Wiadomość
Pod-ziemniak

Naklejki: 10
Post Re: Skarb piratów
Scenariusz całkiem dobry, chociaż powinniśmy go skrócić, ponieważ jest nieco za długi. Jednak mimo to już od tygodnia biorę się za robienia trailera, ale do tego potrzebne są mi dźwięki według scenariusza Czarnego. Proszę, o to, aby ktoś podał ich nazwę, a ja postaram się je sobie znaleźć.

Pn, 30 cze 2014, 11:31
Zgłoś post
Mistrz Administracyjnej Magii

Naklejki: 17
A więc:
00:00-00:03---logo Aidem na czarnym tle---brak---muzyka z menu (jeśli można to nazwać muzyką)
Nazwa muzyki w plikach: muzamenu

00:04-00:06---scenka z intra z Reksiem płynącym na desce w trakcie sztormu---pioruny i wiatr---muzyka dalej ta sama
Pogrzebałem trochę w plikach, ale nie znalazłem tego dźwięku. Trudno. Można wstawić jakikolwiek dźwięk piorunów i wiatru.

00:07-00:13---Reksio wstaje po rozbiciu się u wybrzeży wyspy (początek rozdziału drugiego) i nie podnosząc butelki idzie do chatki Robinsona---słowa narratora: "Wplątałeś się w niezłe tarapaty."---muzyka dalej ta sama
00:14-00:20---Reksio przy chatce Robinsona---słowa narratora: "Żeby pływać po morzu w taki sztorm?"---wciąż ta sama muzyka
Nazwa dźwięku: 1entre

Chwilowo to tyle, zaraz będę szukał dalej i pomyślę, co można skrócić w scenariuszu.

Spoiler:

Cz, 3 lip 2014, 07:59
Zgłoś post
Pod-ziemniak

No dobrze, minęło już całkiem sporo czasu od napisania scenariusza przez Czarnego, a ja nadal nie mam dźwięków, a bez nich ani rusz. Jako, że mam tylko wersję demo, ktoś musi udostępnić pobranie tych dźwięków. Adamie, chyba trzeba będzie wybrać pomocników. A skoro Czarny chce ostatecznie skrócić scenariusz to powinien już dawno się za to zabrać.

Pt, 1 sie 2014, 06:50
Zgłoś post

A więc skrócony scenariusz. (Moim zdaniem pierwsza wersja była dostatecznie krótka, ale upieracie się z tym skracaniem, więc...)

Czas---screen lub animacja---dźwięk---muzyka
00:00-00:03---logo Aidem na czarnym tle---brak---muzyka z menu (jeśli można to nazwać muzyką)
00:04-00:06---scenka z intra z Reksiem płynącym na desce w trakcie sztormu---pioruny i wiatr---muzyka dalej ta sama
00:07-00:13---Reksio wstaje po rozbiciu się u wybrzeży wyspy (początek rozdziału drugiego) i nie podnosząc butelki idzie do chatki Robinsona---słowa narratora: "Wplątałeś się w niezłe tarapaty."---muzyka dalej ta sama
00:14-00:20---Reksio przy chatce Robinsona, bierze klucz---słowa narratora: "Żeby pływać po morzu w taki sztorm?"---wciąż ta sama muzyka
00:21-00:25---Reksio otwiera furtkę i przechodzi przez nią---szczęk zamka---dalej to samo
CZARNY EKRAN
00:28-00:32---gif Adama---Okrzyk "Do ataku!"---muzyka przy ataku piratów
00:32-00:37---Rex zrzuca kokosy na piratów---okrzyki bólu---dalej ta sama muzyka
00:37-00:40---piraci łapią Reksia (skrzynię ze skarbem najlepiej by było jakoś usunąć, o ile to możliwe)---okrzyk "Brać go!"---Dalej ta sama muzyka
00:40-00:43---wódz Kur Czaka odczytuje list dołączony do mapy---"Butelka 272"---Dalej to samo
00:43-00:45---Widok na mapę---"Ahoj. STOP. To ja, kapitan O'Gryzek. STOP.---Dalej to samo
00:45-00:52---O'Gryzek na wraku statku---"Bardzo mi miło. STOP. Wypadłem za burtę, ale żyję. STOP."---Dalej to samo
00:52-01:05---Reksio na wraku (już po uwolnieniu przez kraba)---"Od 3 tygodni mieszkam na wraku statku przewożącego ładunek butelek, kartek i atramentu sympatycznego. STOP."---Dalej to samo
01:05-01:16---Reksio skacze po żółwiach na rzece---"Niezależnie od tego, co się ze mną stanie, skarb musi trafić do Domu Samotnego Jajka. STOP."---Dalej to samo
01:16-01:25---Reksio nurkuje po perły---"Załączam mapę. STOP. Proszę, odzyskaj skarb, a potem skontaktuj się z moją dzielną załogą. STOP."---Dalej ta sama muzyka
01:25-01:36---Piraci atakują wioskę---"Oni pomogą. To wspaniałe chłopaki, chociaż pewnie trochę broją bez swojego kapitana. STOP. Wystarczy.---Dalej to samo
01:36-01:40---Rex wchodzi do jaskini, przerysowuje mapę, jego śladem podążają niewyraźne cienie---kapanie wody---ponownie "muzyka" z menu
01:41-01:45---Rex bierze pochodnię, wciąż podążają za nim cienie---trzask ognia---dalej to samo
01:46-01:50---Rex przechodzi labirynt, dalej śledzony przez cienie---kapanie wody---dalej to samo
01:51-01:55---Rex wchodzi do wraku statku kosmicznego, za nim dalej idą cienie---trzask iskier---dalej to samo
01:56-02:00---minigra z oczyszczaniem zawalonego przejścia---dźwięk wystrzału z działka laserowego---dalej to samo
02:01-02:10---Rex w komnacie ze skarbem, skrzynie się mieszają---"Skarb jest nasz! Tylko nasz! Muahahahaha!"---dalej to samo
02:11-02:15---Rex wyciąga skrzynię z komnaty---głosy piratów---znów muzyka z plaży
02:16-02:20---Rex rozmawia z piratami przy ich statku (końcówka gry)---okrzyki "Wiwat!", "Brawo, Reksiu!"---dalej to samo
02:20-02:34---Rex na desce (końcowa scena)---brak---dalej to samo
02:34-02:29---logo gry na czarnym tle---brak---dalej to samo
[czarny ekran]
02:34-02:44---końcowa scenka z Kretesem i Ufokurą---brak---"Marsz Imperialny" w wykonaniu Ufokury
KONIEC

Scenariusz już wcześniej był dosyć krótki, a teraz skróciłem go jeszcze o prawie pół minuty. Myślę, że tyle wystarczy, jeśli nie, to mówcie.

Spoiler:

Śr, 6 sie 2014, 12:07
Zgłoś post
Mag bezczelny

Naklejki: 7
Ok. Zrobiłem listę rzeczy do nagrania. Jutro zacznę to wszystko kręcić i będę tu skreślał to co już mam. Dźwiękami zajmę się zaraz po tym. Mątku, jak wyślę ci gif z punktu ósmego to usuniesz skrzynię?

1. logo Aidem na czarnym tle
  2. scenka z intra z Reksiem płynącym na desce w trakcie sztormu
  3. Reksio wstaje po rozbiciu się u wybrzeży wyspy (początek rozdziału drugiego) i nie podnosząc butelki idzie do chatki Robinsona
  4. Reksio przy chatce Robinsona, bierze klucz
  5. Reksio otwiera furtkę i przechodzi przez nią
  6. gif Adama
  7. Rex zrzuca kokosy na piratów
  8. piraci łapią Reksia (skrzynię ze skarbem najlepiej by było jakoś usunąć, o ile to możliwe)
  9. wódz Kur Czaka odczytuje list dołączony do mapy
  10. Widok na mapę
  11. O'Gryzek na wraku statku
  12. Reksio na wraku (już po uwolnieniu przez kraba)
  13. Reksio skacze po żółwiach na rzece
  14. Reksio nurkuje po perły
  15. Piraci atakują wioskę
  16. Rex wchodzi do jaskini, przerysowuje mapę, jego śladem podążają niewyraźne cienie
  17. Rex bierze pochodnię, wciąż podążają za nim cienie
  18. Rex przechodzi labirynt, dalej śledzony przez cienie
  19. Rex wchodzi do wraku statku kosmicznego, za nim dalej idą cienie
  20. minigra z oczyszczaniem zawalonego przejścia
  21. Rex w komnacie ze skarbem, skrzynie się mieszają
  22. Rex wyciąga skrzynię z komnaty
  23. Rex rozmawia z piratami przy ich statku (końcówka gry)
  24. Rex na desce (końcowascena)
  25. logo gry na czarnym tle
  26. końcowa scenka z Kretesem i Ufokurą

Śr, 6 sie 2014, 19:58
Zgłoś post
Mag bezczelny

Uwaga oddziale!!! Dzisiaj postanowiłem zrezygnować ze swojego starego programu do nagrywania (który strasznie zamulał i ogólnie nagrane filmy miały bardzo słabą jakość graficzną) na Camtasie Studio. Oprócz tego zatrudniłem młodszego brata, aby mi dzisiaj nim nagrał całe RISP oraz RIU. W ciągu tego tygodnia nagramy wszystkie gry, bo Camtasia jest darmowa tylko przez 30 dni (a licencja kosztuje 300 USD).

@Mątek: Tak więc zabieramy się do pracy. Zastanawiam się jak to zrobimy... może wyślę ci te filmy i część zrobisz ty, a część ja (razem z udźwiękowieniem)

Wt, 19 sie 2014, 16:21
Zgłoś post
Pod-ziemniak

Zdecydowanie. Jak możesz poszczególne filmy wyślij na YouTube, a ja je pobiorę, przytnę i inne takie.

Wt, 19 sie 2014, 16:43
Zgłoś post
Mag bezczelny

Siadłem dzisiaj do komputera i zrobiłem jeszcze nieudźwiękowioną wersję filmu:
https://www.youtube.com/watch?v=W_Zvd7e5vD0
Jeszcze nie wszystko dopracowane, ale liczę na wasze wskazówki i rady.
Nie udało mi się zachować pełnego scenariusza, ale mam nadzieję, że jest dobrze :)

Pn, 25 sie 2014, 16:44
Zgłoś post
Żaba

Naklejki: 5
No, nieźle. Naprawdę nieźle. Tylko postaraj się usunąć te przerwy na początku.

Mistrz i Małgorzata
<3

Moderuję na pąsowo bo mogę.

Pn, 25 sie 2014, 16:50
Zgłoś post

Art, te przerwy były zapisane w scenariuszu i zostały dodane umyślnie, celem budowania atmosfery (najpierw powoli, a potem coraz szybciej).
Filmik wyszedł dobrze, teraz trzeba jeszcze dodać do tego dźwięk.
Co poprawić? Scenki z "cieniami". Powinny one być bliżej siebie i poruszać się szybciej.
Następnie scenka przy furtce. Butelka tak dziwnie, nagle, magicznym sposobem znika. Niby przejście zrobione dobrze, ale przez ten jeden szczegół wygląda to... co najmniej dziwnie.
"Scenka na desce". Tu się kompletnie nie zrozumieliśmy. Chodziło mi nie o to, jak Rex skacze do wody, tylko o tą scenkę na samym końcu gry, jak płynie desce surfingowej na tle zachodu słońca. To tyle, więcej błędów nie dostrzegłem. I'm aproving.

Spoiler:

Pn, 25 sie 2014, 18:29
Zgłoś post
Pod-ziemniak

No, no, Adam. Według mnie zwiastun jest na poziomie, wyszedł świetnie. Jest parę rzeczy, które trzeba poprawić, ale to szczegóły. Miałem zrobić pierwszą część, ale niestety komputer mi się zepsuł i muszę korzystać z tableta. Komputer oddzyskam za parę dni, wtedy pomoge przy poprawianiu.

Śr, 27 sie 2014, 07:12
Zgłoś post
Mag bezczelny

Czarnoksieznik napisał(a):
"Scenka na desce". Tu się kompletnie nie zrozumieliśmy.

Zrozumieliśmy się bardzo dobrze, tylko dla żartu wstawiłem tam inną scenę... no i w sumie efekt wyszedł całkiem niebanalny :wink:
Jak chcesz mogę to ostatecznie zmienić. I przy okazji poprawię resztę.

Matek, próbowałeś robić coś z tą skrzynią, której gif ci wysłałem?
Teraz muszę to tylko udźwiękowić...

So, 27 wrz 2014, 11:37
Zgłoś post
Pod-ziemniak

Aha, zapomniałem. Postaram się zrobić to jeszcze dzisiaj... jak mi się uda.

So, 27 wrz 2014, 11:44
Zgłoś post
Mistrz Gry

Naklejki: 4
Z tego, co widzę, poradziliście sobie dobrze. Do maksymalnej satysfakcji brakuje tylko efektownego ściemniania i rozjaśniania scen, ale nie wiem, jak to jest z tym efektem w Camtasi, ja sam nagrywałem filmiki w Sony Vegas Pro. Mam nadzieję, że w najbliższym czasie będziemy mogli ujrzeć ukończony projekt.

"Wszyscy jestescie moimi dziubaskami ^^" <- Ten cytat zawsze poprawia mi humor, Api. :)

N, 28 wrz 2014, 19:29
Zgłoś post
Mistrz Gry

Naklejki: 4
Czekam... i czekam... i czekam...
Mam nadzieję, że nie zapomnieliście po prostu tego projektu.

"Wszyscy jestescie moimi dziubaskami ^^" <- Ten cytat zawsze poprawia mi humor, Api. :)

Wt, 30 gru 2014, 20:59
Zgłoś post
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 36 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona