|
|
Teraz jest Pn, 13 sty 2025, 19:21
|
Autor |
Wiadomość |
Z. Art
Żaba
Dołączył(a): Pt, 23 kwi 2010, 17:40 Posty: 1641 Lokalizacja: student
Naklejki: 5
|
Re: Kaskadowa Valhalla
Kraken? Nie, chwila. Czyli oni żyli pod wodą? Z tego co wiem, Kraken nie wychodzi na ląd... Hmm... Czy słyszał pan o Davym Jonesie?
_________________ – Dostojewski umarł – powiedziała obywatelka, ale jakoś niezbyt pewnie. – Protestuję! – gorąco zawołał Behemot. – Dostojewski jest nieśmiertelny!
Mistrz i Małgorzata <3
Moderuję na pąsowo bo mogę.
|
Cz, 23 paź 2014, 18:19 |
|
|
Autor8
Lord Protektor
Naklejki: 100
|
|
Cz, 23 paź 2014, 18:27 |
|
|
Pan Potwór
I'm Monster And I Know it!
Dołączył(a): Śr, 31 paź 2012, 17:40 Posty: 341 Lokalizacja: Nora Pana Potwora.
Naklejki: 0
|
- Pytacie o soczewkę.. Cóż.. ten artefakt pozwala jedynie patrzeć przez pionowe i poziome przeszkody. Nic więcej. Przynajmniej tak twierdzili pewni rozbójnicy morscy podczas... podczas... swoich ostatnich życiowych chwil. Nazywali ją Kaskadową Soczewką. Nie potrafię odtworzyć trasy Aquilli i dlatego przemierzam to morze już od jakiegoś roku... Szukam wyspy, na której.. na której może znajdować się moja Alysia... - powiedział z przekonaniem.
- Davy Jones? Nie, nie znam. To jakiś twój kolega, tak? - zapytał z lekką ironią.
_________________ Pora na dobranoc gdy już księżyc świeci... Dzieci lubią Pana Potwora, Pan Potwór zjada dzieci..
|
Cz, 23 paź 2014, 18:43 |
|
|
Czarnoksieznik
Mistrz Administracyjnej Magii
Dołączył(a): So, 24 sty 2009, 15:23 Posty: 1751 Lokalizacja: z Angmaru
Naklejki: 17
|
Ale wie pan chyba, skąd wypłynęła Aquilla i dokąd płynęła?
_________________Głupcze! Żaden śmiertelny mąż nie jest w stanie mnie zabić! Teraz GIŃ!Jeśli widzisz ten kolor, uważaj - administrator ma Cię na celowniku.
|
Cz, 23 paź 2014, 19:38 |
|
|
Autor8
Lord Protektor
|
|
Cz, 23 paź 2014, 20:12 |
|
|
Z. Art
Żaba
Dołączył(a): Pt, 23 kwi 2010, 17:40 Posty: 1641 Lokalizacja: student
Naklejki: 5
|
_________________ – Dostojewski umarł – powiedziała obywatelka, ale jakoś niezbyt pewnie. – Protestuję! – gorąco zawołał Behemot. – Dostojewski jest nieśmiertelny!
Mistrz i Małgorzata <3
Moderuję na pąsowo bo mogę.
|
Pt, 24 paź 2014, 15:09 |
|
|
Pan Potwór
|
- Wypłynęła z mojego rodzinnego miasta... ale tam nikt nie słyszał o żadnej wyprawie, a nawet jeśli ktoś słyszał, to nie o tej, przy której straciłem moją siostrzenicę. Nie wiem dokąd płynęła. W tym okresie miałem poważne zatargi z konfederatami. Alysia często pożyczała mój statek i cóż.. jednego razu już nie wróciła..
(No dobra, jeśli chodzi o pytania, nie negocjacje, wystarczy jedna odpowiedź. Przy bardziej złożonych decyzjach, wymagających większej współpracy, konieczne będzie znowu zdanie większości)
_________________ Pora na dobranoc gdy już księżyc świeci... Dzieci lubią Pana Potwora, Pan Potwór zjada dzieci..
|
Pt, 24 paź 2014, 16:40 |
|
|
Czarnoksieznik
|
Kim są ci konfederaci? Może oni mają z tym coś wspólnego?
_________________Głupcze! Żaden śmiertelny mąż nie jest w stanie mnie zabić! Teraz GIŃ!Jeśli widzisz ten kolor, uważaj - administrator ma Cię na celowniku.
|
Pt, 24 paź 2014, 17:00 |
|
|
Pan Potwór
|
- Nie sądzę. Wytępiłem wszystkich. Kim są? Bardziej.. kim byli. To taka grupka osób, która myślała że zdoła obalić mój urząd. Teraz najpewniej wszyscy rozmawiają sobie z rekinami, delfinami, albo i pływają w ich.. wnętrzu. w kawałkach oczywiście.
|
Pt, 24 paź 2014, 18:01 |
|
|
Czarnoksieznik
|
Przepraszam, czy ma pan może jakąś mapę morską albo coś podobnego?
|
Pt, 24 paź 2014, 18:07 |
|
|
Pan Potwór
|
- Synu, znam te tereny na pamięć. Nie byłbym kapitanem, gdybym potrzebował map.
|
Pt, 24 paź 2014, 18:24 |
|
|
Czarnoksieznik
|
Dobrze. Nie ma co dłużej przedłużać... najłatwiej byłoby ją znaleźć, jeśli sami się zgubimy (tak sądzę). Musi pan nam dać jakiś statek albo łódź. Nie, oczywiście nie Aquillę. Wystarczy jakaś lekka łódź wiosłowa, w której pomieści się pięć czy sześć osób z zapasem żywności. Może pan płynąć z nami, ale lepiej nie zabierać nikogo więcej... to niebezpieczne.
|
Pt, 24 paź 2014, 19:42 |
|
|
Pan Potwór
|
- Słaby pomysł - poirytował się kapitan. - Nawet gdybym miał jakąś zwykłą łódź, nie przetrwałaby ona tutaj nawet jednego dnia. Zostałaby dawno zjedzona przez rekiny, albo... coś.. większego i.. nie chcecie wiedzieć co! - wykrzyczał, jakby będąc świadomym zagrożenia. - Niech będzie! Pozwolę wam zostać na Aquilli i rozkażę wszystkim majtkom, aby was szanowali. Brzmi lepiej? - zapytał, już bardziej przyjacielskim tonem.
|
Pt, 24 paź 2014, 20:50 |
|
|
Autor8
Lord Protektor
|
Brzmi lepiej, panie kapitanie. Nie będziemy pana ani marynarzy wkurzać. Razem odnajdziemy pana siostrzenice!
|
So, 25 paź 2014, 12:16 |
|
|
Pan Potwór
|
Wtedy też do kajuty wbiegł jeden z majtków i zaczął krzyczeć. - KAPITANIE! KAPITANIE! BESTIA Z MACKAMI NA HORYZONCIE! JEŚLI CZEGOŚ NIE ZROBIMY, NASZ STATEK ZOSTANIE ZNISZCZONY!!! - Sytuacja więc wyglądała poważnie... a nawet poważniej niż poważnie. Kapitan spojrzał w naszą stronę. - Macie więc okazję by się wykazać. - powiedział.
|
So, 25 paź 2014, 15:51 |
|
|