Teraz jest Pn, 13 sty 2025, 19:13

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 168 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12  Następna strona
Show must go on. 
Autor Wiadomość
Mistrz Administracyjnej Magii

Naklejki: 17
Post Re: Show must go on.
Narrator napisał(a):
Czarny nie rozumiał i nie zamierzał próbować zrozumieć tego, co się właśnie stało. Resztki zdrowia psychicznego uznał za rzecz cenniejszą. Na razie postanowił porozmawiać ze swoją wybawczynią.

Eeem... no... dziękuję za ratunek... ale... kim właściwie... pani jest?

Spoiler:

Śr, 8 paź 2014, 18:43
Zgłoś post
I'm Monster And I Know it!

Naklejki: 0
- Pani? Przestań! Nie wyglądam tak staro... JESTEM NAJMŁODSZA Z RODZEŃSTWA, OKEJ? - zdenerwowała się. Na jej delikatnej twarzy pojawił się lekki grymas. Prawdopodobnie powiedziałaś coś czego nie chciała usłyszeć i było jej z tego powodu przykro. - Oj ciołku, ciołku... Niech Ci będzie... Mam na imię Lilyness, dla znajomych Lily, Lilka, Lileczka, Lilcia, byle nie Lilciunia. Nie lubię tego zdrobnienia. - wyraziła się jasno.
- Bo widzisz, to jest tak, że ja już cię znam.. Boo jak mogłabym Cię nie znać? Niee, nie ciesz się. Nie jesteś sławny.. ja po prostu znam wszystkich. Czarnoksiężniczku, zostałeś wybrany do wypowiedzenia wojny siłom ciemności. Czy jesteś gotowy?

Śr, 8 paź 2014, 20:40
Zgłoś post
ICQ YIM WWW

Narrator napisał(a):
A więc był wybrańcem. Miał walczyć z tym, z czego sam korzystał... bo czym jest czarna magia, jeśli nie siłami ciemności? Był wybrańcem... nie chciał się zastanawiać, czy został nim, bo przeżył (co wydawało mu się prawdopodobniejsze), czy może przeżył, bo nim został. Teraz miał ważniejszy problem.

Ja... z siłami ciemności? Ja... jestem za słaby... za mało wiem o nich... ja... ech... jestem gotowy.

Spoiler:

Cz, 9 paź 2014, 05:44
Zgłoś post

- Hihihi nie przejmuj się kochany, to tylko miało zabrzmieć poważnie - zaśmiała się delikatnie. - Uratowałam cię, bo przecież ktoś musi powstrzymać Nestardiela i uratować moją siostrzyczkę... no właśnie. - tu przerwała. W twoich myślach pojawiły się pytania retoryczne. Czyżby to Lily była siostrą Heav? A może.. Upadły anioł śmiał uwięzić jeszcze kogoś? Biorąc jednak pod uwagę wygląd, pierwsza opcja wydawała się bardziej możliwa. Zastanawiała cię tylko różnica w wyglądzie dwóch potencjalnych sióstr. Heavensiss wydawała ci się mniej urodziwa niż Lily. Ciekawe również było, że Lily jest pierwszą osobą, która wspomina o Nestardielu.. noo.. może poza Panem Potworem.
- Ładnie to tak hejtować moją siostrzyczkę w myślach?! - zbulwersowała się. Teraz już wiedziałeś, że masz do czynienia z osobą, która użyje nawet i wszystkich twoich myśli przeciwko tobie, kiedy zajdzie taka potrzeba. Miałeś do czynienia z niezwykłą istotą, zarówno w kontekście wyglądu jak i zachowania.

Cz, 9 paź 2014, 08:53
Zgłoś post
ICQ YIM WWW

Narrator napisał(a):
A więc został uratowany przed niechybną śmiercią, by mógł wykonać śmiertelnie niebezpieczne zadanie, dla którego wykonania prawie zginął. A już miał nadzieję, że naprawdę jest kimś ważnym, kto musi przeżyć... no trudno. Nagle jednak coś mu się przypomniało...

P...
Narrator napisał(a):
W porę ugryzł się w język.

Lilyness... czy mogę cię prosić o pomoc w jeszcze jednej sprawie?
Narrator napisał(a):
Chyba już wiedział, kogo prosić o pomoc w pokonaniu skarpetkowej żyrafy.

Spoiler:

Cz, 9 paź 2014, 14:33
Zgłoś post

- Wyręczać się kobietą? Co z ciebie za mężczyzna...? - oburzyła się. Jej delikatna twarzyczka znowu pogrążyła się w grymasie. Oczekiwała najprawdopodobniej, że będziesz większym indywidualistą.
- Najmocniej przepraszam, ale to nie takie proste jak ci się wydaje. Z chęcią bym Ci pomogła, ale niestety.. W niebie wciąż trwa jedna wielka gra o tron i nie mam czasu na spełnianie wszystkich zachcianek. Nie mogę pozwolić, aby moi przyjaciele zostali tam sami.
To pewnego rodzaju selekcja, ale znam ich dłużej i to właśnie dla nich jestem gotowa na większe poświęcenia.
Mogę Ci powiedzieć, co ewentualnie mógłbyś zrobić.
Biegnij szybko do Pana Potwora i udaj się z nim do Iris. Poproś o teleportację do wioski Tetraser. Jest to największa przestrzeń zamieszkała przez Skarpetożerców. Czemu tam a nie w inne miejsce?
Zacznijmy od tego, że liderzy złowrogich frakcji są zazwyczaj dobrymi sługami Nestardiela. Wszyscy dążą do zniszczenia świata, albo i jak kto woli... danej planszy.
Szef klanu Skarpetowych Magów właśnie uwolnił strażnika portalu do kolejnego świata. Jest nim Apogiraffe, ten stworek którego chciałeś abym zlikwidowała. Jeśli strażnik opuści portal, ten zostaje zamknięty.
Aby więc przedostać się dalej, konieczne będzie zabicie Apogiraffe.. ale ty tego nie możesz zrobić. Bestia ta jest zbyt potężna. Musisz obudzić Cichego Bogdana, stwora, który utrzymuje tą plansze przy życiu. Jeśli Bogdan utonie, Game Over, koniec świata, the end i finito.
To by było na tyle, do zobaczenia niedługo. hihii - zaśmiała się równie uroczo jak zawsze. Jej słowa rozjaśniły ci sytuację, jaka ma miejsce na tej planszy i dodały sporo pewności siebie.. bo przynajmniej teraz wiedziałeś co robić dalej. Lilyness znikając w niebieskich oparach, posłała w twoją stronę kilka buziaków.

Cz, 9 paź 2014, 17:07
Zgłoś post
ICQ YIM WWW

Narrator napisał(a):
Nadeszła pora na kolejny bilans zysków i strat. Zyskał informację o tym, co tu się do czorta dzieje i co robić. Stracił niesamowicie potężną sojuszniczkę i okazję do oszukania systemu poprzez pominięcie pierwszej planszy. Nie jest źle. Teraz trzeba wyjaśnić Panu Potworowi sytuację i znaleźć Iris. Ale najpierw...

Dobra, pomyślmy... ta polana, gdzie spotkaliśmy magów, była gdzieś tam...
Narrator napisał(a):
Słowom tym towarzyszył niepewne machnięcie skrzydłem. Miał zamiar wrócić na to miejsce i znaleźć Autora, a także odzyskać nożycobumerang. Albo jego resztki.

Spoiler:

Cz, 9 paź 2014, 17:24
Zgłoś post

Idziesz w stronę miejsca, w którym spodziewasz się zastać Autora. Mija dłuższa chwila, a w końcu je znajdujesz. Sęk w tym że znajdujesz również niezwykle wychudzoną rodzinę tutejszych istot. Rodzinka również ujrzała tęczową skarpetę.
No to co? Pora na problemy moralne? Hmm.. Niemożliwe, a jednak.

Cz, 9 paź 2014, 18:46
Zgłoś post
ICQ YIM WWW

Narrator napisał(a):
Nie było czasu na zastanawianie się. Życie Autora było zagrożone. Ale rodzina wyglądała na naprawdę głodną... Autor... biedacy... Autor... biedacy... Autor... biedacy... Autor. Już bez wahania rzucił się do przodu i chwycił tęczową skarpetkę. Jednocześnie wydobył kastetorewolwer (lekko odrapany po przygnieceniu przez drzewo wraz z Artem, ale dalej sprawny) i wycelował w rodzinę.

Zostawcie... go... w... spokoju...
Narrator napisał(a):
W obecnej sytuacji gotów był na wszystko, by ratować Autora, chociaż miał szczerą nadzieję, że ostatecznie znajdzie w kieszeni trochę włóczki i jakiesdruty.

Spoiler:

Cz, 9 paź 2014, 19:18
Zgłoś post

- Tatusiu? Czemu ta latająca gruszka zeżarła wzięła nasz obiad? - zapytała dziewczynka. Ojciec nie mógł znaleźć żadnej sensownej odpowiedzi, więc siadł na ziemi, przykrył twarz w dłoniach i zaczął głośno szlochać.
Wtedy padł też padły strzały. Cała czteroosobowa rodzinka padała po kolei. Czułeś się okropnie, a w myślach wciąż miałeś przeciekające łzami oczka dzieci. Cóż.. ale miałeś skarpetę.
Pytanie tylko czy było to warte.
Niedługo później ujrzałeś mnie, idącego mniej więc od strony naszego ostatniego spotkania. Miałem w ręku jedną, tęczową skarpetę.

Cz, 9 paź 2014, 19:47
Zgłoś post
ICQ YIM WWW

Narrator napisał(a):
Nie. Nie zrobił tego... nigdy by nie zrobił... ale tak było. Jakimś cudem na ziemi przed nim leżały cztery martwe... istoty, choć na pewno nie pociągnął za spust... ale nie miał teraz czasu na rozmyślanie, jakim sposobem próba postraszenia rodziny bronią nagle zmieniła się w udaną zbrodnię. Gdzieś trzeba schować ciała... nie, na to też nie ma czasu... po chwili podszedł do Pana Potwora.

Panie Potworze... musimy szybko znaleźć Iris... Autor został zmieniony w skarpetę... czy będzie Pan go w stanie odczarować?
Narrator napisał(a):
Lekko chaotycznie zaczął tłumaczyć, co się stało.

Spoiler:

Cz, 9 paź 2014, 20:21
Zgłoś post

- A czy wyglądam na magika? No właśnie.. Proponowałbym poprosić o to Iris. To chyba lepsze wyjście niż rozmowa ze skarpetowymi magami... jak mniemam. Skoro zmierzamy do wioski Skarpetożerców, proponowałbym opuszczenie tego miejsca jak najszybciej. Popełniłeś swojego rodzaju zbrodnię i jeśli ktoś był jej świadkiem, może nieźle uprzykrzyć ci życie. Więc do dzieła Czarnoksiężniku, prowadź do Iris.

Cz, 9 paź 2014, 22:02
Zgłoś post
ICQ YIM WWW

Narrator napisał(a):
Nadeszła pora, by wracać do portalu. Ale jak? Iris go przeteleportowała tutaj, ale skąd? To była podstawowa wada portali jednostronnych: jeżeli prowadzą do nieznanych ci okolic, to po przejściu jesteś skazany na długie błądzenie, nim dotrzesz z powrotem w znajome miejsca. A może ten nie był jednostronny? Może przy Apogiraffe jest teraz jakiś portal powrotny, dobrze ukryty, wymagający aktywacji w odpowiedni sposób? Warto spróbować. A jeżeli się myli... cóż, Iris strzegła portalu przy granicy stref, a tam też czeka Apogiraffe. To też jakiś punkt oparcia.

Spoiler:

Pt, 10 paź 2014, 14:32
Zgłoś post

Nasi bohaterowie powrócili na miejsce miejsca urzędowania Apogiraffe. Strażnik opuścił swoje terytorium pozostawiając po sobie zielone światło.. takie jak.. hmmm w przypadku pewnego portalu.
- Czarnoksiężniku, nie spodziewałem się że na to wpadniesz. - Pochwaliłem cię.
Portal do kolejnej planszy wprawdzie został zamknięty, ale w jego miejsce pojawił się inny i to bardzo przypominający ten od Iris.
- No dobra, raz kozie śmierć. Trzeba to wreszcie zakończyć. - powiedziałem i pewnym krokiem złamałem granicę dwóch alternatyw teleportacji. Ruszyłeś oczywiście za mną, bo w końcu jestem twoim przewodnikiem.
Tak jak się spodziewaliśmy, byliśmy przed Iris.
- Niesamowite.. nasz szanowny Czarnoksiężnik przyprowadził sobie kompana z Tenebris... PAN POTWÓR... nie no... ja się załamie. Mam nadzieję, że ma kaganiec i jest niegroźny? - zażartowała.

Pt, 10 paź 2014, 15:49
Zgłoś post
ICQ YIM WWW

Narrator napisał(a):
Nie było czasu na wyjaśnienia ani kłótnie.

Iris, nie ma czasu na wyjaśnienia. Ten wymiar jest zagrożony. Możesz nas przenieść do wioski Tetraser? To ważne. Jeszcze nie wiem, czemu, ale p... Lily stwierdziła, że to ważne, więc to ważne.

Spoiler:

Pt, 10 paź 2014, 17:16
Zgłoś post
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 168 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12  Następna strona